2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
ONune koy kendi yesin tatlim oylr oyle ogurerrk alisiyorlar benimki oyle kofte tavuga alisti

Çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Ben telefon hiç vermedim. Dışarıda da sırayla yemek yiyoruz biz de. Evde de mama sandalyesi yanımızda oluyor bizle birlikte yiyor. Ama özellikle iş dönüşü çok yorgun olduğumda üstğmğ değiştirmek yemek hazırlamak gibi süreçlerde çizgi film açıyordum tv den. Zararlarını görmeye başladım. Yarından itibaren bu işe son veriyorum.

Benimki de öyle. Kitlenmiyor. Dans ediyor gülüyor. Oyuncaklarıyla oynmaya devam ediyor. Ama ben zararını görmeye başadım. Özellikle dil gelişimi ve giderek azalan dikkat kaybı.

Bunların hepsini biliyorum bilinçsiz bir anne değilim ama artık şuna 1 yılın sonunda emin oldum ben evde bir anne yalnızca ve bebeği gerçekten zorsa o anne ekran veriyor ben hiç vermedim diyenin ya bebeği benimki kadar zor değildir ya da yanına gelen giden vardır bu konuda eminim eve birisi gelirse oğlum o kadar ağlamıyor ya da bazen görümceme bırakıyorum çocukkqe var orda çok güzel vakit geçiriyor ekran bağımlısı değil çok ağlak benimki ve tek derdi benimle beni gördüğü için hep ağlıyor mesela her gün olmasada gelen giden birileri olsa ya da ben çıkabilsem bilmiyorum ya çok zor şeyler yaşadım oğlum daha 1 yaşına bile gelmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bazen haftalar 2 3 gün hastanedeyim çocuğumun huyu suyu değişti iyice Allah kolaylık versin diyorum ama çocuk büyütmek zor çocuklar zor bizim tahammüllerimiz hayata bakışımız hepimiz farklıyız

Benimkinde öyle kitlenmiyor oynuyor alkış yapıyor bazı şeyleri taklit ediyor hoşuma gidiyor ama kitlenirse hemen kapatıyorum dikkatini başka yere çekiyorum zaten hemen ekran açmam baktım krize girecek kadar ağrıyor açıyorum işim biter bitmez kapatıyorum he bu srada Spotify dan sevimli dostları açıyorum görüntüsüz gün içinde hep dinleriz durmazsa ekranı açıyorum gün içinde 15 dk anca izliyordur oda devamlı bakmıyor bazı günler hiç açmıyorum o otizm konusu bence günde 2 3 saat izleyenler var onlara yönelik yapılmış konuşmalar

Kimi çocuk büyüttüğümü anlamadım diyor kimi bizim gibi bitik nasibimizi yaşıyoruz napalım

Evet ben de öyle günde maksimum 15 dakika izliyordur

Hahahaahah kolay gelsin iş çıktı sana

Bugün dışarı çıkıcam o yüzden oğluma tek uyku yaptırmaya çalışıcam bakalım ne kadar dayanacak 3te çıkmam lazım normalde 2 uyku yaparsa 3te uyuyor olacak uyanacakta yemek yiyecek te zaten iftar vakti geliyor

Aynen çeşit çeşit hazırlıyorlar benimki bişey hazırlamama izin vermiyor bazen yumurtayı zor haşlıyorum

Bir keresinde doktora ekran otizm yapar mı dedim yapmaz ama otizmli bir çocuğu geriye atar demişti, sizden bişey istediği zaman dönüp bakıyor mu size

Kızlar kahvaltı ve yemek nasıl yediriyorsunuz yani hangi formda? Ben hala pütürlü veriyorum omlet, pankek tarzı şeyleri yerken öğürüyor kusuyor nasıl alıştırabilirim acaba ?
Ben bayadır taneli veriyorum, yavaş yavaş verdikçe alışıyorlar

Hala bazen yapıyor ama o önceki gibi değil, 3 gün emmedi çok uğraştım emsin diye sonra geri döndü çok şükür

Benim bildiğim, ekran varken seslendiğinizde dönüp bakıyorsa, ekran için ısrarcı olmuyorsa ve kapattığınızda kriz çıkmıyorsa bir sıkıntı yok. Ama doktorlara sormak en iyisi tabii ki.
Ben ekran vermedim ama kendim çok yıprandım. Şimdi kreşe başlıyor. Erken kreşe başlayacağı için sabrettim açıkçası hep. Ama dediğiniz gibi zararları çok çok fazla.
Bebeğin ve annenin mizacına da bağlı kesinlikle katılıyorum. O nedenle eleştirmiyorum kimseyi diye belirttim başta :)
Önceden de yazmıştım, doğduğundan beri her gün dışarı çıkardım ve çıkarıyorum ben (-20 de olsa hava çıktık). Hiç yardımcı olan kimse yok yanımda, eşim hariç. Yurt dışında yaşıyoruz zaten ve sosyal çevremiz de genelde çalıştığı için hep yalnız baktım. O nedenle iyi anlıyorum sizi. Hiç kolay şeyler yaşamadık hepimiz farklı yerlerden zorlandık. Kızım hala ben yemek yaparken paçama yapışık mesela, bazen kucağıma alıp veya kanguruya koyup yemek yapıyorum çünkü merak ediyor. Temizlik yaparken eline bez veriyorum o da siliyor bir yerleri. Bana ekran vermekten daha kolay geliyor onu günlük aktivitelere dahil etmek. Şimdi kreşe başlıyor bakalım nasıl olacak :)

Sabah kaçta uyandı ? Biz de yürüyüşe gideceğiz sözde ama hava öğleden sonra güzelleşiyor biz de tek uyku yapacağız bugün bakalım nasıl çıkacaksak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…