• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Kızlar merhaba umarım iyisinizdir bir süredir hastane hastane koşturmaktan aktif değildim.Artik 28 .haftaya yaklaşıyoruz gebelik tansiyonu yönünden riskli döneme girdik lütfen normal olmasına aldanmayın ve ara ara da olsa tansiyonunuzu kontrol edin . gebelik tansiyonu fark edilmediğinde bebekte gelişim geriliğine de sebep oluyor malesef ve kontrole gittiğinizde bir kere ölçümle fark etmeyebilirsiniz yükselişi.umarim hicbirinizin olmaz tabiki ama olmadığı olmayacağı anlamına gelmiyor malesef takip etmekte fayda var .özellikle bedeninizde ödem vs de başlayacak ona da çok dikkat edin öyle anlarda ekstra tansiyon bakabilirseniz çok iyi olur.benim başlarda gayet iyiydi tansiyonum sonrasında yükselmeye başladı ve hastanede kontrollerde normal geliyordu fark edilmemişti evde kendim fark edip doktora belirttim ,ilaçla kontrol altında gözüküyordu ama geçen hafta ödeme eşlik eden mide çevresi ağrım ve yüksek tansiyonla hastaneye gittiğimde yatış verildi ekstra ilaç vs uygulandi toparlanmasaydi damardan ilaç başlanacaktı preeklampsi nöbeti olarak geçiyor çünkü bu tarz şeyler .hamilelik belirtileri ile bunun belirtileri de benziyor o yüzden kontrol etmekte ve önlem almakta fayda var
Çok geçmiş olsun canım Allâh göstermesin bir daha💐 benim tansiyon genelde düşer o yüzden yükseldiğinde nasıl belirtiler olduğunu pek bilmiyorum. Düşerkenki gibi fenalık mı geliyor mide bulantısı fln mı oluyor

Çok geçmiş olsun canım Allâh göstermesin bir daha💐 benim tansiyon genelde düşer o yüzden yükseldiğinde nasıl belirtiler olduğunu pek bilmiyorum. Düşerkenki gibi fenalık mı geliyor mide bulantısı fln mı oluyor
Teşekkürler canım🥰 genelde baş ağrısı ,görmede bulanıklık ,kulaklarda çınlama ,ödem ,burun kanamasi gibi belirtiler görülebiliyor ama en yaygını genelde baş ağrısı ve görmede bulanıklık oluyor

selamm, kızlar biberon leveline gectim. ne tavsiye edersiniz. https://www.trendyol.com/philips-avent/natural-scd837-12-yenidogan-hediye-seti-p-765255737 bu nasıl acaba alan varmı :))
ben bu ürünün aynısından aldım yenidoğan 3 6 ay üstü olarak en çok tercih edilende buydu diye aldım çevremdede bebeği olan herkes bundan almıştı baktım biberona ihtiyaç duyuyorum kullanımım çok o zaman tekli şekilde camlarından alırım diye düşündüm.

emzik olarakta avent aldım ama bibs bebeklerde çok daha kolay tutuluyomuş 1 tanede bibs alıcam sonra emzik olayınıda kapatıcam ihtiyaç durumuna göre doğum sonrası alırım şuan başlangıç için yeterli diye düşünüyorum 🤗

Ya ben buraya tabiki sürekli bebeğee ne aldınız diye sormaya gelmiyorum belki bi rahatsızlık yaşıyorum onun yazıcam başından geçen varsa bana akıl verecek belkide yaşayacağım öncesinde bilgi edinmiş olucam. Kaygılanıp kaygılanamamanız benim problemim değil ki banane yani. Senin seçimin okuma atla. Sen kendini düşünüyorsun ben kendimi düşününce mi suç?
Hiçbir şekilde mantıklı bulamadığım birşey ve aşırı bencilce.
İsteyen istediğini yazar destek de alır yazmaz okur geçer yada sadece olumlu şeylerden bahseder. Sıkıldım bu kaygı meselesinden.

Ya ben buraya tabiki sürekli bebeğee ne aldınız diye sormaya gelmiyorum belki bi rahatsızlık yaşıyorum onun yazıcam başından geçen varsa bana akıl verecek belkide yaşayacağım öncesinde bilgi edinmiş olucam. Kaygılanıp kaygılanamamanız benim problemim değil ki banane yani. Senin seçimin okuma atla. Sen kendini düşünüyorsun ben kendimi düşününce mi suç?
Hiçbir şekilde mantıklı bulamadığım birşey ve aşırı bencilce.
İsteyen istediğini yazar destek de alır yazmaz okur geçer yada sadece olumlu şeylerden bahseder. Sıkıldım bu kaygı meselesinden.
Katılıyorum ve eklemek istiyorum burda insanlar başından geçeni yazsın aynı sorunu yaşayanlara yoldaşlık olsun diyede varız öyle olmasa instagrama gidip link kovalardık. Zaten şunu da anlamıyorum burda arkadaşımız başından geçeni aylar sonra gelip yazıp paylaşmak tavsiyede bulunmak istemiş ne yazık ki üstüne bunlar yaşandı yine, oysa böyle net yorum yapan, kendi durumu dışında bir duruma böyle tepkiler veren arkadaşlar başlarına olumsuz bir durum gelince koşa koşa yazıp rahatlamak için destek bekliyorlar ama görüyorum kendilerine gelince problem olmuyor, artık grupta sürekli bu durumla karşılamak istemiyorum zaten hamilelik bir serüven, yolculuk bu yolu güzelleştirelim arkadaşlar lütfen.

Katılıyorum ve eklemek istiyorum burda insanlar başından geçeni yazsın aynı sorunu yaşayanlara yoldaşlık olsun diyede varız öyle olmasa instagrama gidip link kovalardık. Zaten şunu da anlamıyorum burda arkadaşımız başından geçeni aylar sonra gelip yazıp paylaşmak tavsiyede bulunmak istemiş ne yazık ki üstüne bunlar yaşandı yine, oysa böyle net yorum yapan, kendi durumu dışında bir duruma böyle tepkiler veren arkadaşlar başlarına olumsuz bir durum gelince koşa koşa yazıp rahatlamak için destek bekliyorlar ama görüyorum kendilerine gelince problem olmuyor, artık grupta sürekli bu durumla karşılamak istemiyorum zaten hamilelik bir serüven, yolculuk bu yolu güzelleştirelim arkadaşlar lütfen.
Kesinlikle
Ben bazen kendimdeki belirtileri goruyorum okey dogal yolculuk diyip sakinliyorum
Son ceyrekteyiz kalp kirmanin hicbir anlami yok
Bide bu tur seyleri elestireceksek eger kendimizinde hastalik yazmiyir olmasi gerek
Haftalardir bu grupta bisey yazmiyordum bilerek ama bugun susamadim
Ya herseyi gectik bazen bi arkadasim rahatsizligini yaziyor dua ediyorum onun icin
Bu dua bile yeterli yaaa

Kızlar sizce bebek doğdugunda biraz babadan ayrı kalsa sıkıntı olur mu? Aradaki bağ açısından?
Ben ailemden uzakta yaşıyorum annem de doğumda gelip yanında kalamam seni bize götürelim dedi sırf bu yüzden kabul etmedim ben ya. Ben de düşündüm bi ara ama doğru bulmadım. Allah hepimize uzun ömürler versin başta dileğim bu, eşim de her anını görsün istiyorum ona haksızlık etmiş gibi hissederim o anları tekrar gelmeyecek ve hızlı büyüyecek sonuçta 🥹 ben aşırı duygusal düşünüyorum sen yine de diğer kızların fikrini al 😂

Ben ailemden uzakta yaşıyorum annem de doğumda gelip yanında kalamam seni bize götürelim dedi sırf bu yüzden kabul etmedim ben ya. Ben de düşündüm bi ara ama doğru bulmadım. Allah hepimize uzun ömürler versin başta dileğim bu, eşim de her anını görsün istiyorum ona haksızlık etmiş gibi hissederim o anları tekrar gelmeyecek ve hızlı büyüyecek sonuçta 🥹 ben aşırı duygusal düşünüyorum sen yine de diğer kızların fikrini al 😂
Ya ben de diyorum ki baba kız arasında bağ kurulmaz mı öyle olunca 😓😓 Eşim seviyor ama çok farkında değil gibi 😥 Ben de aileden uzaktayım, aile yanına gidicem, sonra eşim dönecek. Dönsem mi kararsızım...

Ya ben de diyorum ki baba kız arasında bağ kurulmaz mı öyle olunca 😓😓 Eşim seviyor ama çok farkında değil gibi 😥 Ben de aileden uzaktayım, aile yanına gidicem, sonra eşim dönecek. Dönsem mi kararsızım...
Canım senin yanına bakmaya gelebilecek durumları yok ailenin anladığım kadarıyla. Ama yakında olsalarda bakma bizim ailelerimizde 3 ay bizim yanımızda durmayacaklar yani sanmıyorum. Herkesin düzeni var giderler. O yüzden bence evde kendin bak derim ben. Baba da bebeğinin farkına daha çok varır. Sürecine ortak olur. Bi şekilde atlatıcaz hepimiz 💖

Kızlar sizce bebek doğdugunda biraz babadan ayrı kalsa sıkıntı olur mu? Aradaki bağ açısından?
Ilk çocuksa cocuk için aileden bakim destegi alman cok onemli bence, sende ilk kez deneyimlemis olacaksin bilen biri guvence verir. Babalar zaten doğduktan sonra yavas yavas idrak ediyormus baba oldugunu 40i cikana kadar en azından destek alman bence olumsuz etkilemez. Ben aileme uzak olsam boyle yapardim, herkesin gorusru ayri tabi hayirlisi olsun🌸

Back
X