Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    96
bize kese görünene kadar yok demişti biz de bekledik, keseyi gördükten sonra aşırı olmasa da oldu ya🤭 bir sıkıntı olmadı ama herkesin farklı süreci canım kesin bir şey demiyeyim ☺️
Ben 10.haftadayim ama korkuyorum bir sey olursa diye :( bi de doktorum devlette oyle kafama bosey takilinca hemen ulasip sorma durumum yok biraz da korkum o yuzden

Kızlar mide bulantısı için prilam kullanıyordum akşamları iki tane içiyorum ama buna rağmen bugün gün içerisinde her yediğimi çıkardım bana etki etmedi 🥺🥺

Kızlar mide bulantısı için prilam kullanıyordum akşamları iki tane içiyorum ama buna rağmen bugün gün içerisinde her yediğimi çıkardım bana etki etmedi 🥺🥺
Kaçıncı haftadasınız acaba? Ben 6 haftalığım şuanlık sadece ara ara gelen öğürme var kusma yok 😂

Daha önce bebek kaybı olan arkadaşlar ne kadar süre sonra tekrar hamilelik haberi aldılar
Allah sabır versin. Ben de ilk gebeliğimi ortada görünen bir sebep yokken kalbinin durması ile kaybettim. Doktorum mol gebelik vs olmadığı için beklemene gerek yok dedi. 1 adet dönemi sonrasında gebe kaldım ve kızım doğdu şimdi üçüncü gebeliğim ben de diken üstünde ilk bebeğimi kaybettiğim haftanın dolmasını bekliyorum.
Acını çok iyi anlıyorum. Acını içine atma, eşin de atmasın. Ama ilk gebeliklerde o kadar yaygın ki sebebini araştırmaya ikiden sonra başlıyorlar. İkinci gebeliğimde bulantı bana nimet gibi gelmişti, hiç şikayetçi olmamıştım. Acı da olsa bu tecrübeden alacaklarını alıp hüznünü içine gömmeden yoluna devam etmen gerek. 🌻

Kızlar bişey sormak istiyorum 10+2 deyim ama bnm çok sık kasık ağrım oluyo acaba bu durumu yaşayan var mı henüz kanamam olmadı şükür ama devlette gittiğim doktor kanama görünüyor dedi özelde gittiğim herhangi bi kanama yok dedi psikolojik mi bilemedim

Kızlar bişey sormak istiyorum 10+2 deyim ama bnm çok sık kasık ağrım oluyo acaba bu durumu yaşayan var mı henüz kanamam olmadı şükür ama devlette gittiğim doktor kanama görünüyor dedi özelde gittiğim herhangi bi kanama yok dedi psikolojik mi bilemedim
benim haftada bir iki kere oluyor hatta özellikle her cuma ve cumartesi gibi 8+4 üm şu an acaba siz üşütmüş olwbilir misiniz devletteki neye dayanarak kanama alanı var demiş acaba kanama alanı olunca kanama olmuyor mu ufak tefek benim de çok bilgim yok bilgisi olan bir arkadaş bizi aydınlatsa çok tatlı olur

Hep burda okuyordum bebeğimi şu haftada kaybettim, kalbi durdu mesajlarını üzülerek ve korkarak.. Dün maalesef benim de başıma geldi. Bebeğimin gelişimi her şeyi çok iyiyken 8+3te kalbinin durduğunu öğrendim. Çok ama çok üzgünüm baş eden arkadaşlar bununla nasıl baş etti.. dünden beri kendimde değilim. Bugün de aldırmaya gideceğiz. Kendin düşüremezsin büyüdüğü için içinde parça kalır dediler..

Çok geçmiş olsun canım. Bu haftalarda böyle şeyler olabiliyor maalesef sağlıksız gebelikleri vücut atıyor. Doktorun ne kadar beklemen gerektiğini söyler ama genelde 1-2 regl dönemi sonrası oluyor tekrar.

Ultrasonla ilgili birşey söylemek istiyorum. İlk çocuğumu tr de doğurmuştum sürekli ultrason å giriyordum ayda 2 kere falan. Burada ilk ultrason u 19.haftada yapmışlardı ikinci çocuğumda. Herseferinde neden almıyorsunuz tehlikeli değil mi tr de böyle değil falan bir sürü şey söylüyordum. Ama her seferinde bana bir sürü istatistikler anlatıp ultrason a gerek olmadığı rahatlamam gerektiğini anlattılar. Zaten aksi bir durum olursa vücudun bunu belli edeceğini anlattılar. Gerçekten de dedikleri gibi oldu. Hatta ilk trimester da kanamam olmasına rağmen hiçbir şey yapmamışlardı ilaç bile vermediler. Düşecekse vücut onu atacaktır durdurmak için müdahale edilemez dediler. Ve sağlıklı bir çocuğum oldu. Şimdi yine bu kadar şey yaşadım mesela aralıkta dış gebelik ameliyatı oldum yakın zaman. Şimdi ilk ultrason u 13.haftaya verdiler erken ultrason diye o da 35 yaş olduğum için. Tr den doktor arkadaşım tr de ki sistem için arz talep meselesi demişti. Gebeler istiyor o yüzden arz de ona göre demişti. Ama pek sağlıklı gibi de gözükmüyor maalesef. Demem o ki ultrason å giremedim doktor bakmadı diye üzülmeyin, geç tarihe randevu verdi diye üzülen arkadaşım için yazmak istedim , sevgiler 🥰

Valla ilk hamileliğimde ingilterede yaşayan kuzenimle aynı anda hamilelik süreci geçirdik. Ben onu takip ettim o ultrasona girdikçe girdim son günler hariç 😬
Türkiyede sağlık sisteminin özelleşmesi bir yandan da hükümetin devlet hastanelerinde baktığı hasta sayısını seçim dönemlerinde koz olarak kullanması böyle şeylere yol açıyor. Devlete de gitsen sen daha geçen hafta gelmişsin hakkın yok bu hafta diyen yok. Ne olursan ol gel. Kimse hastanelerin ve doktorların yükünü düşünmüyor o esnada. Bu yüzden hastaneler çok kalabalık. Doktorlar hep yoğun. Biraz muayene kısıtlamamız olsa her aklımıza estiğinde her istediğimiz doktora randevu alamıyor olsak gittiğimizde daha kaliteli hizmet alırdık..

Kızlar aranızda istanbul zeynep kamil hastanesine veya kartal lutfi kirdara giden var mı acaba? Gebelik takibini ve doğumu hangi hastanede yapacagima çoook kararsizim. 😓 garip yorumlarda okudum her ikisi için 😓

Zeynep kamil çok beğeniliyor ya. Hiç gidip muayene oldun mu? Eşleri de alıyorlar diye biliyorum.

Kizlar biraz ozel olacak ama ilk 12 hafta cinsellikte sorun olur mu ne zaman baslanabilir doktora sormaya da cekindim acikcasi

Sorun olsa doktor söylerdi. Kanama lekelenme falan olmuyorsa yapılır genelde.

Kizlar kan idrar vs testlerini yaptirdiniz mi kacinci haftada yapiliyo

Ya bana 8+1 de doktor yazdı. Ama acelesi yok 1-2 hafta içinde yaptırabilirsin dedi.

Kizlar kan idrar vs testlerini yaptirdiniz mi kacinci haftada yapiliyo
Ben 8+5 deyim. Bugün yaptırdım. Tsh yüksek çıktı. Bakalım yarın dahiliyeye gideceğim.
Bu haftalarda kalp atışından sonra yapılıyor. Gebelik sağlıklı ve kalp atışı duyuldu,haydi anneye bakalım deniyor galiba :)

Kızlar aranızda istanbul zeynep kamil hastanesine veya kartal lutfi kirdara giden var mı acaba? Gebelik takibini ve doğumu hangi hastanede yapacagima çoook kararsizim. 😓 garip yorumlarda okudum her ikisi için 😓
Kesinlikle zeynep kamili tercih etmelisin.binlerce tecrübeye sahipler. Ablam 2 doğumunu da orada yaptı,kontrollerini özelde yaptı. Doğum zamanı zeynep kamile gitti. Çünkü ameliyathaneleri sürekli hazır ve geniş donanımlı. Çok iyi doktorları var,amerikada eğitim almış kişiler ( birebir tanıdığım).
Ben kocaeline taşındım ama ayda 1 defa da oraya gidip muayene olmayı planlıyorum.
Tabi ki tercih senin. 🌸 sağlıkla gelsin bebiş

Valla ilk hamileliğimde ingilterede yaşayan kuzenimle aynı anda hamilelik süreci geçirdik. Ben onu takip ettim o ultrasona girdikçe girdim son günler hariç 😬
Türkiyede sağlık sisteminin özelleşmesi bir yandan da hükümetin devlet hastanelerinde baktığı hasta sayısını seçim dönemlerinde koz olarak kullanması böyle şeylere yol açıyor. Devlete de gitsen sen daha geçen hafta gelmişsin hakkın yok bu hafta diyen yok. Ne olursan ol gel. Kimse hastanelerin ve doktorların yükünü düşünmüyor o esnada. Bu yüzden hastaneler çok kalabalık. Doktorlar hep yoğun. Biraz muayene kısıtlamamız olsa her aklımıza estiğinde her istediğimiz doktora randevu alamıyor olsak gittiğimizde daha kaliteli hizmet alırdık..
Evet bencede çok haklısınız. Sağlıklı bir kısıtlama olmasının zarar değil fayda sağladığını farklı bir sağlık sisteminde tecrübe etmiş oldum.

Mesela bugün kanamam oldu ama yine ultrason å almadılar ama hep gözlemliyorlar. Artacak mı devam edecek mi bakalım dediler sadece. İlk oğlumda da tr de çok az bir kanamam oldu diye doktor hemen ilaç kullandırtmıştı. Bu kadar farklılık çok garip geliyor bana. Bazen neresi doğru kafam karışıyor

Back
X