Benim oğlum 5 aylıkken olmuştu yüzüstü döndüğü dönemdi. Sünnet olduktan sonrada hiç sırtüstü durduramadım yüzüstü sürünüp duruyordu ama şükür bir sıkıntı olmadı. Sadece ilk çişinde bi canı yandı ağladı sonra rahat atlattık.Kizlar herkese selam2024 haziran grubundan geliyorum bir sorum var erkek bebis annelerine sormak istiyorum, haftaya 9 aylik bebisimi sunnet ettiricez cok uzgunum ne kadar zamanda iyilesiyor, huysuzlugu ne kadar suruyor, normal hareketlerine vs nasil devam ediyor lutfen benimle paylasir misiniz deneyimlerinizi?? Benim oglum cok hareketli emekliyor, tirnaniyor iniyor cikiyor bir dk yerinde durmuyor. Hic icimden gelmese de sunnetini yaptirma karari aldik. İyilesme surecini anlatirsaniz biraz icime su serpilir belki
Yok ben sana niyet yazmadım özellikle instagram inanılmaz linç var bu konudan sebep herkesin kendi çocuğu veren verir vermeyen vermez ben tv açıp hiç izlemem hiçte sevmem mesela elimde olsa eve de almazdım eşim çok seviyorYanlış anlaşılmış olmak asla istemem. Orada da yazdığım gibi, kimseyi eleştirmiyorum, benim için doğru olan ile bir başkasının doğrusu bambaşka olabilir. Annelik çok subjektif bir mesele ve herkes çocuğu için en iyisini ve doğrusunu ister. Bu grup da zaten birbirimizi desteklemek için var. Son mesajlarınızda sanki biraz kırılmışsınız gibi geldi, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lülütfen.
Bne Bayadır deniyorum olmuyor ya gündüz uyumak istediği kadar gece istese keşkeOlsun böyle böyle alışacaksınız bence
Evet canım her şekilde kucağa aldık da kendi dönüp durdu. Önüne karton bardak kesip koyduğumuz için sıkıntı olmadı. Bu arada bebeğin yapılırken ağlayacak ama bu işlemden değil, ortamdan ve kendisine dokunulmasından ağlayacak buna emin olabilirsin. Çünkü ben aynı anda 6 yaş abiyide yaptırdım. İğne az açıttı dedi. Uyuşmayı bekledikten sonra masaya yatmayınca doktorlar babasını aldı içeri bir şeklide ikna etmişler. Çıkınca gayet iyiydi ve acıdı mı dedim yok hissetmedim dedi. Tabii sonrasında eline tableti aldı, artık böbreğini de alsak, hissetmezdiPeki sonraki gun nasildi kucaga alabiliyor muydunuz?
Erken yaşta çocuklara ne verirsen onu alıyorlar zihinleri tamamen açık. Şuan benim kızım istemediği birşey olduğunda veya dokunmaması gereken birşey olduğunda no diye bağırıyor veya bunu ister misin diye sorduğumda yes diyor yani ne verirsen alıyorlar. Zaten muhtemelen çocuklarımız okula başlamadan alfabeyi ve sayıları öğrenirler bence çünkü gerçekten zehir gibiler.1.sınıfa başladığımda okuma yazma biliyordum ve gerçekten sıkılıyordum dediğiniz gibi. Bu arada ablam öğretmişti oyun oynayarak, karşısına koyup harfler bunlar dememişti yani. Ama öğretmenim çok iyiydi ve bana başka başka kitaplar getirirdi. Bomboş oturmadım hiçbir zaman.
Ben şahsen çocuk alıyorsa verelim kafasındayım ya. Yani ne zararı olacak ki renkleri veya sayıları öğrenmesinin? Bir de yeni nesil zehir gibi, çok uyanıklar bence. Çok ileriden de gitmesinler çünkü o da çok zor maalesef. Denge kurmak şart her şeyde olduğu gibi.
Benimki kreşe başladığı için garanti veremeyeceğim okula başlamadan öğreneceğine hehehehehe. Ama haklısınız, zihinler inanılmaz açık, bir kere söylediğiniz bir şeyi veya yaptığınız bir hareketi hemen öğrenip tekrarlıyorlar. Bakalım biz anne-baba olarak nasıl yeteceğiz bu nesle. Benim en büyük endişem o.Erken yaşta çocuklara ne verirsen onu alıyorlar zihinleri tamamen açık. Şuan benim kızım istemediği birşey olduğunda veya dokunmaması gereken birşey olduğunda no diye bağırıyor veya bunu ister misin diye sorduğumda yes diyor yani ne verirsen alıyorlar. Zaten muhtemelen çocuklarımız okula başlamadan alfabeyi ve sayıları öğrenirler bence çünkü gerçekten zehir gibiler.
İnanılmaz derecede var hem de. Yatırdığım gibi sabaha kadar deliksiz uyuyan bebeğim asssşa uyumuyor. 9:30 da uyuypr. 12 de uyanıyor. Tekrar uyuyor gece 3 te kalkıyor sabah 5 e kadar ayaktayız. Sonra uyusa da 6:30 da tamamen kalkıyor. Delirmek üzereyiz. Uykusuzluktan mahvoldım. İşe gidiyorum resmen başım düşüyor. Napıcam bilmiyorum.günaydın .
Kızlar 12. ayda uyku gerilemesi var mı ?
Her şey var ya dişte çıkarıyor aynı anda bişeylerde öğreniyorlar hepsi uykularından ediyor maalesefİnanılmaz derecede var hem de. Yatırdığım gibi sabaha kadar deliksiz uyuyan bebeğim asssşa uyumuyor. 9:30 da uyuypr. 12 de uyanıyor. Tekrar uyuyor gece 3 te kalkıyor sabah 5 e kadar ayaktayız. Sonra uyusa da 6:30 da tamamen kalkıyor. Delirmek üzereyiz. Uykusuzluktan mahvoldım. İşe gidiyorum resmen başım düşüyor. Napıcam bilmiyorum.
Biz 10 da uyuduğumuzda genelde 11.30sa kalkıyoruz sonra 4 gibi bir daha uyuyoruz ama bazen 4te uyumuyor 5 gibi uyumak istiyor işte o sıkıntı oluyorBugün ilk uykumuzu 10da geçtik bakalım günümüz nasıl geçecek
Ay evet 4ten sonra uyuması çok sıkıntı benimkide çoğunzaman o saatlerde ağlıyor oyalamak aşırı zor 4 bile bana geç geliyor artıkBiz 10 da uyuduğumuzda genelde 11.30sa kalkıyoruz sonra 4 gibi bir daha uyuyoruz ama bazen 4te uyumuyor 5 gibi uyumak istiyor işte o sıkıntı oluyor
Ayy ne zamandır var peki? . Benimki deliksiz uyumazdı ama gece 4-5 defa uyansa da emip geri uyurdu sabaha kadar 10 saat uykuyu tamamlardı. 3 gündür gece uyku süresi 6-7 saati anca bulur . Gündüz iki uyku arası 4 saati geçmezdi dün 7,5 saat uyumadı gündüz . Bi de sürekli uykuda ağlıyor .bazen geri uyumak istiyor uyuyamıyor gibi oluyor. Sinirleniyorİnanılmaz derecede var hem de. Yatırdığım gibi sabaha kadar deliksiz uyuyan bebeğim asssşa uyumuyor. 9:30 da uyuypr. 12 de uyanıyor. Tekrar uyuyor gece 3 te kalkıyor sabah 5 e kadar ayaktayız. Sonra uyusa da 6:30 da tamamen kalkıyor. Delirmek üzereyiz. Uykusuzluktan mahvoldım. İşe gidiyorum resmen başım düşüyor. Napıcam bilmiyorum.
Ay 1,5 yaşına kadar 1 uyku ve 2 uyku arasında gidip geleceğiz heraldeKızlar ben tek uyku yaptırmaya çalışıyorum artık ama mesela bazen dışarda akşam bi yere gezmeye felan gideceğimiz zaman saat 4 5 gibi uyutuyorum 2. Uykusuna öyle olunca gece 11 12ye kadar uyumuyor biliyorum düzeni bozuluyor ama ne yapim 2. Uykuyu yaptırmasam da gittiğimiz yerden bişey anlamayız çünkü çıldırıyor hem bize hem ona sıkıntı oluyor. Böyle bir çözüm buldum bende
Merhaba kilo aldırıyor mu günde kaç kere veriyorsunuz hangi kaşık veriyorsunBen ravla mor meyve karışımı kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?