- 19 Şubat 2024
- 1.862
- 1.522
- 53
- 32
yaaAynen sağdıkça koy. Benim ilk aylar sağdıklarımın zamanı geçmeye başladı diye ben çıkarıyorum veriyorum aralarda. Yeniden sağıp sağıp koymaya çalışıyorum da bu ara gerçekten sütü, emzirmeyi filan geçtim sakince durduğu anı öpüp başıma koyuyorum. Benim mental gitti çünkü. Uyku gerilemesi, büyüme atağı, diş sancısı ne varsa çekiyoruz. Gecem gündüzüm kalmadı. Algısı açıldığı için uykusu gelince hemen uyuyamıyor söyleniyor, ağlıyor. O yüzden nasıl emiyorsa emsin emmezse de mama veririm diyip geçiyorum artık, hayırlısı ya bu saatten sonra. Valla millet bence 2 yıl iyi emziriyor, yani şu 3,5 ayda yaşamadığımız kriz kalmadı. Daha bizi neler bekliyor onu da bilmiyoruz. İnşallah devam edebiliriz
Bizde öyleyiz yalnız değilsin. Uyuyor uyanıyor kaka yapıyor uykusu açılıyor bı saat sonra bidaha uyuyor yine aynıHep böyleydi ama bir ara azalmıştı bende büyüdükçe azalıyor heralde dedim 10 gündür falan yine böyle oldu. Birde emiyor zaman geçiriyoruz biraz sonra kaka yapmaya çalışıyor uyumuyor sürekli böyle bir döngümğz oldu.
ayyynı şeyi ben de düşündüm. civilin yenidoğan takımını hala giyiyor ama kollarını kıvırarak falan 3 ay önce de giydiriyordumBizim çoraplarda giyemeden kucukdu
Ay evet civil 0-1 aylıkları biz de cok uzun güydikj
Hayır o deil cocuk kğcük kaldı sanıyorum benayyynı şeyi ben de düşündüm. civilin yenidoğan takımını hala giyiyor ama kollarını kıvırarak falan 3 ay önce de giydiriyordum
Canım memelerin terbiye olmuş artık mastit olmayacaksınay cidden mi? gerçekten ben de internette baktığımda hep 4. ya da 5. aylarda azalmış sütü çoğunun. herhalde bebek birden fazla emmeye başlıyor bizim süt adapte olamıyor mu bilmiyorum. daha sık emziriyorum geceden beri. emzir&sağ yapıyorum bütün tuşlara basıyorum bakalım@rowantree sen nasıl halletmiştin bu işi ya
ay gerçekten miCanım memelerin terbiye olmuş artık mastit olmayacaksınayrıca terbiye olmuş memeden sağma işlemi ile süt az çıkar zaten bebek kendi emme hızı ile gayet fışkırtarak çıkarıyor o sütü sen canını sıkma eğer sağmaya başlarsan daha fazla sütünü artırır yine mastit derecesine gelebilirsin bu konuda dikkatli ol bebek meme emmeye başlayınca 5. Dk da ucunu çıkar ve sık bak bakalım nasıl fışkırıyor süt
AYYY BEN BUNU YAZDIM YAZALI GAZ SORUNU İLE UĞRAŞIYORUM...Başta ise yaramıyor ama düzenli kullanınca faydalı oluyor diye düşünuyordum ben. Ama tabi çocuk kendi gelişip rahatlamışta olabilir.
Ay şu ani bozulmalar benim moralimi çok bozuyor ya.Aaayyyyy bebem bozuldu yine. Her akşam en geç 9 buçukta gece uykusuna geçen çocuğu daha yeni zorla uyutabildim derin uykuya da geçmedi hala kıpırdıyobi derdi olsa ağlar mızmızlanır öyle de değil agu bugu yapıyo etrafa bakıyo uyumak istemiyo komik oluyo bi de çok gülüyorum ama uyuması lazım yani
6 kez çiş iyi değil mi?kızlaaarrr hiç tahmin etmediğim bir şey oldu. bebeğime sütüm yetmiyor galibaya ben normalde hiperlaktasyon yaşadığımı filan düşünüyordum ve daralmaya başlamıştım artık sürekli meme doluluğu ve ağrıdan ama sen misin şikayet eden. birdenbire memelerim yumuşacık oldu ama bomboş gibi bir yumuşaklık 6-7 dkda falan hiçbir şey gelmez oluyor sıkınca ve bebek de ağlamaya devam ediyor. bir şekilde avutuyorum ama cidden aç mı kalıyor yoksa zaten gerekenden fazla emmek istediği için mi böyle anlamadım. burada aynı şekilde sütüm gitti diye yazanlar olmuştu. vardır ya emdikçe gelir falan diyordum ama şimdi anladım o çaresizliği. bugün malt içecek, çerez, pekmez ne varsa yedim su içtim bol bol ama hâlâ aynı. günde 6 kez çiş yaptı yani hepsi aşırı dolu değildi bezlerinin ama 3 tanesi baya doluydu. doyduğuna inanmak istiyorum bunlara bakarak ama emin de olamıyorum ya. mama alıp versem mi bu noktada yoksa emzirmeye mi odaklanayım sizce
Bebek kaç içiyor ki.? Benimde ortalama hep 100 gelir? Öğün başına 100 çok iyi değil mi?ben de inşallah geçici bir durumdur diye umuyorum. bu derece hiç yaşamamıştım bu sorunubebişin ikinci emme vaktine kadar ancak azıcık doluyor meme, sağmaya kalmıyor bile. şimdi uyandırıp emzirdim tek meme emdi bıraktı. belki süt kalmıştır diye emdiği memeyi ve diğerini sağdım şimdi ama sağacak süt bile kalmıyor ki. neyi yanlış yaptım acaba? yediğim içtiğim, uyku düzenim hep aynı. annem nazar diyor, biraz fazla sütüm olduğunu birkaç kere söylemiştim, söylememen lazımdı diyor ama olur mu öyle ya power pumping yöntemi denicem şimdi. inşallah işe yarar. gelmese de sağmam mı gerekiyor? gelmiyor çünkü. şimdi sağdığım memeden 50 ml geldi mesela. 50 de diğerinden gelse bebeğe yetmez ki 100 ml
Ağlıyor karnı gurulduyir falan. Benimki öyle olmuştu.Kızlar oğlum geceye kadar her emmeden sonra kaka yapıyor günde 6 kez rahat yapıyordur ishal olabilir mi ? Kakası hep sıvı zaten nasıl anlaşılır ishal olsa ?
Ben de bu gece aynı şeyi düşündüm. Bi de ben emzirirken onun horlaması çok canımı sıktı uyandırdım arkasını dönüp geri uyudu.Esi horlayan var mı? Çocukla birlikte nasıl yapıyorsunuz? Ben hem kendim uyuyamıyorum. Hem çocuk kalkacak diye korkuyorum. Zaten azıcık uyuyorum onunda kalitesi yerle bir oluyor git desen bir turlu? Napıcam?
ben de onu sordum aslında. iyi gibi geldi.6 kez çiş iyi değil mi?
emzirdiğim için tam olarak ne kadar içtiğini bilmiyorum. internetten bakınca 3-4 Aylık bebekler için 150 ml civarı yazmışlar. az önce emzirdim, mememi acıtacak kadar emdi emdi emdi artık canım yanmaya başladı süt falan kalmadı ama asla uyumuyordu ve aranmaya devam etti. 70 ml sağdığımı verdim biberonla. bir dikişte içti. sonra da fışkırtarak kustu. benim bebiş bu ara aç gözlülükten emmek istiyor diye yorumladım. ama ben kendimi kötü hissediyorum. sütüm yetmiyor gibi hissediyorumBebek kaç içiyor ki.? Benimde ortalama hep 100 gelir? Öğün başına 100 çok iyi değil mi?
Benim ki gazi olduğu zaman veya kaka yapacağı zaman böyle oluyor. Masaj yapiyorum rahatladiktan sonra emziriyorumben de onu sordum aslında. iyi gibi geldi.
emzirdiğim için tam olarak ne kadar içtiğini bilmiyorum. internetten bakınca 3-4 Aylık bebekler için 150 ml civarı yazmışlar. az önce emzirdim, mememi acıtacak kadar emdi emdi emdi artık canım yanmaya başladı süt falan kalmadı ama asla uyumuyordu ve aranmaya devam etti. 70 ml sağdığımı verdim biberonla. bir dikişte içti. sonra da fışkırtarak kustu. benim bebiş bu ara aç gözlülükten emmek istiyor diye yorumladım. ama ben kendimi kötü hissediyorum. sütüm yetmiyor gibi hissediyorum
Tüh. Biz hep ayrı yatıyoruz haftalardır.Esi horlayan var mı? Çocukla birlikte nasıl yapıyorsunuz? Ben hem kendim uyuyamıyorum. Hem çocuk kalkacak diye korkuyorum. Zaten azıcık uyuyorum onunda kalitesi yerle bir oluyor git desen bir turlu? Napıcam?
kakayı ŞİMDİLİK her gün yapıyor gibi. ama 3 gündür hiç geçmeyen gaz olur mu? ara ara çıkıyor gazı. ya bu benim başıma bir kez daha gelmişti o zaman 1 Aylık mıydı neydi hatırlıyorum meme vermek stres kaynağı olmuştu benim için. emzirmekten yara olmuştu uçları komple. süt yetmiyor mu, mama veriyim moduna girmiştim yine. şimdi yine aynı durumdayım. çünkü emmek istiyor deli gibi. bi de hoyrat emiyor. uyumuyor da saat başı uyanık. insan aç olduğunu düşünüyor. ama biraz fazla emince de kusuyor. nedir bu? memeden alınca da ellerini emiyor deli gibi. tam aç gibi davranıyor ama ekstra ne verirsem çıkarıyor. ne yapacağımı şaşırdımBenim ki gazi olduğu zaman veya kaka yapacağı zaman böyle oluyor. Masaj yapiyorum rahatladiktan sonra emziriyorum
uyku bantları oluyor ya burnuna yapıştırıyosun. benim kardeşim horluyordu onlardan takıyorduk burnuna mis gibi nefesi açılıyor horlamıyordu. eczaneden bi bak istersenEsi horlayan var mı? Çocukla birlikte nasıl yapıyorsunuz? Ben hem kendim uyuyamıyorum. Hem çocuk kalkacak diye korkuyorum. Zaten azıcık uyuyorum onunda kalitesi yerle bir oluyor git desen bir turlu? Napıcam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?