2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kızlar hamilelikte bobrek genislemesi yaşayan var mı kaç mm olursa tehlikeli sağ böbreğime 18 mm genişleme varmış takip edeceğiz dedi ama bu akşam ağrı sızı var çok değil ama merak ettim
Benimki de en son 16 mm 'ydi taş da 3 mm.Gün boyu ağrım ve bulantım oldu şimdi de çok ağrım var 🥺🥺

Merhaba hanımlar, 23 haftalık hamileyim iki günden beri karnımda sertleşme oluyor. Bugün gün boyu devam etti hala da geçmedi beni rahatsız ediyor resmen karnım geriliyor acıyor , gerildikce alt tarafım da ağrıyor. Oturamıyorum ,ayakta da duramıyorum, yatıyorum ama yine de kendini belli ediyor hissediyorum 😔 Benim gibi yasiyan var mı acaba , ne sıklıkla yaşıyorsunuz,sorun teşkil eder mi bu durum? Dr kontrolüme de daha var . Tabi çok sık olup beni çok rahatsız ederse acile gidebilirim .

25 mg kullanıyordum zaten en düşüğü bı gidip kan versem tiroidden mi değil mi anlayacağım da aslında 🙈
Ben kronik troid hastasıyım hamileliğimin öncesinde de ilaç kullanıyor kontrollere gidiyordum , şimdi 23 haftalık hamileyim hala devam ediyorum aylık kontrolere ve hatta hamilelikden dolayı ilaca rağmen artış gösterdi ilacın dozunu arttırdı. 175 'lik kullanıyorum . Çarpıntı genel de ilacın ya fazla geldiğinde ya da yetersizliği nedeniyle olur . 25 mg cok düşük tekrardan kan değerlerine baktır büyük ihtimalle yetersiz gelmiş olabilir ilacını arttırır canım. Geçmiş olsun. Troid çok önemli ihmale gelmez ben çok çekiyorum yan etkilerinden. Hamilelik de daha çok önemli ..

Ben varım doğum sancısı sanıp ağlayarak gittim hastaneye geçen hafta sağ böbrekte genişleme çıktı hala ağrıyor doktor takip edicez dedi :/ başka bisey vermedi
2018 de ilk hamileliğim de 7 aya doğru yaşadım böbrek de genişleme var dediler o zamanlar özele gidiyordum , özelde ki Dr bizi çok korkmuştu direk bana ameliyat demişti ,stent takılacakti ve erken doğum riski de çabası. Çok ağladım korktum bize süre vermişti. Bizim de içimiz rahat değildi bulundugum yerde büyük araştırma hastanesine randevu alıp gittik , oda baktı evet genişlemen var ama dedi ameliyatlik bir durumun yok dedi . Bana bir kaç egzersiz önerdi ,doğuma kadar bunlari yap dedi. Doğumuna engel olacak bir durum yok demişti.Dedigi gibi de oldu o dr.un dediklerini yaptım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Özeldeki Dr. İyiki uymamisim çocuğumdan olabilirdim ,bir ton da para istemişti. Demem o ki bir dr.la kalmayın mutlaka ikinci bir görüş alın ona göre hareket edin . Çok geçmiş olsun.

Merhaba hanımlar, 23 haftalık hamileyim iki günden beri karnımda sertleşme oluyor. Bugün gün boyu devam etti hala da geçmedi beni rahatsız ediyor resmen karnım geriliyor acıyor , gerildikce alt tarafım da ağrıyor. Oturamıyorum ,ayakta da duramıyorum, yatıyorum ama yine de kendini belli ediyor hissediyorum 😔 Benim gibi yasiyan var mı acaba , ne sıklıkla yaşıyorsunuz,sorun teşkil eder mi bu durum? Dr kontrolüme de daha var . Tabi çok sık olup beni çok rahatsız ederse acile gidebilirim .
Yüksek ihtimal kasilma yaşıyorsunuz. Bol su ve magnezyum takviyesi genelde bu sprunu azaltıyor. Onun dışında bolca dinlenmeye çalışın. Ayakta kalıp çok yorulunca kasilma artıyor. Gün içinde dinlenerek iş yapın arada oturmak yerine uzanın. Bol su için. Doktora gidince de şikayetleri anlatın magnezyum baslayacaktir.
Ha bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu çok sık oluyo ona da dikkat edin eğer enfeksiyonu şüphesi varsa acile gidin randevu beklemeyin. Malesef enfeksiyon da kasilma yapiyo

Kızlar 27. Haftadayim ve ara ara rahim kasilmalarim var.Birde bebegin hareketlerini surekli gobek deligimin daha altinda hissediyorum hatta bugun bildigin rahim.ustu tekmelendi gibi geldi.bu beni korkutmaya basladi cocuk asagida deyimi varmis sanirim ama bu erken degil mi.
Ben de rahimde hissettim dün gece. Bir 10 Dk sürdü. Korktum aslında ama normaldir diye düşündüm sonradan da

Kızlar hamilelikte bobrek genislemesi yaşayan var mı kaç mm olursa tehlikeli sağ böbreğime 18 mm genişleme varmış takip edeceğiz dedi ama bu akşam ağrı sızı var çok değil ama merak ettim
Benim de geniş hatta şuan hafif ağrım var. Bebeğin de geniş dedi doktor detaylıda 9 mm ölçtü sağ böbreği

Ben kronik troid hastasıyım hamileliğimin öncesinde de ilaç kullanıyor kontrollere gidiyordum , şimdi 23 haftalık hamileyim hala devam ediyorum aylık kontrolere ve hatta hamilelikden dolayı ilaca rağmen artış gösterdi ilacın dozunu arttırdı. 175 'lik kullanıyorum . Çarpıntı genel de ilacın ya fazla geldiğinde ya da yetersizliği nedeniyle olur . 25 mg cok düşük tekrardan kan değerlerine baktır büyük ihtimalle yetersiz gelmiş olabilir ilacını arttırır canım. Geçmiş olsun. Troid çok önemli ihmale gelmez ben çok çekiyorum yan etkilerinden. Hamilelik de daha çok önemli ..
İşte böbrek ağrısı bulantısı çıktığından beri içtiğim ne ilaç varsa kustum demir vitamin tiroid ilacını bile tek sabah alsam kusuyordum o yüzden ihmal ettim ama gitmem lazım dahiliye haklısın 🥺

Kizlaaaar tabloya bakmadım ama galiba en sonlara kalanlardanim isim konusunda 🤣🙈

Suanlik yanına bi isim karar veremedik ama kızımızın adı rabbimin izniyle Betül olucak 🙃
B Buffalosos

Ay şimdi baktım da tabloya baya eksikmiş isim bölümü 😳bende sona kaldım zannediyorum 🤣🤣
B Buffalosos kızımızın ismi allahin izniyle Efnan Mina olacak 🥰

Back
X