• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
A Alliswell23 canım nerdesin oğlun nasıl idrar tahlilini verebildin mi verdiysen sonuç çıktı mı şimdi nasıl oğlun ağlıyor mu hala o şekişde
Merhaba canım idrar kültürünü veremedim ve pes ettim biraz da azaldı önceden çok ağlıyordu pipisini tutup, şuan günde bir kere felan yapıyor, bakim umarım tamamen düzelir takip ediyorum

Ya ben oğlumda her konuda zorluk yaşıyorum ama şu meme olauı ayrı bir zorluğu var uzun süredir bıraktırmaya çalışıyorum evet annenin bu konuda rolü çok önemli kararlı olmak lazkm ama çocuktan çocuğa değişiyor konu bir yerden sonra tıkanıyosun benimki inanılmaz inat bir çocuk. Bir deftere not almıştım emzirmeyi kesmeye başladığım tarihi kaç hafta kaç ay oldu deniyorum başa dönüyorum. Tam emmeyi kesecektik emziği bıraktı birden bire hiç hesağt yoktu o yüzden yine meme krizleri başladı başa döndük şimdi 1 ay oldu emzik bırakalı bende yinw memeyi azalttım 2 gündür gündüz emzirmiyorum sadece akşam yatarken en zoru benim için geceleri 2 gecedir.bir şekilde ikna ediyorum ama 10 gim faman böyle giderse alışır inşallah sonra tamamen bırakırım
İnşallah canım bak ne güzel azaltmışsın sakın pes etme bazen benimki de çok zorluyor inat ediyor içmek için ama gündüzleri bi şekilde vermiyorum gece de azalta azalta kesmeyi düşünüyorum fakat ne yazıkki en son çıkan iki yaş azıları beyazlaşmaya başlamış çocuğum çok agresif o yüzden memeye de düştü ama yapacak bişey yok kesecem

Bu kopmak derken neyden bahsediyor . Oyun grubunda diğer çocuklar annelerini unutup bişeylere dalıyorlar çoğu zaman . Benim kızım sürekli anne anne çekiyor. Hiç bırakmıyor peşimi . Diğer anneler kenarda oturup sohbet ediyor ben dahil olamıyorum hiç kızım bırakmadığından . Sonra kreş okul derken nasıl ayrılacak benden endişe ediyorum
Cocugun fitrati da etkiliyor bence bu durumu. Yani biz ne kadar o doyuma ulaşsın diye çabalasakta cocuklar bir fıtrat uzere doguyorlar yani tamamen onlari şekillendirmemiz mümkün degil karakteristik özellikleri farkli farkli.

İnşallah canım bak ne güzel azaltmışsın sakın pes etme bazen benimki de çok zorluyor inat ediyor içmek için ama gündüzleri bi şekilde vermiyorum gece de azalta azalta kesmeyi düşünüyorum fakat ne yazıkki en son çıkan iki yaş azıları beyazlaşmaya başlamış çocuğum çok agresif o yüzden memeye de düştü ama yapacak bişey yok kesecem
Dişler gelmeden keserim inşallah ya yoksa br daha başa dönücem

😲😲Bak, ben bunu ortanca da çok net yaşadım.
24 25 ay emzirdim ve birden hem gece hem gündüz kestim. Çünkü corona zamanıydı ve biz 7/24 dipdibeydik.öyle azaltayım falan çok zordu benim için. Markete bile ayda yılda bir çıkıyordum. 2 gün ağladı ama çok zor olmadı. Sadece gündüz uykusunu bıraktı.
Yatak ayırmada ise 3 yaşa yaklaşıyordu. Biz corona da kwlerdeydik. Beraber yatıyorduk. Eve dönmeye yakın hep Eymen in yatağı var eve gidince orada yatacak, diye hep söylüyordum. Ve eve dönünce yatağında yattı sorunsuz bir şekilde. Ablada aynı odadaydı. Belki onunda etkisi vardır.
Bir süre daha beraber yatabilirim zaten yatağında uyumuyor mecburum odası da yok henüz yapmadık ona katlanıcaz artık. Memeyi birden kesmeyi denedim fazla tepki verdi travma olur diye vazgeçtim ber çocukta işe yaramıyor maalesef. Olsaydı canıma minnet bırakırdım da napayım böyle de şuan gena değil istediği sonucu alırım inşallah 3 gün oldu günde 1 kere emiyor gece yatarken o kadar inşallah düzenim bozulmaz

Bu kopmak derken neyden bahsediyor . Oyun grubunda diğer çocuklar annelerini unutup bişeylere dalıyorlar çoğu zaman . Benim kızım sürekli anne anne çekiyor. Hiç bırakmıyor peşimi . Diğer anneler kenarda oturup sohbet ediyor ben dahil olamıyorum hiç kızım bırakmadığından . Sonra kreş okul derken nasıl ayrılacak benden endişe ediyorum
Benim oğlumda öyle akşam eşiö eve geliyordum tüm gün kimseyi görmüyorum konuşmıyorum iki kelime konuşayım diyorum eşimle anne anne diye kendini yerden yere atıyor ilgi hep onda olacak telefonda da konuşturmuyor eliöden alıyor kendisi konuşmak istiyor. Kopma konusunda da Hatice kübra tongarın fıtrat pedagolojiis kitabında geçen bir kesit bulup buraya atayım

1000197468.webp

Merhaba canım idrar kültürünü veremedim ve pes ettim biraz da azaldı önceden çok ağlıyordu pipisini tutup, şuan günde bir kere felan yapıyor, bakim umarım tamamen düzelir takip ediyorum
Yaa 😔 hemşireler taksaydı yardımcı olmuyor ki kimseye illaki birisi takardı onu inşallah iyi olur artık

Cocugun fitrati da etkiliyor bence bu durumu. Yani biz ne kadar o doyuma ulaşsın diye çabalasakta cocuklar bir fıtrat uzere doguyorlar yani tamamen onlari şekillendirmemiz mümkün degil karakteristik özellikleri farkli farkli.
Kesinlikle öyle bazen bu yüzden sinirleniyoruz işte bir kalıba sığmaya çocuğumuzu da o kalıba sokmaya çalışıyoruz sonra neden olmuyor diyoruz. Denemekten zarar gelmez elbette ama hepimizin sabır eşiği karakterleri ve çocuğumuzun huyları farklı maalesef kalıplar bir yerde bozuluyor

Bir süre daha beraber yatabilirim zaten yatağında uyumuyor mecburum odası da yok henüz yapmadık ona katlanıcaz artık. Memeyi birden kesmeyi denedim fazla tepki verdi travma olur diye vazgeçtim ber çocukta işe yaramıyor maalesef. Olsaydı canıma minnet bırakırdım da napayım böyle de şuan gena değil istediği sonucu alırım inşallah 3 gün oldu günde 1 kere emiyor gece yatarken o kadar inşallah düzenim bozulmaz
Oyy maşallah maşallah, kolaylıkla biter inşallah. 🤲🤲

Yaa 😔 hemşireler taksaydı yardımcı olmuyor ki kimseye illaki birisi takardı onu inşallah iyi olur artık
Takma da sorun yok takıyorum güzel de yapıştırıyoruz hatta bantladık ama o kadar hareket ediyor ki ordan oraya koşturmaktan sabit kalmıyor hep kayıyor, yada kendisi yapmıyor, valla pes ettim uğraşmadım en son bıraktım, kaç gündür azalmıştı ama bugün yine 3 4 kere tutup tutup ağladı yine, gerçekten çözemedim bu işi

Back
X