2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Artık ultrasona girmeye de korkuyorum son yasadigimiz durumdan dolayı perintoloji normal dedi ama yine de insan tedirgin oluyor. 30. Haftada gidecegim bakalim çok az kaldı doğuma. Doğum stresi bastı bu aralar beni. Normal dogum hikayeleri çok korkutuyor. Epidural normal istiyorum ama içimde çok korku var.

3 kişi tutup zorla kan aldırdığımız ayılan bayılan görümcem doğurdu benim hemde epiduralsiz yaklaşık 6 saatte. İlk doğumuydu üstelik. Korkmanı çok iyi anlıyorum insan bilmediğinden korkuyor. Birde başına gelecekleri bildiği içinde korku olabiliyor, kötü hikayelere kulağını tıka sen bebişine odaklan hiç bir sancı ağrı sonsuz değil bitecek. Hep söylüyorum gebelik süreci daha zor bence ağrısı sızısı kusması endişesi stresi. Kucağına aldığın an geçecek hepsi

ya çok değişik, 39. haftada doğum yaparsan 15 hafta iznin oluyor filan diye bayağı bi iddialaştı. en son dedim içimden sen 15 hafta çalış o zaman
Mantık basit devlet sana 16 hafta veriyor, istersen öncesinde kullan istersen sonrasına bırak diye. En fazla 37ye kadar çalışabiliyorsun diyor. Matematik ortada.
37de çıkıcam 40ta doğurdum diyelim kullanmadığım 5 hafta sarkacak ve bebeğimle 13 hafta kalıcam çünkü 3 haftasını zaten kullanmış oluyorum

ya çok değişik, 39. haftada doğum yaparsan 15 hafta iznin oluyor filan diye bayağı bi iddialaştı. en son dedim içimden sen 15 hafta çalış o zaman
37den 39a geçen 2 hafta ne olacakmış
En kestirme şöyle anlatayım. Toplam 16 hafta 37den sonra çalışmak yasak. 32den 37ye kadar Kullanmadığın 5 hafta sarkıyor doğum sonrasına. İstersen 39da doğur istersen 40ta doğur.

dün doktorla görüştüm ben 30 haftalık oldu, henüz bebek dönmemiş dedi. 37ye kadar döner büyük ihtimalle, %5i hiç o pozisyona girmiyormuş, 37ye kadar dönmezse de daha sonra dönmez dedi.

Canım ben de trioid sorunu var ama ben abartmamak koşulu ile her şeyi yiyorum triodi tetikler mi karbonhidrat
Ben onu şu şekilde test ettim kendimde, ilk tsh ım yüksek çıktıgında doktor ilaç vermişti kullandım ama ilacı sürekli içmek istememiştim. Gluteni ve abur cuburu kestim elimden geldiğince ilacı da içmedim. Sabah kahvaltıda ekmek yerine karabuğday yanda pirinç patlağı yedim glutensiz sağlıklı olandan. Akşam yemekte de hamur işi vs yemedim. Kontrole gittiğimde değerlerim düzelmişti doktor da ilaçtan sanmıştı :) , sonra gebeliğin ilk haftaları mide sorunlarından dolayı ben simite düştüm poğaça falan kan vermeye gittim yine troid değerlerm yükselmişti. Doktor alakası yok dese de bir sürü insan var gluteni kesip troidden kurtulan. Sağlıklı yaşıyoruz instagram sayfasında çok paylaşılıyor . Şu an ben de çok dikkat edemiyorum bazen yemek yapmaya halim olmuyor çünkü

Ben de öyleyim kararsızım mesela iyice arttı bu dönemde. Doktor değişsem mi değişmesem mi şunu yesem mi yemesem mi ? Telefonda geçirdiğim vakit bile vicdan azabı oluyor bana. Bugün eşim ufak çaplı isyan etti hatta doktora gittim sormam gereken şeyi sormadım o an başka bi eşy düşünüyodum mesela sisli gibi beynim

Aa olabilir cidden sünnet derisini ben de duydumm.

o işverenin insiyatifidir hiç bir raporda tam ücret yatmaz canım. Maaş kavramı yok sgk ödemesi çünkü.
ya bizim şirkette uygulama şöyleymiş. çalışan mağdur olmasın diye maaşı tam yatırmaya devam ediyorlarmış 16 hafta boyunca. sonunda da SGKnın yatırdığı parayı şirketin hesabına yatırıyormuşsun. maaş tam ödeniyormuş.

Ayrıca aşırı derecede unutkanlık başladı dün arabayı nereye parkettiğimizi unutmuşum eşimde diyor ki artık bensiz dışarı çıkma sen
Beyin fonksiyonlarımı yeterli kullanamıyorum ayrıca, yazılımcıyım ve işim tamamen düşünmekle ilgili. Normalde 1 saatte yapabileceğim işi artık 1 günde zor yapıyorum kafame eskisi gibi çalışmıyor.

ben de böyle yapmayı düşünüyorum

aynı durum bende de var, meslektaşmışız bu arada :)

dün doktorla görüştüm ben 30 haftalık oldu, henüz bebek dönmemiş dedi. 37ye kadar döner büyük ihtimalle, %5i hiç o pozisyona girmiyormuş, 37ye kadar dönmezse de daha sonra dönmez dedi.
Kardeşim de öyleydi terstti yani onu hatırlıyorum. Doğuma çok yakın dönmüştü. Şuan 27 yaşında kendisi de tehlikeli bir pozisyondaydi doğum yaklasana kadar gibi hatırlıyorum. Bende gittiğimde bir sorayım doktora neymiş ne değilmiş çünkü kardeşimin pozisyonu yüzünden annemin çok ağrısı da oluyordu.

Ay inşallah yaparız ya
Ben 1 ayda ücretsiz izin alıp Kasım gibi dönmeyi planlıyorum yıllık iznimi de kullanmadım 13 günde öyle eklicem 4 4,5 aylık olacak Allah nasip ederse işe döndüğümde
inşallah canım ben de ekliycem yıllık izni toplu olarak bi de süt izni alırsak kolaylarız inşallah.

Ya benim kuzenim öyleydi arı sokmuştu da kendini yerlere attı kocaman kız gülmekten ne oldu diye soramadik ama ilk bebegini normal epiduralsiz ikinciyi sezeryan doğurdu. Hangisi kolay diyorum normal olan diyor. İnsan unutuyor mudur nedir anlamadım ki o anki adrenalinle falan bir şekilde doğum oluyor sanırım. Bana da korku geliyor bazen, bazen de aman sonsuza kadar sancı olmayacak sonuçta bir şekilde olur herhalde diyorum. Gebelik kararsızlığı

Yaa çok doğru tespit çünkü ben haraketleri yatay hissediyordum ve girmemiş daha pozisyona Zaten tansiyon rahatsızlığımdan dolayı doğum şeklini sezeryan olarak belirledik 37 dolduktan sonra gelecekmiş inşallah beyefendi doktorum lütfen erken doğurma diye rica etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…