• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Selam kizlar bugun biraz dertli geldim size sizlerdende fikir almak istedim benmi abartiyorum yoksa karsimdaki insanlar bazi seyleri yapmamimi istemiyor anlamiyorum neyse anlatayim siz karar verin.
Ablamin 3 cocugu var oldugu icin cocuklarini hep uzaklarda falan dogurdu son cocugundada sehir hastanesinde pandemide dogurdu kimse girip cikamadi yanina neyse iste benimde ilk cocugum bir kaybim vardi daha once o yuzden bazi seylere cok hevesliyim allaha sukur alabilme durumumda var kimsedrn birsey istemiyorum kendimiz aliyoruz cocugumuz herseyini. Ablamla ve kuzenimle bir araya geldigimizde ben istahli istahli neler aldigimi, alacagimi falan bahsederken surekli ama surekli buna ne gerek var ihtiyacin olacagini nereden biliyosun bu guzel degil niye bundan aldin gibi tavirlar sergiliyolar. Hastane odasi icin kendim ufak tefek susleme falan yaparim bi cikolata bi tatli yaptirir serbet veririz diye konusuyorum kac gun kalacan sanki niye yapiyosun diyolar. Gogus pompasi ve sut saklama poseti aliyorum niye aldin ihtiyacinin olcagini nerden biliyorsun diyorlar. Gogus ucu kremi aliyorum ne gerek var bunca paraya diyorlar. Ya kizlar allah askina soyleyin problem bendemi bunu esimin tarafindan birileri yapsa bi nebze anlarim ama benim oz ablam ve kuzenim yapiyor. Ne istahim kaldi ne birsey hic bisey yapasim kalmadi vallahi oyle moralim bozukki
Eğer maddi imkanın varsa israfa kaçmadan al gitsin içinde kalmasın 🥰 Belki onların içinde kalmıştır 😉

Benim de bu konuda kafam çok karışık. O yüzden bunu düşünmeyi doğum sonrasına bıraktım. Hem çalışmak istiyorum, hem de bakacak birileri sorun. Bakıcıya da güvenebilecek miyim bilmiyorum. Kayınvalidem bana yakın, ben bakarım diyor ama baya yaşlandı o da artık, yük olmak istemiyorum. Gerçi bakarsa yarım gün bakacak. Annem de arada gelir 2-3 ay bakar. birden fazla bakıcıyla da çocuk çok kuralsız ve düzensiz oluyor. Evde oturup çocuk bakmak da psikolojik olarak çok yorucu görünüyor 🫤
Ben doğuda görev yapıyorum zaten 2 yıldır eşimden uzağım o yüzden ücretsiz izin düşünüyorum direk, biraz maddi olarak zorlanacagiz biliyorum ama yoruldum ya tekrar uzaklık bide bebek yapamayacağım gibi...

Kesinlikle. Ben de ücretsiz izne ayrılacak mısın diye soranlara sonra bakıcam diyip çıkıyorum. Belki bebeklerin yanından hiç ayrılmak istemicez 🫢 zamana bırakmak en iyisi.

Toplu yemeklerin yağları vs kötü oluyor. Hele catering şirketinden falan geliyorsa daha bir kötü. Malum maliyetler arttı, her şeyin kalitesi bir kez daha düştü ayrıca. İş yerine yemeğini kendin götürebilirsin belki. Ya da temiz bildiğin bir yerden dışardan hafif şeyler sipariş edebilirsin. Ben geçen yıl salata götürüyordum. Baya tok tutuyordu. Ama içine baklagil (nohut Meksika fasulyesi börülce kinoa bulgur ne varsa), haşlanmış yumurta, ceviz, avokado falan koyuyordum. Hem besleyici hem doyurucu. Belki bu tarz şeyler yapabilirsin bir süre 😇
aşırı üşengeç oluyorum bu konuda malesef ki zora girmeden yapamıyorum ya 😂 bakıcaz ama baktım ki aç kalıyorum mecbur ev ymeğine salataya dönücem

Kizlar kasik ağrısı yasiyor musunuz daha yeni idrar tahlili ve kültürü verdim temiz çıkmıştı bu kasik ağrısı sebebi ile gidince ama hala pek geçmedi cuma perinatolog ile goruscem ama tedirgin oldum
Benim de oluyor ufak tefek, ilk bebekte sezeryan olduğu için sezeryan bölgesi gecikince daha hassas tepki veriyor olabilir dedi dr ve rahim büyümesi oradaki kas gruplarını geriyor bundan olabilir dedi...rahat olun lütfen, ben de zaman zaman endişe ediyorum ama sürekli olmayınca rahatlıyorum..

Bende muhasebeciyim🥰♥️ kızlar sizler neler yaparsınız çalışanlar, ev hanimlari kimler😇

Ben üniversitede akademisyenim, Biyoloji Doçentiyim 😊 Deniz Bilimleri uzmanlık alanım... İlk bebeğimde kızımda olduğu gibi şimdi de oğluşum için de serklajlıyım, heyet raporu ile evde yatıyorum, bütün işlerimi askıya aldım.. yoğun çalışan birisi olarak zaman zaman çok sıkılsam da bu forum ve sizler bana süreçte destek oluyorsunuz 🌸🍀

Selam kizlar bugun biraz dertli geldim size sizlerdende fikir almak istedim benmi abartiyorum yoksa karsimdaki insanlar bazi seyleri yapmamimi istemiyor anlamiyorum neyse anlatayim siz karar verin.
Ablamin 3 cocugu var oldugu icin cocuklarini hep uzaklarda falan dogurdu son cocugundada sehir hastanesinde pandemide dogurdu kimse girip cikamadi yanina neyse iste benimde ilk cocugum bir kaybim vardi daha once o yuzden bazi seylere cok hevesliyim allaha sukur alabilme durumumda var kimsedrn birsey istemiyorum kendimiz aliyoruz cocugumuz herseyini. Ablamla ve kuzenimle bir araya geldigimizde ben istahli istahli neler aldigimi, alacagimi falan bahsederken surekli ama surekli buna ne gerek var ihtiyacin olacagini nereden biliyosun bu guzel degil niye bundan aldin gibi tavirlar sergiliyolar. Hastane odasi icin kendim ufak tefek susleme falan yaparim bi cikolata bi tatli yaptirir serbet veririz diye konusuyorum kac gun kalacan sanki niye yapiyosun diyolar. Gogus pompasi ve sut saklama poseti aliyorum niye aldin ihtiyacinin olcagini nerden biliyorsun diyorlar. Gogus ucu kremi aliyorum ne gerek var bunca paraya diyorlar. Ya kizlar allah askina soyleyin problem bendemi bunu esimin tarafindan birileri yapsa bi nebze anlarim ama benim oz ablam ve kuzenim yapiyor. Ne istahim kaldi ne birsey hic bisey yapasim kalmadi vallahi oyle moralim bozukki
Haa haa gülüyorum kusura bakma cnm bnm 🤭 bu ara bende de aşırı alınganlık var özellikle eşime anneme karşı beklentim çok arttı kendi kendimi yiyorum, sonra düşünüyorum saçma geliyor 😇 ama saçma gelmesini unutup tekrar alınıyorum bunları hep hormonlar yapıyor inan🥰 hatta bugün bnm happy mom da günlük gelişimde de bundan bahsediyor🥰 ablanın ve kuzeninin kötü niyetle söylediğini sanmıyorum. Kimi insan gereksiz bulabiliyor birde senin ilk olduğu için hevesin var ikinci öyle olmuyor mesela ben öyleyim illaki oluyor ama ilk farklı. Sen takilma madem modunu düşürüyorlar paylaşma sorarlarsa söylersin. Hiç üzme kendini annesi🌸♥️

canım kasıkta var ama alt karın ağrısı da var bende doktor rahim büyüyo onu ayakta tutan bağlar geriliyor ağrı çok normal dedi tabii dayanamayackkadar ağrı değil. ben,i de hep bıçak batıyor gibi ağrıyor yattığımda bile var o ağrı ben korkmuyorum artık normaldir diye düşünüyorum.
Bende de aynısı. Çok şükür normal deniyor

Kizlar temiz icerikli demir takviyesi kullanan var mı, B Birdurumvar senin ki oyleydi sanki, feramat verdi doktorum hem bulanti yaptı hemde içeriği temiz olsun istiyorum, var mi bildiğiniz

Ben üniversitede akademisyenim, Biyoloji Doçentiyim 😊 Deniz Bilimleri uzmanlık alanım... İlk bebeğimde kızımda olduğu gibi şimdi de oğluşum için de serklajlıyım, heyet raporu ile evde yatıyorum, bütün işlerimi askıya aldım.. yoğun çalışan birisi olarak zaman zaman çok sıkılsam da bu forum ve sizler bana süreçte destek oluyorsunuz 🌸🍀
Ayyyy ne güzel bir mesleğiniz var😍😍😍

canım benimde kusmaları anladım ben hastalanmamışım beni yemeklerden sonra midem yanıyor en başa döndüm yaa ve 2 yastık koyuyorum aşırı huzursuz ediyor kusma boğazıma geliyor yutuyorum falan çok kötüyüm her yemekten sonra böyleyim. dünde kızartma demiştim ya ondan kustum demekki o kadar. ödüm kopuyor yemek yerken napıcammm başta da vardı mide yanmam ama bu kadar değildi kızlar. 5 inde randevum var bakalım rennie tabletin yanına gavicon da yazacak mı hiç hoşlanmadım bu durumdan su içsem midem şişiyor 😥
Ben başından beri o durumda olduğum için şaşırmıyorum kuzu. Çok zor bir durum hamilelik korkulu rüyam oluyor. Rabbim kolaylaştırsin şifa versin cnm🤲🌸

Günaydııınn,

Yaa çok sevindim, maşallah kuzucuklara :) Çok tatlı değil mi şimdiden yakın arkadaşı var yanında hay Allahım :)

Ben de bir şirkette satınalma departmanındayım . Şu ara ev hanımı olmak iyi olurdu gibi ama :KK70:

Yaa kış da geldi sabah erken kalkıp yola düşmek falan artık çok daha zor. Ben sürünerek kalkıyorum şu sıra :)
Mide bulantısı kusa çok zor ama çok geçmiş olsun :/
Ayy hiç sorma iki doğumunda da da 25 li haftalarda İzne ayrılmıştim, bunda 32 leri görmek istiyorum ama bilmiyorum🤭🤪 mide bulantısı olmasa isim rahat 9-17 çalışıyorum özel sirketteyim patronuma kalsa martta da gel yarim gün diyor bakalım zaman gösterecek 😇

Sonrasında da ara tatil vs derken doğum iznine ayrılırsın zaten 😍 güzelce dinlenir toparlarsın 🙏
İdareci olduğum için bana ara tatil yok canım ☺️ 60 gün sonunda işe başlamak istiyorum, nasipse doğum iznini doğumdan sonraya aktarmak için. Bakalım evdeki hesap çarşıya uyazak mı 🥰

Bir mesajı okuyana kadar 8 kere opet reklamı bütün sayfayı kaplıyor mu sizde de, forumdan soğuttu vallahi. Almayacağım yahu opet zımbırtısını bebek bezi alacağız biz:)
Ayy bende de aynı bende diyorum acaba yanlışlıkla tıkladım da ondan mi çok sik çıkıyor, 🤮 geldi vallahi

Back
X