2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
15-18 arası haftalarda sanırım yanlış olmasın, bence gerek yoktur ya nipt çok kapsamlı değil mi?
Bir de süt’lü mesajını okıdum şimdi, inşallah bu sefer gözlerine gözlerine fışkırtırsın sütünü 😁 deli oluyorum böyle her şeye laf edip lohusa kadını üzenlere.
Ay ne güzel bı dua, lohusayken sutlerim fışkırıyordu diye ilerde ben de gençlere zorbalık yaparmisim 😂😂 şaka bı yana umarım bu sefer sütüm yeterli olur. İki hamilelik bile birbirinden farklıymış onu anladım belki dogumdan sonra süt olayı da farklı olur.

Merhaba kizlar bende 18 haftalikken kontrole gittigimde hafif hissettigimi soyledigimde doktorum imkansiz oldugunu hissedilenin bagirsaklarsaki hareket oldugunu soyledi cogununda oyle oluyormus ozellikle ilk gebelikte 6 aydan sonra cok hafif hissetmeye baslanir tekme tarzi seyleride zaten 7 bucuk sekizden sonra cok net hissedersin dedi bende dikkat edince genelde bisey yedigimde o hissiyati aldigimi farkettim yani bagirsaklardan geliyor aslinda gibi geldi bana da uzuldum bir tık belki ikinci gebeliklerde daha erken anlasililiyordur ama ilk gebelik olunca sabirsizlikla bekliyorum hareket etmesini 💞
Yaaaa her Dr farklı söylüyor.. Benim drum 16.hafta kontrolümde bu hafta itibariyle hareketleri hissetmeye başlayacaksın dedi. İlk gebeliğim benim. 17.haftamda tekrar gittim, var mı kıpırtı diye sordu bana. Hayır yok henüz dedim, başlar zayıfsın çabuk hissedersin (+3 kilo aldım 19+5 51.4 kiloyum) dedi. Öyle de oldu, 18.haftamda tekmeler başladı, hiç kelebek çırpması gibi şeyler hissetmedim ben. Direkt vurdu valla 😅 imkansız değil yani.. İnşallah en kısa zamanda hissedersin💛

Özel hastanelerin bazılarında mama oluyor, yoksa da illaki mamasını paylaşacak bı anne olur onda da sıkıntı yok aslında ama ben bildiğim güvendiğim markanın verilmesini istediğim için yine giderken alırım yanıma. Ne güzel 3. Günün sonunda sütünüz gelince mamayı bırakabilmişsiniz, biz bırakamadık malesef, oğlumun kilo alımı yetersizdi sanırım benim sütüm yağlı değildi ya da azdı, hem anne sütü hem mama devam etmek zorunda kaldık, hala travmadir bende süt konusu, bu bebeğim deli gibi emsin istiyorum o yüzden. Oğlumda psikolojik baskıya, hatta zorbalığa maruz kaldım bu sebepten. Hala sütün gelmedi mi diye soranlar, sakin mamaya alıştırma diyenler. Eşim bir gün fotoğraf paylaşmış biberon görünüyor, sözde geçmiş olsun demek için arayıp ay anne sütünün yerini hiç bişey tutmaz mamaya neden başladın diyen akrabam olmuştu. Ah ah ne kadar ağladım bu süt konusu yüzünden sonra kabullendim. Hiç kimseden utanmadan biberonu çıkarıp mamasını icirmeye başladım ilerleyen zamanlarda. Ay ne iç döktüm be 😅
Kendini bilmez insan çok gerçekten.Bilip bilmeden her şeye karışırlar.Sanki biz onlardan daha az düşünüyoruz bebeğimizi.Ben iki yaşına kadar emzirdim.Ilk 6 ay sadece emzirdim su bile vermedim.Kızımın kilosu gayet iyiydi hatta tombiş bir bebekti.Ona rağmen kayınvalidem bana bu çocuk aç, sende hiç süt yok, bu çocuğa mama ver doymuyor, neden su vermiyorsun diye beni bezdirmişti. 1 ay arayla görümcemle aynı dönem doğum yapmıştık bana sürekli onu örnek gösterirdi.O mama veriyor sen neden vermiyorsun, yazın doğmuştu neden uzun giydiriyorsun, görümcen kısa giydiriyor.Kızı iyi bebek bakiyor ben bakamiyorum gibi davranıyordu.Yani bu dönemde anne sütü versen de karışıyorlar.

Özel hastanelerin bazılarında mama oluyor, yoksa da illaki mamasını paylaşacak bı anne olur onda da sıkıntı yok aslında ama ben bildiğim güvendiğim markanın verilmesini istediğim için yine giderken alırım yanıma. Ne güzel 3. Günün sonunda sütünüz gelince mamayı bırakabilmişsiniz, biz bırakamadık malesef, oğlumun kilo alımı yetersizdi sanırım benim sütüm yağlı değildi ya da azdı, hem anne sütü hem mama devam etmek zorunda kaldık, hala travmadir bende süt konusu, bu bebeğim deli gibi emsin istiyorum o yüzden. Oğlumda psikolojik baskıya, hatta zorbalığa maruz kaldım bu sebepten. Hala sütün gelmedi mi diye soranlar, sakin mamaya alıştırma diyenler. Eşim bir gün fotoğraf paylaşmış biberon görünüyor, sözde geçmiş olsun demek için arayıp ay anne sütünün yerini hiç bişey tutmaz mamaya neden başladın diyen akrabam olmuştu. Ah ah ne kadar ağladım bu süt konusu yüzünden sonra kabullendim. Hiç kimseden utanmadan biberonu çıkarıp mamasını icirmeye başladım ilerleyen zamanlarda. Ay ne iç döktüm be 😅
Mama konusunda ben de dediğin gibi yanımda götürecegim .Ilkinde mama konusunda hiçbir fikrim yoktu.Eşim mama almaya gitti ne alacağını bilmiyor bana soruyor ben de bilmiyorum.😄 Hemşirelere sorduk Aptamil ya da sma alın dedi.Aptamil alıp getirmişti.

Kendini bilmez insan çok gerçekten.Bilip bilmeden her şeye karışırlar.Sanki biz onlardan daha az düşünüyoruz bebeğimizi.Ben iki yaşına kadar emzirdim.Ilk 6 ay sadece emzirdim su bile vermedim.Kızımın kilosu gayet iyiydi hatta tombiş bir bebekti.Ona rağmen kayınvalidem bana bu çocuk aç, sende hiç süt yok, bu çocuğa mama ver doymuyor, neden su vermiyorsun diye beni bezdirmişti. 1 ay arayla görümcemle aynı dönem doğum yapmıştık bana sürekli onu örnek gösterirdi.O mama veriyor sen neden vermiyorsun, yazın doğmuştu neden uzun giydiriyorsun, görümcen kısa giydiriyor.Kızı iyi bebek bakiyor ben bakamiyorum gibi davranıyordu.Yani bu dönemde anne sütü versen de karışıyorlar.
Süt ile ilgili bezdirilmeyen çok az kadın var anladığım kadarıyla, inan mama veriyor olsaydın da yine farklı psikolojik şiddete maruz kalacaktın, çocuğa neden suni şeyler veriyorsun, ot ye et ye sütün olur, bizim zamanimizda mama mi vardı, benim de sütüm azdı ama ben pes etmedim çoğaldı vs vs uzayıp gidiyor, cogu kişiye göre analık normal doğum sancısı çekip bebek emzirmekle oluyor çünkü. Kayınvalidemin bu konuda hakkını yiyemem benle birlikte üzüldü ağladı, gördü zaten gecemi gunduzumu süt getirmek için harcadığımı, ona sadece memleketten arayan herkese hala sütü gelmedi ya da geldiyse de az ne yapsak artar diye sordugu icin kızıyordum. Kadıncagizin da gerci eli kolu bağlanmıştı ne yapsak inmiyordu artmiyordu süt. Bı de bebek kilo alamayınca panik olmuştuk hepimiz.

Mama konusunda ben de dediğin gibi yanımda götürecegim .Ilkinde mama konusunda hiçbir fikrim yoktu.Eşim mama almaya gitti ne alacağını bilmiyor bana soruyor ben de bilmiyorum.😄 Hemşirelere sorduk Aptamil ya da sma alın dedi.Aptamil alıp getirmişti.
Aptamil ve sma hemen hemen her eczanede bulunduğu için onu öneriyor hemşireler kolay olsun diye ama mama telaşı da eklenmesin diye ben çantamda hazır bulundurucam. Sürekli olumlama yapıyorum bunda hemen sütüm gelecek bebek emme refleksi ile doğacak filan diye de sezaryende biraz ütopik bı istek 😄

Ama canim dusunuldugunde 18. Haftada 15 cm ve 130-140 gram araliginda oluyor o agirlikta bir bebegin tekmesi atsa bile oyle hafif olur ki boyle dusununce doktorun dedigi bana cok mantikli geldi ultrasonda zaten kollarini surekli haraket ettiriyordu boyle surekli hareket ediyor ama suan cok kucuk hissetmen cok cok zor dedi doktorum acikcasi mantiklida geldi birde genelde yemek yedikten sonra ve sabahlari acken hissediyoersan ozellikle bagirsakla dipdibe olduklari icin o saniyor olma ihtimalimizde var tabi herkes bir degil benim cevremde de dort arkadasim var suan hamile olan net olarak 6. Aydan sonra bebegin hareketini hep hissettiler oda tekme gibi degilde daha cok icinde bisey hareket ediyor gibi hissediliyormus valla sabirsizlikla bekliyorum bende bir umit aa hareket ediyor dedim ama gercektende dikkat edince bagirsak oldugunu malesef farkettim

16da gittiğimde 166 gramdı. Bağırsak hareketleri bende de oluyordu. Bağırsak hareketleri ve tekmeyi ayırt edebilecek insanlarız bence hepimiz. Hele de ikisini de hissetmiş biri olarak gayette tekme atıyor. Şu an bunu yazarken bile atıyor 🧿

18. Haftada gitmistik doktora 250 gramdı. Bu ikinci gebeliğim.Bağırsak hareketi olsa anlardım.Bariz tekme atıyor. 19. haftadayız arada çok sert vuruyor.😄 Hamilelik uygulamasında da bu haftalar hareketlerin hissedilebilecegi yazıyor.

Aptamil ve sma hemen hemen her eczanede bulunduğu için onu öneriyor hemşireler kolay olsun diye ama mama telaşı da eklenmesin diye ben çantamda hazır bulundurucam. Sürekli olumlama yapıyorum bunda hemen sütüm gelecek bebek emme refleksi ile doğacak filan diye de sezaryende biraz ütopik bı istek 😄
İkinci olunca süt daha çabuk iner diye düşünüyorum.Insallah hemen gelir de sıkıntı yaşamayız.😊

Çocuğun uzama hızına göre değişir. Ama 120 cm ortalama 3,5-4 yaşına kadar kullanılabilir, uzun boylu çocuklarda belki biraz daha kisa kullanılır. Oğlum ahşap beşikte yatmadigi için maksimum kaç yaşına kadar kullanırdı bilemiyorum. Ama 4 yaş çocuğunun ortalama boyu 100-110 cm civarı diye hatırlıyorum
Teşekkür ederim. Ahşap beşik vardı da mı yatmadı peki? Hani bi dezavantajı mı var ahşap beşiğin?

Teşekkür ederim. Ahşap beşik vardı da mı yatmadı peki? Hani bi dezavantajı mı var ahşap beşiğin?
Evet doğumdan önce ahşap beşik almıştık, yatmadı hiç. Normalde belki yatardı ama bizimki anne yani değildi, benim de içim rahat etmedi ilk zamanlar reflü yatağına koyup kendi yanıma almıştım, sonrasında da besige alıştırması güç oldu. Direk anne yani olsa belki yatardı ilk andan itibaren. Dezavantaj mı bilmiyorum ama sabit koyduğum yerde kalması da bana kullanışsız gelmisti. Portatif bı beşik daha çok işime yarar diye düşünüyorum. Bu tercih meselesi tabi ki. Direk oda yapacak olanlar filan ahşap beşik tercih ediyor genelde. Zaten hiç bı yere tasimayacaklari için.

Umay diyince benim aklıma ilk ilay geldi 🥰🌸 kız isminde seçenek çooook fazla içine sinen birini mutlaka bulursun 🌸
İnşallah ya, bana da güzel erkek ismi çok fazlaymış kız ismi hiç yokmuş gibi geliyor 😂 ilay da güzel isiim hep beğenirim ama benim ı i takıntım var galiba 😁
Ay ne güzel bı dua, lohusayken sutlerim fışkırıyordu diye ilerde ben de gençlere zorbalık yaparmisim 😂😂 şaka bı yana umarım bu sefer sütüm yeterli olur. İki hamilelik bile birbirinden farklıymış onu anladım belki dogumdan sonra süt olayı da farklı olur.
Kesinlikle, hep gördüğüm tüm süreç banbaşka. Biz iyiye odaklanalım her zaman 🙏🏼

Bizim hastanede emzirme danşmanı gibi bi hemşire vardı, acayip anaç ve tatlı bi ladındı. O bi sıkmıştı göğsümü resmen açılmıştı. Bir de şırınganın ucuyla mama damlatmıştı göğüs ucuma emme pozizsonundayken bebek, öyle öyle emdi emdikçe geldi. Dereotu ye demişti bol bol, herkes şaşırmıştı kimse duymamış. Sonra ben inek gibi geviş getirdim günlerce, her gelen ağzıma tepti 😁
Bunları da belki fikir olur diye yazıyorum. Mama gereksinimi yaşasak da etrafımda çok şükür buna cık cık yapacak insanlar yoktu, o potansiyeldeki insanları mümkün mertebe uzak tutmak lazım lohusa yanından. Bir de uzak çevreden gelen giden olmadı hiç o dönem, bence o da şanstı.
Ben o dönem şunu anlamıştım, anne ne kadar rahatlatılırsa o kadar yolunda gidiyor her şey.

Bana 10.haftamda %70 kiz dendi
12.haftamda erkek gibi ama bekleyelim dendi
16.haftada erkek oldugu netlesti
Bi arkadasimin 24.haftaya kadar kiz 25.haftada erkek oldugu ortaya cikti
Bi tanidiga kiz dendi dogumda erkek cikti 😅
Yani %60 dendiyse hic kanma her an degisebiliyor
Erkegi belli eden en net seyi gordukten sonra anladik biz erkek oldugunu 😅
Hahah böyle komik vakalar olunca bebim bebeğim de sürpriz yapacak gibi geliyor🤭. 11 hafta da erkek dendi büyük ihtimalle de erkek çıkacak dediler. 14 te kız dendi. 16 da ikisi de olabilir oldu ve detaylı da kız dendi. Ben hala nedense erkek hissediyorum prensesimi 🤪. Alacağım kıyafetleri de unisex almayı düşünüyorum her ikisine de gitsin.

Back
X