- 4 Ocak 2025
- 652
- 457
- 18
- 29
ONune koy kendi yesin tatlim oylr oyle ogurerrk alisiyorlar benimki oyle kofte tavuga alistiDoğru diyorsun ya bir yerden sonra inadı kırılır sürekli teklif etsem iyi olacak sanırım. Ya kusunca ben çok sinirleniyorum faydalı şeyler yapıp yediriyorum kusunca deli oluyorum. Kızım da pankek omlet yemiyor
Çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Ben telefon hiç vermedim. Dışarıda da sırayla yemek yiyoruz biz de. Evde de mama sandalyesi yanımızda oluyor bizle birlikte yiyor. Ama özellikle iş dönüşü çok yorgun olduğumda üstğmğ değiştirmek yemek hazırlamak gibi süreçlerde çizgi film açıyordum tv den. Zararlarını görmeye başladım. Yarından itibaren bu işe son veriyorum.Kızlar ekran konusunda yazmadan edemedim. Ben hiç ekran vermedim, vermeyi de düşünmüyorum 3 yaşına kadar (büyük konuşmayayım ama mümkün olduğunca diyeyim) Dışarı çıkmak zor, iş yapmak zor, oyalamak zor hepsini kabul ediyorum. Ama ekran bağımlısı olmasından daha kolay benim için ona uğraşacak, eğlendirecek bir şey bulmak. Konu hakkında onlarca video var uzmanların açıklamalarını içeren. Yapanı da eleştirmiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Mesela yemeği dışarıda yediğimizde sırayla yiyoruz biz. Ya da kızımızla aynı anda yiyoruz evde yerken de. Son dönemde müzik açmaya başladık o da keyifli oluyor. Ben tek başıma baktım bir yıl ama çok net karşı olduğum için hiç açmadım. Görüntülü konuşma zararlı görülmüyor bu arada, çünkü karşılıklı etkileşim var kitlenip kalmıyor çocuklar. Ben ekranı vermeye başladığımda oturup birlikte izlemeyi planlıyorum açıkçası onu oyalayacak bir araç olarak kullanmaktansa. Bu nesil ekrana çok meraklı. Olabildiğince uzak tutmak amacım benim ama göreceğiz bakalım ne kadar mümkün olacak. Birkaç link bırakayım ekran konusu ile ilgili.
Benimki de öyle. Kitlenmiyor. Dans ediyor gülüyor. Oyuncaklarıyla oynmaya devam ediyor. Ama ben zararını görmeye başadım. Özellikle dil gelişimi ve giderek azalan dikkat kaybı.Bu ekran konusunda en merak ettiğim şey de mesela doktorlarda söylüyor çocuklar kitlenip kalıyor diyorlar ya benim kızım kitlenip kalmıyor dans ediyor alkışlıyor şarkıyı kendince söylemeye çalışıyor bana bakıp gülüyor falan bu durumda yine de zarar görmüş olarak kabul ediliyor mu acaba
Bunların hepsini biliyorum bilinçsiz bir anne değilim ama artık şuna 1 yılın sonunda emin oldum ben evde bir anne yalnızca ve bebeği gerçekten zorsa o anne ekran veriyor ben hiç vermedim diyenin ya bebeği benimki kadar zor değildir ya da yanına gelen giden vardır bu konuda eminimKızlar ekran konusunda yazmadan edemedim. Ben hiç ekran vermedim, vermeyi de düşünmüyorum 3 yaşına kadar (büyük konuşmayayım ama mümkün olduğunca diyeyim) Dışarı çıkmak zor, iş yapmak zor, oyalamak zor hepsini kabul ediyorum. Ama ekran bağımlısı olmasından daha kolay benim için ona uğraşacak, eğlendirecek bir şey bulmak. Konu hakkında onlarca video var uzmanların açıklamalarını içeren. Yapanı da eleştirmiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Mesela yemeği dışarıda yediğimizde sırayla yiyoruz biz. Ya da kızımızla aynı anda yiyoruz evde yerken de. Son dönemde müzik açmaya başladık o da keyifli oluyor. Ben tek başıma baktım bir yıl ama çok net karşı olduğum için hiç açmadım. Görüntülü konuşma zararlı görülmüyor bu arada, çünkü karşılıklı etkileşim var kitlenip kalmıyor çocuklar. Ben ekranı vermeye başladığımda oturup birlikte izlemeyi planlıyorum açıkçası onu oyalayacak bir araç olarak kullanmaktansa. Bu nesil ekrana çok meraklı. Olabildiğince uzak tutmak amacım benim ama göreceğiz bakalım ne kadar mümkün olacak. Birkaç link bırakayım ekran konusu ile ilgili.
Benimkinde öyle kitlenmiyor oynuyor alkış yapıyor bazı şeyleri taklit ediyor hoşuma gidiyor ama kitlenirse hemen kapatıyorum dikkatini başka yere çekiyorum zaten hemen ekran açmam baktım krize girecek kadar ağrıyor açıyorum işim biter bitmez kapatıyorum he bu srada Spotify dan sevimli dostları açıyorum görüntüsüz gün içinde hep dinleriz durmazsa ekranı açıyorum gün içinde 15 dk anca izliyordur oda devamlı bakmıyor bazı günler hiç açmıyorum o otizm konusu bence günde 2 3 saat izleyenler var onlara yönelik yapılmış konuşmalarBu ekran konusunda en merak ettiğim şey de mesela doktorlarda söylüyor çocuklar kitlenip kalıyor diyorlar ya benim kızım kitlenip kalmıyor dans ediyor alkışlıyor şarkıyı kendince söylemeye çalışıyor bana bakıp gülüyor falan bu durumda yine de zarar görmüş olarak kabul ediliyor mu acaba
Kimi çocuk büyüttüğümü anlamadım diyor kimi bizim gibi bitikGündüzleri ayağımda sallıyorum gece uykusuna yanında yatıp elimi sırtına koyup piş piş diyorum aslında yine desteksiz değil ama ayakta sallamaya göre desteksiz geliyor banagece uyanınca yine yanına yatıp elini sırtına koyup piş piş yapıyorum ama bazı uyanmalarında çok huzursuz olup ağlıyor sakinleşmiyor o zaman ayağımda sallıyorum yine. Valla diş midir nedir hepte uyku esnasında oluyor bu huzursuzluk. Gün içinde de huzursuz herşeye ağlıyor falan ama bir şekilde oyalıyorum manipule ediyorum dikkatini başka yöne çekiyorum konu uykuya gelince hiç uyumak istemiyor. İstiyor ki hep oyun oynayalim. Bir an önce okula başlama yaşları gelsin ya bi çocuk yaptım burnumdan geldi millet fıldır fıldır geziyor hemde birden fazla çocukla He birde diyorlar ya tek çocuk hiç çocuk diye sinir oluyorum benim kızım 10 çocuğa bedel valla
Ben haftada iki kez balık yediriyorum . Evet Türk somonu çok önerilmiyorBen çok nadir yedirdim ya annem yapınca oraya gidiyordum ama bu fırında somon baya kolaymış cidden kokusuda pek olmadı
Benimkinde öyle kitlenmiyor oynuyor alkış yapıyor bazı şeyleri taklit ediyor hoşuma gidiyor ama kitlenirse hemen kapatıyorum dikkatini başka yere çekiyorum zaten hemen ekran açmam baktım krize girecek kadar ağrıyor açıyorum işim biter bitmez kapatıyorum he bu srada Spotify dan sevimli dostları açıyorum görüntüsüz gün içinde hep dinleriz durmazsa ekranı açıyorum gün içinde 15 dk anca izliyordur oda devamlı bakmıyor bazı günler hiç açmıyorum o otizm konusu bence günde 2 3 saat izleyenler var onlara yönelik yapılmış konuşmalar
HahahaahahSanki biz her sabah farklı şeyler mi yiyoruz ya boşver takılma bende bir ara vicdan yapıyordum ama napayim her gün farklı birsey aklıma gelmiyor. Of bunu yazarken kızım kaşla göz arasında çayımı döktü her yer çay oldu ben yerleri silmeye çalışırken baktım ki bardağı almış çay içiyor güya hahahah
Bence uyku konusunda net benle yarışırsınUyku konusunda en kötü burda benim sanırım o yüzden ne desem boş
Kaldırınca susuyor mu ağlamaya devam ediyor mu
Bu şekilde alttan alttan sok gitsin
Ne yediriyosın birde nasıl yapıyosun fırında mıBen haftada iki kez balık yediriyorum . Evet Türk somonu çok önerilmiyor
Aynen çeşit çeşit hazırlıyorlarSosyal medya baya aldatmaca Ben inanmıyorum artık kadın her çocuğuma güzel güzel yemej hazırlıyor her sabah hende bunları videoya alıyor düzenliyor yazı ekliyor falan ya çocuğu acayip sessiz ya da anne vurdum duymaz Ben oğluma telefondan sevimli dostları açana kadar kıyamet koparıyorhe birde bu güzel güzel yemek hazırlayan anneler çocuklarına asla ekran vermiyorlar ama bütün gün video çekiyorlar çocuklarıyla oda ayrı bir ironi. Doşarı çıkıyoruz kahvaltıya yemeğe falan bütün masalarda bebekler çocuklar önünde telefon açık bu ekran vermeyen anneler kim merak ediyorum
Bir keresinde doktora ekran otizm yapar mı dedim yapmaz ama otizmli bir çocuğu geriye atar demişti, sizden bişey istediği zaman dönüp bakıyor mu sizeArkadaşlar çok acil ve panik halde birşey sorucam. Bebeğim göz teması kurmuyor uzun süre. Yani bezini değiltirmek için yatırdığımda abartılı jest mimik yaparsam bakıyır ama normalde göz teması kurmaktan kaçınıyor. Otizm belirtisi olduğu için endişe ettim ama diğer belirtiler yok. Yani sosyal ilişki kuruyor, adını söyleyince bakıyır, el sallıyor bay bay yapıyor. Komik bir şeye gülüyor. Fiziksel gelişimi çok çoo iyi. Hafızası bence çok kuvvetli. Saklambaç oynayabilşyoruz. Kendisi de saklanıyor biz saklanınca arıyor buluyor. Heyecanlanıyor falan.
Ama göz teması kurmak istemiyor. Bir de dil gelişimi biraz geride sanırım. Hala anne baba falan yok. Gel dışında bişey demiyor. Ben akşam yemeği falan hazırlarken çizgi film açıyordum. Bu seveple mi oldu acaba. Böyle olan var mı?
Ben bayadır taneli veriyorum, yavaş yavaş verdikçe alışıyorlarKızlar kahvaltı ve yemek nasıl yediriyorsunuz yani hangi formda? Ben hala pütürlü veriyorum omlet, pankek tarzı şeyleri yerken öğürüyor kusuyor nasıl alıştırabilirim acaba ?
Hala bazen yapıyor ama o önceki gibi değil, 3 gün emmedi çok uğraştım emsin diye sonra geri döndü çok şükürYa ses yükseltilmeyecek gibi değil. Çok canım yanıyor . Uykuda emiyor benimki genelde . Uyku sırasında korkmasın diye ses çıkaramıyorum anca sesleniyorum işte . Dişini kitliyor çok acıyor . Seninki geçti mi canım ısırması . Geri memeye döndü mü tekrar
Sizin uykular da mı bozulduHerşeyleri ayrı bir sorun. Uykularımız berbat geceleri doğru düzgün uyumuyor zombi gibiyim
Benim bildiğim, ekran varken seslendiğinizde dönüp bakıyorsa, ekran için ısrarcı olmuyorsa ve kapattığınızda kriz çıkmıyorsa bir sıkıntı yok. Ama doktorlara sormak en iyisi tabii ki.Bu ekran konusunda en merak ettiğim şey de mesela doktorlarda söylüyor çocuklar kitlenip kalıyor diyorlar ya benim kızım kitlenip kalmıyor dans ediyor alkışlıyor şarkıyı kendince söylemeye çalışıyor bana bakıp gülüyor falan bu durumda yine de zarar görmüş olarak kabul ediliyor mu acaba
Ben ekran vermedim ama kendim çok yıprandım. Şimdi kreşe başlıyor. Erken kreşe başlayacağı için sabrettim açıkçası hep. Ama dediğiniz gibi zararları çok çok fazla.Çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Ben telefon hiç vermedim. Dışarıda da sırayla yemek yiyoruz biz de. Evde de mama sandalyesi yanımızda oluyor bizle birlikte yiyor. Ama özellikle iş dönüşü çok yorgun olduğumda üstğmğ değiştirmek yemek hazırlamak gibi süreçlerde çizgi film açıyordum tv den. Zararlarını görmeye başladım. Yarından itibaren bu işe son veriyorum.
Bebeğin ve annenin mizacına da bağlı kesinlikle katılıyorum. O nedenle eleştirmiyorum kimseyi diye belirttim başta :)Bunların hepsini biliyorum bilinçsiz bir anne değilim ama artık şuna 1 yılın sonunda emin oldum ben evde bir anne yalnızca ve bebeği gerçekten zorsa o anne ekran veriyor ben hiç vermedim diyenin ya bebeği benimki kadar zor değildir ya da yanına gelen giden vardır bu konuda eminimeve birisi gelirse oğlum o kadar ağlamıyor ya da bazen görümceme bırakıyorum çocukkqe var orda çok güzel vakit geçiriyor ekran bağımlısı değil çok ağlak benimki ve tek derdi benimle beni gördüğü için hep ağlıyor mesela her gün olmasada gelen giden birileri olsa ya da ben çıkabilsem bilmiyorum ya çok zor şeyler yaşadım oğlum daha 1 yaşına bile gelmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bazen haftalar 2 3 gün hastanedeyim çocuğumun huyu suyu değişti iyice Allah kolaylık versin diyorum ama çocuk büyütmek zor çocuklar zor bizim tahammüllerimiz hayata bakışımız hepimiz farklıyız
Yani değişiyor mevsimine göre palamut yedirdim Norveç somonu aldık levreği çok önermiyorlar ama benimkinin en sevdiği levrek bir tane alıyorum parçalara bölüyorum buzluğa atıyorum fırında pişiriyorumNe yediriyosın birde nasıl yapıyosun fırında mı
Sabah kaçta uyandı ? Biz de yürüyüşe gideceğiz sözde ama hava öğleden sonra güzelleşiyor biz de tek uyku yapacağız bugün bakalım nasıl çıkacaksakBugün dışarı çıkıcam o yüzden oğluma tek uyku yaptırmaya çalışıcam bakalım ne kadar dayanacak 3te çıkmam lazım normalde 2 uyku yaparsa 3te uyuyor olacak uyanacakta yemek yiyecek te zaten iftar vakti geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?