Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    96
Ultrasonla ilgili birşey söylemek istiyorum. İlk çocuğumu tr de doğurmuştum sürekli ultrason å giriyordum ayda 2 kere falan. Burada ilk ultrason u 19.haftada yapmışlardı ikinci çocuğumda. Herseferinde neden almıyorsunuz tehlikeli değil mi tr de böyle değil falan bir sürü şey söylüyordum. Ama her seferinde bana bir sürü istatistikler anlatıp ultrason a gerek olmadığı rahatlamam gerektiğini anlattılar. Zaten aksi bir durum olursa vücudun bunu belli edeceğini anlattılar. Gerçekten de dedikleri gibi oldu. Hatta ilk trimester da kanamam olmasına rağmen hiçbir şey yapmamışlardı ilaç bile vermediler. Düşecekse vücut onu atacaktır durdurmak için müdahale edilemez dediler. Ve sağlıklı bir çocuğum oldu. Şimdi yine bu kadar şey yaşadım mesela aralıkta dış gebelik ameliyatı oldum yakın zaman. Şimdi ilk ultrason u 13.haftaya verdiler erken ultrason diye o da 35 yaş olduğum için. Tr den doktor arkadaşım tr de ki sistem için arz talep meselesi demişti. Gebeler istiyor o yüzden arz de ona göre demişti. Ama pek sağlıklı gibi de gözükmüyor maalesef. Demem o ki ultrason å giremedim doktor bakmadı diye üzülmeyin, geç tarihe randevu verdi diye üzülen arkadaşım için yazmak istedim , sevgiler 🥰

Son düzenleme:
Bende de

Bende de gebeliğin başından beri üşütme oluyor.Önceleri sıcak basmalar da oluyordu,şimdi sadece üşütme oluyor.9 haftayı doldurduk.
Bendede oluyor ya ben idrar yolu enfeksiyonuyum ondan süphelenmiştim demekki hamilelikten dün bir kusma ki öldüm resmen asıl belirtiler 9.10 hafta arası çok yoğun oluyor ya ben suan çok fenayım 10+2 yim 10 haftaya kadar kusma yoktu mide bulantısı vardı artık kusmada var valla

Prilam içiyorum ben ama etki etmiyor. Kusamıyorum ben aşırı şekilde bulantı var hatta dün kusmaya çok yakin oldum 2-3 kere ama olmuyor ve ağrı ile yatarak geçti günüm çok iğrençti bugün de devam ediyor . Geçer dayan diyorlar da ne yaşıyoruz bilmiyorlar, doğru düzgün bir öğün yiyemiyorum.
Canım umarım çabucak azalır bulantılar. Kaç haftadasın sen.

Bendede oluyor ya ben idrar yolu enfeksiyonuyum ondan süphelenmiştim demekki hamilelikten dün bir kusma ki öldüm resmen asıl belirtiler 9.10 hafta arası çok yoğun oluyor ya ben suan çok fenayım 10+2 yim 10 haftaya kadar kusma yoktu mide bulantısı vardı artık kusmada var valla
Aynen 9 10 arasi bi gün aksama kadar kusmustum vücudum su bile tutmamisti artık ogun suyu yudum yudum icerek duzeldim

Ben 12 +4 oldum ogurme var arada var ama kusmuyorum bide foliki gun ortasinda aliyorum onunda etkisi var bence önceden unutmayim die herhangi saatte aklima gelince iciyodum
Ben öğlen yemeğinden hemen sonra 1de alıyordum yanlışmış sabah aç karnına daha çok etki edermiş değiştirdim. Zaten sabahları tiroid ilacım var fiks onunla birlikte uyanır uyanmaz folik de içiyorum. Senin daha büyükmüş maşallah ama geçmemiş kusma belki rahatlatır ama ne mumkun zaten ben de hic beceremem😔 sürekli geçer geçer merak etme diyorlar deli oluyorum

Çatlaklar için lierac öneririm biraz pahalı ama çatlamıyorsunuz fakat daha erken benim doktor 19. hafta gibi başla demişti ben 16'dan sonra başlarım herhalde çünkü benim göbek biraz önden gidiyor.

Koca gruptan bir tane cevap alabildim sukur😊 teşekkür ederim canım galiba degistiricem
Ahahaha Banada öyle oluyor canım 🙂 doktorum sadece bana bu 2 haftalık süreyi kesin geçirme dedi bende 25inde randevu aldım devletten fakat ben bir özel hastane bir devlet yapıyorum. Devlet hastanesinde eşimi almıyorlar içeri askere gideceği için özele gitmek zorunda kaldık o zamanda doktor detaylı şekilde bilgilendirdi. Sende kaçırma o süreyi

Ben öğlen yemeğinden hemen sonra 1de alıyordum yanlışmış sabah aç karnına daha çok etki edermiş değiştirdim. Zaten sabahları tiroid ilacım var fiks onunla birlikte uyanır uyanmaz folik de içiyorum. Senin daha büyükmüş maşallah ama geçmemiş kusma belki rahatlatır ama ne mumkun zaten ben de hic beceremem😔 sürekli geçer geçer merak etme diyorlar deli oluyorum
Folik tok karnına alınmıyor mu sanki ben mi yanlış biliyorum

İyi akşamlar kızlar umarım hepiniz iyisinizdir bir süredir yoktum buralarda💓
bugün kontrolum vardı devlete gidiyorum ben, doktora dedimki bundan sonra ne zaman gelmeliyim kontrole, bana diyorki ayda 1. 😦 Bende dedimki ikili test falan yapilmayacakmi siz söylermisiniz ne zaman gelmeliyim dedim, hmmmmm tamam o zaman 10 gün sonra gelirsin diyor. Yani o kadar sinirim bozuldu ki bu umursamaz tavrın karşısinda, ben sormasam zerre umrunda degil test mest. Bilgi vermeye korkuyorlar resmen. Hiç empati yapmiyorlar bu benim ilk hamilelik sürecim insan biraz yönlendirir ya, işini yapsa yeter. 🙄🙄🙄

Neyse kızlar bi sorum olcak… ikili test tekrarlanabilir mi? Diyelim bir hastanede yaptırdim ama memnun kalmadım ultrasondan ve tekrarını istiyorum, başka bir hastaneden randevu alabilir miyim sizce ikili test için? Şu an gittiğim yerden memnun değilim fazla hastane seçenegim yok ama yedekte 1 tane daha var…
Canım ben ikili teste daha geçemedim zamanım var ama eğer doktordan yana en ufak bir rahatsızlığın bile varsa hiç düşünme değiştir. Çünkü bu süreç burun kıvırıp üstten konuşup ilgisiz doktorla geçecek bir süreç değil. Doktorun seni kesinlikle rahatlatıp sadece arkana yaslanıp doğumu beklemeni sağlaması gerekiyor . Benim kendi doktorum çok yoğun diye başka doktor bakmıştım gebelikten önce ve o bana üstten konuşup cevap bile vermemişti doğru düzgün, öyle midemi bulandırdı ki akşama kadar da sürse kendi doktorumun kapısında yatarımdedim sonra zaten hemen hamile olduğumu öğrendim. Daha kapıdan girmeden beni karşılaması benimle heyecanlanması ilgisi öyle güzel ki resmen arkama yaslanıp bekliyorum diyebilirim . Doktor çok çok önemli. Tamam onlar her gün görüp bıkıyorlar hastalardan ama biz de özel bir süreç yaşıyoruz

8+ 4 deyim hala bulantı vs yok . Bende mi sorun anlamadım. Ne zaman başladı bulantılar
7haftalik falandı sanırım hala geçmedi. Ama kişiden kişiye değişiyor kimisi doğuma kadar hiç belirti yaşamıyor. Bu öyle iğrenç bir şey ki bence üzülme şanslısın 🤣

Ay ben kizimda sabah ac karna aldim ama cokta kusturuyordu yani midemi aci aci yapıyordu. Kimisi hic folik içmiyor zaten hic icmemektense gun ortasi tercih ettim bende 🙈

Ay ben kizimda sabah ac karna aldim ama cokta kusturuyordu yani midemi aci aci yapıyordu. Kimisi hic folik içmiyor zaten hic icmemektense gun ortasi tercih ettim bende 🙈
Simdi google yazdım da hepsi sabah diyor .emilim için tok karnına almayın yazmışlar. Ya benim bulantı zaten şiddetle devam ettiği için bence folik saatiyle ilgisi yok diye düşünüyorum. Öğlen aldığımda da vardi sabah aldığımda da aynı şekilde şiddetli 🤦‍♀️

Ay içime su serptin Allah razı olsun 🥹geçen hafta kese için gitmiştik keseyi gördük 1 hafta sonra yani bugün dr kalp atışı için çağırdı, Sata göre 6+5tim ultrasonda 6+0 ölçtü bebeği dr kesenin boyutunu sormadım ama bebek 3.20 mmdi kalp atışını duyduk ama hafif hafif derinden geliyordu doktor çok minik olduğu için normal dedi.. inşallah benimkide ilerler sağlıkla 🌸🧿
Benimde 6 gün geriden geliyor geç döllenme dedi doktorumuz. Merak etmeyin sizinde öyledir

Back
X