2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Bu konuda doktorların yorumları hep farklı. Bizim doktorumuz 4 aylıkken yavaş yavaş alıştırmamızı istedi, ek gıdaya geçince birden bire mama sandalyesine oturtmak daha sıkıntılı olacağı için ve şimdi 5 ay 1 haftalığız ve gayet güzel oturuyor mama sandalyesinde. Gün içerisinde oyun oynarken de oturtarak oynatıyorum. Zaten asla yatmak istemiyor 4 aylıktan beri
Benimki devriliyor ya nasıl alıştı sizin bebeğiniz egzersizi falan var mı ?

Merhaba 5. Ay kontrolleri için doktora gittiğimizde bebeğimin ek gıda tadımlarına başlayabileceğimizi söyledi. Bebeğim çom ağladığı için doktora soramadım ek gıda takımına başlayan anneler mama ya da emzirmeyi tadımdan önce mi yoksa sonra mı yapıyorsunuz

Merhaba 5. Ay kontrolleri için doktora gittiğimizde bebeğimin ek gıda tadımlarına başlayabileceğimizi söyledi. Bebeğim çom ağladığı için doktora soramadım ek gıda takımına başlayan anneler mama ya da emzirmeyi tadımdan önce mi yoksa sonra mı yapıyorsunuz

Bir de su veriyor musunuz tadımlarda
Merhaba
Ben sabah mamasını 180hazırlamak yerine 90 hazırlıyorum. Kalkış genelde 6 olduğu için 8 gibi uyutuyorum tekrar. Uyanınca direkt tadım yaptırıyorum. Bi kere yeni mama içmişti. Patatesi ilk gün sevmesine rağmen ikinci gün yemedi. 3. gün acıkmıştı yedi.
Su her gün sabah akşam biberon ağzının silikon kısmı dolusu veriyorum

Kızlar 🥹 benim minnoşun dişi çıktı. Bugün farkettim. Dün ortalığı yıkmıştı. Kıyamet kopardı gece ve sabaha kadar. Meğerse diştenmiş.

Bu arada diş beklenen evde mısır patlatın diyorlar ya bence doğru. Patlattım 2 gün sonra dişi çıktı. Çıt çıt ses geliyor delirmelik 😍😍🥹🥹

Kızlar 🥹 benim minnoşun dişi çıktı. Bugün farkettim. Dün ortalığı yıkmıştı. Kıyamet kopardı gece ve sabaha kadar. Meğerse diştenmiş.

Bu arada diş beklenen evde mısır patlatın diyorlar ya bence doğru. Patlattım 2 gün sonra dişi çıktı. Çıt çıt ses geliyor delirmelik 😍😍🥹🥹
Oyyy kuzum hadi gözünüz aydınn sapa sağlam dişleri olsun 😄

Öğle mamasını az veriyorum 1 saat sonra ek gıda veriyorum. 1 saat kadar sonra yine mama veriyorum. Su da veriyorum biraz

Hayırlı olsun 🧿🧿

Kızlar bu mochi süper bir şeymiş niye söylemiyorsunuz… sütü sağarak arttırma muhabbetine katılamadım ama okudum. Ben de bir kere tüm gün manyak gibi her boşlukta sağmıştım ve sonraki gün gerçekten artmıştı ama bunu sürekli yapmak mümkün değil tabii ki. Bir de beni en nefret ettiren sürekli sterilize etmek gerekmesi oldu. Yıka allah yıka yapboz gibi çöz tekrar topla.. eller serbest olandan da aldım çok acıttı göğüs uçlarımı, neden anlamadım dayanamıyorum ona 10 dkdan fazla. Lansinohtan devam ediyordum, mochi gibi bir pompa çıktı karşıma aşırı ucuzdu deniyim diye aldım çok hoşuma gitti. Çok rahat döküldü mü düştü mü derdi yok, tek parça yıka gitsin, kablo yok priz yok, performans olarak bence süreyi iki katına uzatıyor ama değer ya amuda bile kalkar insan onunla. Süt arttırma olayına da katkısı olurda tadından yenmez.. ama şimdi zamanım var (kv yanındayız) lansinohla da devam edicem 10ar dk 1 saat boyunca yapmaya çalışıcam. Artık tek seferde sağdığım sütün 60 ml üstüne çıktığını görmek istiyorum yeteeeeerr 😂

siz neler yapıyorsunuz mama veren güzel annelerim?? İşin içinde mama varsa süt biraz nazlı oluyor 😢
Bacım mochinin giyilebilir pompasını mı aldın, ben de onu alacağım

Kızlar bu mochi süper bir şeymiş niye söylemiyorsunuz… sütü sağarak arttırma muhabbetine katılamadım ama okudum. Ben de bir kere tüm gün manyak gibi her boşlukta sağmıştım ve sonraki gün gerçekten artmıştı ama bunu sürekli yapmak mümkün değil tabii ki. Bir de beni en nefret ettiren sürekli sterilize etmek gerekmesi oldu. Yıka allah yıka yapboz gibi çöz tekrar topla.. eller serbest olandan da aldım çok acıttı göğüs uçlarımı, neden anlamadım dayanamıyorum ona 10 dkdan fazla. Lansinohtan devam ediyordum, mochi gibi bir pompa çıktı karşıma aşırı ucuzdu deniyim diye aldım çok hoşuma gitti. Çok rahat döküldü mü düştü mü derdi yok, tek parça yıka gitsin, kablo yok priz yok, performans olarak bence süreyi iki katına uzatıyor ama değer ya amuda bile kalkar insan onunla. Süt arttırma olayına da katkısı olurda tadından yenmez.. ama şimdi zamanım var (kv yanındayız) lansinohla da devam edicem 10ar dk 1 saat boyunca yapmaya çalışıcam. Artık tek seferde sağdığım sütün 60 ml üstüne çıktığını görmek istiyorum yeteeeeerr 😂

siz neler yapıyorsunuz mama veren güzel annelerim?? İşin içinde mama varsa süt biraz nazlı oluyor 😢
Canim sag gogsunu 30 dk sol gogsunu 30 dk sağ mutlaka en max 4 saatte bir en erken 3 saatte bir internetten power pomping yontemini arastir aradada onu tekrarla mutlaka sutun articaktir bebegini sagimla besleyen bir anne olarak söylüyorum ❣️

Sağmak için bebeğe bakacak biri lazım sağarken başında bekle sonra sterilize et yıka fln uzun iş ben yapamadım Philips almıştım bide kaldırdım dolaba
Emzirme südyenine takarak pompayi eller serbest gibi kullanabilirsiniz bazi markalar power banklada calisiyor ben hep oyle yapıyorum kullandigim marka lansinoh bu sekilde vaktinizde olmus olur tavsiye ederim

Emzirme südyenine takarak pompayi eller serbest gibi kullanabilirsiniz bazi markalar power banklada calisiyor ben hep oyle yapıyorum kullandigim marka lansinoh bu sekilde vaktinizde olmus olur tavsiye ederim
bu sekilde kizlar citciti geri takın eller serbest olarak sagin

Eklentiler

• 1000118108.webp
    1000118108.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 24

Yaaaaa wasnttttt hadi gözün aydın 😍 darısı bize ya nasıldı çıkmadan önce dr bir ayı bulur mu demişti sanki yanlis mi hatırlıyorum 🤔 eline geliyor mu nasıl farkettin dış çıkınca pamuk gibu oluyor diyorlar doğru mu 🙈

Benimki devriliyor ya nasıl alıştı sizin bebeğiniz egzersizi falan var mı ?
İlk önce nesnelere uzanmak için bütün vücuduyla eğiliyor, sonra eğilip tutmayı öğreniyor yavaş yavaş. Benimki de hala arada devriliyor ama yine de ne kadar geliştiği çok belli ilk zamanlara göre. Her gün sevdiği oyuncakları önüne koyarak oynatın. Eğilmesine de izin verin, günden güne kasları ve reflekleri güçleniyor zaten. Mama sandalyesini de almadıysanız alın, gün içerisinde de onda otursun. Birden bire ek gıdaya geçtiğinizde zorlanmazsınız

Kızlar merhaba dün doktorumuz ek gıda tadımlarına geçebilirsiniz demişti bebeğim 5 aylık bu arada ben de hevesle dün havuç hayatım buharda ezdim Br çay kaşığı yedirmeyi denedik ama ağzından hep çıkarttı yutmadı alerjik bir bebek olduğu için yoğurt veremedim Bi 10 gün daha erteleyeceğiz ama başka bir önerisi olan çıkar mı diye yazmak istedim tadımlars 5. Ayda başladık çünkü 3 er gün kuralıyla ancak 6. Ayda ek gıdaya başlarız diye düşündüm doktorumuz da söyleyince denemek istedim

Kızlar merhaba dün doktorumuz ek gıda tadımlarına geçebilirsiniz demişti bebeğim 5 aylık bu arada ben de hevesle dün havuç hayatım buharda ezdim Br çay kaşığı yedirmeyi denedik ama ağzından hep çıkarttı yutmadı alerjik bir bebek olduğu için yoğurt veremedim Bi 10 gün daha erteleyeceğiz ama başka bir önerisi olan çıkar mı diye yazmak istedim tadımlars 5. Ayda başladık çünkü 3 er gün kuralıyla ancak 6. Ayda ek gıdaya başlarız diye düşündüm doktorumuz da söyleyince denemek istedim
İlk başta benimki de çıkarmıştır, normal suyla haşlayıp, blendırdan geçirdim öyle yuttu

Çatalla ezince baya pütürlü oluyor yutamaz hemen. Ben de blenderdan geçirip veriyordum hala da pütürlü nadir veriyorum dilleri itiyor zaten pütürlü şeyleri önce

Back
X