2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Aaaa benim arkadaşım bebeği vardı geldiler bize benim kedi bebeğin ayak ucunda ayrilamadi korumaya aldı bebek nereye kendi peşinde hep ayak ucuna yatti bebeği odaya yatırmaya gittik yine bebekle uyudu hatta biz çok şaşırdık benim kedim sakın gunde 2 kere tuvalete gider ve daha hiç eve isemedi bebek gelince ne olur bilmem eve cocuk falan geldiği nde kaçar saklanir çıkmaz ortaya ama bebek geldiği ayak ucundan hiç ayrılmaz
Ne güzel olması gereken kedi o 😅 ben hep hayal kurardım bebeğimle kedimi ama işte 🥲 eve çocuk gelince kedim üzerlerine koşuyor çocuklar kaçıyor bendeki durumda öyle 😅 çocuklar korkmasın diye oyun yapıyor diyorum ama bildiğin saldırmak üzere koşuyor maalesef 🥲 kumu ayrı bir dert haftalık 10 lt kum gidiyor neredeyse çok su içiyor erkek kediler daha fazla su içermiş o yüzden kumu tepe tepe ciş oluyor😅 bir gün bile hastalanmadı geldiğinden beri çok sağlıklı dayanıklı bildiğin aslan besliyorum evde yani 🙄

Benimde keyifim yok
Gittim doktora plesenta rahim agzını tam kapatmış plesenta preksiya gibi bir şey dedi tam anlamdım riskli bir durum bu dedi istirahattan başka hiç bir yapacagımız bir şey yok diyr
Oğluşum boksör gibi poz verdi 130 gramcık
Bu arada bu gün öğrendim geç döllenmeymiş satı değiştirdi
Bende duydum hatta dun instagramda bir post gordim. İstersen atarim bakarsın erken dogum ve yalnız sezeryan oluyomuş

Benimde erken doğum olmazsa şubat başı gibi olucak izmir çok sıcak oluyor oyüzden karar veremedim bebeğimiz kız bizimde bende minyon biriyim
Evler de sıcak oluyor kış bebeği olunca ilk zaman doktor kontrolü hariç fazla çıkılmıyor zaten o yüzden çok kalın giysi almaya gerek yok, ince veya orta kalınlardan 0-3 ay ağırlıklı alacağım ben, çok da kısa zaman giydirilmiyor..biraz da 3-6 alırım devamını bebeğin kilosuna göre bakacağım

Doğum gerçekleşti sanciyla, bal gibi bi oğlum oldu. Şimdi mezarına götürüyorum onu. Eli kolu upuzun yağız bir delikanlı olacakmış Yavuz'umm.. rabbim bir şekilde sabrını veriyor. Sanırım 4-5 cm acilmam oldu, kesesiyle birlikte düştü, kanama olmadan düştü. Kistik higroma olabileceğini söyledi doktor, kromozal bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum dedi, ensede ödem birikmesiymis. Kızlar o kadar tatlı ki bebeklerimiz o kadar kucucuktu ki göbek bağı benimle o kadar ince ama bir o kadar da kalın. O kadar küçük bir bebek ki ama bir o kadar da büyük. Benim imtihanim buymuş, baş üstüne. Ne hissediyorum ne hissetmiyorum onu bile bilmiyorum. Kargodan aradılar, gelip alır mısınız diye heralde hastane takimi gelmiştir. Yanımda ailem var ona seviniyorum, mutlu olacak şeyler buluyorum. Sizce fotoğrafını çekmeli miyim, yoksa ona zulüm mu cektirmis olurum, rahatsız olur mu, ya da ben bu olayı geride bırakamam mi bilmiyorum. Allah hepimize saglikli hayırlı ahlaklı evlat nasip etsin. Sizi çok seviyorum 😍 hepiniz Allah'a emanet olun güzel hamilelik geçirin
Haberi okuduğumdan beri çok çok üzüldüm. Allah size sabır ve dirayet versin🙏🏼 yeniden güzel hayırlı haberler nasip etsin.

Ne güzel olması gereken kedi o 😅 ben hep hayal kurardım bebeğimle kedimi ama işte 🥲 eve çocuk gelince kedim üzerlerine koşuyor çocuklar kaçıyor bendeki durumda öyle 😅 çocuklar korkmasın diye oyun yapıyor diyorum ama bildiğin saldırmak üzere koşuyor maalesef 🥲 kumu ayrı bir dert haftalık 10 lt kum gidiyor neredeyse çok su içiyor erkek kediler daha fazla su içermiş o yüzden kumu tepe tepe ciş oluyor😅 bir gün bile hastalanmadı geldiğinden beri çok sağlıklı dayanıklı bildiğin aslan besliyorum evde yani 🙄
Haftada 10 lt kum mu 😲 içinden pisliğini alıp geri koymuyor musunuz ayda anca değiştiriyorum ben azaldıkça ekleme yapıyorum üstüne kumunun

Guzel anneler size birsey danismak istiyorum ben mi panik ediyorum acaba son 1 aydir aksam yemeklerinden sonra kalp carpintim oluyor 3 4 saat gecmiyor sizde de oluyor mu
Bende de gece uyurken oluyor ona uyanıyorum bazen. Tsh ım yüksekti ilaç kullanıyorum ona bağlıyorum

Haftada 10 lt kum mu 😲 içinden pisliğini alıp geri koymuyor musunuz ayda anca değiştiriyorum ben azaldıkça ekleme yapıyorum üstüne kumunun
Temizleme yapıyorum tabi 🥲 ama çişten bütün kum batıyor bu sefer kum kokmaya başlıyor mecbur komple değiştiriyoruz 😭😭

Kızlar demir eksikliği de çarpıntı yapar bende gebelik öncesinde de vardı demir eksikliği yüzünden çarpıntım oluyordu sık sık şu an zaten demirler bebeğe gidiyor 🥲

Kızlar ya bi ara pıt pıt atma şeklinde hareket hissetmeye başlamıştım birkaç gündür hiç yok sanki. Yarın kontrolüm var ama korkuyorum sanırım birazcık böyle olup sonradan tekrar hisseden oldu mu acaba? Yarın kontrolüm iyi ki varmış ya çok takıldı aklıma çünkü akşam akşam umarım tüm bebekler iyidir🙏 bebeğini kaybedenlere de tekrar iyilik sabır diliyorum Allahtan, inşallah tez zamanda sağlıklı gebelikler elde edersiniz 🙏
Evet evet hiç korkma canım.. Benimfe bir gün baya kıpırtı oldu sonra ara araa bazen hissetmiyorum.
Normal bence minikler şuan, 💗

Benim sık sık tansiyonum düşmeye başladı biyerlerde çömelip kalıyorum bayılmayayım diye azıcık ayakta dursam. Son güncelleme bu. Yarın doktor kontrolüm var. 17. Hafta da bitiyor.
Size hareketleri sormak istiyorum ben. Kilolu değilim aşırı zayıf da değilimz 167 boyum 59kilom yani. İlk gebelşklerde 20. Hafta hareket diyolar aslında ama herkes hissediyorum diyor. Bağırsak hareketi olmadığını nasıl anlıyosunuz. Yani bende de bişeyler var ama belki barsaktır diyorum🥲 karnım da pıtpıt hareket ediyo ama ordaki damar o bence. Yarın kontrole kadar kurmaya devam edicem sanırım. Bu son öğrendiklerimiz kayıplar beni iyice tedirgin yaptı.

Sanırım bu nedenle de hiç alışveriş falan yapasım gelmiyor içimden çok korkuyorum.

Guzel anneler size birsey danismak istiyorum ben mi panik ediyorum acaba son 1 aydir aksam yemeklerinden sonra kalp carpintim oluyor 3 4 saat gecmiyor sizde de oluyor mu
Bende o hamile kalmadan önce oluyordu hem başım zonkluyordu yemeklerden sonra hem de kalp çarpıntım oluyordu dahiliyeye gittim ama güzel ilgilenmedi hamile kalınca beazdaha devam etti snra geçti

Benim sık sık tansiyonum düşmeye başladı biyerlerde çömelip kalıyorum bayılmayayım diye azıcık ayakta dursam. Son güncelleme bu. Yarın doktor kontrolüm var. 17. Hafta da bitiyor.
Size hareketleri sormak istiyorum ben. Kilolu değilim aşırı zayıf da değilimz 167 boyum 59kilom yani. İlk gebelşklerde 20. Hafta hareket diyolar aslında ama herkes hissediyorum diyor. Bağırsak hareketi olmadığını nasıl anlıyosunuz. Yani bende de bişeyler var ama belki barsaktır diyorum🥲 karnım da pıtpıt hareket ediyo ama ordaki damar o bence. Yarın kontrole kadar kurmaya devam edicem sanırım. Bu son öğrendiklerimiz kayıplar beni iyice tedirgin yaptı.

Sanırım bu nedenle de hiç alışveriş falan yapasım gelmiyor içimden çok korkuyorum.
20.hafta diye genelleme yapılmış illa her kadın ilk gebelikte 20.haftada hissetmeye başlayacak diye birşey yok. Bağırsak hareketlerini ayırt edebiliyorsan 15.haftada bile hissedersin ki ben ilk 13.haftada 1 kere tekerlek dönmesi gibi hissetmiştim. Bağırsak hareketini zaten hepimiz yıllarca yaşadığımız için çok net ayırt ediliyor yani en azından ben ayırt edebiliyorum. Bence senin hissettiğinde bebek hareketi çünkü karındaki damar hissedemeyeceğin kadar derinde Doppler gibi bir cihaz tutmadığın sürece karındaki kendi damarı hissetmen tıbben mümkün değil. Hem pıt pıt yapıyor seyirme gibi ama baya bebek tekmesi çok belli. Bazende sağdan sola, soldan sağa geçişleri hissediliyor.

Temizleme yapıyorum tabi 🥲 ama çişten bütün kum batıyor bu sefer kum kokmaya başlıyor mecbur komple değiştiriyoruz 😭😭
Benim.kedim prensipliymis olamaz ben topalkalsan kum kullanıyorum ben ayda 1 komple değiştiriyorum.aktif karbonlu iri taneli kullanıyorum gjnluk.kum temizleniyor koku olmasin diye hakikaten aslan parçası kedi değil o😀😀😀😀

Kızlar ya bana dün sağlık ocağında kan tahlili yapmışlardı bugün sonuçları çıktı. Demirim düşük olduğu için ilaç kullanıyordum bu seferde yüksek çıkmış. Yüksek çıkmasının bi sakıncası var mı sizce bilginiz var mı ? Birde enfeksiyon değerlerim gene yüksek çıkmış 😞

Eklentiler

• IMG_2258.webp
    IMG_2258.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 67
Back
X