2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Günaydın kızlarrr. Faranjit olmuşum. Sabah bir kalktım ağzım burnum genzim her yerim tıkalı ekstradan. Bakalım gün nasıl geçecek bana. Siz nasılsınızzz, bebişler hareketli miii?

Günaydın kızlarrr. Faranjit olmuşum. Sabah bir kalktım ağzım burnum genzim her yerim tıkalı ekstradan. Bakalım gün nasıl geçecek bana. Siz nasılsınızzz, bebişler hareketli miii?
Geçmiş olsuun🙏 valla ben iyiyim hafif kıpırtılarım var ama bebek mi emin olamıyorum hala🤭 dün kalbini dinleyip rahatladım neyseki 🙏

Geçmiş olsuun🙏 valla ben iyiyim hafif kıpırtılarım var ama bebek mi emin olamıyorum hala🤭 dün kalbini dinleyip rahatladım neyseki 🙏
Teşekkür ederim. Kalbini dinlediyseniz mis gibi ben duyalı baya oldu :) Benimki de çok sıkışık oturursam hareketleniyo sanırım rahatsız oluyor , tabi aman aman vurmalar yok , minik minik.:KK53:

Teşekkür ederim. Kalbini dinlediyseniz mis gibi ben duyalı baya oldu :) Benimki de çok sıkışık oturursam hareketleniyo sanırım rahatsız oluyor , tabi aman aman vurmalar yok , minik minik.:KK53:
Benimki de akşamları yemeklerden sonra sıkışıyor heralde en çok o zaman sertleşiyor karnım, böyle hafif hafif kayıyor içimde. Kızım kesin uslu olcak teyzesi,inşallah amin😂

Benimki de akşamları yemeklerden sonra sıkışıyor heralde en çok o zaman sertleşiyor karnım, böyle hafif hafif kayıyor içimde. Kızım kesin uslu olcak teyzesi,inşallah amin😂
İnşallah inşallah. Benimki 9. haftadan beri inanılmaz hareketliydi doktor ultrasonda görünce sizin bundan çekeceğiniz var dedi hep. Hareketli bir çocuk olacak herhalde. Kızdığım bahane bulduğum her şey başıma gelecek kesin. Yaramaz çocuklardan pek hoşlanmam da genel olarak:KK34:

Canım homeofis çalıştığın için genelde günlerin daha mı sakin geçiyor? Çünkü başlarda pıtpıt hissediyordum ama bebek mi bağırsak mı anlayamıyordum. 17.haftamıza piknikle giriş yaptık, ardından kalabalık misafir grupları, okulda karne koşuşturmacası falan derken bu hafta gereğinden fazla hareketliydim; yürüş, eğil , kalk vs. Ve kendini ilk piknikte net hissettirdi😍🫢 ben varım anneeeee bi sakin ol diye bence 😂😂 misafirimin olduğu gün de akşama doğru yine hoppp ben burdayım dedi😅 bence bizim hareketimize göre de şekilleniyor bu bebişler 😍 ya da tesadüf üzeri böyle hareketli olduğum haftay denk geldi 😁😁

İnşallah inşallah. Benimki 9. haftadan beri inanılmaz hareketliydi doktor ultrasonda görünce sizin bundan çekeceğiniz var dedi hep. Hareketli bir çocuk olacak herhalde. Kızdığım bahane bulduğum her şey başıma gelecek kesin. Yaramaz çocuklardan pek hoşlanmam da genel olarak:KK34:
Bizimde aynen öyle 10haftadan itibaren hep kıpraşıyordu doktor şimdiden zıplıyor bu eyvah dedi😂

Canım homeofis çalıştığın için genelde günlerin daha mı sakin geçiyor? Çünkü başlarda pıtpıt hissediyordum ama bebek mi bağırsak mı anlayamıyordum. 17.haftamıza piknikle giriş yaptık, ardından kalabalık misafir grupları, okulda karne koşuşturmacası falan derken bu hafta gereğinden fazla hareketliydim; yürüş, eğil , kalk vs. Ve kendini ilk piknikte net hissettirdi😍🫢 ben varım anneeeee bi sakin ol diye bence 😂😂 misafirimin olduğu gün de akşama doğru yine hoppp ben burdayım dedi😅 bence bizim hareketimize göre de şekilleniyor bu bebişler 😍 ya da tesadüf üzeri böyle hareketli olduğum haftay denk geldi 😁😁
Evvet doğrudur genelde çok sakin geçiyor, akşamları yürüyüş yapıyoruz sonrasında hararetleniyor 🥲 bu gerçekten bu yüzden olabilir. Hatta hafta sonları genelde dışarda olduğumdan karnım hep sert oluyor ama bu bağlantıyı düşünmemiştim. Bugün dışardayken buna çok dikkat edeceğim 😍

Ay napalım, ilk bebiş her şey sıfırdan alınıyor. Alınmışken de düzgün olsun, hedefim 2026da ikinciyi doğurmak 🙈 bizim bir iş değişikliğimiz olacak, o yüzden kocam hep temkinli olalım modunda. Bir de ben de ücretsize ayrılırım biraz gibi geliyor. Ama ne kadar gerçekleri bilsem de hazır düzenli para geliyorken alabildiğimin en iyisi feda olsun evladıma 😂😂

Lansinoh’un parça sayısı fazlaymış kullanırken sinir edebiliyormuş bazen, avent’inki daha pratikmiş. Elti ve görümcemin kullanım yorumları. Biri lansinoh biri de avent kullanmış.

Kızlar bir de instagramda annebebekdoktoru sayfasına sahip Gökçe Mat doğum sonrası korseleri ve mochi’yle ilgili paylaşım yapmış hikayelerinde. Bir bakın isterseniz
Ben lansinohtan gayet memnundum otomatik olanından. Hiç öyle sorun olmadı benim için.
İnan bana pişman olmazsın. Hep en sağlamını en güzelini almak ikinci çocuğa yarıyor.

Merhaba ankara icin doktor tabsiyesi alabilir miyim, bir de dogum ucretleri ne kadar acaba? Sakaryadaydim normalde esim asker es goturulmeyen yere tayini cikti yazdan sonra ankarada ailemin yaninda kalacagim o yuzden ogrenmek istiyorum

Evvet doğrudur genelde çok sakin geçiyor, akşamları yürüyüş yapıyoruz sonrasında hararetleniyor 🥲 bu gerçekten bu yüzden olabilir. Hatta hafta sonları genelde dışarda olduğumdan karnım hep sert oluyor ama bu bağlantıyı düşünmemiştim. Bugün dışardayken buna çok dikkat edeceğim 😍
Ben artık yerini bariz fark edebiliyorum. Sabahları aşağıda oluyor, daha sert orası. Gün içinde direkt yukarı çıkıyor. Yürüyüşte yukarı çıktığını elinle dokunduğunda anlarsın bence. Yürüyüşten ziyade benim gibi hareketli olan günlerde hem yerini görüyorsun hemi de hooopppp diyor 😂😂😂

Ben lansinohtan gayet memnundum otomatik olanından. Hiç öyle sorun olmadı benim için.
İnan bana pişman olmazsın. Hep en sağlamını en güzelini almak ikinci çocuğa yarıyor.
Süt sağmaya şimdilik ikinci plana attım, doğuma yakın ya da doğumdan sonra alacağım sanırım. 9 ay çalışmayı düşünmüyorum. O süreçte ihtiyaç duyarsam almak mantıklı geldi. 9 aydan sonra da zaten yarım gün çalıştığım için acil değil gibi geldi. O yüzden şimdilik ikinci planda ama alacağım zamanda lansiboh ya da avent alırım gibi geliyor

Süt sağmaya şimdilik ikinci plana attım, doğuma yakın ya da doğumdan sonra alacağım sanırım. 9 ay çalışmayı düşünmüyorum. O süreçte ihtiyaç duyarsam almak mantıklı geldi. 9 aydan sonra da zaten yarım gün çalıştığım için acil değil gibi geldi. O yüzden şimdilik ikinci planda ama alacağım zamanda lansiboh ya da avent alırım gibi geliyor
Aslında bu süt pompası ondan değil canım ya çocuk başlarda tam ememez bitiremezse sütü göğüs kanallarında tıkanıklık veya daralma oluyormuş sütün azalıyormuş hatta görümcemde tıkanıklıktan kaynaklı mastit olmuş ateş vs yapmış emzirirken ilaç kullanmak zorunda kaldı pompa alınca düzeldi. Arada kanalları boşaltmak için lazım diyorlar

Aslında bu süt pompası ondan değil canım ya çocuk başlarda tam ememez bitiremezse sütü göğüs kanallarında tıkanıklık veya daralma oluyormuş sütün azalıyormuş hatta görümcemde tıkanıklıktan kaynaklı mastit olmuş ateş vs yapmış emzirirken ilaç kullanmak zorunda kaldı pompa alınca düzeldi. Arada kanalları boşaltmak için lazım diyorlar
Canım işte ikinci plana bu yüzden attım tam olarak 😅 genel durumda çok ihtiyaç yok hele benim gibi 9 ay çalışmayacaksan ama Allah korusun böyle sağlık sorunları, erken doğum, sezaryanda süt gelmemesi gibi bir durumda direkt alacağım. Ama acil mi şimdilik, ı ıııhhh değil. Hava nemlendirici, ana kucağı vs ye öncelik vereceğim ki canım kocama robotu sindirebilmesi için zaman tanımış olayım 😂😂

Bir de kızlar ben beyaz ve derisi ince biriyim. Genel olarak damarlarım belli olur ama bugün duş sonrası yağ sürerken göğüslerimdeki damarların iyice belirginleştiğini fark ettim. Evet hep belli olurdu ama bu kadar belirgin olduğunu ilk defa gördüm. Umarım bu kadar erken kocaman olmaları ve bu kadar belirgin damarlar bol süt habercidir 🤣🤣🤣

Ben detaylı için kendi doktoruma gitmiyorum, perinatolog yapması daha önemli diye biliyorum. Damar yapısını inceliyormuş, bütün parmakları teker teker sayıyorlarmış mesela. Sanırım kullandıkları cihaz da daha iyi. Haftaya deneyimleyince uzun uzun yazarım nelere baktı🎈
Benim bildiğim de detayliyi perinatolog değil radyolog yapıyor

Kızlar, ana kucağı olarak ben bunu almayı düşünüyorum. Nuna markası. Benim için en önemli özelliği taşıma kapasitesiydi bu 60kg kadar taşıyabiliyormuş. Tabii 60 kg çok ama evde bir de 16 kiloluk köpek olduğu için ve bunun üzerinde yatacağından emin olduğum için bana kg kapasitesi çok olan bir ana kucağı lazım. Ortalama 4000 tl fiyatları. Alınmalı mı? Fiyatı çok mu ?

Eklentiler

• IMG_3177.webp
    IMG_3177.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 43
Back
X