• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kocaman sarıldım sana ya ben de sudan çıkmış balığa dönmüştüm ve yetersizlik hissinden bazen bebeğimden uzaklaşıp bazı durumları da ben zorlaştırmışım. Çünkü gebelik deyince hep böyle romantize ediliyor ya da densizin biri gelip “dur daha bunlar iyi günlerin” diyor. Birisi böyle şeylerin olabileceğini adamakıllı anlatsa ilk zamanlar böyle zorlanmazdım, bak böyle böyle olabilir ama hepsi doğal, herkes bunları yaşıyor, geçecek, bebeğin için dünyadaki en iyi anne sen olacaksın dese yeminle elini eteğini öpermişim. O anne bebek arasındaki ilk günler gerçekten bambaşka büyülü ama her sorunun bir çözümü olduğunu bildiğimizde sakinliği koruduğumuzda.

ah ilk doğumdan sonra evime dönüşüm geldi aklıma. gerçekten hamilelik boyunca ay doğsun minik bir bebekle eve geleceğiz o mis kokusuyla günü geçireceğiz herşey cok güzel olacak diye düşünüyorsun. ama kimse hayatın gerçeklerini anlatmamış mı biz mi düşünmemişiz bilmiyorum. süt varmı yokmu sarılıkmı değilmi , meme ağrıları , sezaryen ağrıları , yetememe hissi , uykusuzluk derken ben 10 gün boyunca ağır bir bunalıma girmiştim. ve sırf o yüzden bir daha asla doğurmam diyordum.
kimsenin gözünü korkutmak için yazmıyorum tabiki :) ama herşeyi bilerek hazırlıklı bir şekilde olmak daha iyi olur keşke ben bilseydim ozamanlar mesela..
hepsi geçiyor unutuluyor ama oyuzden sadece geçeceğini bilip sabretmek ve herşeyi kendimizin üstlenmemesi gerek. bırakın babasıda baksın bırakın anneanneside uyutsun. kimseye vermeyeyim bitek bende uyusun bende dursun diye hırpalamamıza gerek yok heleki ilk günler.

Günaydın hepinize kızlar, çook zamandır yoktum ama hep okudum. Biz de malum sizler gibi baya hastalık peşinde sürüklendik durduk bir süredir. Şimdi bi durulduk çok şükür. Umarım bir daha geri gelmezler

Kocaman sarıldım sana ya ben de sudan çıkmış balığa dönmüştüm ve yetersizlik hissinden bazen bebeğimden uzaklaşıp bazı durumları da ben zorlaştırmışım. Çünkü gebelik deyince hep böyle romantize ediliyor ya da densizin biri gelip “dur daha bunlar iyi günlerin” diyor. Birisi böyle şeylerin olabileceğini adamakıllı anlatsa ilk zamanlar böyle zorlanmazdım, bak böyle böyle olabilir ama hepsi doğal, herkes bunları yaşıyor, geçecek, bebeğin için dünyadaki en iyi anne sen olacaksın dese yeminle elini eteğini öpermişim. O anne bebek arasındaki ilk günler gerçekten bambaşka büyülü ama her sorunun bir çözümü olduğunu bildiğimizde sakinliği koruduğumuzda.

Bunu okudum ve içim cız etti resmen :)
Gerçekten öyle insan sadece pembe düşler kuruyor önce sanki, sonra bakıyorsun aklına gelmemiş onca şey onca his zorluk... Keşke başından bilseymişim dediğiniz gibi biri bana bak bu süreçte bunlar da var ama geçecek hepsinin üstesinden geleceksin deseymiş. Sakin kalamadığım üzüldüğüm kendimi suçladığım o kadar çok an oldu ki , çok fazla bocalamıştım.
Şimdi belki de bu tecrübeyle sakinliği korumak mümkün olacak ve ne yaptığımızı bilerek hareket edince o sancılar da daha kolay atlatılacak. Öyle umuyorum :)

Buradaki mesaj doğum sonrası zorluklar değil asla yeni anneler :) "Zorlukları olacak elbet ama hepsinin üstesinden geleceksin. Sen bebeğin için en iyisisin "
Umarım hepimiz öncelikle sağlıkla kucaklarımıza alıp evlerimize döneriz, gerisi hallolacak zaten :)

Şeker yüklemesini geçtim başarıyla. Fenalaşma olmadı şükür😄 boşuna korkmuşum.
Önce sadece parmaktan kan alındı. 98 çıktı. İyi dediler.
Sonra da 50gr şekerli çilek aromalı gazoz gibi şeyi içtim. 1 tüp kan alındı 1 saat sonra. Bu kadar.
Oh gözün aydın geçmiş gitmiş oldu ☺️

Kizlar ben bugun aldigim kiyafetleri sayim yapip son eksiklerini alicam artik.Kimisi cok sey alma yenidogan icin diyor kimisi ise gunde 3 kere ust degisiyor yetisemezsin ilk 3 ayi fazla al diyor napicagimi sasirdim.Sizce nasil olmali bu kiyafet isi
Bende ayni tereddutte kaldim canim ama artik internetten bisey alsak en gec iki gunde geliyo, hepimizin yakininda onlarca magaza avm falan var baktikki cok acil hic yetmiyo gider aliriz napalim artik, fazla oluncada yazik o paralara baska ihtiyacini aliriz

Bebekler her emzirmeden sonra mutlaka gazı çıkarılmalı omuzda . Yoksa kusarlar . Bunu bilmeyen anne malesef emzirip yatağa koyuyor bebeği . Kusunca da reflü yatağı alayım diyor bu bebek çok kusuyor diyor . Gaz mutlaka ama mutlaka çıkarılmalı her emzirmeden sonra
Kuzum bebeklerde sindirim tam gelişmediği için hepsinde oluyor zaman zaman reflü kiminde çok kiminde az seviyede ilerliyor.

Evet evet canım doğru dedin yatakta yanımıza almak için de kullanışlı olur. Acaba pembeye özel örtü ayarlanamaz mı sonuçta bunların hepsi dikim işi

Ne kadar da tatlı tatlı anlattın 🥰 deneyimli olsak her şeyi almak istemeyiz zaten 🤭 şuan her kafadan bir ses çıkıyor, birinin çok işime yaradı dediğine biri gereksiz diyor. Söz konusu bebeklerimiz olunca da her şeyin en güzelini en doğru olanını bulmaya çalışıyoruz. Ama bazen çok katı yorumlar geliyor açıkçası aldırış etmemeye çalışıyorum ☺️
Kızına başarılar dilerim 🤩🧿
Teşekkür ederim Canım 🥰😍🌺 haklısın insan yavrusu söz konusu olunca en doğru kararı vermek istiyor ve çevresindekilerle fikrini paylaşınca illa moral bozucu sözler çıkıyor ona ne gerek var abartma vs seni anlamıyorlar bile en güzeli içinden geldiği gibi kafana yatan uyan şeyleri tercih etmek sanırım🥰

Bende ayni tereddutte kaldim canim ama artik internetten bisey alsak en gec iki gunde geliyo, hepimizin yakininda onlarca magaza avm falan var baktikki cok acil hic yetmiyo gider aliriz napalim artik, fazla oluncada yazik o paralara baska ihtiyacini aliriz
Bende oyle dusunuyorum zaten 0-3 3-6 karisik aldim genelde cocuk kac kilo dogcak onu da bilemiyoruz ki belki cok buyuk olacak belki minicik dogacak :( ama her seye de heves ediyorum hala alasim var bir seyler 😄

Bende oyle dusunuyorum zaten 0-3 3-6 karisik aldim genelde cocuk kac kilo dogcak onu da bilemiyoruz ki belki cok buyuk olacak belki minicik dogacak :KK43: ama her seye de heves ediyorum hala alasim var bir seyler 😄
Ben hepsini 0-3 ay aldim 3-6 ay yaza geliyo yazlikta hic bisey yok magazada diye hepsi 0-3 ay oldu bakalim belki iri bi bebek olur falan o zaman alirim artik.

Bende oyle dusunuyorum zaten 0-3 3-6 karisik aldim genelde cocuk kac kilo dogcak onu da bilemiyoruz ki belki cok buyuk olacak belki minicik dogacak :KK43: ama her seye de heves ediyorum hala alasim var bir seyler 😄

Bence az olmamalı. Yenidoğan takımı en az 5-6 tane olmalı dediler bana. Sonra 0-3 ay , 1-3 ay hepsinden var birkaç parça. Abartmadan aldık bence.

Bu arada geçen gün çok şaşırdığım bi şey oldu bu boy kilo meselesinde. Kuzenimin çocuğu 2 yaşında şimdi. İlk doğduğundaki kilosunu boyunu paylaşmış.

Anne de baba da iri boylu poslu. Anne kilolu üstelik. Ama çocuk 49 cm 3190 gr doğmuş.
Yani 50cm üzeri doğar diye düşünüyorduk.
ama ilk doğduğunda sandığımızdan minikti.

Boy işi de hiç belli olmuyor cidden.
Bizde eşim ve ailesi çok kısa. Ama benim aile tarafım boyludur hep. Ne çıkacak bilmiyorum yine de 50 cm yenidoğan takımlar aldım.

Baba tarafına benziyor yüzden. Vücudu da onlar gibi olsa benim kızım da boylu doğmaz zaten. 50cm üstü olursa yenidoğan takımları giydiremiyorsun.

Bu konuda da arkadaşımın bebekleri örnek. 54 cm doğdu ikisi de. 4 kilo üzeriydiler.
Baba kısa anne daha uzun boylu. Herhalde anneye çekti.
Ama 54 cm doğan bu çocuklardan kız olanın boyu kısacık kaldı yaşıtlarına göre şimdi.
Çok değişik. Her bebek farklı.

Ay bende zaman gecmesin diyenlerdenim kalsin cocugum karnimda boyle hareketlerini hissetmek falan cok guzel degilmi ben 2 sene filler gibi hamile olarak gezebilirim cok sevdim hamileligi 😍 ama tabi daha zor zamanlari gelmedigi icin bilemiyorum 8. Ayda ayni seyleri hissetcekmiyim 🙈
Ay ben hiç böyle değilim yaklaşık 1 haftadır, 29 haftalığım, ve son 2 haftadır cidden kalçam çok ağrıyor ya sağa dönüyorum sağım ağrıyor sola dönüyorum sol, karnım resmen ağır geliyor ya yatakta dönerken Ağır vasıta gibi dönüyorum, yarın randevum var valla magnezyum mu kalsiyum mu versin doktor bişe nerdeyse ağrı kesici içecem, her oturup kalkarken ağrım var ya, benim ilk 3 ay bulantım vs de olmadı pek ondan son 3 ay bence en zoruymuş, kimse bana bunu demedi diyorum😞

Bence az olmamalı. Yenidoğan takımı en az 5-6 tane olmalı dediler bana. Sonra 0-3 ay , 1-3 ay hepsinden var birkaç parça. Abartmadan aldık bence.

Bu arada geçen gün çok şaşırdığım bi şey oldu bu boy kilo meselesinde. Kuzenimin çocuğu 2 yaşında şimdi. İlk doğduğundaki kilosunu boyunu paylaşmış.

Anne de baba da iri boylu poslu. Anne kilolu üstelik. Ama çocuk 49 cm 3190 gr doğmuş.

Bizde eşim ve ailesi çok kısa. Ama benim aile tarafım boyludur hep. Ne çıkacak bilmiyorum yine de 50 cm yenidoğan takımlar aldım.

Baba tarafına benziyor yüzden. Vücudu da onlar gibi olsa benim kızım da boylu doğmaz zaten. 50cm üstü olursa yenidoğan takımları giydiremiyorsun.

Bu konuda da arkadaşımın bebekleri örnek. 54 cm doğdu ikisi de. 4 kilo üzeriydiler.
Ama 54 cm doğan bu çocuklardan kız olanın boyu kısacık kaldı yaşıtlarına göre şimdi.
Bana yenidogan takimlarla 0-3 aylar ayni geliyordu farkli miymisss :D saydim biraz ama karisik cok benim de hm almisim mesela 1-2 ay diyor farkli kaliplar cok.. ilk dogdugunda giyecegi yeni dogan takimi almisim alt ust ic zibin olarak bi 5-6 takimi cikar sanirim.Dogsun oyle bakicam gerisine sanirim kafami cok karistiriyo bu bebekler benim :D

Ay ben hiç böyle değilim yaklaşık 1 haftadır, 29 haftalığım, ve son 2 haftadır cidden kalçam çok ağrıyor ya sağa dönüyorum sağım ağrıyor sola dönüyorum sol, karnım resmen ağır geliyor ya yatakta dönerken Ağır vasıta gibi dönüyorum, yarın randevum var valla magnezyum mu kalsiyum mu versin doktor bişe nerdeyse ağrı kesici içecem, her oturup kalkarken ağrım var ya, benim ilk 3 ay bulantım vs de olmadı pek ondan son 3 ay bence en zoruymuş, kimse bana bunu demedi diyorum😞
Kalsiyum magnezyum değerlerine baktırın mutlaka. Kalsiyum eksikliğinden bel bacak ağrıları olur demişti bana doktorum.

Benim boyum 165 esim 192 son iki kontrolde bebegin bacak boyu hep cok uzun dedi yaklasik 2 hafta onde gibi gidiyor boyu korktum anomali falan biseymi var diye hatta doktor babasina cekmis diye guldu bi 54 cm de benden cikarsa valla gitti gul gibi aldigim chakranin hastane cikisi en cok ona uzulurum 😂😂

Ay niye yahu noluyomus cicek koklayinca 😄
Gül lekesi cikar der bazi buyukler, birde benim annem corumlu orda hidirlik mi ne oyle bi turbe varmis kizlar hamile insanlar onun onunden gecerken elini ozellikle bi bolgeye koyup niyet etmezse bebegin herhangi bi yerinde gul cikarmis. Annem bana hamileyken anneannem soylemis annemde o ara arabanin icinde giderken parmagini bacagina koymus 🙈 cidden komik gelebilir ama benim bacagimda annemin parmak izi seklinde gul lekesi var 🤦🏻‍♀️ Ben nedense boyle seylere inaniyorum 😂😂

Kalsiyum magnezyum değerlerine baktırın mutlaka. Kalsiyum eksikliğinden bel bacak ağrıları olur demişti bana doktorum.
Canım bakıldı ya yakın zamanda normaldi değerler ama kramp fln da giriyor bana belki de her hafta bile düşüyor bu değerler düştü ama kalsiyum bakıldı magnezyum değil🤔

Benim boyum 165 esim 192 son iki kontrolde bebegin bacak boyu hep cok uzun dedi yaklasik 2 hafta onde gibi gidiyor boyu korktum anomali falan biseymi var diye hatta doktor babasina cekmis diye guldu bi 54 cm de benden cikarsa valla gitti gul gibi aldigim chakranin hastane cikisi en cok ona uzulurum 😂😂
Ay chakra bende aldim ama bence onu ilk dogduugunda kucuk bi bebek bile giyemez bel lastigi filan cok dar ve rahatsiz geldi bana.Anneanneme vericem lastigini biraz gevsetmesi icin 😄
Gül lekesi cikar der bazi buyukler, birde benim annem corumlu orda hidirlik mi ne oyle bi turbe varmis kizlar hamile insanlar onun onunden gecerken elini ozellikle bi bolgeye koyup niyet etmezse bebegin herhangi bi yerinde gul cikarmis. Annem bana hamileyken anneannem soylemis annemde o ara arabanin icinde giderken parmagini bacagina koymus 🙈 cidden komik gelebilir ama benim bacagimda annemin parmak izi seklinde gul lekesi var 🤦🏻‍♀️ Ben nedense boyle seylere inaniyorum 😂😂
ben hic inanmiyorum ya boyle seylere tamamen fazla inandirmak kendini bence 😄 yabancilarin cocuklarinda neden cikmiyo hep bizde cikiyo bu lekeler 😄😄

Back
X