- 12 Ocak 2014
- 4.606
- 4.686
- Konu Sahibi sacibelinde
- #19.821
Valla süper bilgiler verdin, bende biberon bakiyordum hiç almayayim göğüsten taze taze emmeye çalışsın.Cok zorda kalırsam alırım. Zaten memede değişiklik var hazırlanmaya başladı bile bence. Annemin en küçük kardesimi emzirirken yara sorunu falan yaşadığını hatırlamıyorum mesela. Demek doğru emziriyormuş. Gayet rahat bir şekilde uzunca bir süre emzirdi. Temiz temiz gideyim eğitime. Emzirme sorunu yaşayan anneye herkes müdahale etmeye çalışıyor bir de saçma bir şekilde en doğru kaynaktan öğrenmek mantıklıGit bence de, faydalı olur. Mesela göğüs uçlarının yara olması hep yanlış emzirme kaynaklı. 25 ay emzirmiş biri olarak net olarak söyleyebilirim bunu. Örneğin bebeğe sadece ucunu verirsen, yara acısından kıvranırsın. Siyah bölgeyi tamamen bebeğin ağzına sokarsan, yarasız sekilde emziririsin. Bebeğin çene altına elle destek sağlamak çok önemli mesela. Biberon asla kullanmamak gerekiyor, sütüm gitti diyen annelerin ortak sorunu biberon kullanmak genelde. Akış hızı biberonda daha rahat olduğu için meme reddi başlıyor, çünkü tembellige alısıyor. Anne- bebek temas etmeyince prolaktin salgılayan hipofiz bezleri uyarılmıyor ve sütte azalma ya da kesilme başlıyor. O yüzden ilkinde de biberon almadım, yine almadım. Çok incelikler var emzirmede de.