2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Selam kizlar. Benim de bugün ayrintili ultrasonum vardi. Sizin dediginiz gibi yarim saat 1 saat falan sürmedi. Hatta extra video cektim toplam 5 dk😁Gerci heryerine bakti tek tek. Sizin doktorlar arada muhabbet mi ediyor nasil o kadar uzun sürüyor merak ettim😊 Hersey yolunda cok sükür. 25 cm ve 366 gr dedi. Kilosu haftasiyla uyumlu ama iri bi bebek diil dedi. Kizimi da 40 hafta dolumca 3080 gr dogurmustum. Benim bebisler minyon sanirim😊
Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım, önemli olan o zaten🙏Benim 40-45 dak sürdü, incelerken anlattı bizede, yapılan konuşmalar oydu. Yapan doktor radyoloji doktorumuydu, perinatoloji doktorumuydu.

Kızlar ankarada ayrintili ultrason yaptiran ve yaptiracak olanlar var mi? Eyup ekin Ali Ipek ve Sinan Tan arasinda kaldik, sizde durumlar nedir tavsiye verebilecek olanlardan yorum bekliyorum
Merhaba canım ben deniz esinlere yaptırdım çok memnun kaldım 1000 tl ye ayrıntılı bakıyor güzel güzel anlatıyor çok memnun kaldım bahsettiğin doktorları bilmiyorum maalesef bu doktoruda medikal park gidiyorum oradakidoktorum önerdi

Deniz 3sinler venim de doktorumun önerdigi isimlerdendi ama fiyat olarak biraz pahali digerlerine gore.Sinan Tan dusunuyorum ama kararsizim o da 22 den öbce gelme biraz buyusun cocuk dedi bilemiyorum yaptiran birinden tavsiye almak yine yardimci oluyor biraz
İstersen internete bu doktorları yorumları oku ben deniz esinleri yazdım baya güzel yorumlar gördüm gidince de gerçekten öyleydi Medical park başkent oralarda 1500 1700 civarıydı bu doktor 1000 ama arkadaş artmış diyor arkadaş cihaza mı zam geldi bu ne zamı şimdi anlam veremiyorum ama cidden tek tek inceledi eller ayaklar kalp bütün organlar ve bize anlattı kemiklerine kadar Benin şansım bebek uygun pozisyondaydı ve herşeyi net gösterdi ara bi oynarsa göbeğime bastırdı derken didikledi herşeyini doktor o yüzden memnun kaldım mesela bi fotoğraf çekebilmek için bile kaç dakika uğraştı düzgün poz yakalayalım dedi 🤣

detaylim ilki 3 saat sürdü hoca da konuşmuyor şöyle konuşuyor ama hemsiresiyle, organdi eklemdi vs neyse iste tıbbi terimleri teo tek şu izlendi şu izlenmedi şu su kadar diye ölçüm yapıyor haliyle iç organlarindan tut da tek tek tüm parmaklarina kulaginin şekline kadar bakıyor, arada pozisyon degismezse biseyler yiyip icip yürüyüş yap 15 dk sonra gel diyor. Mesela ben sırf sağ elinin işaret parmağını ısrarla göstermediği için 2. Defa tekrar detaylı ultrasona girdim. Yani herkesin uzun surmesinin sebebi biraz da bebeginin pozisyonu ile ilgili biraz da doktorunun detaycı olmasindan

detaylı bakmamıştır. tüm iç organlar,el ve ayak parmakları dahil tüm kemikler. karaciğer kalp cinsel organ plesanta damarları dahil olmak üzere birçok şeye bakılıyor. rahim ağzı kordon plesanta inceleniyor. bebeğin yüzü de dahil olmak üzere kısa sürdüyse detaylı bakmamıştır. en az 20 25 dk sürmesi gerekir.
Bu saydiklariniza tek tek bakti, benim 2. hamileligim tecrübeliyim detayli konusunda. Hatta damarlarin, plesantanin gelisimi icin kirmizili mavili görüntü oluyor O sekilde de bakti ama dedigim gibi sipsak 5 dk. Ben ilk hamileligimde trye geldigimde acibademde bi doktora gitmistim. Belki ayni seyleri söylemisti ama evire cevire uzun uzun bakmisti. Böyle olmasi insani cok inceledi dr diye rahatlatiyor tabi

Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım, önemli olan o zaten🙏Benim 40-45 dak sürdü, incelerken anlattı bizede, yapılan konuşmalar oydu. Yapan doktor radyoloji doktorumuydu, perinatoloji doktorumuydu.
Kendi kadin dogum doktorumdu. Burda eger detayli ultrasonda herhangi bi risk görünürse kendi doktorunuz baska doktora yönlendiriyor.

Kendi kadin dogum doktorumdu. Burda eger detayli ultrasonda herhangi bi risk görünürse kendi doktorunuz baska doktora yönlendiriyor.
Canım benim çok şükür bir riskim yoktu ama detaylı ultrason için perinatoloji doktoru daha detaylı baktıkları için onların yapması tavsiye ediliyor. Tabiki bu kişiye kalmış. Çevremde hiç bir riski olmayan hamilelerde perinatoloji doktoruna yaptırdı hep. Hatta detaylıda radyoloji doktoru bile değil, perinatoloji doktorunun tavsiye ediyor. İşin ehli oldukları için. Kişiye kalmış tabiki, önemli olan içine nasıl siniyorsa onu yaptırmak🌸

Herkesin güzel, temiz sonuçlar alması dileğiyle🙏

Ayrıntılıdan bahsedince Kızlar, Zübeyde kadın Doğuma gitmiştim ayrıntılı ultrason için randevu almaya ,girdim içeri uzandım baya baktı bebeğe, epey uzun sürdü, ay ne güzel herşeyine ince ayrıntısına kadar bakıyor ,seviniyorum ilgili doktora düştüm diye ,neyse demez mi bebeği bulamadım hah ayağını gördüm dedi , geri kaybettim onu da dedi ,ben şok iki saattir daha bebeği bulamamış onu arıyormuş ya asistan 🤣 utanmasa bebek var mı emin misiniz diyecek sonra artık diğer doktor geldi de o buldu erken gebelikte aşağılara bakman gerek diye. sonra çıkınca eşime şaka yaptım bebeği bulamadılar neredeyse yok diyeceklerdi dedim adam korktu beni acil şehir hastanesine götürdü 🤣😁😂 ondan sonra da başlarım ben burada ayrıntılıya falan sokmam seni dedi

İstanbul’da oturan arayış içinde olanlara fikir olması açısından yazıyorum. Prof. Melih Atahan Güven’e yaptırdım detaylı ultrasonumu, memnun kaldım. Yorumları falanda gayet güzel. Bağdat caddesinde yeri.

Canım benim çok şükür bir riskim yoktu ama detaylı ultrason için perinatoloji doktoru daha detaylı baktıkları için onların yapması tavsiye ediliyor. Tabiki bu kişiye kalmış. Çevremde hiç bir riski olmayan hamilelerde perinatoloji doktoruna yaptırdı hep. Hatta detaylıda radyoloji doktoru bile değil, perinatoloji doktorunun tavsiye ediyor. İşin ehli oldukları için. Kişiye kalmış tabiki, önemli olan içine nasıl siniyorsa onu yaptırmak🌸

Herkesin güzel, temiz sonuçlar alması dileğiyle🙏
Olmasi gereken o muhtemelen. Burda kac kisi varsa hepsi perinatologa gidiyor ama ben yurtdisindayim. Burda öyle bi tercih yok neyazikki. Umarim kendi doktorum olmasi gerektigi gibi inceliyodur.

Ben ayrintiliya girince perinatoloji doktoruma dedim hep perinatolog baksin denio neden siz radyoloji doktoruna gonderionus dedim oda ili gözün gormesi ii oluo demişti benim goremedigimi o görür onun göremediğini ben görürüm die hem perinatoloji doktoru hem radyolog yaptı ayrintilimi perinatolog daha bi güzel bakdi

Kızlar selam dün detaylı ultrasona girdim bebeğimde arsa denen bir damar fazlalığı tespit edildi ve doktorum bazen bu tek başına da bir down sendromu bulgusu olabileceğini söyledi ve amniyosentez önerdi fakat başka bir bulgu yok downa dair.Bende amniyosentez riskli olduğu için fetal dna yaktırıcam.Merak ettiğim detaylıda böyle çıkan var mı yada daha önce çevresinden duyan doğan bebekler sağlıklı mı? Endişeliyim haliyle..
Merhabalar yaptırdınız mi ? Ben fetal yaptırdığım için pişmanım. Şimdi amniyosentez yaptıracağım. Çünkü fetal dna da tarama testi . Amniyosentez de tanı testiymis. Bir de fetal de riskli çıkarsa ve gebeliği sonlandırmak isterseniz amniyosentezi kesin yaptırmak gerekiyormus

Olmasi gereken o muhtemelen. Burda kac kisi varsa hepsi perinatologa gidiyor ama ben yurtdisindayim. Burda öyle bi tercih yok neyazikki. Umarim kendi doktorum olmasi gerektigi gibi inceliyodur.
Canım incelemiştir tabi riske atar mı, sende güveniyorsan doktoruna hiç problem yok. Sağlıkla gelsin yavrularımız🙏💖

Kizlar az önce lavaboya gittigimde camasirim resmen islanmis sanki altima kaçırmış gbiydim ama idrara sıkışık degildim. O kadar islakligi nasil hissetmedim anlamadim pijamama bile gelmis kapladiginalan avucumun ici kadar bir genislik gozume cok geldi Allah korusun amniyo sızıntısı olabilir mi sari akintidan hic kurtulamadım zaten idrar testim hep temiz cikti ama vajinadan kultur alinmadi hic bunu yasayan varmi

Kizlar az önce lavaboya gittigimde camasirim resmen islanmis sanki altima kaçırmış gbiydim ama idrara sıkışık degildim. O kadar islakligi nasil hissetmedim anlamadim pijamama bile gelmis kapladiginalan avucumun ici kadar bir genislik gozume cok geldi Allah korusun amniyo sızıntısı olabilir mi sari akintidan hic kurtulamadım zaten idrar testim hep temiz cikti ama vajinadan kultur alinmadi hic bunu yasayan varmi
Gün içinde bir doktoruna gorun cnm inşallah sizinti değildir de iltihapsa bile Bi fitil verir hemen.

Bu saydiklariniza tek tek bakti, benim 2. hamileligim tecrübeliyim detayli konusunda. Hatta damarlarin, plesantanin gelisimi icin kirmizili mavili görüntü oluyor O sekilde de bakti ama dedigim gibi sipsak 5 dk. Ben ilk hamileligimde trye geldigimde acibademde bi doktora gitmistim. Belki ayni seyleri söylemisti ama evire cevire uzun uzun bakmisti. Böyle olmasi insani cok inceledi dr diye rahatlatiyor tabi
Sizin doktor demekki ultra hızlı maşallah 😊 sağlıkla kucaginiza alın 😊

Merhabalar yaptırdınız mi ? Ben fetal yaptırdığım için pişmanım. Şimdi amniyosentez yaptıracağım. Çünkü fetal dna da tarama testi . Amniyosentez de tanı testiymis. Bir de fetal de riskli çıkarsa ve gebeliği sonlandırmak isterseniz amniyosentezi kesin yaptırmak gerekiyormus
Bana da doktorum fetal bir tarama testi doğruluk %98 ama ikili gibi bir tarama testi, amniyosentez tanı testi karar senin, fetal yüksek çıkarsa yine amniyosentez yaptıracağız vs dedi düşündük eşimle amniyosenteze karar verdik 14 gün oldu yaptıtalı

Benim genel olarak akintim hep öyle. Her kontrolde idrar testi ve vajinal kültür aliyor cok sükür temiz ama doktor akinti yogunsa enfeksiyona davetiye diyor. O yüzden dün yine fitil verdi steril kalabilmesi icin. Haftada 2-3kullanicam. Dogurcaz nerdeyse hala fitil

Bana da doktorum fetal bir tarama testi doğruluk %98 ama ikili gibi bir tarama testi, amniyosentez tanı testi karar senin, fetal yüksek çıkarsa yine amniyosentez yaptıracağız vs dedi düşündük eşimle amniyosenteze karar verdik 14 gün oldu yaptıtalı
Sonuç umarım güzel gelir . 2li taramam yuksekti.Fetal dna testim düşük risk çıktı. 3lu taramam yüksek çıktı. Amniyosentez yaptıracağım aklımda soru işareti kalmasın diye

Selam kizlar. Benim de bugün ayrintili ultrasonum vardi. Sizin dediginiz gibi yarim saat 1 saat falan sürmedi. Hatta extra video cektim toplam 5 dk😁Gerci heryerine bakti tek tek. Sizin doktorlar arada muhabbet mi ediyor nasil o kadar uzun sürüyor merak ettim😊 Hersey yolunda cok sükür. 25 cm ve 366 gr dedi. Kilosu haftasiyla uyumlu ama iri bi bebek diil dedi. Kizimi da 40 hafta dolumca 3080 gr dogurmustum. Benim bebisler minyon sanirim😊
benim de 20 dk falan sürdü. oğlum da 400 gr 25 cm, 3300 doğmuştu. gayet standartlar bence minyon değiller yani üzme kendini:KK200:

Back
X