- 16 Mart 2022
- 3.228
- 3.250
- 83
- 33
Kahvaltının ardına veriyorum benKızlar balık yağı verenler aç mı veriyor tok mu kafama takıldı da
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kahvaltının ardına veriyorum benKızlar balık yağı verenler aç mı veriyor tok mu kafama takıldı da
Ya aslında bizim ev sıcak değil, ama hiç bişey yemek istemiyor, sevdiği şeyleri bile istemiyor artık normal de patates kızartmasını çok sever sırf yesin diye bugün yaptım yemedi onu da, su bile içmek istemiyor, 4 tane dişi patlamaya çalışıyor umarım ondandır diyorum cidden her açıdan çok yoruldumBişey diyim mi sıcaktan bende 1 haftadır doğru düzgün yemiyorum onlara da bazen hak vermek lazım karpuz salatalık meyve falan yemeleri onları baya tutar zaten biraxds çorba. Şuan onlara yemek yedirmekte zor sıcak baya hava
Bende bugun aldim ocean.bir cay kasigimi vermem gerekiyorKahvaltının ardına veriyorum ben
Haftada 3 gün bir tatlı kaşığı dedi doktor bize. Ama ben çay kaşığıyla verdiğim de oldu . Haftada 3 gün olacak şekilde . Her gün verecekseniz çay kaşığı daha mantıklı tabiBende bugun aldim ocean.bir cay kasigimi vermem gerekiyor
Kansızlığı düzeldi mi acaba ? Kan ilacına devam ediyor musunuzYa aslında bizim ev sıcak değil, ama hiç bişey yemek istemiyor, sevdiği şeyleri bile istemiyor artık normal de patates kızartmasını çok sever sırf yesin diye bugün yaptım yemedi onu da, su bile içmek istemiyor, 4 tane dişi patlamaya çalışıyor umarım ondandır diyorum cidden her açıdan çok yoruldum![]()
Bn de bebekken parmak ucunda yurumusum annemin dedigine gore ama duzeliyomus bi sure sonra o yuzden cok takmiyorum elbet duzelir diyeBenimki sürekli parmak ucunda yürüyor normal dururken basıyor yürümeye geçti mi yeniden parmak ucuna basıyor.Yürümeye yeni başladı geçen ay nörolojiye götürdüm bir problem görmedi ama yine de ergoterapiye gönderdi.Ergoterapi de bir problem görmedi.Ancak çevremde yıllarca parmak ucunda yürüyen çocuklar duyuyorum endişeleniyorum
Diğer ay test yapacağız tekrardan umarım düzelmiştirKansızlığı düzeldi mi acaba ? Kan ilacına devam ediyor musunuz
Teşekkürler fikirleriniz için, bende bugün chatgbt'ye bu konu sordum, gerçekten güzel tavsiyeler veriyor, çok zorluyor oğlum beni özellikle gece 2 lere kadar uyumamasından birde şimdi yemekte yemez oldu o da çok zor bir konu, bari yemek konusunda çok sorunum yok diyordum o da artık oldu hiç bişey yemiyor zorluyor beniAslında bebekler de yetişkinler de gece belirli periyotlarda uyanır. Uykunun döngüleri vardır. Ama biz yetişkinler o döngülerde yeniden uykuya geçebiliyoruz. Uyanmıuoruz yani aslında. Ama mesela bazı yetişkinler de geceleri uyanır ve uykuya geri dalmakta zorlanır. Ben de bunlardan biriyim mesela.
Bebeğinizin gece uyanması aslında çok normal. Buradaki sorun uykuya yeniden dalamıyor olması. Eğer en başından itibaren aşırı destekle uyuttuysanız (sallayarak, emzirerek vb) ya da yatağa yatırıp her uyandığında geri alıp oyun oynayıp tekrar yatırmayı denediyseniz, kendi kendine uykuya geçmesi çok zor olur.
Benim annem beni hep sallayarak uyutmuş. Hem de çok geç yaşıma kadar. Şu an 36 yaşımdayım. İnanın uykuya geçmede aşırı zorlanıyorum. Ya da gece uyanırsam geri uyumakta zorlanıyorum. Bunun gibi bir şey.
Her bebek elbette kendine özgüdür. Bazı bebekler daha çok uyur bazıları daha az uykuyu sever buna katılıyorum. Ama 2-3 saatte bir uyanmak ve geri uyumamak yapısal bir sorun değil. Ve aslında bu iyi bir haber. Çünkü öyle olsa yapabileceğimiz bir şey olmazdı. Ama en azından bunun çözümü var. Önerim kademeli olarak desteği kesmek. Tutarlı olmak ve yataktan almamak. Ve elbette rutin oluşturmak.
Bilen bilir ben bu uyku konusunda yapay zekadan bayağı yardım aldım:) bebeğimin davranışlarını yazarak uyku rutini oluşturmasını istedim. Yaşadığım problemleri yazdım ve çözüm üretmesini istedim. Aslında bayağı faydalı oldu. Deneyebilirsiniz bence. İyi destek sağlıyor.
Bende alirken eczacıya sordum sizin dediginiz gibi soyledi.bir gün araliklarla ver dedi.hatta haftada 3 diye basla ilk duzeni o olsun dedi.ama olcuyu sormamistim iyi oldu size sormak tesekkur ediyorumHaftada 3 gün bir tatlı kaşığı dedi doktor bize. Ama ben çay kaşığıyla verdiğim de oldu . Haftada 3 gün olacak şekilde . Her gün verecekseniz çay kaşığı daha mantıklı tabi
Hepsi geçecek kendinize yüklenmeyin nolur. Bu arada bence en önemli şeylerden biri annnenin sağlığı. Hem ruhsal hem fiziksel. Vallaha bugünler geçecek ama olan bize olacak kendinize dikkate edün aman. Yiyecekler de uyuyacaklar da inşallahTeşekkürler fikirleriniz için, bende bugün chatgbt'ye bu konu sordum, gerçekten güzel tavsiyeler veriyor, çok zorluyor oğlum beni özellikle gece 2 lere kadar uyumamasından birde şimdi yemekte yemez oldu o da çok zor bir konu, bari yemek konusunda çok sorunum yok diyordum o da artık oldu hiç bişey yemiyor zorluyor beni![]()
Ruhen çökmüş durumdayım kendime ayıracak saniye zamanım kalmıyor bakın saat 3 ve hala uyumadı, kıyamet koparıyor uyutuyorum diye bir gün ağlamadan uyuduğunu görmedim bıraksam oturur şuan zorla ağlaya ağlaya uyutmaya çalışıyorum, bu saatten sonra kendim için ne yapabilirim ki bir kahve bir film yada telefonla boş boş takılma, artık uyursa hemen bende uyuyorum, çok üzülüyorum ben böyle bi olay ne duydum ne gördüm kimsenin bebeği böyle 3 4 lere kadar oturmuyor, asla düzen kabul eden bir bebek değil ve üstüne bir ağlamasını görseniz kendini arkaya doğru atıp nasıl sinirleniyor dün kafası ile 3 kere burnuma vurdu sinirden, uyutuyorum diye, yani ben zorla da bişey yaptıramıyorum, uyumıcam diyorsa uyumuyor o ağlama krizine saatlerce bile devam ettirebilir bi ara abartısız yarım saat ağladı asla sakinleşmedi illa istediği olacak, yok ben ne yapacağımı şaşırdım, kendimi geçtim ben gelişimini etkiler diye de üzülüyorum büyüme ve gelişme böyle bir uyku düzeninde nasıl sağlanır, zaten çok zayıf bir bebek yemekte yemiyor kilo almıyor, şimdi de berbat bir uyku düzeniHepsi geçecek kendinize yüklenmeyin nolur. Bu arada bence en önemli şeylerden biri annnenin sağlığı. Hem ruhsal hem fiziksel. Vallaha bugünler geçecek ama olan bize olacak kendinize dikkate edün aman. Yiyecekler de uyuyacaklar da inşallah
İnanın tahmin ediyorum. Biz de bebeğimizi desteksiz uyutmaya çalıştığımız dönem 3 saat aralıksız deli gibi ağlardı. Sabır testi vallahiRuhen çökmüş durumdayım kendime ayıracak saniye zamanım kalmıyor bakın saat 3 ve hala uyumadı, kıyamet koparıyor uyutuyorum diye bir gün ağlamadan uyuduğunu görmedim bıraksam oturur şuan zorla ağlaya ağlaya uyutmaya çalışıyorum, bu saatten sonra kendim için ne yapabilirim ki bir kahve bir film yada telefonla boş boş takılma, artık uyursa hemen bende uyuyorum, çok üzülüyorum ben böyle bi olay ne duydum ne gördüm kimsenin bebeği böyle 3 4 lere kadar oturmuyor, asla düzen kabul eden bir bebek değil ve üstüne bir ağlamasını görseniz kendini arkaya doğru atıp nasıl sinirleniyor dün kafası ile 3 kere burnuma vurdu sinirden, uyutuyorum diye, yani ben zorla da bişey yaptıramıyorum, uyumıcam diyorsa uyumuyor o ağlama krizine saatlerce bile devam ettirebilir bi ara abartısız yarım saat ağladı asla sakinleşmedi illa istediği olacak, yok ben ne yapacağımı şaşırdım, kendimi geçtim ben gelişimini etkiler diye de üzülüyorum büyüme ve gelişme böyle bir uyku düzeninde nasıl sağlanır, zaten çok zayıf bir bebek yemekte yemiyor kilo almıyor, şimdi de berbat bir uyku düzeni![]()
Diş dönemi hastalık dönemi sıcaklar ve hepsi çok zorluyor bebekleri yakın dönemde kanına baktırmıştın sanki dimiYa aslında bizim ev sıcak değil, ama hiç bişey yemek istemiyor, sevdiği şeyleri bile istemiyor artık normal de patates kızartmasını çok sever sırf yesin diye bugün yaptım yemedi onu da, su bile içmek istemiyor, 4 tane dişi patlamaya çalışıyor umarım ondandır diyorum cidden her açıdan çok yoruldum![]()
Yok bende olmadı öyle bişey alerjik bişey olanilir mi00:37 itibarıyla 5. kez uyandı, haydi bakalım gece uzun ve bismillah diyoruzzz. Kızlar bir de bir sorum olacak, doğumdan sonra gece uykunuzdan değişik bir öksürük nöbeti ile uyanıyor musunuz? Böyle kısa ve kesik kesik, değişik bir durum. Sanki kriz gibi oluyor. Benim başlarda çok oldu sonra biraz hafiflemişti ama şu an tekrar çok arttı neredeyse her gün yaşıyorum bu durumu diyebilirim.
Sabir diliyorum size,gercekten zor.bir yardim mi alsaniz bilmiyorumki.uyku egitmeni ise yararmiki..emiyormu peki.nasil uykuya daliyor zorlada olsa.benimki emerek daliyor uykuya ornegin,emmezse kesin oda uyumazdi..buyuzden emmeyi birakmayi goze alamiyorum simdilik.Ruhen çökmüş durumdayım kendime ayıracak saniye zamanım kalmıyor bakın saat 3 ve hala uyumadı, kıyamet koparıyor uyutuyorum diye bir gün ağlamadan uyuduğunu görmedim bıraksam oturur şuan zorla ağlaya ağlaya uyutmaya çalışıyorum, bu saatten sonra kendim için ne yapabilirim ki bir kahve bir film yada telefonla boş boş takılma, artık uyursa hemen bende uyuyorum, çok üzülüyorum ben böyle bi olay ne duydum ne gördüm kimsenin bebeği böyle 3 4 lere kadar oturmuyor, asla düzen kabul eden bir bebek değil ve üstüne bir ağlamasını görseniz kendini arkaya doğru atıp nasıl sinirleniyor dün kafası ile 3 kere burnuma vurdu sinirden, uyutuyorum diye, yani ben zorla da bişey yaptıramıyorum, uyumıcam diyorsa uyumuyor o ağlama krizine saatlerce bile devam ettirebilir bi ara abartısız yarım saat ağladı asla sakinleşmedi illa istediği olacak, yok ben ne yapacağımı şaşırdım, kendimi geçtim ben gelişimini etkiler diye de üzülüyorum büyüme ve gelişme böyle bir uyku düzeninde nasıl sağlanır, zaten çok zayıf bir bebek yemekte yemiyor kilo almıyor, şimdi de berbat bir uyku düzeni![]()
Emiyor, emerek dalıyor ama uyumak istemediğin de mümkün değil uyutamıyorum uyku eğitimi felan bizde işe yaramaz o yüzdenSabir diliyorum size,gercekten zor.bir yardim mi alsaniz bilmiyorumki.uyku egitmeni ise yararmiki..emiyormu peki.nasil uykuya daliyor zorlada olsa.benimki emerek daliyor uykuya ornegin,emmezse kesin oda uyumazdi..buyuzden emmeyi birakmayi goze alamiyorum simdilik.
Benim oplumunda ciddi uyku sorunu var ama seninki başka bişey mesela benimki en başlarda ne gece ne gündüz uyurdu sonra 1 yaşına doğru gündüz uyumaya başladı şuan hatta gündüz fazla bile uyuyor ama gündüz az uyusada çok uyusada gece yinede uyanıyor benimki. Benimkinin sık uyanma ve ağlama sorunu var. Bazı zamanlar hasta olur, uyku saatine daha vardır ya da diş çıkarıyorduiir gibi şeylerden uyumak istemeyebiliyor. Seninki hep böyke çok yoruluyosundur ya ne akıl versem bilmiyorum hemen hemen hepimiz uyku sorunu yaşıyoruz az ya da çok. Kan değerleri de uykuyu çok etkiliyor bende bu ay sonuna doğru kan tahlili yaptırıcam takviye gerekirse kullanıcam normalde benimki 1 yaşına kadar güzek yiyordu ameliyat oldu sonra iştahı bozuldu dahada düzelmedi ondan ben takbiye vermek istemedim nasılsa yiyor diyordum ama şimdi yemediği için ne gerekirse vericem. Bence artık bu bebeklerin gece uykusu uyuması gerekiyor emse bile en azından 1 ya da 2 kwre uyanmaları gerekmez mi anlamıyorum benimki de gece defalarca uyanıyor Allah bize yardım etsin öocuklarımıza sağlıklı kaliteli uyku nasip etsin güzel iştahları olsun en önemlisi hasta olmasınlar inşallahRuhen çökmüş durumdayım kendime ayıracak saniye zamanım kalmıyor bakın saat 3 ve hala uyumadı, kıyamet koparıyor uyutuyorum diye bir gün ağlamadan uyuduğunu görmedim bıraksam oturur şuan zorla ağlaya ağlaya uyutmaya çalışıyorum, bu saatten sonra kendim için ne yapabilirim ki bir kahve bir film yada telefonla boş boş takılma, artık uyursa hemen bende uyuyorum, çok üzülüyorum ben böyle bi olay ne duydum ne gördüm kimsenin bebeği böyle 3 4 lere kadar oturmuyor, asla düzen kabul eden bir bebek değil ve üstüne bir ağlamasını görseniz kendini arkaya doğru atıp nasıl sinirleniyor dün kafası ile 3 kere burnuma vurdu sinirden, uyutuyorum diye, yani ben zorla da bişey yaptıramıyorum, uyumıcam diyorsa uyumuyor o ağlama krizine saatlerce bile devam ettirebilir bi ara abartısız yarım saat ağladı asla sakinleşmedi illa istediği olacak, yok ben ne yapacağımı şaşırdım, kendimi geçtim ben gelişimini etkiler diye de üzülüyorum büyüme ve gelişme böyle bir uyku düzeninde nasıl sağlanır, zaten çok zayıf bir bebek yemekte yemiyor kilo almıyor, şimdi de berbat bir uyku düzeni![]()
Ben anestezi ile ilgisi olabilir mi acaba diyorum, ben genel anestezi ile sezaryan doğum yaptım çünküYok bende olmadı öyle bişey alerjik bişey olanilir mi