• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Kızlar benim psikolojim yavaştan çökmeye başladı… cahilliğin verdiği mutluluk doğum hikayeleri dinledikçe bir şeyler öğrenmeye başladıkça kayboluyor ☹️ doğumdan hala korkmuyorum ama prosedürler, yalnız kalmak(hastaneye ilk gittiğimizde eşim yanıma giremeyecekmiş ve doğumdan sonraki 3 gün hastanede kalamayabilirmiş), doğumdan sonra çekirdek ailemize özel olmasını umduğum anların öyle olamama ihtimali(kv bize özel alan açmazsa..), lohusalıkta kendimi kaybedip terör estirirsem 😭.. özellikle bebekle ilgili şöyle yap böyle yap biz eskiden şöyle yapardık muhabbetlerine kırıcı cevaplar verme ihtimalim çok yüksek ☹️ her şeyi planlama, her şeye hazırlıklı olma huyum beynimde bu senaryoları döndürüp duruyor. Nasıl kurtulucam bu saçma düşüncelerden 😭
Ben de aynı seyleri düşünüyorum ama dikkat edeceğim tek şey bu anları eşsiz yaşayacağımız ve dikkat etmemiz gereken tek şey kendimin eşimin ve bebeğimin huzuru olacağı, saygı çerçevesinde olduğu sürece hiç kimse kırılmasın diye kendimi kasmayacağım, asıl olması gereken insanların bizim alanımıza saygı duyması gerektiğini bilmeleri yormamaları, benim annem uzakta ve dogum icin yanıma 15 gün gelecek kv evi yakın bize, yanımda kalacak olan annem, kv gündüz gelip aksama gidebilir üc kisi kalkıp bakacak degiliz cocuga, mesela ben özelimi bilsin diye emzirmeyi bile tek yapıcam kv nin yanında yapmıcam sen de böyle ufak sınırlar cizerek mesaj verebilirsin, kısacası yalnız degilsin aynı düsüncelerle ben de bogusup kendimle kavga ediyorum ama unutma bu sürec bizim, geriye baktıgımızda keske demeyelim ve istedigimiz sakinlikte yaşayalım 🙏🏻

Ben de aynı seyleri düşünüyorum ama dikkat edeceğim tek şey bu anları eşsiz yaşayacağımız ve dikkat etmemiz gereken tek şey kendimin eşimin ve bebeğimin huzuru olacağı, saygı çerçevesinde olduğu sürece hiç kimse kırılmasın diye kendimi kasmayacağım, asıl olması gereken insanların bizim alanımıza saygı duyması gerektiğini bilmeleri yormamaları, benim annem uzakta ve dogum icin yanıma 15 gün gelecek kv evi yakın bize, yanımda kalacak olan annem, kv gündüz gelip aksama gidebilir üc kisi kalkıp bakacak degiliz cocuga, mesela ben özelimi bilsin diye emzirmeyi bile tek yapıcam kv nin yanında yapmıcam sen de böyle ufak sınırlar cizerek mesaj verebilirsin, kısacası yalnız degilsin aynı düsüncelerle ben de bogusup kendimle kavga ediyorum ama unutma bu sürec bizim, geriye baktıgımızda keske demeyelim ve istedigimiz sakinlikte yaşayalım 🙏🏻
Ben senin kadar yakında olmadığım için belki de hep bir mesafe oldu bir şeye canım da sıkılsa içime atma sessiz kalma refleksinde oldum hep şimdiye kadar kesintisiz en uzun 1 hafta bir arada olmuşuzdur onda da yine tek değildik. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir diyorlar ya biz hiç fazla muhabbette olmadık ilk olacak ve lohusalığıma denk gelecek 😅😅 Keşke ben de senin gibi kabuk oluşturabilmiş olsaydım belki de onun savunmasızlığı rahatsız ediyor ☹️ ufak sinyalleri telefondan alıyorum yok bebeği tuzlamakmış bilmem neymiş böyle şeylere yokum direkt hayır da diyemiyorum içime atıp atıp birden patlamaktan korkuyorum.. sınır çizecek alanım olacak mı onu da bilmiyorum ama en mantıklı hareket o olacak sanırım. Mesafeyi korumam lazım ki bebeğin benim bebeğim olduğu kontrolün bende olduğu bilinsin. Benim bebem sadece benimmm babasına da vermiyorum hadi bakalım 🤣🤣🤣

Kızlar benim psikolojim yavaştan çökmeye başladı… cahilliğin verdiği mutluluk doğum hikayeleri dinledikçe bir şeyler öğrenmeye başladıkça kayboluyor ☹️ doğumdan hala korkmuyorum ama prosedürler, yalnız kalmak(hastaneye ilk gittiğimizde eşim yanıma giremeyecekmiş ve doğumdan sonraki 3 gün hastanede kalamayabilirmiş), doğumdan sonra çekirdek ailemize özel olmasını umduğum anların öyle olamama ihtimali(kv bize özel alan açmazsa..), lohusalıkta kendimi kaybedip terör estirirsem 😭.. özellikle bebekle ilgili şöyle yap böyle yap biz eskiden şöyle yapardık muhabbetlerine kırıcı cevaplar verme ihtimalim çok yüksek ☹️ her şeyi planlama, her şeye hazırlıklı olma huyum beynimde bu senaryoları döndürüp duruyor. Nasıl kurtulucam bu saçma düşüncelerden 😭
Herşeyi oluruna bırak böyle şeyler düşünüp kendini de bebeğini de yorma canim

Birebir aynı… evimiz çok küçük salonda yatacak belki 1 buçuk 2 ay.. benim de problemim yok çok şükür ama ortak noktamız da yok eşim izin alana kadar napıcam bilmiyorum 😂 ve kesinlikle eşimle bizbize olmayı arıycam 😢 biz bebişle ilgilenirken ev işlerini halleder vs diye rahatlamaya çalışıyorum kendimi ama misafir bile gelmiyorken 2 ay birlikte yaşama fikri.. kalp kırmam inş 🫣 hastane olayına ben de çok üzüldüm sancı sıklaştı diye gittiğimizde bizi odaya tek alacaklarmış açılmayı tek bekleyecekmişiz 😭 açılma artınca yani doğum anı yaklaşınca yanımıza gelebilecekmiş eşimiz sonra bizi odaya alacaklarmış ama müsait aile odası yoksa gece başka bir anneyle paylaşımlı odada kalacakmışız eşimiz günde 1 saat ziyaret saatinde gelebilecekmiş 😭 boşta aile odası varsa birlikte yatabilirmişiz o da gecesi 150 euro civarıymış 🙄 iki video izledim ikisi de aynı şeyleri anlattı kendi hastanemle daha hiç görüşmedim ama muhtemelen böyledir ☹️
allahim bize akil sagligimizi koruma gucu var o surecte🥺 bende bi de teyzeyle birlikte gelecek gorumce var🤣 senligi gor sen… ay bolca sabirlar😣

Çookk şükür doğru söylüyorsun hepsi olacak ve bir gün bitecek. Her şeyin mükemmel ilerlemesini beklemek belki de kaygıyı yaratıyor 🙄 sonuca odaklanmak lazım pamuk ten dedin kalbim eridi bak 🥹🥹🥹💕
Yumuşacıkk miss kokuluuuu oyyy :)) Allah'ım sağlıcakla yaşatsın bize bu duyguyu

Ben senin kadar yakında olmadığım için belki de hep bir mesafe oldu bir şeye canım da sıkılsa içime atma sessiz kalma refleksinde oldum hep şimdiye kadar kesintisiz en uzun 1 hafta bir arada olmuşuzdur onda da yine tek değildik. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir diyorlar ya biz hiç fazla muhabbette olmadık ilk olacak ve lohusalığıma denk gelecek 😅😅 Keşke ben de senin gibi kabuk oluşturabilmiş olsaydım belki de onun savunmasızlığı rahatsız ediyor ☹️ ufak sinyalleri telefondan alıyorum yok bebeği tuzlamakmış bilmem neymiş böyle şeylere yokum direkt hayır da diyemiyorum içime atıp atıp birden patlamaktan korkuyorum.. sınır çizecek alanım olacak mı onu da bilmiyorum ama en mantıklı hareket o olacak sanırım. Mesafeyi korumam lazım ki bebeğin benim bebeğim olduğu kontrolün bende olduğu bilinsin. Benim bebem sadece benimmm babasına da vermiyorum hadi bakalım 🤣🤣🤣
Ama öyle yapmayın bence onlarda heyecanli sonuçta torun sevgisi başka oluyormuş sonuçta onlar da kötülükten yapmıyorlar bazı şeyleri en fazla 1 hafta gelsinler bebeğe de size de istedikleri gibi baksınlar zaten sonra evli evine köylü köyüne gidecek en iyisi kırmamak buyuklerimiz sonuçta benim düşüncem bu yine de siz bilirsiniz

Oooo ben onu unutmuştum bana da öyle bir bonus gelebilir 😂😂 bence en iyisi delirmiş taklidi yapalım korkup üstümüze gelemezler hahah 😂😂
Siz yine iyisiniz bende 3 abla 3 görümce iki anne 2 elti var hepsi hergun gelecekler yanıma he birde yenge tabi biz kalabalik aileleriz 10 yıl ben ilgilendim onlarla şimdi sıra onlarda 😁

Ama öyle yapmayın bence onlarda heyecanli sonuçta torun sevgisi başka oluyormuş sonuçta onlar da kötülükten yapmıyorlar bazı şeyleri en fazla 1 hafta gelsinler bebeğe de size de istedikleri gibi baksınlar zaten sonra evli evine köylü köyüne gidecek en iyisi kırmamak buyuklerimiz sonuçta benim düşüncem bu yine de siz bilirsiniz
Canım benim 1 hafta olsa.. 2 ay diyorum 😂 yok onun heyecanına bir şey demiyorum tabii benim de ilk anneliğim ne yaşanacak bilmediğim için tedirginim. Biz yolun çok başındayız öyle düşün her duyguyu ilk kez tadacağız bizim düşündüğümüz kadar onların da bizi düşünmesi lazım. Kendi annem olsa kaygım olmaz bakışımdan ne dediğimi bilir önce beni düşünür ama şimdi bilmiyorum nasıl bir psikolojide olacağım söyleyeceklerime alınır mı yanlış anlar mı üzülür mü ben de istemem tabii ki ister miyim. Kontrolü kaybedersem diyorum hiç lohusa olmadım ☺️

Siz yine iyisiniz bende 3 abla 3 görümce iki anne 2 elti var hepsi hergun gelecekler yanıma he birde yenge tabi biz kalabalik aileleriz 10 yıl ben ilgilendim onlarla şimdi sıra onlarda 😁
Kesinlikle alışma meselesi biz evlendiğimizden beri eşimle başbaşayız buna alıştık siz de birden eşinle ikiniz kalsanız size o garip gelir 😂😂 kalabalık aile severim bu arada şenlik olur gurbetçiler seri üzgün pinarindunyasi pinarindunyasi 🤣🤣

Canım benim 1 hafta olsa.. 2 ay diyorum 😂 yok onun heyecanına bir şey demiyorum tabii benim de ilk anneliğim ne yaşanacak bilmediğim için tedirginim. Biz yolun çok başındayız öyle düşün her duyguyu ilk kez tadacağız bizim düşündüğümüz kadar onların da bizi düşünmesi lazım. Kendi annem olsa kaygım olmaz bakışımdan ne dediğimi bilir önce beni düşünür ama şimdi bilmiyorum nasıl bir psikolojide olacağım söyleyeceklerime alınır mı yanlış anlar mı üzülür mü ben de istemem tabii ki ister miyim. Kontrolü kaybedersem diyorum hiç lohusa olmadım ☺️
Allah yardımcın olsun o zaman 😁

Devlette istediğimiz zaman yaptırabilir miyiz? Ben de ikili test yaptırmadım ama bir sürpriz ile katşılaşmayım diye düşünüyorum hep
Devlette yapılmıyor, özel firmalar var bunu yapan. 12.haftaya yakınken yaptırmıştım ben de. Kan fransaya gitti 10 güne geldi sonuç

Aslında ben ilk zamanlar fazla vericiydim mesela cumartesi eşimle bi şey yapsak pazar günü sanki onlarla bi şey yapmak zorundaymışım gibi hissedip ille onları da plana dahil ediyordum ama baktım ki artık bu böyle olmuyor bi süre sonra özel alan kalmıyor ve her haftasonu senden aynı sey bekleniyor, ben de o sebeple artık hayatıma müdahale edilmesini engellemek istiyorum şöyle söyleyeyim kadın gelmiş bana diyorki babanlar biz de kalır biz kadınlar sizin evde kalırız dogumda benim babam ztn uzaktan gelecek ben ne diyim gidip siz orda mı kalın diyim mesela buna bile karısmayı kendine hak görmüs anladın mı delirmemek elde değil kendi evin yakın git eşinle orda kal ihtiyaç oldugunda gelirsin ben de ne dicem mesela biliyo musun babam ztn az kalacak annemle erkek kardeşimde 15 gün kalacaklar erkek kardeşimin de sizde kalmasına gerek yok annemle hallederiz dicem o benim evimde kimin kalacagına karar verme yetkisine sahip görüyorsa kendini ben de kendimde bunu deme hakkını görüyorum ve zamanı gelince dicem, yani bunun gibi bi ton şey sen kendini kasma ztn geçici bi süreç ve gidecekler öyle düşün, ben yakın oldugum icin allahtan yürüme mesafesi degil arabayla yakınız, baya bi mesafe koymayı düşünüyorum çünkü insanlar her zaman yaptığının fazlasını senden bekliyor kimsede bu zamana kadar yaptıkların için teşekkür etmiyor, eşime de rahatsızlıklarımı ve beklentilerini azaltmaları gerektiğini söyledim, anlayan anlasın

Of seninle suan kahve icmek istiyorum ve dedikodu yapmak istiyorum balkonda hdjdjdjsjsjjsjajaa gün sonu birbirimizi doldurma ve kapanış 😄😄😄😄😄

Ben senin kadar anlayıslı olamayabilirim onlar ilk torun heyecanıysa bizde de ilk cocuk heyecanı var ve bence hepimiz müdahale mi iyi niyetli bi yaklaşım mı ayırt edebiliyoruz o yüzden bazılarının amacı sadece kendi doğrularını uygulatmak olunca işler orda karışıyor canım

Yani mesela benim uzaktan gelecek ailemin nerde kalacağına kv karar veremez anlatabiliyor muyum, onlar da benim ailem bunu o planlayıp bana bildiremez, ayıp degil mi

Back
X