• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Bende de kalça üstündeki kemik ağrı yapıyor, ve kasığa doğru göbek yanları. Magnezyuma bugün başladım. Sanırım erken başladı ağrılar bizde.
aynııı ağrıyı çekiyorum 1 haftadır hatta gece uyurken kol ve bacakta uyşma da hissediyorum ben onu da sordum doktorum artık senin kemiklerden kalsiyum çekmeye başladı ondan uyuşma hissetmen normal dedi. birkaç gecedir uyurken rahatsızım ya uyuşma beni çok huzursuz ediyor Rabbim hepimize şifa versin bakmayalım böyle bunlar iyi şeyler yine bence bebişlerimiz büyüyoor :)

Bana haftada 2 balık, 2 et, 2 baklagil verdi. Sebzeyi de zeytinyağlı yapıp yemeklerin yanında veya öğle yemeği gibi yemeye çalışıyorum. Ocean mummy ve d vit fısfıs a ek olarak bunları yapıyorum.
Günde 2 öğün yiyen birisi için bu program beni çok zorluyor 😕 zaten 1 kg da vermişim. sizlere de yeme düzenine ilişkin bir şey söyledi mi?
Bana şimdiye kadar gittiğim hiçbir doktor yeme içme ile ilgili bir şey söylemedi. Kendi bildiklerim ve duyduklarımla hareket ettim hep. Kız kardeşim diyetisyen, baklagilleri haftada ikiden fazla yeme demişti gaz açısından 🫢 normal düzenimde yiyorum sayılır ama ekmek yiyorum artık malesef :( o yüzden kilo aldım. Ama dediğin gibi bana da sürekli yemek içmek zorunda olmak zor geliyor.

aynııı ağrıyı çekiyorum 1 haftadır hatta gece uyurken kol ve bacakta uyşma da hissediyorum ben onu da sordum doktorum artık senin kemiklerden kalsiyum çekmeye başladı ondan uyuşma hissetmen normal dedi. birkaç gecedir uyurken rahatsızım ya uyuşma beni çok huzursuz ediyor Rabbim hepimize şifa versin bakmayalım böyle bunlar iyi şeyler yine bence bebişlerimiz büyüyoor :)
Ben de en son sorduğumda magnezyumdan ziyade kalsiyum eksikliğinden olur demişti doktor. 4-5 gündür günde 1 bardak süt içmeye başladım. Amin sağlıkla doğsunlar da biz ağrıyı çekeriz 😇

Ben yaptırmayacağım. Bugüne kadar da hiç yaptırmamıştım ve kışları grip olmam. Hem işten çıktım artık evde olduğum için riskim düşük hem de geçtiğimiz senenin virüsü olduğundan doktorumla birlikte grip aşısı yaptırmama kararı aldık. 14 te göründüğüm perinatoloğum ise yaptır deyip geçmişti direk. Herkese yaptır deniyor çünkü.
Doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz. Bazı kesim yaptıracak, bazı benim gibiler de kendi için doğru olan sebeplerle yaptırmayacak 😇
kızlaar bana da yaptır dedi doktorum ama ben 7 haftalıkken korona atlattım ordan bağışıklığımda var aslında birde yaptıranların yorumunu okudum herkes yaptırınca bir grip olmuş ateşlenme olmuş kimisinde ve ağır geçirende olmuş yani güvenemedim o yüzden vazgeçtim. kendmimi koruyorum iş yerinde odamdaki arkadaş aşırı hasta o bugün gelmedi iyileşene kadar gelme dedik yoksa maskeyle oturucam odada. umarım olmayız grip çevremdeki herkes aşırı hasta

Benim de aynı haftada baş ağrılarım oldu üst üste. Migrenim olmamasına rağmen. Arkadaşım da o haftada aynı şikayeti yaşadı. Ama geçti. Kalıcı olsa çok zorlardı sanırım. sizinki de geçer umarım.

Ben de bu hafta doktoruma pilatesi soracağım. Başlamak istiyorum. Yoksa sırt ağrısı bel ağrısı duruşta nefes almada sıkıntılar olacak gibi.
Siz bir yere mi yazıldınız yoksa videolar eşliğinde evde mi yapıyorsunuz? Evime yakın bir hamile pilatesi yaptıran yer var çok da güzel ama ben hastalık salgın vs. korktuğum için öyle bir ortama girmek istemiyorum. Yine de karar veremedim.
Benim daha önce burada özel derse gittiğim bir aletli pilates hocam vardı hamile pilatesi eğitimi de olduğu için ona başladım. Bence sorun hemen gerçekten birçok konuda çok iyi geliyor ve benim doktorum hiçbir risk olmamasına rağmen 12. haftadan sonra başlattı yoksa ben direkt devam edecektim zaten 6-7 aydır spor yapıyordum çünkü ve çoğu araştırmalarımda doktorlar hele de vücudunuz spora alışıksa hiç beklemenize gerek yok fazla ağırlık olmadan yapabilirsiniz diyorlar. Yine de sırf benimki öyle dedi diye eşim de biraz tedirgin olunca 12. haftadan sonra başladım ve çok rahatladım.

kızlaar bana da yaptır dedi doktorum ama ben 7 haftalıkken korona atlattım ordan bağışıklığımda var aslında birde yaptıranların yorumunu okudum herkes yaptırınca bir grip olmuş ateşlenme olmuş kimisinde ve ağır geçirende olmuş yani güvenemedim o yüzden vazgeçtim. kendmimi koruyorum iş yerinde odamdaki arkadaş aşırı hasta o bugün gelmedi iyileşene kadar gelme dedik yoksa maskeyle oturucam odada. umarım olmayız grip çevremdeki herkes aşırı hasta
Ben aşı yaptırdım. Hiç ateşlenme vs durumu yaşamadım. Her sene yaptırıyorum zaten. Evet herkes aşırı hasta. Benim de boğazım fena. Maskeyle gezmeme rağmen sanırım kayınvalidem ya da oradaki ev ahalisinden kaptım :( bir daha hasta biri varsa asla gitmem bir yere.

Ben aşı yaptırdım. Hiç ateşlenme vs durumu yaşamadım. Her sene yaptırıyorum zaten. Evet herkes aşırı hasta. Benim de boğazım fena. Maskeyle gezmeme rağmen sanırım kayınvalidem ya da oradaki ev ahalisinden kaptım :KK43: bir daha hasta biri varsa asla gitmem bir yere.
sorma bende ofistekii arkadaştan biraz korktum kız çok hasta üzüldüm yan yanayız birde işi öğretiyorum şuanda bana da geçer mi diye çok korktum umarım geçmez bugüün eşime pastil aldırıcam ballı zencefilli

sorma bende ofistekii arkadaştan biraz korktum kız çok hasta üzüldüm yan yanayız birde işi öğretiyorum şuanda bana da geçer mi diye çok korktum umarım geçmez bugüün eşime pastil aldırıcam ballı zencefilli
Hasta olan toplu yerlerde maske ile gezse sıkıntı olmayacak ama aksine sağlıklılar takıyor. Geçmemiştir korkma, şimdiye kadar çıkardı.

Beli cok takmiyorumda kasik kafama takıldı fitil basladigimdan beri var ilaçtan mi oluyor anlayamadım yarın ni idrar tahlili vericem bakalım inş hersey yolunda gider
Benimde oyle kasık agrisii gibi alt karin gibi nasi tarif etsem bilemedim dun aksam oyle bir agridiki hatta yerimden kalkamadim oylece uyuya kalmisim koltukta yarin randevum var umarim yolundadir hersey

Benim bugün 4 lü testim biraz riskli çıktı 1:1174 hemen daha sonra detaylı ultrason ile bakacağımız bir doktora yönlendirdi ultrason da hiç bir sıkıntı görmedi doktor ama kendi doktorum illa fetal DNA yaptırmamı öneriyor sizce ne yapmalıyım
Yaptır tabiki aklında soru işareti kalmasın hemen hemen burdaki hepimiz yaptırdı maliyetli bir şey ama netliği açısından önemli Bende geçen hafta verdim yaşımdan dolayı risk çıkıyo yaptıralım rahatlayalım dedi tamam dedik çıkmak üzere Allahım hepimizi tertemiz sonuçlarla sevindirsin inşallah amin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Bebek zaten çok aşağıda. Ben bugün 19+0 ım, banu çiftçi uygulamasında yerini böyle gösteriyor. Ancak kasıkta hareket hissedebilirsiniz zaten. Göbekle ilgisi yok henüz.
Sağlık ocağındaki hemşire geçtiğimiz hafta çağırıp kan, idrar ve ilkel bir cihazla kalp atışı dinlemek istemişti. O cihazla kalp atışına bakarken göbekte gezdi sürekli ve bulamadı. Ben de o zaman bilmiyordum kasıkta olduğunu, bayaa panik yaşamıştım. Sizler yaşamayın duyamazsanız. Şu anda nerdeyse yarıladık hamileliği ve kasıkta elimi bir süre tuttuğumda bi pıt hareket hissediyorum. Göbekte gezinen hareketler kuvvetle muhtemel bapırsak/mide hareketidir 😇
Sizle günlerimiz ayni bende dün doktora gittim öncesinde hep kasıkta bebeğe bakardı dün ilkkez göbek de baktı çok şaşırdım hatta. Artk yukarı çıkıyor galiba 🤗

Merhaba değerli anne adayları,​

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfa
sında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 24-03-2023

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

���

ANNE ADAYIANNENİN YAŞISON ADET
TARİHİ
ŞEHİRKAÇINCI ÇOCUKİLK KİLOİSİM
CİNSİYETİ
GERÇEKLEŞEN DOĞUM TARİHİ
@eceyyae
22​
25 Haziran​
Aksaray​
1​
52​