2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Günaydın kızlar 💕 doktorum kilo artışım oldu diye çok fazla vitamin içeren takviyemi kesti ve sadece demir, magnezyum, d vitamini ve krill yağı ile devam etmemi istedi. Hayatımda ilk defa krill yağı duydum 😁 kullanan var mı merak ettim
Ben duymadım canım ama doktorunun bir bildiği vardır :) Ne kadar kilo aldın acaba kaçıncı haftadasın? 13+1'deyim 500 gr falan almışım. Normali ne bu işin merak ediyorum

Ben duymadım canım ama doktorunun bir bildiği vardır :) Ne kadar kilo aldın acaba kaçıncı haftadasın? 13+1'deyim 500 gr falan almışım. Normali ne bu işin merak ediyorum
Aşırı imrendim sana şu an, zaten ilk 3 ay kilo alınmaması hiç problem değilmiş. Ben şu 17+4 teyim 6 kilo aldım 🙈🙊 zaten yüksek kiloda hamile kalmıştım, bi de günlük yarım saat yürüyüş verdi. Bence sen gayet iyi gidiyorsun

Aşırı imrendim sana şu an, zaten ilk 3 ay kilo alınmaması hiç problem değilmiş. Ben şu 17+4 teyim 6 kilo aldım 🙈🙊 zaten yüksek kiloda hamile kalmıştım, bi de günlük yarım saat yürüyüş verdi. Bence sen gayet iyi gidiyorsun
Canım valla bilmiyorum ki ben de 10.haftaya kadar bişey yiyemedim kilo da vermiştim biraz. Ama onu almışım ilk hamile kaldığım kilonun üstüne de 500 gr almışım. Özellikle bazen açlık atakları geliyor elim ayağım titriyor tansiyonum düşüyor canım sadece ekmek beyaz peynir ve tost istiyor 😂

Canım valla bilmiyorum ki ben de 10.haftaya kadar bişey yiyemedim kilo da vermiştim biraz. Ama onu almışım ilk hamile kaldığım kilonun üstüne de 500 gr almışım. Özellikle bazen açlık atakları geliyor elim ayağım titriyor tansiyonum düşüyor canım sadece ekmek beyaz peynir ve tost istiyor 😂
Zaten doktor bir problem görse belirtir, sadece tüm hamileliğinde 6-10 kilo alıp sağlıklı kilosu yerinde doğuran bi sürü anne var. Hiç kafana takma kilo almak daha sıkıntılı 😁

canım gitmeden çikolata meyve suyu tarzı tatlı yiyecekler tüket birde içeri girmeden önce parmağınla minik minik bastır karnına :) bende geç gördüm bazen geç gösteriyor minnaklar :)
Çikolata yemiştim girmeden,doktor süt iç gel tekrar bakalım dedi gezdim dolandım süt içtim yine göremedi hareket ediyor ama bacakları açmadı bir türlü sıpa

Merhaba arkadaşlar. Bugün koryon villus ön sonucum çıktı. Yetersiz geldi. Kesin sonucu beklemek zorunda kaldı . Moralim çok bozuk. Ön sonuç yetersiz gelip kesin sonuçta bir cevap gelir mi olumlu ya da olumsuz. Yoksa aynı mı gelir. Aranızda Şahit olduğunuz veya yaşadığınız böyle bir durum var mı?

O aclık atakları bende de oluyor ya cok fena ve aniden geliyor. Bazen evde hazırlıksız olunca ne yapacagımı sasırıyorum :) Bence 500 gr cok normal. Ben 2 kg kadar aldım ama bu sizin mevcut kilonuz, yasınız, bazal metabolizmanız, yasam tarzınız vs vs gibi cook fazla parametre iceriyor :)

Krill yağı omega içeren vitaminlerin en iyisi ve etkilisi hamilelik öncesi kullanıyordum ama hamilelikte kullanımı ile ilgili bir bilgim yok.

Merhaba arkadaşlar. Bugün koryon villus ön sonucum çıktı. Yetersiz geldi. Kesin sonucu beklemek zorunda kaldı . Moralim çok bozuk. Ön sonuç yetersiz gelip kesin sonuçta bir cevap gelir mi olumlu ya da olumsuz. Yoksa aynı mı gelir. Aranızda Şahit olduğunuz veya yaşadığınız böyle bir durum var mı?
Canım benim hiç bilgim yok ya :( amniyosentez sonucu mu bu ? İstersen konu aç tecrübesi olan mutlaka vardır

Kızlar merhaba,
15+3'üncü günümdeyim bu gün. Bu zamana kadar koku hassasiyetim azaldı, hatta sabah ve gün içindeki bulantılarım da azaldı diye düşünüyordum. Buna güvenerek prilamı birkaç gün içmeyi bıraktım ancak bıraktığım gün itibariyle, kusmalarım oldu. Ben de içmeye devam ediyorum hala. Bu zamanlarda olup hala kusmaları devam eden var mı? Yani çok ilginç prilamı içince bulantım olmuyor diye ve haftamız arttı artık diye bulantılar geçti diye düşünmüştüm. Hiç öyle değilmiş, içmediğim gün resmen yediğim hiçbir şeyi midemde tutamıyorum

Kızlar selam 2 gündür bebek hareketlerini hissediyo gibiyim. İçerden kıdıklama gibi hissediliyor küçük küçük böyle karıncalanma gibi. Bi sağda bi solda çok güzel bir his. Ve kasık batması ya da bağırsak hareketlerinden farkı bariz anlaşılıyor. Biraz erken olduğu için çok emin olamadım ama devam ettiği için bugün eminim. Sizde durumlar nasıl? Böyle şeyler hissedenler var mı?

Kızlar merhaba,
15+3'üncü günümdeyim bu gün. Bu zamana kadar koku hassasiyetim azaldı, hatta sabah ve gün içindeki bulantılarım da azaldı diye düşünüyordum. Buna güvenerek prilamı birkaç gün içmeyi bıraktım ancak bıraktığım gün itibariyle, kusmalarım oldu. Ben de içmeye devam ediyorum hala. Bu zamanlarda olup hala kusmaları devam eden var mı? Yani çok ilginç prilamı içince bulantım olmuyor diye ve haftamız arttı artık diye bulantılar geçti diye düşünmüştüm. Hiç öyle değilmiş, içmediğim gün resmen yediğim hiçbir şeyi midemde tutamıyorum
Tam olarak aynı hafta ve günlerde aynı şeyi yaşadım. Şu an 16+2 deyim bir kaç gündür kusma, bulantı yok. Ama mide yanması durmuyoooor :rolleyes:

Kızlar selam 2 gündür bebek hareketlerini hissediyo gibiyim. İçerden kıdıklama gibi hissediliyor küçük küçük böyle karıncalanma gibi. Bi sağda bi solda çok güzel bir his. Ve kasık batması ya da bağırsak hareketlerinden farkı bariz anlaşılıyor. Biraz erken olduğu için çok emin olamadım ama devam ettiği için bugün eminim. Sizde durumlar nasıl? Böyle şeyler hissedenler var mı?
Ya ben hiç bişey hissetmiyorumm ya da farketmiyorum belki de... Neye benzediğini de bilmiyorum ki :110: Doktorum da 20. haftadan sonra hissetmeyebaşlayacaksın dedi diye hiç beklentiye girmiyorum açıkçası.
S Stilland kaçıncı haftadasın :KK200:

Ya ben hiç bişey hissetmiyorumm ya da farketmiyorum belki de... Neye benzediğini de bilmiyorum ki :110: Doktorum da 20. haftadan sonra hissetmeyebaşlayacaksın dedi diye hiç beklentiye girmiyorum açıkçası.
S Stilland kaçıncı haftadasın :KK200:
Ben de hep ilk gebelikse 20. haftadan itibaren hissedilir dendiği için ihtimal vermedim açıkcası. Bugün 14+5 oldu. Ama ara ara olmaya devam edince emin oldum. Bir de cidden farklı hissediliyor. Ayakta hareket halinde fln değil de sakince otururken hissedebiliyorum çok küçük olduğu için

Sizin şekeriniz düşüyor uzun açlık süreleri yüzünden az az sık sık yemeniz lazım herşeyden hem çok kilo almazsınız hem de daha sağlıklı beslenmiş olursunuz çünkü şeker düşmesi ve açlık atakları pek de iyi bişey değil şeker hastaligi öncesi gibi bişey.

Kilo almak da gerekmiyor sağlıklı kilosunda olan bir annenin toplamda 10-15 arası almasi normal karşılanıyor ama çok kiloluysaniz ilk üç ay kilo vermeniz sonrasında da sabit kiloda kalmanızı istiyorlar. Yani sizin hamile kaldığınız kiloya bağlı değişir almanız beklenen kilo.

Ben de kilolu hamileyim o yüzden üç aydan sonra bana kilo alma verme sabit kal dediler.

Gün içinde beslenmenizi duzenleyin hatta sizi diyetisyene yönlendirsinler bence diyetisyene sadece kilolular gitmemeli, hamilelikte düzgün beslenmek çok önemli, ara öğünlerinizin olması şart hem meyve kuruyemiş sut tüketmeniz de lazım. En azından size uygun miktarlari ve zamanları öğrenmiş olursunuz.

Back
X