2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar size bir şey sorucam,
Benim annem 7 doğum yaptı ve hiçbirinde sancı çekmediği için maalesef 4 çocuğunu pislik yemekten dolayi dogumdan en gec bir ay sonra kaybetmiş ayni sekilde ablam 2 doğum yapti hiç sancı cekmedi ve 34-36 haftalikken mecburen alındılar şimdi doktor bana 2 haftada bir geleceksin sancın olursa daha erken gel bekleme dedi ama ben bu sancı olayini tam anlamadım bu zamana kadar hiç ağrı sızı o tarz şeyler hissetmedim açıkçası korkuyorum da anlamam etmem diye doğum yapanlar aranızda varsa nasıl anladınız doğum yapacağınızı benim ilk gebeliğim olacak o yüzden baya tedirginim :) Mesela hareketlerinin yavaşladığını falan nasıl anlarız o kadar video izledim depresyona girdim resmen
Şimdiden teşekkürler 😇
Sancı gelince anlıyorsun zaten anlamama lüksün yok😂 şöyle ki regl olacağın zaman kuyruk sokumu ağrır ya ordan girip karnını geliyor ve bu tekrarlanip canını yakıyor

Vazelin sürsem mi bundan sonra? Ne dersiniz daha da beter hal almadan?
Canm bende diğer gebelik te 32 de bı başladım çatlamaya oldum harita ama inan hiç takılmadim belki türbanlı olduğumdandir bilemiyorum bı eşim görüyor oda onun evladı için olmuş bişey sonuçta 🤷

Canim ileri geri mevzusu cidden magazin, altin gunu dedikodulari. Doktor bu konuda bir sey soylerse sadece kendisinden bilgi alinmali. Bir sey demiyorsa da her sey yolundadir, oyle bilinmeli. Cihazlar zaten net olcum vermiyolar, asagi yukari veriyolar. Hatta her cihaz farkli bir olcum bile verebilir.
Percentiller var, doktorlar onu baz aliyor ama bize oyle soylemiyolar. O da su; mesela boy %60 yani yuz kisilik boy sirasinda 60.kisi. Sanirim 90’i baz aliyor. Diyor ki boy iyi. Kiloda da ayni sekilde.
Ben merakimdan bir kere sormustum ve detaylica cok guzel anlatmisti. Aklimda kalanlari aktarmak istedim.
Sagol canim ayrintili yazdigin icin ☺️

Sancı gelince anlıyorsun zaten anlamama lüksün yok😂 şöyle ki regl olacağın zaman kuyruk sokumu ağrır ya ordan girip karnını geliyor ve bu tekrarlanip canını yakıyor
Yani ayni seyi bende dusunuyirum ama ablamin doğum zamani nstde doktor şuan dogum yapıyorsun ve bir gram agri cekmiyor musun demişti suni sancı vermislerdi ve gercekten bir gram ondada sanci yoktu ve acilmasi yokken nstde sanci olmasina ragmen güle oynaya film izlemeye devam etmesinden kaynakli bende hissetmeyecegim sanıyorum 😂

Yani ayni seyi bende dusunuyirum ama ablamin doğum zamani nstde doktor şuan dogum yapıyorsun ve bir gram agri cekmiyor musun demişti suni sancı vermislerdi ve gercekten bir gram ondada sanci yoktu ve acilmasi yokken nstde sanci olmasina ragmen güle oynaya film izlemeye devam etmesinden kaynakli bende hissetmeyecegim sanıyorum 😂
Sanci hissedilmemesi bi yandan cok iyi diil mi yaa :)
Benim annem de bizlerde yasamamis sanci. Suni sanci verilmis. Hatta cok ikinamamis da garibim. Uc kardesiz ucumuzu de vakumla cekmek durumunda kalmislar. Cok sukur ucumuz de saglikliyiz.
Sen kotuyu aklina hic getirme.
İnan bana agizdan cikan her kelimenin bir enerjisi var ve bu enerji dunyayi dolasip tekrar sana geliyor. Bunu bilip hem dusuncelerimize hem de kelimelerimize dikkat etmek gerek. Hani derler ya dua niyetine gecer, oyle kotu seyler deme diye, o hesap iste.
Doktorlar bildigim kadariyla en azindan bana oyle dedi, zaten doguma yakin haftalarda artik iki haftada bir ve ardindan haftada bir gormeye basliyolar. Extrem bisiy varsa belki ona gore de daha sik gorucek ya da nts istiycek filan.
Bol dua, guzel dualar, tedbir elbette her zaman, yuksek moral, ve once allah’a ardindan doktora teslimiyet🌸

Maşallah 🥰hadi bakalım pazartesi nasıl davranacak ne diyecek hepsi için merak ediyorum, ay benim de galiba yirmilik dişim yine şişme atağı yapacak az az kendini belli etmeye başladı 😒
Ay 20 lik çok berbat inşallah silmez canım bakalım pazartesi milat benim için 🤣

Ay kızlar Dilyy Dilyy @Aklimtrakyada dün deprem olayından bilmeden etkilendi mi yoksa denk mi geldi ne oldu ise eşimin gece bana yaptıkları 😂😂😂gece beni bir telaş kaldırdı kalk kalk doğum başladı diye uyku sersemi Allahım suyum geldi de fark mı etti dedim aklım oynadı baktım boş valiz ile elimden tutarak kapıya gidiyor kendime gelince anladım uykuda daha 😂😂durdurup uyandırdım bu kez ne oldu bişeyin mi var neden koridordayız diye bir daha panik gece gece bana prova oldu resmen bu adam ile sonumuz hayrolsun 😂😂
Canım seni korkutmak gibi olmasın ama sen bu eşle antalyaya nasıl gideceksin doğuma 🤣 Adam senden önce doğurur bence

Ay ben de annemle beraber bir yeleğe başladım. O anlatıyor ben yapıyorum ama hep yanlış yapıyorum 🤣 sürekli sök yeniden yap, hiç kafam basmadı herhalde🤣 örgü dünyasına giremeden çıkmak zorunda kalacağım galiba 🤣
Pes etme ilk hamileligim de ben kayinvalidemi delirttiydim kadın en sonunda sen bana ver ben örüyüm dediydi 🤣

Lierac sürüyorum jelini, sonra bio-oil ve youtubedan buldugum kadinin catlamadigi bi yag karisimi, bunlari günde üc kere sürüyorum simdi vazelinle mi desteklesem düsünüyorum..birden kilo almadim toplamdaki 5 kiloyu yavas yavas ama sirf karin bölgemden aldim..niye böyle oldu bilmiyorum

Bide size pis bi detay olarak gelebilir ama ben hergün dus almiyorum cünkü sicak suyla yikanan biriyim ve oda cildimi kurtuyor 2-3günde bi yikaniyorum, tabi.ic camasirlarimi hergün degistirirm orasi ayri :KK70: ama cildim genel olarak kuru oldugu icin böyle bi önlem aldim kendimce
canım aslında en iyi kremleri kullanıyorsun , demekki yapısal bi durum
vazelin çok masum bir krem değil , petrol türevi ürünler oluyor içinde , ben olsam sürmezdim , ama doğalı varsa bilemem canım , araştırmak lazım

Canım seni korkutmak gibi olmasın ama sen bu eşle antalyaya nasıl gideceksin doğuma 🤣 Adam senden önce doğurur bence
Okuldan yakın arkadaşı hep diyor acil durumda da normal anda da izin alır birlikte gideriz bu kızı seninle yollama cesaretimiz yok diye 😂😂çok şükür hepsi yakın ondan rahatım işin komiği onların çocuk sürecinde de bizimki çok iş bitirici ve sakindi 🙈

Okuldan yakın arkadaşı hep diyor acil durumda da normal anda da izin alır birlikte gideriz bu kızı seninle yollama cesaretimiz yok diye 😂😂çok şükür hepsi yakın ondan rahatım işin komiği onların çocuk sürecinde de bizimki çok iş bitirici ve sakindi 🙈

Benimde ilk doğumda gece suyum gelmiş uyurken yatak sırılsıklam olmuş ben tuvalete diye kalktım altıma uyanınca uykudayken kaçırdım sandım hemen banyoya gittim ama halâ suyum geliyordu panikle kocamı kaldırdım kalk kalk çabuk suyum geldi diye oda bana neeee nasıl ya ee çocuk nerde demişti :olamaz::KK48: keşke o kadar kolay çıkıverseler ama o henüz karnımda diyebilmiştim sadece :KK45: şimdi hatırladıkça gülesim geliyor bencede seni yalnız bırakmasınlar yoksa kocan seni değil sen adamı hastaneye götürüceksin belli ki :KK53::KK45:

Kızlar benimde yarın randevum var akşam 15:30 da çok heyecanlıyım diğer randevusu olanlar gibi :) inşaAllah her şey yolundadır ama bu ara benim kızın tekmeleri karnımı acıtmaya başladı ve oturarak çalıştığım için pozisyondan sanırım karnımın altı acıyor bebekte aşağıda tabii onunda etkisi var ama şu tekmelerken ki acıma olayına nedeyecek bakalım

Benimde ilk doğumda gece suyum gelmiş uyurken yatak sırılsıklam olmuş ben tuvalete diye kalktım altıma uyanınca uykudayken kaçırdım sandım hemen banyoya gittim ama halâ suyum geliyordu panikle kocamı kaldırdım kalk kalk çabuk suyum geldi diye oda bana neeee nasıl ya ee çocuk nerde demişti :olamaz::KK48: keşke o kadar kolay çıkıverseler ama o henüz karnımda diyebilmiştim sadece :KK45: şimdi hatırladıkça gülesim geliyor bencede seni yalnız bırakmasınlar yoksa kocan seni değil sen adamı hastaneye götürüceksin belli ki :KK53::KK45:
İş kendimize gelince cidden hiç sakin biri değilmiş arkadaşları farkında o yüzden hepsi hazırlıklı artık şimdiden bile telefon gece seslide diyorlar sağolsunlar 🙈senin gibi ben kaldırsam kalk suyun geldi diye sanmıyorum ya araba kullanmayı dahi unutur 😂😂

Kızlar benimde yarın randevum var akşam 15:30 da çok heyecanlıyım diğer randevusu olanlar gibi :) inşaAllah her şey yolundadır ama bu ara benim kızın tekmeleri karnımı acıtmaya başladı ve oturarak çalıştığım için pozisyondan sanırım karnımın altı acıyor bebekte aşağıda tabii onunda etkisi var ama şu tekmelerken ki acıma olayına nedeyecek bakalım
Yarın benim de randevum var inşallah güzel şeyler duyar da döneriz 🥰benim de çok değil ama ara ara nadir çok aşırı güçlü vurmaları başladı böyle bir an kalıyorum resmen ama çok nadir oluyor daha 🙈

Yarın benim de randevum var inşallah güzel şeyler duyar da döneriz 🥰benim de çok değil ama ara ara nadir çok aşırı güçlü vurmaları başladı böyle bir an kalıyorum resmen ama çok nadir oluyor daha 🙈

Tekmeleyince bir durup aahh falan dediğim oluyor bakalım önemli bir şey değildir inşaAllah bir şeyler önerir umarım devlet hastanesinde muayene süresi en fazla 5 dakka ama o dakka icinde bir şeyler söyler herhalde :KK53:

Tekmeleyince bir durup aahh falan dediğim oluyor bakalım önemli bir şey değildir inşaAllah bir şeyler önerir umarım devlet hastanesinde muayene süresi en fazla 5 dakka ama o dakka icinde bir şeyler söyler herhalde :KK53:
Devletin o sıkıntısı var ama sen sonuna kadar kullan cevabını almadan bırakma hemen sıralara sorularını 🥰

Back
X