2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Dün gece uyuyamayanlar kervanında bende vardım ama benimki başka sebepten normalde alerjik bir bünyeye sahibim ama dün ne yediysem kaşıntım asla geçmedi vücudumun belli yerlerinde kaşıdıkça kabarcıklae oluştu mecbur kortizonlu kremimi kullanmak zoeunda kaldım sabaha karşı belki bir saat uyuyabildim o kadar acaba aleejik birşeymiydi bu hamileliğin son trimesterinde görülen reaksiyonmuydu yoksa uyuzmuydu neydi çok korkuyorum uyuz olmasından bide onunla uğraşıcak hiç taakatim yok:(
Aaa bu gebelikte kaşıntı ile ilgili bi durum olabilir mi bence ihmal etme bi doktora danış.

Bide eğer enfeksiyon sebebi ile agri çekiyorsan valla çok iyi dayanmissin inşallah enfeksiyon değildir. Ben ilk teşhis konulara kadar 20 gün içinde 7 8 kere acillik oldum. Hatta demir ilacı da kullaniyodum oda agri yaptı sonra 2 gün bırakıp başka demir ilacına geçtim. Gebelik öncesinde bi kaç kez mantar olmuştu antibiyotik kullanınca mantar yapiyo bende o zamanlar asla böyle bi acı agri yaşamadım. Mevlam kalan gün ve aylarda hepimizin yardımcısı olsun sağ saglim evlatlarımıza kavuşalım
Amin canım inşaAllah 🙏🏻 benim yaklaşık 6 gündür devam ediyor bu ağrı randevum var diye de bekliyorum randevu gününü. Enfeksiyondan şüphelendim yada gaz ağrısı da olabilir ama gaz olsa bu kadar uzun sürmez galiba. Bende demir kullanıyorum bende kabızlık yapıyor sürekli kabızlık problemi yaşıyorum hep doğal yollarla çözüm buluyorum sonra tekrar oluyorum. Ama rutin oldu o. Kabızlıktan oluşan bir ağrı da değil bu anlamadım valla

Bide kızlar baya önce duymuştum bunu bebekler anne karnında iken gecenin ibadet için uygun olduğu vakitlerde uyandırmaya başlarmış. Doğum sonrasida aynı şekilde oluyomus. Gerçekten takip ettim. Özellikle teheccut namazı ve sabah ezanı vaktinde bebeğim tekmeleyerek uyandiriyo beni. Anne karnında başlıyorlar bizi ibadet için yönlendirmeye. Her uyandığımda çok niyet ediyorum ama bi türlü namaz kılma konusunda ikna edemedim kendimi. Oturarak kılayım diyorum daha önce başka sebeple oturarak kaldığım zamanlarda çok kötü hissederdim o yüzden de yapamıyorum. Rahim agzi kısalığı biraz daha uzadığında niyetim var.😔 imkanı olan özellikle teheccut vaktinde 2 rekat kılsın hepimize de dua etsin evlatlarımız için. 🤲😔🫂
Canim ben oturarak kılıyorum..
Çünkü eğilince baskı oluyor..
Rabbim kabul etsin inşallah 🤲❤️
Hepinize dua edeceğim..

Canım benim enfeksiyon da illa yanma az kesintili idrar olması gerekmiyor bu belirtiler olmasa da enfeksiyon çıkabiliyor illa kadın doğuma gitmene gerek yok sağlık ocakları da idrar tahlili yapar enfeksiyonu ciddiye al tedavinin ol bol su iç
Haklısın canım, yarın randevum var gidince soracağım umarım kötü bişey değildir

Çok zormuş gerçekten ya eğer enfeksiyon ağrısıysa aşırı rahatsız ediyor 😔 sarımsak iyi olur doğal yollarla da çözüm bulmamız lazım geçen bir arkadaş dut kurusunu soda kaynatıp içiyordum öyle çözüm buldum enfeksiyona demişti onu da bi denemek lazım
Evet dut kuruşunu okudum da cesaret edemedim ya 😔 2 gün evvel acile gidince kadın doğum doktoruna sarımsak yediğimi söyledim. Bizim buralarda meşhur oda bilincinde hani yeme zarar verir gebelikte vs demedi o yüzden sarımsak ile desteklemeyi düşünüyorum. Ama tavsiyem mutlaka Taşköprü sarımsağı kullanın. Çin sarımsağı Hatay sarımsağı gereği kadar etki etmiyor

Benim de geçen hafta enfeksiyon kaynaklı sancılarım oldu 2 dk bir 50-60 sancı gelmiş fark etmedim kanamayla acile gidince nst de gördü doktor. Crp yani enfeksiyon testim 80 çıktı hastaneye yatırdılar 4 günde 25 e düştü antibiyotik başlattılar enfeksiyon doktoru da ayrıca gördü domuz gribi covid falan var mı diye baktılar ama onlar negatif çıktı normal bir enfeksiyon ama kasılmaları tetikledi tabi ama ben evde sancı hissetmedim doktorum da şaşırdı o yüzden en ufak ağrım olunca nst ye çağırıyor sancı fark etmediğim için tabi bu benim başıma gelen bir olay herkes de öyle olacak diye bir durum yok enfeksiyon toplamda antibiyotikle 10 günde geçti kasılmalar da ilk gece 5 saatte anca hafifletildi ilaçlarla ve serumla. İdrar testi yapılmıştı o da normaldi
Çok geçmiş olsun mutlaka sorayım. Kanamanız geçti mi peki?

Çok geçmiş olsun mutlaka sorayım. Kanamanız geçti mi peki?
Kanamam o gece zaten ilaçlarla hemen geçti doktorum önemli olan kasılmayı durdurmak kanamayı hemen durdururum zaten demişti ki öyle de oldu kanama 30 dk da durdu ama sancı devam diyordu. Benim enfeksiyonum bu arada kanda enfeksiyon grip hastalık gibi vajinal bir enfeksiyon değildi. Size de geçmiş olsun 🌸

Amin canım inşaAllah 🙏🏻 benim yaklaşık 6 gündür devam ediyor bu ağrı randevum var diye de bekliyorum randevu gününü. Enfeksiyondan şüphelendim yada gaz ağrısı da olabilir ama gaz olsa bu kadar uzun sürmez galiba. Bende demir kullanıyorum bende kabızlık yapıyor sürekli kabızlık problemi yaşıyorum hep doğal yollarla çözüm buluyorum sonra tekrar oluyorum. Ama rutin oldu o. Kabızlıktan oluşan bir ağrı da değil bu anlamadım valla
Kabızlık da çok zor ya. Bende demir ishal yaptı ve günde 7 8 kere wc çıkıyorum. 😔 Sen kabızlık için doğal yemeğe desteklemeye devam et. Umarım gaz sancisidir da enfeksiyon ile uğraşmak durumunda kalmazsın. 😔

Evet dut kuruşunu okudum da cesaret edemedim ya 😔 2 gün evvel acile gidince kadın doğum doktoruna sarımsak yediğimi söyledim. Bizim buralarda meşhur oda bilincinde hani yeme zarar verir gebelikte vs demedi o yüzden sarımsak ile desteklemeyi düşünüyorum. Ama tavsiyem mutlaka Taşköprü sarımsağı kullanın. Çin sarımsağı Hatay sarımsağı gereği kadar etki etmiyor
Yarın dut kurusunu sorayım doktora. Umarım enfeksiyon değildir :(

Kanamam o gece zaten ilaçlarla hemen geçti doktorum önemli olan kasılmayı durdurmak kanamayı hemen durdururum zaten demişti ki öyle de oldu kanama 30 dk da durdu ama sancı devam diyordu. Benim enfeksiyonum bu arada kanda enfeksiyon grip hastalık gibi vajinal bir enfeksiyon değildi. Size de geçmiş olsun 🌸
Çok teşekür ederim 🙏🏻

Kabızlık da çok zor ya. Bende demir ishal yaptı ve günde 7 8 kere wc çıkıyorum. 😔 Sen kabızlık için doğal yemeğe desteklemeye devam et. Umarım gaz sancisidir da enfeksiyon ile uğraşmak durumunda kalmazsın. 😔
Ay inşallah 🙏🏻 enfeksiyon var denilmesi için crp kaç olması gerekiyor?

Ay inşallah 🙏🏻 enfeksiyon var denilmesi için crp kaç olması gerekiyor?
Kanda crp çıkmaz eğer idrar yoluysa idrar testinde belli olur. Doktor der zaten agri sebebi idrarda enfeksiyon olduğu için vs diye. Hatta bunun için doktora bile gerek yok acile istediğin zaman başvurup enfeksiyon şüphem var gebeyim deyince beklemeden hemen muayene alanına geciyosun. Özellikle gebe iken açık serviste bekleme yapmıyorsun. İmkanın olursa bugünde gidebilirsin. Cunku uzun zamandır acı çekiyorsun yani. Acil olduğu içinde en geç 1 saatte sonuçlar çıkıyor

Kanda crp çıkmaz eğer idrar yoluysa idrar testinde belli olur. Doktor der zaten agri sebebi idrarda enfeksiyon olduğu için vs diye. Hatta bunun için doktora bile gerek yok acile istediğin zaman başvurup enfeksiyon şüphem var gebeyim deyince beklemeden hemen muayene alanına geciyosun. Özellikle gebe iken açık serviste bekleme yapmıyorsun. İmkanın olursa bugünde gidebilirsin. Cunku uzun zamandır acı çekiyorsun yani. Acil olduğu içinde en geç 1 saatte sonuçlar çıkıyor
Kanda crp çıkmaz dediğinizi anlayamadım bana 4 gün boyunca kandan crp bakıldı :)

Eklentiler

• IMG_2974.webp
    IMG_2974.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 53
Bide kızlar baya önce duymuştum bunu bebekler anne karnında iken gecenin ibadet için uygun olduğu vakitlerde uyandırmaya başlarmış. Doğum sonrasida aynı şekilde oluyomus. Gerçekten takip ettim. Özellikle teheccut namazı ve sabah ezanı vaktinde bebeğim tekmeleyerek uyandiriyo beni. Anne karnında başlıyorlar bizi ibadet için yönlendirmeye. Her uyandığımda çok niyet ediyorum ama bi türlü namaz kılma konusunda ikna edemedim kendimi. Oturarak kılayım diyorum daha önce başka sebeple oturarak kaldığım zamanlarda çok kötü hissederdim o yüzden de yapamıyorum. Rahim agzi kısalığı biraz daha uzadığında niyetim var.😔 imkanı olan özellikle teheccut vaktinde 2 rekat kılsın hepimize de dua etsin evlatlarımız için. 🤲😔🫂
Bende cok vicdan azabı çekiyorum doktor yatak istiraati verdiğinden beri kılmadım arık bu gün başlıycam oturdugum yerde kılacam ya . Dediğin gibi bu gün sabah namazına uyandırdı sanki beni oğluşum

Kanda crp çıkmaz dediğinizi anlayamadım bana 4 gün boyunca kandan crp bakıldı :)
Hayir bakılır. Kande enfeksiyon varsa eğer crp değerine bakılır. Fakat eğer idrar yolunda enfeksiyon varsa crp etki etmez. Misal benim 2 sefer idrar yolu enfeksiyonu oldu ikisinde de kanda crp 3 çıktı fakat idrar tahlilinde enfeksiyonum çıktı. Bakılmaz dememdeki amaç başka. Belki hem kanda hem idrarda vardır onuda bilemem tabi.

Hayir bakılır. Kande enfeksiyon varsa eğer crp değerine bakılır. Fakat eğer idrar yolunda enfeksiyon varsa crp etki etmez. Misal benim 2 sefer idrar yolu enfeksiyonu oldu ikisinde de kanda crp 3 çıktı fakat idrar tahlilinde enfeksiyonum çıktı. Bakılmaz dememdeki amaç başka. Belki hem kanda hem idrarda vardır onuda bilemem tabi.
Anladım siz idrardaki enfeksiyon crp de belli olmayabilir dediniz

Bende cok vicdan azabı çekiyorum doktor yatak istiraati verdiğinden beri kılmadım arık bu gün başlıycam oturdugum yerde kılacam ya . Dediğin gibi bu gün sabah namazına uyandırdı sanki beni oğluşum
Aslinda sadece farzları kılayım diyorum sonra sünnetleri terk etmek doğru değil diye farzlardan da kaçıyorum. Hani 5 vakit olmasada sabah ve akşam vakitlerinde sadece farzları kilsam ama şeytan nefsim öyle çok izdirap veriyo ki anlatamam. Kilsam ayrı ugrasiyolar kilmasam ayrı bi ses durmadan söyleniyor kaciyosun farzlarindan diye. Hic huzurlu değilim. En yakın zamanda mevlamdan sifa ile huzuruna çıkmayı istiyorum 😔

Back
X