• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
ben canım ne isterse yiyorum hamburger de yiyorum arada çıtır tavukta yiyorum arada çok nadir cips yiyorum az az. kokoreç sucuk salam sosis onları asla yemedim hiç çokta severim ama yemiyorum. yani vicdan da yapmmıyorum açıkçası aklıma gelmiyor canım istedi mi gözüm görmüyor 😂😂 ama 2 günde 1 de sabah yumurtam sütüm kaşar peynirim meyvelerimi eksik etmiyorum
Aaaa ben de canim igrenc yesem de aksamina meyvemi cevizimi yerim hicbi sey yasanmamis gibi :D etin pismis olmasina dikkat ediyorum disarda cig sebze meyve salata yemiyorum valla onun disinda cok kasamiyorum kendimi acikcasi sanirim blyle olmak daha iyii

Kizlar ya sizler nasil besleniyorsunuz bazi gunler canim sacma sapan makarna citir tavuk vs gibi seyler cekiyor onlari yiyorum 😄 ama o gunlerde vicdan azabi cekiyorum.Hergun cok saglikli ev yapimi urunlerle beslenmek mumkun degil gibi sizce :)
Ben düzgün beslenmeye çalışıyorum. Fakat nadiren de olsa fastfood olarak hamburger yiyorum. Bunun yanında kahvaltıda her gün yumurta peynir avokado ceviz yemeye çalışıyorum. Düzenli olarak her gün meyve de yiyorum, süte de başladım yatmadan içiyorum. Fakat süt çok gaz yapıyor, sanırım yoğurda geçiren. Dışarıdan yemek istersem de et ürünleri tercih ediyorum. Damak tadım çok değişti, bana kalsa her gün kısır patates salatası gibi ekşili şeyler yerim 😂

Ben valla aşırı fast food yiyorum bu aralar bu gidişe bir dur demem lazım - haftada 2 gün kesin yiyorum.
Ama her gün 10.000 adım atmaya çalışıyorum, sabahları da mutlaka yumurta yemeye çalışıyorum- kendimce bunlarla orta yolu bulduğumu düşünüyorum.
Ben ilk 4 ayda 4 kilo almıştım. 3 haftadır doktora gitmiyorum, tartıya da çıkmadım. Haftaya Cuma gidince bakalım ne olacak sonuç, detaylı ultrasonda 2.defa yapılacak.
Heyecanlıyım valla
Benim çok kilo almakla ilgili biraz fobim var ama düzgün de beslenmiyorum 🥲

Genelde annemde yiyoruz, evde eşim yapıyor sebze meyve et iyi yiyorum şükür. dışarda döner, iskender vb yiyorum ama dün büyük günaha girdim, oturdum koca bi hamburgeri eşlikçileriyle bi güzel gömdüm Allah affetsin pişman değilim 😂😂😂 ilk kez ağız tadıyla bişey yedim ama mutluluktan uçarak her lokmanın keyfini alarak😂 Ha midem bugün berbat o ayrı. Bi de doğuma yakın yesem yeter bana doğum sonrasına kadar midem böyle gider çünkü benim.

Bu arada mide rahatsızlıkları çeken, süt gaz yapan varsa yulaf lapası bana çok iyi geldi bi bardak sütü 3 kaşık yulafla kaynatıp pişiriyorum sonra içine hurma, incir, badem, fındık muz vb koyuyorum kafama göre hem sindirim hem boşaltım için iyi oluyor.

Ben düzgün beslenmeye çalışıyorum. Fakat nadiren de olsa fastfood olarak hamburger yiyorum. Bunun yanında kahvaltıda her gün yumurta peynir avokado ceviz yemeye çalışıyorum. Düzenli olarak her gün meyve de yiyorum, süte de başladım yatmadan içiyorum. Fakat süt çok gaz yapıyor, sanırım yoğurda geçiren. Dışarıdan yemek istersem de et ürünleri tercih ediyorum. Damak tadım çok değişti, bana kalsa her gün kısır patates salatası gibi ekşili şeyler yerim 😂
Ben laktozsuz sutle kurtuldum gaz isinden ama tabi hala aksam saatleri gaz problemi yasiyorum :( fast food hic yemedim ama evde yapiyorum fast foodlari ben paneli tavuk patates filan 😄 ama yerim yani canim cekiyo bu ara bakalimm

ben seneler önce bu rahatsızlığa kapıldım malesef doktorum bana günlük ped kesinlikle yasak demişti ve ben hiç kullanmazdım ama geçen gün dayanamadım aldım çünkü sürekli akıyor. annem de hep pamuklu bez kullanır tamam bende öyle yapayım madem bugün takmamıştım zaten 4 gün kullandım onuda.

geçen tırnak kesmeye çalıştım nefesiim kesldi benim baya karnım var çok zorlandım ya 😂

aynı şeyler bende de var 10 gündür flan devam ediyor hatta pazartesi randevum var doktorum da normal dedi bakalım bir sorunda yoksa inşallah söylerim sizze normal demekki ya bebek büyüyor hareket ediyor sonuçta korkmayalım.

kıızzz bende onu öye içtim ya Allah kahretmesin 😂😂😂😂😂😂😂 hatta midem bulandı kustummm asla içemiyorum 2 kere içebildim içtikten 1 hafta boyunca su gibi ishaldim ben asla tutamıyordum kendimi anaaa demekki ondanmış hahahah çok güldüm okurken 😂😂😂😂

aynen adet sancısı gibi bende çekiyorum doktorum normal diyor canım korkmayalım
Baksana canım Yıkanabilir pedler var . Pamuklu ve yA bambu. Çok tavsiye ederim . O kadar rahat ve konforlu ki. Naylon hazırlar neden var diyor insan. Bir araştır istersen🌷

Ben de fast food degilde pide kebap et filan yiyorum yanii napiyim 😄 ama yeterli vitamin besin aliyor muyuz acaba benim kafami karistiran konu bu.Sanirim alamama ihtimaline karsi multivitamin veriyor doktorlar 😄
Pide kebap et gayet sağlıklı bence. 😋 et çok önemli zaten.
Fast food çok sakıncalı. Bir de görünürde hiçbir şey olmayabilir her şey yolunda denebilir ama zararlarını belki de zaman içinde görücez.
Ben böyle düşünüyorum. Ki ben fast food bayılırım ve her ay mutlaka yerim hamburger patates vs😍
Vitamin alıyor muyuz acaba cidden 🙄 ben de bunu düşünüyorum. Her şeyde bi yapaylık var zaten ama olduğu kadar artık.

Allah korktuğuna uğratmasın insallah biraz ağrır ve geçer 🙏

Ay ben de hiç bişey almadım daha dün avmye gittim baktım sevdim sevdim almadan çıktım. Eşim de ben daha fazla ödemeye razıyım aralık sonu gibi başlarız en erken dedi. Bi de gelinimiz gönderecek yiğenimin kıyafetlerini bu hafta mis gibi çoğu giyilmemiş pandemi bebeği olunca. o sağolsun dedi ben yollayım da bi an önce sen ihtiyacın olan bişey kalırsa ona göre alırsın diye. Yiğenime diye heveslenip aldığım kıyafetler de benim oğluşlara da nasip olacak insallah hayat ne güzel süprizlerle dolu 🥰
Aynen cnm hayat neler getiriyor. ben ilk bebeğimi oğlumu 10 günlük kaybettim herseyi hazırdı ikinci kızım oldu besigini puseti kullandim kıyafetleri dagitmistim. Kayinvalidemin ördürdüğü çok güzel bir hırka vardi oglum icin onu vermeye kıyamadım, sakladım ve şimdi 3. Bebisim erkek geliyor ve kayınvalidem hayatta değil düşününce çok üzülüyorum. Kayinvalidem göremedi ama onun hevesle ördürüp melegime giydiremedigimiz hırkayı kardeşi giyecek keşke oda görseydi. Neye niyet neye kısmet çok doğru bir söz. Bende kızımın küçüklerini saklıyordum kiz olursa diye artik seçip vericem çevremdekilere.

Kızlar bende bugün detaylı ultrasona girdim çok şükür her şey normaldi sadece kalpte bir parlaklık gördü o da çoğu hamilede görülür ilerleyen haftalarında geçer dedi
Arkadaşım yeni doğum yaptı onun ayrintilida da aynısını dediler bebisi doğdu hiç bir sıkıntı yok doktorda önemli birsey değil demişti zaten gözün aydın cnm

Ben laktozsuz sutle kurtuldum gaz isinden ama tabi hala aksam saatleri gaz problemi yasiyorum :KK43: fast food hic yemedim ama evde yapiyorum fast foodlari ben paneli tavuk patates filan 😄 ama yerim yani canim cekiyo bu ara bakalimm
Laktozsuz şekerli gibi geliyor tadı. Bir de hem organik günlük süt alıyorum, laktozsuz organik günlük aramam gerekir 😂 öyle bir seçenek de yok sanırım.

Kizlar ya sizler nasil besleniyorsunuz bazi gunler canim sacma sapan makarna citir tavuk vs gibi seyler cekiyor onlari yiyorum 😄 ama o gunlerde vicdan azabi cekiyorum.Hergun cok saglikli ev yapimi urunlerle beslenmek mumkun degil gibi sizce :)
Tüm gün işyerinde olduğum için hep dısardan yiyorum öğlen yemeklerimi. Yani herşeyi yiyorum. İlk hamileliğimde hamburger falan ağzıma sürmemiştim. Ama şuan arada bir yiyorum mesela pizza hamburger türü. Hem canım istiyor hemde dısardan hep sağlıklı şeyler bulamıyorum🥲

Ben laktozsuz sutle kurtuldum gaz isinden ama tabi hala aksam saatleri gaz problemi yasiyorum :KK43: fast food hic yemedim ama evde yapiyorum fast foodlari ben paneli tavuk patates filan 😄 ama yerim yani canim cekiyo bu ara bakalimm
Gaz problemi için kefir için bana çok iyi geldi. Sadesini içemiyorum çileklisi falan cok güzel hemde şişkinliklerime çok iyi geliyor

Ben süt içmiyorum. Oğlumada içirmiyorum. Zararı yoktur belki ama artık eski zaman sütleri gibi faydalı olduğunu da düşünmüyorum. Antibiyotiklerle ilaçlarla şişirilmiş ineklerin ilaçlı sütleri bize bi fayda sağlamaz herhalde 🤷🏼‍♀️ zaten süt içince şişirdi beni hep bende bıraktım. Belki sütlü kahve falan içeceksem tüketiyorum

Ben süt içmiyorum. Oğlumada içirmiyorum. Zararı yoktur belki ama artık eski zaman sütleri gibi faydalı olduğunu da düşünmüyorum. Antibiyotiklerle ilaçlarla şişirilmiş ineklerin ilaçlı sütleri bize bi fayda sağlamaz herhalde 🤷🏼‍♀️ zaten süt içince şişirdi beni hep bende bıraktım. Belki sütlü kahve falan içeceksem tüketiyorum
Kalsiyum için içiyorum ben. Antibiyotik kalıntısından korunmak için de organik alıyorum. Yoksa o konu benim de kafama takılıyor. Hatta yediğimiz dana eti de fennî yemle beslenmiş antibiyotik basılmış hayvanların eti artık. En iyisi keçi eti de nerden bulucaz 🤷‍♀️

Kalsiyum için içiyorum ben. Antibiyotik kalıntısından korunmak için de organik alıyorum. Yoksa o konu benim de kafama takılıyor. Hatta yediğimiz dana eti de fennî yemle beslenmiş antibiyotik basılmış hayvanların eti artık. En iyisi keçi eti de nerden bulucaz 🤷‍♀️
Keçi sütünden yoğurt denedim çok sulu oldu tutturabilseydim iyiydi 🥲 hiçbirşeyin doğalı yokda vitamin takviyeleriyle toparlıyoruz Allahtan

Kuzu yiyebilirsin cnm ben kuzu yiyorum sut organik bile olsa faydası olmadığı kanıtlandı içindeki kazein tipi vücuda iyi gelmiyor öyle kalsiyum kaynağı filanda değil mesela bademde sütten kat kac kalsiyum var kendini sut içmeye şartlama mayalandigi zaman kazein biraz değişime uğradığı için daha faydalı olduğunu okudum

Back
X