• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Merhaba kizlar 19 haftamda ayrıntılı usg kız dedi doktor geçen acilde erkek dedi hatta şaşırdık amankiz dediydi dedik yok erkek dedi 23 haftamda Dr gittik hocam cinsieytini görüyormusunuz siz kız demistiniz acilde Dr erkek dedi dedik poposunun üstüne oturmuş net goremiyorum ama kız dedi kesin konuşmadı anlayanlar bakabilirmi aldimdi hep biseyler pembis pembis bu durum gibi başına gelen var
P_20240306_121429.webp

Kizlar mrb benim ikili testim biyokimyasal risk çıkmıştı ama kombinede bi sıkıntı yoktu.Bebegin ensesi burnu herseyi normaldi.22.haftada ayrintili ultrayonda vsd yani kalbinde delik gözlemlendi bunu da genetik hastalıklarla(down vs.) iliskilendirildi.ileri test istendi ama almak istemediğim için yapmayacam ama içim içimi yiyor ne olacak nasıl die .. benim gibi bi durum yaşayıp saglikli çocuk doğuran var mı?yada böyle bi durum yaşayan?

Merhaba kizlar 19 haftamda ayrıntılı usg kız dedi doktor geçen acilde erkek dedi hatta şaşırdık amankiz dediydi dedik yok erkek dedi 23 haftamda Dr gittik hocam cinsieytini görüyormusunuz siz kız demistiniz acilde Dr erkek dedi dedik poposunun üstüne oturmuş net goremiyorum ama kız dedi kesin konuşmadı anlayanlar bakabilirmi aldimdi hep biseyler pembis pembis bu durum gibi başına gelen var Eki Görüntüle 3397467
Merhaba bence detayli ultrason ceken ve kendi doktorunuzun dedigi dogrudur , tabii yine Allah bilir ama :)

Kizlar mrb benim ikili testim biyokimyasal risk çıkmıştı ama kombinede bi sıkıntı yoktu.Bebegin ensesi burnu herseyi normaldi.22.haftada ayrintili ultrayonda vsd yani kalbinde delik gözlemlendi bunu da genetik hastalıklarla(down vs.) iliskilendirildi.ileri test istendi ama almak istemediğim için yapmayacam ama içim içimi yiyor ne olacak nasıl die .. benim gibi bi durum yaşayıp saglikli çocuk doğuran var mı?yada böyle bi durum yaşayan?
Fetal dna testi yaptırabilirsin kandan bakılıyor 99.9 doğru sonuç veriyor

Kurabiye pogaca ve börek sarıp dolaba attım birileri gelirse bebek görmeye hazır olsun bi seyler diye ama yok daha yapmam ne gerek var o kadar ugrastım 30 adet pogaca kurabiye cıktı ikiser tane koysam anca iki aile agırlar 😄😄 yorulduğumda cabası bugün hic halim kalmadı valla
Cocuuugunu gormek isteyen ikramligiyla gelsin… ay sinir oluyorum bebek gormeye gidip de hizmet bekleyenlere🙄

Cocuuugunu gormek isteyen ikramligiyla gelsin… ay sinir oluyorum bebek gormeye gidip de hizmet bekleyenlere🙄
Kesinlikle katılıyorum ama bana suan bile gelmek isteyenler var inanır mısın ortalık gripten kaynıo, millet misafircilik derdinde allahtan eşim hepsine ayarı verio eşim hamile hasta olur daha sonra bekleriz dio 😄😄😄

Canım merhaba,
Benim arkadaşım doğum yaptı ve bebeğinin kalbinde delik vardı oğlu sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Şuanda 7 aylık felan geçenlerde doktora götürdüler bebeğin kalbindeki delik küçülmüş ama maşallah gayet sağlıklı bir bebek. Sende canını sıkma oluyor böyle şeyler ya anne karnında yada doğumdan sonra geçiyor bu durumlar.

Kesinlikle katılıyorum ama bana suan bile gelmek isteyenler var inanır mısın ortalık gripten kaynıo, millet misafircilik derdinde allahtan eşim hepsine ayarı verio eşim hamile hasta olur daha sonra bekleriz dio 😄😄😄
Bizimde akrabalar değil ama arkadaşlar gelmek istiyor üstüne üstelikte bundan bundan istiyoruz diye sipariş veriyorlar he tamam siz gelim yapcam ben dedim yapmadım😂😂

Canım fetal dna testi senden kan alınarak yapılıyor, ona baktırabilirsin. Ben inanıyorum inşallah herşey yolundadır :)

Canım merhaba,
Benim arkadaşım doğum yaptı ve bebeğinin kalbinde delik vardı oğlu sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Şuanda 7 aylık felan geçenlerde doktora götürdüler bebeğin kalbindeki delik küçülmüş ama maşallah gayet sağlıklı bir bebek. Sende canını sıkma oluyor böyle şeyler ya anne karnında yada doğumdan sonra geçiyor bu durumlar.
Insallah canım üzüldüğüm şey kalbinde delik olması değil Allahin izniyle halledilir ama bunu down sendromuyla iliskilendirmesi beni uzdu

Canım belirsizliğin ne kadar kötü bir durum olduğu hepimiz biliyoruz.. kalan aylarını kendini yıpratarak geçirmektense bütün testleri yapıp sonuca mı bağlasan 😒 ben de hiç genetik hastalık durumu olduğunu düşünmüyorum ense ve burunda belli ederdi. Ama ihtimali var diye stres yapıp kendini üzme fetal dna’yı bir düşün 🥺

Kızlar benim psikolojim yavaştan çökmeye başladı… cahilliğin verdiği mutluluk doğum hikayeleri dinledikçe bir şeyler öğrenmeye başladıkça kayboluyor ☹️ doğumdan hala korkmuyorum ama prosedürler, yalnız kalmak(hastaneye ilk gittiğimizde eşim yanıma giremeyecekmiş ve doğumdan sonraki 3 gün hastanede kalamayabilirmiş), doğumdan sonra çekirdek ailemize özel olmasını umduğum anların öyle olamama ihtimali(kv bize özel alan açmazsa..), lohusalıkta kendimi kaybedip terör estirirsem 😭.. özellikle bebekle ilgili şöyle yap böyle yap biz eskiden şöyle yapardık muhabbetlerine kırıcı cevaplar verme ihtimalim çok yüksek ☹️ her şeyi planlama, her şeye hazırlıklı olma huyum beynimde bu senaryoları döndürüp duruyor. Nasıl kurtulucam bu saçma düşüncelerden 😭

Kızlar benim psikolojim yavaştan çökmeye başladı… cahilliğin verdiği mutluluk doğum hikayeleri dinledikçe bir şeyler öğrenmeye başladıkça kayboluyor ☹️ doğumdan hala korkmuyorum ama prosedürler, yalnız kalmak(hastaneye ilk gittiğimizde eşim yanıma giremeyecekmiş ve doğumdan sonraki 3 gün hastanede kalamayabilirmiş), doğumdan sonra çekirdek ailemize özel olmasını umduğum anların öyle olamama ihtimali(kv bize özel alan açmazsa..), lohusalıkta kendimi kaybedip terör estirirsem 😭.. özellikle bebekle ilgili şöyle yap böyle yap biz eskiden şöyle yapardık muhabbetlerine kırıcı cevaplar verme ihtimalim çok yüksek ☹️ her şeyi planlama, her şeye hazırlıklı olma huyum beynimde bu senaryoları döndürüp duruyor. Nasıl kurtulucam bu saçma düşüncelerden 😭
Nasil yani hastanede tek mi kalicaz😭😭 lohusalik sureci beni de korkutuyor… annem olursa yanimda neyse de esimin teyzesi de gelebilir annem gelemezse… ya da annemden sonra bebegi gormeye gelir… ondan yana pek problemim yok kadini cok seviyorum cok tatli etliye sutluye karismaz ama evimiz cok kucuk esim izinli olacak o evde surekli dip dibe olmak zorlayacak beni… alisik oldugum yalniz ortamimizi isteyecegim muhtemelen… ay allah kolaylik versin bize😭

Canım acemi :) inan hepimizde aynı durum var bende sürekli amaa sürekli endişe içindeyim nasıl olur nasıl yapılır, ama bildiğim bir şey var ki bizim için en güzeli neyse olacak inşallah :) ve bunları yaşamak bile bizim için ne kadar büüyüüük şükür sebebi öyle değil mi? :) o pamuk ten yanaklarımıza değdiğinde her şey unutulacak ben biliyorum :)

Nasil yani hastanede tek mi kalicaz😭😭 lohusalik sureci beni de korkutuyor… annem olursa yanimda neyse de esimin teyzesi de gelebilir annem gelemezse… ya da annemden sonra bebegi gormeye gelir… ondan yana pek problemim yok kadini cok seviyorum cok tatli etliye sutluye karismaz ama evimiz cok kucuk esim izinli olacak o evde surekli dip dibe olmak zorlayacak beni… alisik oldugum yalniz ortamimizi isteyecegim muhtemelen… ay allah kolaylik versin bize😭
Birebir aynı… evimiz çok küçük salonda yatacak belki 1 buçuk 2 ay.. benim de problemim yok çok şükür ama ortak noktamız da yok eşim izin alana kadar napıcam bilmiyorum 😂 ve kesinlikle eşimle bizbize olmayı arıycam 😢 biz bebişle ilgilenirken ev işlerini halleder vs diye rahatlamaya çalışıyorum kendimi ama misafir bile gelmiyorken 2 ay birlikte yaşama fikri.. kalp kırmam inş 🫣 hastane olayına ben de çok üzüldüm sancı sıklaştı diye gittiğimizde bizi odaya tek alacaklarmış açılmayı tek bekleyecekmişiz 😭 açılma artınca yani doğum anı yaklaşınca yanımıza gelebilecekmiş eşimiz sonra bizi odaya alacaklarmış ama müsait aile odası yoksa gece başka bir anneyle paylaşımlı odada kalacakmışız eşimiz günde 1 saat ziyaret saatinde gelebilecekmiş 😭 boşta aile odası varsa birlikte yatabilirmişiz o da gecesi 150 euro civarıymış 🙄 iki video izledim ikisi de aynı şeyleri anlattı kendi hastanemle daha hiç görüşmedim ama muhtemelen böyledir ☹️

Canım acemi :) inan hepimizde aynı durum var bende sürekli amaa sürekli endişe içindeyim nasıl olur nasıl yapılır, ama bildiğim bir şey var ki bizim için en güzeli neyse olacak inşallah :) ve bunları yaşamak bile bizim için ne kadar büüyüüük şükür sebebi öyle değil mi? :) o pamuk ten yanaklarımıza değdiğinde her şey unutulacak ben biliyorum :)
Çookk şükür doğru söylüyorsun hepsi olacak ve bir gün bitecek. Her şeyin mükemmel ilerlemesini beklemek belki de kaygıyı yaratıyor 🙄 sonuca odaklanmak lazım pamuk ten dedin kalbim eridi bak 🥹🥹🥹💕

Back
X