- 22 Aralık 2022
- 119
- 85
- 18
- 40
bana ne zaman ne isterseniz sorabilirsiniz. Öncelikle size tavsiyem mutlaka bür devlet hastanesinde de takibiniz olsun. İstanbuldaysanız mümkünse cerrahpaşa. Bizim için maddi manevi çok yıpratıcı bir süreç oldu. Biri diğerinden azcık daha minnaktı. Ancak 16-17 haftalarda bu fark açılmaya başladı. Başta biri diğerinden kan çalıypr diye şüphelendiler. Sonra TTTS yani kan çalma olmadığı anlaşıldı. Miniğimin dopplerinde yani beslendiği yerde kaçak tespit edildi. Ama amniyosentez sıvısı ve hreketleri yerindeydi. Ve diğer minnoşum kadar olmasa da büyüyordu. Sonra fark arttı ve bana kalbinin durma ihtimali var ve kendiliğünden durursa diğerinin beynine zarar verebilme ihtimali var . Kendiliğinden durursa diğer bebek de ölebilir ve ya yüzde 25 ihtimal özürlü olabilir dediler. Tabii bu arada bunların h biri de yaşanmayabilir dediler. Bir ay sonlandırma kararı alamadım , gitmediğim doktor kalmadı. 1 ayın sonunda bir gün aldım bu kararı , yanımda bir kızın ki kendiliğibden durmuştu. Ben nasıl alabildim böyle bir karar hala bilmiyorum. Mikrodalga uygulaması ile karnımda minnoşumu öldürdüler. Kimse yaşamasın yaşadıklarımı. Ama malesef tek yumurta ikizlerinde TTTS VEbunun yaşanma oranı çok yüksek. Siz yine de yapın tabii hzırlıklarını evrene iyi mesaj gönderin. :)12. Haftam ve evet tek yumurta ikizi.
Maalesef bahsettiğiniz ihtimalinde farkındayım. Zaten kararsızlığımda bu yüzden ama sonrasında iki bebek hazırlığı bizi maddi olarak zora sokabilir şuan çalışıyorum ama işi bırakmam gerektiğinde tek maaşla İstanbul şartlarında zorlanacağımızı düşünüyorum mecburen en azından yılbaşından önce bebek arabası, yatagın/ beşiğin birini almayı düşündüm.
Sizin de başınız sağolsun çokta üzücü bir durum Allah bir daha yaşatmasın. Sebebi belli mi bebeğin birini neden kaybettiniz özel değilse?