- 25 Haziran 2022
- 2.219
- 1.991
- 83
- 29
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #21.781
Nedir bu son günlerde çektiğimiz be bacım yaBende de kaburga ağrısı başladı sanki kaburgalarım sıkılıyor. Geçen gün grupta birkaç kişi de daha vardı sanırım. Ben şu an 28+4 deyim. Gruba göre biraz geriden geliyorum.
AnaaaBen sana ne dicm canmkapı,zili ile uyandım börek ve
Simuit vs Siparişiniz dedi bnde rüyamı diyom içten kim yolladı diyom bizim değil adrese baktı yan komşum çıktı içeri girişim çok, aciliydi Azer Bülbül söyledimneyi istresem kendime çekiyorum ya
Ya ben zıbın almadım hediye diye ama 3 4 tane 5li set uzun kollu 3 4 tane alıcam onun dışında patik şapka eldiven ağız mendili bahtaniye kundak bez alt açma örtüsü pamuk ıslak mendil den önce onu kullanıcam daha bir sürü şey var dur kız ben şimdi geliyom şu listeyi bulupKızlar bebek için neler aldınız kaç tane aldınız, hangi beden aldınız ? Herkes paylaşabilirse eğer bizim içinde bir liste oluşur.TurnaBulut B BirNBirE bahsettiğiniz şeyi yapabilriz belki bu şekilde.
Tansiyonunu ölçtün mü? Tansiyonun yükselmiş olmasın?Midemi bozdum ya kusuyorum ama aşağıdaki sancı 4 te kesildi 8 de yatm hep lavabo bekçilik yaptm
Hazırladım kuzum ben düzenleyip eklicemBen sana hangi grubun olduğunu bulup söylerim gün içinde ordan kopyala yapıştır olabilir valla bende unutuyorum daha ne alınacak onu deftere yazıp duruyorum
Hazırladım kuzum ben düzenleyip eklicem
o işi de kocaya sattım o zaman :) süper :)Bence bir şey olmaz canım arkadaşım da yıkamıştı mis gibi olmuştu
Tüm bunları almak için ufak çaplı bir servet yazmayı unutmuşlarDoğum çantasına bebek için konulacaklar
3 adet tulum yada alt üst takım
3 adet body ya da zıbın,
3 çift çorap
2 adet yelek,
2 adet şapka,
2 çift eldiven
2 adet battaniye (biri müslin biri kumaş oalbilir sanki mayıs haziran çok soğuk olmuyor, ama bi tane peluş yada yün koyabiliriz noluuur nolmazzz :) )
3-4 adet yumuşak ağız mendili
Yeni doğan bebek bezi
Yeni doğanlara özel ıslak alt temizleme mendilleri
Alt açma bezi
Pişik kremi (gerekli mi tartışılır koymasak da olur sanki:) )
Kirli torbası
Çarşaf ( hastane beşiğinde yatarken sermek için)
Yeni doğanlara uygun uçlu biberon yada kaşık biberon yada şırınga (emzirilemediği durumlarda kullanmak üzere)
Eve dönerken kullanacağınız puset
Anne için doğum çantasına konulacaklar listesi
Bir ya da iki adet emzirme sütyeni
Emzirme atleti
2-3 adet külot
Depend tek kullanımlık külot
2 çift önden açılabilen gecelik (Sezaryen doğumlarda, özellikle ikinci günde rahat lastikli önden açılan bir pijama takımı daha iyi olabilir)
1 adet sabahlık ya da şal (hastane koridorlarında yürüyüş yapacağınız sırada üzerinize giymek için lazım olacaktır.)
3-4 çift göğüs pedi
Meme ucu kremi (Silinmesi gerekmeyen kremleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.)
Yumuşak ve sıcak tutan çorap
Terlik (özellikle sezaryen doğumdan sonra bol bol yürüyüş yapmanız beklenecektir. Bu nedenle rahat giyilebilen, hafif ve kaymayan terlikler tercih edebilirsiniz. Parmak arası terlikler, çorapla giyilmesi zor olduğu için pek tercih edilmez.)
Emzirme örtüsü
Yüz ve banyo havlusu (doğumdan sonra yada sancı zamanı duş aldırma durumunda)
Telefonunuz (hafızayı boşaltmayı unutmayın kızlarrr minik bir birey ile dolacak o telefonun hafızası çünküüüü :) )
Şarj aleti
Hastaneden çıkarken giyebileceğiniz rahat bir giysi
Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, dudak ve yüz nemlendiricileri)
Anne - Bebek İhtiyaç Listesi
HAMİLE GİYİMEMZİRME
– Gömlek
– Bluz
– Elbise
– Etek
– Pantolon
– Tayt
– T-Shirt
– Sweatshirt– Emzirme Minderi
– Süt saklama poşet ve kapları
– Göğüs Pompası
– Göğüs Pedleri
– Göğüs Koruyucular
– Emzirme Önlükleri
– Süt Arttırıcılar
– Organik gıdalar
– Loğusa Şerbeti
– Süt arttırıcı bitkisel çaylar (doktorunuza danışınız)
İÇ GİYİMCİLT BAKIMI
– Emzirme Sütyeni
– Emzirme Atletleri/Badileri
– Külot
– Korse
– Çoraplar– Çatlak Önleyici Krem
– Loğusa Pedi
GECELİK VE PİJAMAÇANTALAR
– Gecelik
– Pijama
– Eşofman
– Sabahlık– Anne çantaları
– Çantalı bebek bakım setleri
– Isı yalıtımlı taşıma kapları
BESLENME
– Biberon
– Biberon temizleme fırçası
– Biberon kordonu
– Biberon emziği
– Ağız Mendili– Sterilizasyon ürünleri
– Kaşık biberonlar
– Yalancı emzik ve aksesuarları
– Önlük
BEBEK GİYİM
– 2 Adet 5’li yarım kol yenidoğan zıbın
– 1 Adet 4’lü uzun kol 3 ay zıbın
– 2 adet yenidoğan hastane çıkışı seti
– 1 adet 3’lü eldiven seti
– 3 adet şapka
– 4 adet yenidoğan penye pantolon
– 2 adet 3’lü yenidoğan ceket-pantolon-badi takım
– 1 adet 3’lü set (2 uzun kollu sweat, 1 pantolon)
– 4-5 adet yenidoğan penye tulum
– 3 adet omuz bezi– 2 adet penye battaniye
– Kış ise 1 polar battaniye
-Kış ise 4 adet örgü patik ve 2 adet örgü şapka,atkı
ve eldiven.
– 4 adet önlük
– 2 adet 4’lü ağız bezi
– 2 adet 6’lı ağız mendili
– 1 adet 6’lı 0-3 ay çorap
– 1 adet banyo havlusu
-Kış ise 3 adet örme yelek
-Kış ise 2 adet örme ceket ve tulum
– Kış ise 1 adet 0-6 ay astronot tulum
– 1 Adet 0-6 ay uyku kesesi
– Uyku arkadaşı
BEBEK BAKIMI VE BANYO
– Bebek bezi
– Islak Mendil
– Pişik Kremi
– Alt değiştirme örtüsü
– Alt değiştirme çantası– Tarak ve Fırça seti
– Tırnak bakım seti
– Yenidoğan şampuan ve nemlendirici
– Organik çamaşır deterjanı
BEBEK ODASI
– Beşik
– Yatak
– Alez
– Reflü Yatağı
– Elbise Askısı– Uyku Takımı
– Pike
– Battaniye
– Kirli Torbası
ARAÇ & GEREÇ
– Oto koltuğu & Ana kucağı
– Ev tipi ana kucağı
– Bebek bakım çantası– Bebek arabası
– Sineklik
GÜVENLİK VE AKSESUAR
– Kamera
– Telsiz– Oda Termometresi
– Güneşlik
BANYO VE BAKIM
– Yenidoğan şampuanı
– Bebek küveti
– Küvet ayağı
– Losyonlar
– Sabun
– Alt değiştirme seti ve minderi– Kova ve maşrapa seti
– Su termometresi
– Temizleme pamuğu
– Kulak çubuğu
– Burun aspiratörü
– Ateş ölçer
Bende bunu buldum dicektim
Ben arada kasıklarda hissediyorum. Bir kere sağ tarsfımda öyle bi hissettim ki irkildim yani o derece. .ben de annede gaz varsa bebek hareketi öyle hissedilir diye okudum. Bence normal bi şey çok yerde okudum çünküKızlar iyi geceler
Sizin de bebeğiniz titrer gibi hareket ediyor mu? Aklıma takıldı. Oğlumda hareket hissetmedim çok fazla
Bu sefer hareketli ve garibime giden şeyler yapıyor. Karnım bazen titriyor
Sonuna kadar katılıyorumTüm bunları almak için ufak çaplı bir servet yazmayı unutmuşlarYa bazı şeyler gerçekten alışveriş çılgınlığı ve çok gereksiz.
Hiç ölmedim cnm o kadar yorgundum hastane gidip sıra bulmam gerekiyor du ama iki servis verirlermi vermezlermi diye gitmedim mecbur kalmadıkça acilede gitmiyorumTansiyonunu ölçtün mü? Tansiyonun yükselmiş olmasın?
Gerçekten öyle herkes kendine göre ihtiyacına göre ilerleseTüm bunları almak için ufak çaplı bir servet yazmayı unutmuşlarYa bazı şeyler gerçekten alışveriş çılgınlığı ve çok gereksiz.
Görüş günüBugün görüş günümüzdü 42 cm 1790 gr olmuş yavrumDoktorum bendeki panik halini görünce 39 da sezeryanla alalım dedi ama ben biraz daha bekleyelim belki normal doğuma ikna olurum diye düşünüyorum Bebiş doğum pozisyonundaymış Haziran sonu bekliyor doğumu
Ahaha bende görüş günü diyorum muayenelere, resmen hasretlik çekiyoruzBugün görüş günümüzdü 42 cm 1790 gr olmuş yavrumDoktorum bendeki panik halini görünce 39 da sezeryanla alalım dedi ama ben biraz daha bekleyelim belki normal doğuma ikna olurum diye düşünüyorum Bebiş doğum pozisyonundaymış Haziran sonu bekliyor doğumu
Listeleri görünce ordu doğacak sanıyorumGerçekten öyle herkes kendine göre ihtiyacına göre ilerlese
Ve çok hızlı büyüyorlar bn kuzenim bebek elbiselerini alcm vercm dedi hepsi iki kez bile giydirmedim öle kaldırdım 9 aylık bebeği şuan Bn o yüzden hastane ve eksiklerime göre gidiyorum kendimce liste yaptm öle ilerliyoruz bnce herkes ayağını yorganına göre uzatmalı dedikleri tam bu alışveriş çılgınlığına hiç gerek yok birde aklıma pandemi zamanı geldi sanki sokağa çıkma yasağı baktın birey eksik alırsın eve 6 ay kitlenmicez kiListeleri görünce ordu doğacak sanıyorumHalbuki 50 cm bir şey doğacak.
ben de 28. deyim duyci bir haftadır sırt ağrım varBende de kaburga ağrısı başladı sanki kaburgalarım sıkılıyor. Geçen gün grupta birkaç kişi de daha vardı sanırım. Ben şu an 28+4 deyim. Gruba göre biraz geriden geliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?