• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım bebek nasıl iyi oldu mu ? Maalesef sütüm o kadar azaldı ki bende çok üzülüyorum zaten hep azdı ama bu çok farklı oldu. Hastalık sürecinde çok emmediği için bende hasta olduğum için baya baya azaldı resmen kesilecek diye düşündüm şimdi iyiyiz ikimizde 🙏🏻 sürekli emzirmeye çalışıyorum ama artık büyüdüler ilgisi kayıyor başka şeylere memeyi bırakıp yüzüme bakıp sesler çıkarıyor çok gülüyorum ama üzülüyorum mamaya çok bağlı olduk. Yarından itibaren günde 2 3 kez sağım yapıp emzirmeye devam edeceğim bakalım umarım artar en azından ek gıdaya kadar doğru düzgün anne sütü almasını çok istiyorum
Benimde öyle canım hastalık sürecinden sonra azaldı sıktığımda bile bazen çok gelmiyor ama doktor da sağlık ocağındaki memur da daha mama verme emzir bol bol dediler. Ama çocuk bi süzüldü zayıfladı gibi geliyor yanakları vardı şimdi yanakları çökmüş sanki. Bol yeşillik pekmez tahin su ne bulsam yiyip içiyorum. Umarım artar. Birde meme reddi de başladı memeyi hiç almadan istemiyor ağlıyor. Çıkmaza girdim valla bende. 2 3 gün önce tarttırdım 15 günde 150 gram almış hastalık zayıflatmış sanıyorum haftaya 4. Ay kontrolünde bakalım kaç çıkacak. Bende çok üzülüyorum. 10 kere mastit oldum sütün orantısızlığından şimdi diyorum ki mastit olayım ağrıyı çekerim yeter ki süt gelsin. Öyle bi ikilem maalesef 😌

Benimde öyle canım hastalık sürecinden sonra azaldı sıktığımda bile bazen çok gelmiyor ama doktor da sağlık ocağındaki memur da daha mama verme emzir bol bol dediler. Ama çocuk bi süzüldü zayıfladı gibi geliyor yanakları vardı şimdi yanakları çökmüş sanki. Bol yeşillik pekmez tahin su ne bulsam yiyip içiyorum. Umarım artar. Birde meme reddi de başladı memeyi hiç almadan istemiyor ağlıyor. Çıkmaza girdim valla bende. 2 3 gün önce tarttırdım 15 günde 150 gram almış hastalık zayıflatmış sanıyorum haftaya 4. Ay kontrolünde bakalım kaç çıkacak. Bende çok üzülüyorum. 10 kere mastit oldum sütün orantısızlığından şimdi diyorum ki mastit olayım ağrıyı çekerim yeter ki süt gelsin. Öyle bi ikilem maalesef 😌

Ya ben de emzir emzir baskısı yapıyormuş gibi olmak istemem, sonuçta mama da zehir değil, ihtiyaç varsa tabii ki kullanılacak. Asmdeki ebeler o konuda çok baskı yapıyorlarmış arkadaşların dediğine göre, sen onu takma kafaya ama doktorunu dinle tabii, bir sorun görünce kendileri mama öneriyorlar genelde (hatta bence gereksiz yere önerdikleri bile oluyor). Ama bence hastalık geçiridğini de göz önüne alırsak 3.5 ay için 15 günde 150, ayda 300 gram gayet iyi. Bizimki 40 günlükken hastalandı ve ikinci ayda sadece 300 gram almış oldu.(Birinci ay 1.5 kilo almıştı ve ilk üç ay en az 500-600 gram alıması bekleniyor), ona rağmen doktoru iyi buldu, nitekim 3. Ayda da yine 1.5 kg aldı.

Yani bence doktorun bir sorun görmediği için mama önermemiştir, çünkü bu aylarda hastalık geçirmemiş bebeklerde bile kilo beklentisi ilk üç aydakinden çok daha düşük.

Senin yazdıklarını okuyunca o zamanki halim geliyor aklıma, o yüzden yanıt yazmadan duramıyorum🙈😁 tünelin ucunda ışık vardır, hiç merak etme.

Son düzenleme:
Daha küçükmüş ömercik, acıkıyor demek ki, o uyanma araları uzar bence önümüzdeki haftalarda ama tamamen uyanma saati olarak altı gayet makul bir saat bence, 4’te 5’te gece uykusunu noktalayanlar var🤣
Tamam ozmn çok teşekkür ederim buna da şükür edeyim de bari buda elimden gitmesin dmi 😂

Kızlar tam dört aylık olduk bugün, ağlama krizleri bundan mıdır? Bayağı canı yanıyormuş gibi ağlıyor nedensiz, normal mi bu?

Anneme geldik şimdi, bebek arabasından iner inmez başladı etini koparıyorlarmış gibi ağlamaya. Altı temiz, memesini de vermiştim evden çıkmadan ama yine verdim, iki dakika aç gibi emiyor, sonra yine ağlıyor. Ağlarken de bir şeyler diyor gibi ama anlamıyorum tabii, çocuğun varsayılan dili Arapça galiba🤦🏼‍♀️🤣

Gelince kahve yapmıştım, içemedim. Şimdi anneannesinin kucağına attım, mutfakta kahvemi içip tatlı tırtıklıyorum ama annemin taktikler de bir işe yaramıyor, seslerini duyuyorum.

Giderek yaklaşıyor sesler, mutfağa getiriyor annem galiba, imdat.🙈

Kızlar, aşk olsun, kimse taktik önermemiş🤣 neyse, belki aynı şeyleri yaşayan oluyordur diye ben kendi uyguladığım taktiği yazayım. Bir saat neredeyse kesintisiz ağladı, annem önce ver sen şunu bana diye elimden aldığı ama bir türlü susturamadığı bebişi “al annesi, seni istiyor” diye aynı şekilde elime tutuşturdu (Annemden çok güzel baba olurmuş, onu anladık burdan🙈😁). Memeyi max. bir dakika emip haykırarak ağlıyordu bu arada, akılma Spring05 Spring05 in taktiği geldi (yatakta zıplayarak emzirme) ama tabii ben kendimi o kadar atletik hissetmediğim için oturduğum yerde düğüne gitmiş elti gibi omuz sallama hareketi yaparak emzirmekle yetindim, bebek memeyi bırakıp ağladıkça (üvee üvee diye ağlıyor) ağzına ağzına soktum (üveooommm sesi çıkacak bebekten o esnada), vallahi doğru açıdan verince alıp emmeye devam etti. (Omuz sallamaya devam bu arada, ritmi bebeğe göre ayarlıyoruz) Böyle böyle beş on dakika emince bir pırtlar yaptı, bir pırtlar yaptı, vallahi şaştık. Derdi oymuş meğer, sonra kuzu gibi sakinleşti. O gün birkaç saat önce coşkun bir şekilde kaka yaptığı için açıkçası bağırsak gazı olabileceğini hiç düşünmemiştim, demek ki olabiliyormuş.

Günaydın
Böyle biri var istersen bir bak bence uyku eğitimi düşünüyorsan çocuk için en ılımlısı tracy hogg un yöntemi

Ben ilkinde uyku eğitimine çok karşıydım kendi mesleğimle de alakalı. İşte çocuk annesinin memesine ihtiyaç duyuyorsa o kokuyu almalı. Bir şekilde annesinin kokusundan ayrılmaya maruz kalıyor vs. Bu daha bebek ondan tüm gece uyumayı beklemek bencillik filan gibi çok katıydım. Ama sonra gördüm ki uyumayan çocuk uyumuyor 25. Dk ya alarm kuruyor ve hep öyle. Benim kızım hala deliksiz uyumuyor yani 3 yaşına kadar 10 gece maksimum diyim sana. O yüzden şimdi daha ılımlıyım bu konuya. Çünkü gördüm ki uyumayınca anne 2 yaşından sonra daha da yıpranıyor. Çünkü haklı olarak diyorsun ki sen artık bebek değilsin memeyi bıraktın niye uyumuyorsun😂 Günden güne bu gerginlik artıyor artıyor arada sesin yükseliyor filan. O yüzden ben artık çok daha ılımlıyım. Hatta işe başlamayı düşünenlere önerebilirim bile. Çünkü bende emzikte yoktu aşırı zor uyutuyordu annemler memede uyuduğu için

Şimdi buna kesin verirdi benim yerimde olanlar ama ben bu bebişe de vermicem. Tüm o saydıklarıma ek benim beneğim çok emmiyor. Gece sütü de yağlı ben ondan faydalansın istiyorum. Bir de gerçekten büyük kızıma göre uykuları daha iyi ya da ben artık uykusuzluğa alıştım😂

Ee ben içgüdüsel olarak tam da bunu yapıyormuşum 😂 Pışş pışş ve elim göğsünde yatırıyorum gündüzleri. Bazen de hafif müzikle uyutuyorum kendi yatağında ama yarım saate bir kalkıyor. Nedenini çözemedim.
Ben de eğitimciyim aslında bebeğimin ihtiyacı neyse onu verme taraftarıyım ama gördüm ki o uyumayınca daha çok yoruluyor ve huzursuz olup ağlıyor. Aslında uykuya çok ihtiyaçları var. Benim bebeğim geceleri uyuyor (popomu kaşıyayım 😂) (ya da uyumuyor diyeyim sen anla 😂). Ama gündüzleri hep uyanık ve hep yanında istiyor, kucak istiyor. Bana hiç alan kalmıyor.
Bir de şimdiden her dediğini yaparsam, uyumak istemedi örneğin uyutmazsam, ileride bu yemek yememeye, daha büyüyünce sözümü hiç dinlememeye evrilir diye çekiniyor. Bence bebekler ve çocuklar yeterince büyüdükten sonra biraz otoritenin de farkına varmalı. Evet çok seviyoruz ama bunu kullanırlarsa var halimize 😂

Kızlar, aşk olsun, kimse taktik önermemiş🤣 neyse, belki aynı şeyleri yaşayan oluyordur diye ben kendi uyguladığım taktiği yazayım. Bir saat neredeyse kesintisiz ağladı, annem önce ver sen şunu bana diye elimden aldığı ama bir türlü susturamadığı bebişi “al annesi, seni istiyor” diye aynı şekilde elime tutuşturdu (Annemden çok güzel baba olurmuş, onu anladık burdan🙈😁). Memeyi max. bir dakika emip haykırarak ağlıyordu bu arada, akılma Spring05 Spring05 in taktiği geldi (yatakta zıplayarak emzirme) ama tabii ben kendimi o kadar atletik hissetmediğim için oturduğum yerde düğüne gitmiş elti gibi omuz sallama hareketi yaparak emzirmekle yetindim, bebek memeyi bırakıp ağladıkça (üvee üvee diye ağlıyor) ağzına ağzına soktum (üveooommm sesi çıkacak bebekten o esnada), vallahi doğru açıdan verince alıp emmeye devam etti. (Omuz sallamaya devam bu arada, ritmi bebeğe göre ayarlıyoruz) Böyle böyle beş on dakika emince bir pırtlar yaptı, bir pırtlar yaptı, vallahi şaştık. Derdi oymuş meğer, sonra kuzu gibi sakinleşti. O gün birkaç saat önce coşkun bir şekilde kaka yaptığı için açıkçası bağırsak gazı olabileceğini hiç düşünmemiştim, demek ki olabiliyormuş.
Ben görmemişim mesajını yoksa aynısını yazardım sana. Bizimki de öyle ağlamaklı olunca artık derdi bellidir ya kaka yapamıyor, ya da gazını çıkaramıyor. Hani resmen diyor ki ben içimdekini çıkaramadım anne sen ne işlerle uğraşıyorsun 😂 öyle ağlamalar. Bende beyaz gürültü hala işe yarıyor. Bir de emziği veya memeni zorla vermemeni öneririm. Bebekte sinir ve öfkeye eğilimi arttırıyormuş. Kucakta gezdirme, aynaya baktırıp dikkatini dağıtma, beyaz gürültü eşliğinde sırtına patpatla sakinleştirme veya iki bacağımın arasında ben otururken onu dik tutma rahatlatıyor. Bir de dik pozisyonda hafif bacakları karnına çekip tutunca daha kolay gaz çıkarıp, kaka yapıyor.
Şu anda da yine gazlı. Sabahtan beri kıpkırmızı yapamadı kakayı. Gece karnabahar yemiştim belki de ondandır. Yaptıklarım işe yaramadı bu kez artık dışarı çıkaracaktım rahatlasın diye. Kendi kendine beyaz gürültüyle ben giyinirken uyumuş. Uyanınca hala yapmamış olursa biz sokağa 😂

Aslında ben gördüm ama bir önerim yoktu 😂

Ben görmemişim mesajını yoksa aynısını yazardım sana. Bizimki de öyle ağlamaklı olunca artık derdi bellidir ya kaka yapamıyor, ya da gazını çıkaramıyor. Hani resmen diyor ki ben içimdekini çıkaramadım anne sen ne işlerle uğraşıyorsun 😂 öyle ağlamalar. Bende beyaz gürültü hala işe yarıyor. Bir de emziği veya memeni zorla vermemeni öneririm. Bebekte sinir ve öfkeye eğilimi arttırıyormuş. Kucakta gezdirme, aynaya baktırıp dikkatini dağıtma, beyaz gürültü eşliğinde sırtına patpatla sakinleştirme veya iki bacağımın arasında ben otururken onu dik tutma rahatlatıyor. Bir de dik pozisyonda hafif bacakları karnına çekip tutunca daha kolay gaz çıkarıp, kaka yapıyor.
Şu anda da yine gazlı. Sabahtan beri kıpkırmızı yapamadı kakayı. Gece karnabahar yemiştim belki de ondandır. Yaptıklarım işe yaramadı bu kez artık dışarı çıkaracaktım rahatlasın diye. Kendi kendine beyaz gürültüyle ben giyinirken uyumuş. Uyanınca hala yapmamış olursa biz sokağa 😂

Zorla vermek demeyelim de emmesine yardımcı olacak açıyı sağlamak diyelim🤣 bizimkisi gazlı bir bebek olmadı pek, dünkü krizi biraz da dördüncü ay kriziyle bağlantılı geldi bana. Bir de cidden normal gaz sancısı ağlaması gibi değildi, onlarda dediğin uygulamalar işe yaraıyor çünkü, en kötü bir noktada patpatla pışpışla sakinleşip uyuyor. Bu acayip bir şeydi.

Zorla vermek demeyelim de emmesine yardımcı olacak açıyı sağlamak diyelim🤣 bizimkisi gazlı bir bebek olmadı pek, dünkü krizi biraz da dördüncü ay kriziyle bağlantılı geldi bana. Bir de cidden normal gaz sancısı ağlaması gibi değildi, onlarda dediğin uygulamalar işe yaraıyor çünkü, en kötü bir noktada patpatla pışpışla sakinleşip uyuyor. Bu acayip bir şeydi.
O halde o durumlarda bizim gibi sizi de sokak paklar 😂

Umarım geri artar sütlerimiz 😕 yani o kadar red yaşıyoruz ki tükenmek üzereyim hiç emmek istemiyor zorla emdiği kadar emiyor ardından hemen mama veriyorum ve kana kana içiyor 😔 biz başından beri mama alıyoruz o yüzden zaten alışık olduğumuz bir düzendi sadece miktarı arttı ama senin zaten varmış ben inanıyorum artacak sütün arada sağım yapman iyi gelebilir belki kilosuna takılma bence de eskisi gibi her ay 1 kilo almayacaklar artık büyüdüler ama anlıyorum seni annelik yani aç olduğunu düşünüp kahroluyor insan. Güzel düşünelim güzel olsun bol bol artsın sütler inşallah ❤️

Benimki de gazlı bir bebek olduğu için ayaklarını hep kaldırıyordu. Bence dönmeyi de tesadüfen buldu 😂 Yalnız benimki de soyasosu soyasosu nun bebişi gibi yüzüstü oldu birkaç kez. Çok çok hareketli zaten bacakları hiç durmuyor. Bugün bir arkadaşımla görüştük. Oğlu 6 aylık olmuş ama yerinde durmuyor. Her şeyi yere atıyor, her şeyi ağzına götürüyor, bebek arabasından kendini atıyor filan. Yani demem o ki bu erken dönmeler de acaba sonrasında ne olacak diye beni bir ürpertti 😂😂
Sarp oğlumu anlatayım 😁 2 aylıkken kolu altında kalsa da tam dönüyordu 7 aylıkken sıralamaya başladı, 9 aylık adım atmaya başladı 10 aylıkken tam yürüdü 11 aylıkken artık sürekli koşuyordu. Erken konuştu hepsini erken erken yaptı, ama çok yorucuydu. Minnacık minnacık nerde olduğu belli olmayan bir bebek düşün, 1,5 yaşında da el bileğini kırdı ondan oraya atlarken. Hala tepelerden inmez. Huyu yumuşaktır maşallah zorlamaz ama hareket anlamında ne yapacağı belli olmayan bir çocuk 😍 el kadar bacağı varken sehpalara filan tırmanmaya çalışırdı. Yüreğim ağzımda büyüttüm onu, daha büyüdü sayılmaz gerçi 3.5 yaşında henüz. Şimdi de odası campoonba nın my house modeli gardırop hariç hepsinin çatısına çıkıp oturuyor yerde o kadar süre oturmaz

Ee ben içgüdüsel olarak tam da bunu yapıyormuşum 😂 Pışş pışş ve elim göğsünde yatırıyorum gündüzleri. Bazen de hafif müzikle uyutuyorum kendi yatağında ama yarım saate bir kalkıyor. Nedenini çözemedim.
Ben de eğitimciyim aslında bebeğimin ihtiyacı neyse onu verme taraftarıyım ama gördüm ki o uyumayınca daha çok yoruluyor ve huzursuz olup ağlıyor. Aslında uykuya çok ihtiyaçları var. Benim bebeğim geceleri uyuyor (popomu kaşıyayım 😂) (ya da uyumuyor diyeyim sen anla 😂). Ama gündüzleri hep uyanık ve hep yanında istiyor, kucak istiyor. Bana hiç alan kalmıyor.
Bir de şimdiden her dediğini yaparsam, uyumak istemedi örneğin uyutmazsam, ileride bu yemek yememeye, daha büyüyünce sözümü hiç dinlememeye evrilir diye çekiniyor. Bence bebekler ve çocuklar yeterince büyüdükten sonra biraz otoritenin de farkına varmalı. Evet çok seviyoruz ama bunu kullanırlarsa var halimize 😂
Yarım saatte bir uyanması içinde kaldır tekrar yatır yöntemi var aslında ama ben denedim beceremedim mi bilmiyorum işe yaramadı. Mesela bebek 30. Dk uyanıyorsa 25. Dk gidip uyandırıp yani kucağa alıp tekrar pışpış patlar yaparak uyutmak böylece uyku süresi uzuyormuş. Ama ben yapamadım ilkinde bunda denemedim😂

Kesinlikle işte düşünsene bunun 3 yıl sürdüğünü sabır kalmıyor insanda☹️ yani ben o çalıştığım dönem ayakta nasıl uyunur onu öğrenmiştim sürekli uyanıp emiyordu. Üstüm açık yatıyordum o emip emip geri uyuyordu en son😂

Uyumamak aslında onların bilerek yaptığı bir şey değil bilmiyorlar uyumayı. Ya da dünyanın o kadar çok farkına varmak istiyorlar ki uyumak zaman kaybı gibi. Biz hala iyi uykular iyi geceler diyemiyoruz ben dinlenip kalkıcam hemen diyor. O kadar çok oyun oynamak bizimle olmak istiyor ki ya da dışarda parka gitmek vs. Uyku regülasyonu diye bir şey var istersen bu konuda Psk. Melis Keşan şimdi Çetinkaya olmuş soyadı onun videolarını izle🥰

Yok keşke kesintisiz uyusa ona da razıyım iki saate bir uyanıyor tam iki saat olunca uyanıyor sanki kurulu alarm 🤣en azından gece emip uyuyor ama saat 6 da kalkinca tekrar uyumuyor oyun istiyor Ömerim de Ömerim 😂
Biberon kullanma alışkanlığınız var mı? Yoksa alıştırmaya gerek yok da eğer varsa gece uykusu öncesi sütü sağıp biberonla verebilirsin

Yarım saatte bir uyanması içinde kaldır tekrar yatır yöntemi var aslında ama ben denedim beceremedim mi bilmiyorum işe yaramadı. Mesela bebek 30. Dk uyanıyorsa 25. Dk gidip uyandırıp yani kucağa alıp tekrar pışpış patlar yaparak uyutmak böylece uyku süresi uzuyormuş. Ama ben yapamadım ilkinde bunda denemedim😂

Kesinlikle işte düşünsene bunun 3 yıl sürdüğünü sabır kalmıyor insanda☹️ yani ben o çalıştığım dönem ayakta nasıl uyunur onu öğrenmiştim sürekli uyanıp emiyordu. Üstüm açık yatıyordum o emip emip geri uyuyordu en son😂

Uyumamak aslında onların bilerek yaptığı bir şey değil bilmiyorlar uyumayı. Ya da dünyanın o kadar çok farkına varmak istiyorlar ki uyumak zaman kaybı gibi. Biz hala iyi uykular iyi geceler diyemiyoruz ben dinlenip kalkıcam hemen diyor. O kadar çok oyun oynamak bizimle olmak istiyor ki ya da dışarda parka gitmek vs. Uyku regülasyonu diye bir şey var istersen bu konuda Psk. Melis Keşan şimdi Çetinkaya olmuş soyadı onun videolarını izle🥰

Hogg yöntemleri biraz daha insani görünüyor ama allah aşkına, bu yöntemi kim dener, yarım saat sonra nasılsa uyanacak diye, kim 25. Dakikada uyuyan çocuğu kucağına alıp uyandırmayı göze alır. Alanın cesaretine saygı duyarım ama ben vallahi de almam billahi de almam🤣

Hem biz türküz. Bir şey sorup da “yok”, “kalmadı” vs. Yanıtını alınca, “hiç mi yok”, “hiç mi kalmadı” diye soran insanlarız. Her gün yarım saatte uyanan çocuğun bu kez belki uyuyacağının tutacağına inanırız. (Çocuk da türkse, bizim 25. Dakikada kucağa almaya hazırlandığımız gece uyuyacağı vardır zaten kesin🤣)

Biberon kullanma alışkanlığınız var mı? Yoksa alıştırmaya gerek yok da eğer varsa gece uykusu öncesi sütü sağıp biberonla verebilirsin
Uyumadan önce mama veriyorum canm biberonla çünkü sütüm yetmiyor artık ona geçenlerde çok ağladıgndan bahsetmiştim meğerse çocuğum açti sütüm yetmiyordu ağlıyordu aklima geldi bak şimdi yine ağladım 🥺ah ah neyse ki artık anladım karni tok olunca maşallah duruyor oynuyor artık mama verince uyuyor işte ama iki saate bir uyanıyor gece de memeden alıyor ztn çok şükür gece sütüm oluyor buda Allah'ın takdiri 🥰

Hogg yöntemleri biraz daha insani görünüyor ama allah aşkına, bu yöntemi kim dener, yarım saat sonra nasılsa uyanacak diye, kim 25. Dakikada uyuyan çocuğu kucağına alıp uyandırmayı göze alır. Alanın cesaretine saygı duyarım ama ben vallahi de almam billahi de almam🤣

Hem biz türküz. Bir şey sorup da “yok”, “kalmadı” vs. Yanıtını alınca, “hiç mi yok”, “hiç mi kalmadı” diye soran insanlarız. Her gün yarım saatte uyanan çocuğun bu kez belki uyuyacağının tutacağına inanırız. (Çocuk da türkse, bizim 25. Dakikada kucağa almaya hazırlandığımız gece uyuyacağı vardır zaten kesin🤣)
Haha ay kahkaha attım😂 işte biz Bade de her şeyi denedik çaresizlikten😂 ama bende uyandır uyutu 3 4 kere denedim uyuyan çocuk uyandırılmaz diye😂 o zaman varya evde kan kusturuyordum resmen. Kapı kilidine çocuk uyandı odandan çıkma, telefonunun sesini kıs şu bu. Zaten uyanıyordu 30. Dk ama hep eşime patlıyordum senin sesine kalktı diye😂

Bir de o zamanlar erken uyandırıyım gece uykusuna erken geçsin. Bak uyku saati geçiyo stresi vardı bende😂 şimdi ne saat ne stres var, canı ne istiyorsa onu yapsın valla bakıyorum esniyor ya da ağlıyor o zaman deniyorum😂

Back
X