• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Ne güzel yazmışsın arkadaşımda o iş bazen öyle olmuyor yani zayıfsan kiloluysan aldığın kilo hamilelikte değişebiliyor bide sigarayı bıraktıysan o zaman dahada değişiyor bide kayıpların falan varsa hiçte dikkat edicek bir yerin kalmıyor genetiğindede yatkınlık varsa oluyorsun 100 kilo ben 2021 den beri hamileyim 3 kaybım var 47 kilo aldım bugüne dek 4. hamilileğim bayır aşağa yuvarlanıyorum allahtan boyum 1.80 kurtarıyorum ama ne olursa olsun ben bu düşünceye katılmıyorum hamile var 5 kilo alıyor çocuk 4 kilo doğuyor hamile var 30 kilo alıyor çocuk 3 kilo doğuyor farazi değil gir forumdan oku gerçekler bunlar😉 keşke herşey planladığımız gibi olsa ah ahhhhh
Gerçektende öyle dediğiniz gibi bir insan 30 kilo aliyor 3 kilo doğuyor dedinizz ben bunu 2ci hamileliğimde bizzat yaşadım 7 kilo aldım kızım 3745 kilo doğdu ilk hamileliğimde tadinı çıkaramadım kızımı kaybetmekten korkmuştum düşük tehlikem vardı herşey detayına kadar takip edip diyet yapıyordum ama bunda dedim tadını çıkarayım aldığım kadar aldım diyip tatlıdan hamurişten uzak duruyorum sadece kendimce ben 12 kilo aldım oğlum 26+5 haftalıkken şuan 970 gram çok şasırdım demekki kilomuzdan alakalı olmuyomuş dedim bazen tabiki genede bebeğe kilo aldıracak şeylerde çok yiyorum diyet yapsamda asıl çok yediğimden aldım

3 kaybın olmus başınız sağolsun cennetin kapılarında seni bekliyor olcaklar yavrucakların ❤️

Günaydın ☀️ Şeker yüklemesini kaçıncı haftada yaptırdınız?
26.haftama geldim 2 doktor takipliyim. Biri yaptırmana gerek yok 5 kg aldığın ve ailede şeker öyküsü olmadığı için dedi. Açlık tokluk şeker ölçümü istedi sadece.
Diğerine daha perşembe gidebileceğim o isterse yaptırabilirim. Geç kalmış olmuyorum di mi?
Benim bu gün 28+0. Doktoruma randevu bulamadım, daha bu gün yaptırabiliyorum. Son hafta demişti bu hafta için doktorum. Hala vaktin var canım, için rahat olsun

• Beğen
Reactions: Jou
Günaydın ☀️ Şeker yüklemesini kaçıncı haftada yaptırdınız?
26.haftama geldim 2 doktor takipliyim. Biri yaptırmana gerek yok 5 kg aldığın ve ailede şeker öyküsü olmadığı için dedi. Açlık tokluk şeker ölçümü istedi sadece.
Diğerine daha perşembe gidebileceğim o isterse yaptırabilirim. Geç kalmış olmuyorum di mi?
Günaydın,benim doktorumda aynısını söyledi şeker yükleme testi yapma dedi.aclik kan şekeri iyi sıkıntı yok ama şeker testi yapıp yapmamakta kararsızım

• Beğen
Kızlar sağlıklı olan hamilelikte 9-13 kilo almak. Çok abartmayalım ki hantallaşmayalım. Ne kadar zayıf olursak o kadar hafif ve tez canlı oluruz; doğumdan sonra da inşallah kolay toparlar hemen ayaklanırız diye düşünüyorum. 😊 Benim hedefim hamilelikte en fazla 10 kilo almaktı. +5 kilo aldım şimdiye kadar. Bebek özellikle son 3 ayda kilo aldığı için, kilo alma hakkımın yarısını son 3 aya sakladım. Çok şükür bebeğimin de kilosu haftasıyla uyumlu. Lütfen siz de dikkat edin ki bebeklerimizle doğumdan sonra hemen kendimiz ilgilenebilelim...💛
Dediklerinize asla katılmıyorum özellikle bir sağlıkçı olarak bu şekilde sınırlar koyulması çok yanlış. Elbette alınması gereken bir kilo aralığı vardır fakat hamile kaldığımdan beri zaman zaman dikkat ederek zaman zaman gerçekten canımın istediklerini yiyerek 10+ kilo aldım. Fakat umrumda mı hayır. Çünkü önceliğim bebeğimin ve benim sağlıklı olmamdı şeker yüklememi de yaptırdım bir sıkıntı yoktu. Demek ki benim bünyem bu şekildeymiş ve kilo alarak bir hamilelik geçirecekmişim. Doğumdan sonrasında da kilolu bir anne bebeğiyle ilgilenebilir lütfen insanları bu şekilde kalıplara koymayın ve yönlendirmeyin. Daha öncesinde 30’kg vermiş biri olarak sadece gülümseyerek okudum yazdıklarınızı :)

Yaaaa çok gecmis olsun yaaa soğuk içmektende oluyor sanırım kızım bua ra meyve suyu soğuk yogurt soğuk derken gene başladı öksürmeye kendisi ne istiyosa onu veriyorum kendi kendine etti 😌
sağolasın canım jou :) kızına da çokk geçmiş olsun

• Amin
Göğüs pedlerinin kullanim amacı emzirdikten sonra kullanmak mi yoksa dışarı çıkarken kıyafete süt cikmasin diye mi onu tam kavrayamadim :) ben de kalkan ile ped almayı düşünüyordum , kalkan hava alması için daha gerekli diye düşünmüştüm. gümüş kapak herkeste ise yaramıyormus ama dışarı çıkarken çok iyi oluyor diye yorumlar da okumuştum :)

Teşekkür ederim cevaplarınız ve dualarınız için her şey planlandığı gibi olamıyor maalesef :) amin inşallah sağlıklı bebisleri sağlıkla kucağımıza alırız 🥰

Spor sütyeni bakacağım birazda ben de mantıklı geldi hem gebelik sürecinde de rahat ederim diye düşündüm. Önereceğiniz bir marka var mı ? Ek olarak ben de atletsiz asla diyenlerdenim ama emzirme atleti sütyen gibi rahat edemeyenler de varmış 🥹
Teşekkür ederim hepimizin bebisleri hayırlısı ile gelsin inşallah 🤲
göğüs pedini süt çıkmasın diye kullanıyorlar ben aslında evde gümüş kapak kullanırım çıkarken ped koyarım gibi düşündüm ama galiba bunu yaşarken deneyimleyeceğiz ve hepimizin kendisine göre doğrusu/tecrübesi olacak :)

Kızlar kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıran var mı ? Benim 2 nisanda kontrolüm var 28+2 olacağız. 28. haftada bi iğne doğumdan sonra da bebeğin kan grubuna göre bi iğne vurulacağım diye biliyorum. Öncesinde kan alıp bir değere bakılıyor mu?

Dediklerinize asla katılmıyorum özellikle bir sağlıkçı olarak bu şekilde sınırlar koyulması çok yanlış. Elbette alınması gereken bir kilo aralığı vardır fakat hamile kaldığımdan beri zaman zaman dikkat ederek zaman zaman gerçekten canımın istediklerini yiyerek 10+ kilo aldım. Fakat umrumda mı hayır. Çünkü önceliğim bebeğimin ve benim sağlıklı olmamdı şeker yüklememi de yaptırdım bir sıkıntı yoktu. Demek ki benim bünyem bu şekildeymiş ve kilo alarak bir hamilelik geçirecekmişim. Doğumdan sonrasında da kilolu bir anne bebeğiyle ilgilenebilir lütfen insanları bu şekilde kalıplara koymayın ve yönlendirmeyin. Daha öncesinde 30’kg vermiş biri olarak sadece gülümseyerek okudum yazdıklarınızı :)
Ben ilk hamileligimde toplam 7 kilo aldım ama bu hamileliğimde daha 7 aylık 9 kilodayım.saglikli olmak lazım ama sonuçta biz hamileyiz kiloya çokta takılmamak lazım.kilo alınır verilir böyle söyleyince kilo alanlar kendini kötü hissedecek.

Kızlar sağlıklı olan hamilelikte 9-13 kilo almak. Çok abartmayalım ki hantallaşmayalım. Ne kadar zayıf olursak o kadar hafif ve tez canlı oluruz; doğumdan sonra da inşallah kolay toparlar hemen ayaklanırız diye düşünüyorum. 😊 Benim hedefim hamilelikte en fazla 10 kilo almaktı. +5 kilo aldım şimdiye kadar. Bebek özellikle son 3 ayda kilo aldığı için, kilo alma hakkımın yarısını son 3 aya sakladım. Çok şükür bebeğimin de kilosu haftasıyla uyumlu. Lütfen siz de dikkat edin ki bebeklerimizle doğumdan sonra hemen kendimiz ilgilenebilelim...💛
İyi niyetle yazılmış ama kötü hissettiren şanssız bir mesaj olmuş diye düşünüyorum. Hiç kimse tez canlı olmak, kalkıp hemen bütün işleri halletmek ve her şeye yetmek zorunda değil. Yardım almamız da gerekebilir, rahatımıza düşkün de olabiliriz, boğazımıza düşkün de olabiliriz, sağlık sorunlarıyla bağlantılı ya da bağlantısız kilomuz olabilir, olmayabilir.
Yeterince endişenin var olduğu ve herkesin bebeği için en iyisini kendi bileceği bu annelik serüveni ile ilgili konuşulacaklar listesi olsa bence kilo çoooook aşağı sıralarda bir yerde olurdu :anneadayı:
Hepimiz için sağlıklı ve mutlu hamilelikler, doğumlar ve lohusalık diliyorum :anne:

Göğüs pedlerinin kullanim amacı emzirdikten sonra kullanmak mi yoksa dışarı çıkarken kıyafete süt cikmasin diye mi onu tam kavrayamadim :) ben de kalkan ile ped almayı düşünüyordum , kalkan hava alması için daha gerekli diye düşünmüştüm. gümüş kapak herkeste ise yaramıyormus ama dışarı çıkarken çok iyi oluyor diye yorumlar da okumuştum :)

Teşekkür ederim cevaplarınız ve dualarınız için her şey planlandığı gibi olamıyor maalesef :) amin inşallah sağlıklı bebisleri sağlıkla kucağımıza alırız 🥰

Spor sütyeni bakacağım birazda ben de mantıklı geldi hem gebelik sürecinde de rahat ederim diye düşündüm. Önereceğiniz bir marka var mı ? Ek olarak ben de atletsiz asla diyenlerdenim ama emzirme atleti sütyen gibi rahat edemeyenler de varmış 🥹
Teşekkür ederim hepimizin bebisleri hayırlısı ile gelsin inşallah 🤲
Benimkini aşağıya ekliyorum, link bulamadım yurtdışı uygulamasından söylemiştim bunları ama zaten çok çok iyi diyemem fikir olarak güzel daha iyileri bulunabilir 😬 aslında emzirme atleti yerine büyük beden de iş görür gibi geliyor valla bilmiyorum ki deneyip göreceğiz 🥲 amiinn 🙏🏻 IMG_7885.webp

Kizlar bebek hareketlerinin sayıyormusunuz benim bebis baştan beri sakin bir bebek nasil sayıca hareketlerini
normalde hareket ettiği saati not edip en az 10 tekme ya da kımıldama sayıyorsun sonra tekrar hareketlendiğinde yine saati not edip bebeğin düzenini belirlemiş oluyorsun, bu düzenin dışına çıkarsa hareketleri azalırsa doktorunla paylaşman gerekiyor ama sen zaten daha hareketli olduğunu ya da normalden daha az hareket ettiğini farkedersin, bu kadar sıkı takip belki riskli gebeliklerde gerekebilir 🙄

Merhaba hanımlar,
Öncelikle geçmiş olsun mesirmacunu mesirmacunu . Kendinize dikkat edin güzel anneler 😊 Bu gün şeker yüklemem vardı, ve ben içeceği içtikten sonra kustum 😂 Sonra açlık, tokluk ve hemoglobin a1c bakmaya karar verdik doktorumla. Tavsiyem eğer doktorunuz gerek yok diyorsa açlık tokluk üzerinden devam edebilirsiniz, şeker yüklemesi bulantı falan yapabiliyor ve bu süreci biraz zorluyor.

Back
X