• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Kızlar doğumum olalı 21 gün oldu, ben aşırı yorgun hissediyorum yerimden kalkamıyorum , emziriyorum ondan mı oluyor yoksa lohusalık böyle bi şey mi , hiçbir şeye enerjim yok :/
Bol su iç kalsiyum içeren besinler tüket ve d vitamini al ve imkanın olursa her gün dışarı çıkıp hava almaya çalış

Dün bizimde böyle geçti🥲 akşam 6 da bi uyandı gece 12 ye kadar. Gözler kapanıyor 5 dk sonra yine açılıyor. Delirmek üzereydim 😂 en son ılık bi banyoya soktuk gece 12 de sonra hop uyudu. İlk defa 4 saat aralıksız uyudu hemde ben şok. Gerçi sonrası gelmedi ama olsunjdjd

Bu arada doktor kontrolümüz vardı. Bebişi nezle etmişiz. Klimalar sürekli açık bizim evde çünkü. Terlemesin derken çocuk üşütmüş. Doktor besleme miktarımın yanlış olduğunu söyledi. Ben günde 500 ml civarı besliyorum ama her seferinde 60 - 60. 100-120 ml civarı vermeliymişim tek seferde. Az az beslediğin için midesi büyümemiş dolayısıyla çabuk acıkıp sürekli uyanıyor dedi. Bırak içebildiği kadar içsin fazla gelirse kusar zaten dedi.
Dayadım şimdi 90 ml i uyudu🥹
Yavrum geçmiş olsun 😕

Hissetmiyorum aslına bakarsan. Dur bir deneyip bakayım tekrar, belki dikkat etmedim.
O kahverengi yerin tam sonundan baş parmak işaret parmak arasına al bastır parmağımın altından hissediyorum benn normalde kucakta baya uğraşırdık gaz çıkartmaya öyle yaptıktan sonra 1 kere anca çıkıyor diğer türlü sabah emdikten sonra gark gark geziyodu Beypazarı içmiş gibi

O kahverengi yerin tam sonundan baş parmak işaret parmak arasına al bastır parmağımın altından hissediyorum benn normalde kucakta baya uğraşırdık gaz çıkartmaya öyle yaptıktan sonra 1 kere anca çıkıyor diğer türlü sabah emdikten sonra gark gark geziyodu Beypazarı içmiş gibi
Ay deneyeceğim hemen allahım inşallah işe yarar 🥹

Şimdi doğuma ödemden ve preeklampsiden dolayı 86kiloyla girmiştim. Hamile kaldığım kilo 70. Eve geldiğimde 80dim. Şuan 74üm. Hedefim 65 :rolleyes:
Ama mesela acıktım şuan. Bişiler yiyim mi yoksa bol su içiyim de açlığı mı bastıriyim. Bana akıl verin bacılar kilolar gitmeli.
(Yeme diyin :KK53:)
Her gece o saatte bana da yeme perileri geliyor 🥹🥹🥹

Ay benimki de istedigi olmazsa basiyor cigligi olunca kut susuyor. Kucak mi istiyor ciyak ciyak kucaga gelir gelmez kut diye kesiliyor. Anasi kilikli benimki yapcak bisey yok. Ergen ablasi da atar gider yapmaya basladi. Artik gelen vurur giden vurur. Babasi derdine yansin 3 sinirli hatun evde
Ya çok şaşırdım akşam maç izliyoruz tabi bizimki yine uyumadı koltuğun önüne ana kucağını koydum ayağımla sallıyorum falan mutfağa geçtim su almaya önünden kalktım diye öyle bir çığlık attı, ya sen dün 30 cm e kadar görmüyor muydun bu neyin siniri

Ya zaten yenidogan icin coraplar bilegini sikmiyor ki. Ayagindan bile dusuyor ondan dolasimi etkilemez bence
İlk defa bugün dr a giderken çorabını giydirdim ve düşmedi 🤣🤣🤣
off bizi hep böyle böyle kandırıyorlar 🫠🫠🤤🤤🤤

Eklentiler

• IMG_2121.webp
    IMG_2121.webp
    50,5 KB · Görüntüleme: 29
Ya ben acikirsam yiyorum sut azalmasin diye. Salatalik ye full su. Yesillik varsa yikanmis onlari tik agzina. Benim 1 kilom kaldi hamilelik
Oncesi kiloma ama vermem gereken 10 kilo var🤣
Maşallah ne güzel vermişsin 4 kilo kaldı benim de ama 6 kilo vermek istiyorum, almak isteyen olursa 🤣

Kuzu aslinda ilk gebeligimde de 12 kilo almistim ondab kalan 5 kilo hala bende (11 sene oldu). Bunda da 11 kilo aldim. Ama cok hizli gitti. Hatta arada 2 kilo aldim cok kek yiyesim geliyor. Metabolizmam daha yavas ilk bebeme gore ama ben de anlamadim.
Masallah diyeyim de bu hizda gitsin ablasininkileri de vermem lazim😩 aksamlari cok pert uyuyorum heralde cok hareket ediyorum. Cok su iciyorum bi de ya icim kavruluyor. Ablasinda hic su icmezdim eger fark varsa bundandir

Eveett bu sabah patiksiz pantolonla tek corap goydirdim sabah bir cift bezelye ile karsilastim dusuveriyorlar

Kuzu tek patikli altta altini alirken bakiyorum ayaklari serin oluyor. İlk iki hafta giydirmedim cok gaz sorunu yasayinca her tusa basiyorum. Patiksiz alt ise tek corap ama patikliyse uzerine ya da icine yine de ince bir corap geciriyorum. Uzerine kisa kollu hep

Ya bulgur gaz yapiyor diye sadece arada oialvdan bir kac kasik aliyorim. Simdi bir kisir gomerim yapmiyor derseniz valla🙃🙃

Kuzu ferrum tablet bana cok kabizlik yapti biraktim gazim da direk azaldi. Bebeme de yansidi bence bilemiyorum ya da gaz damlasi yaradi anlamadim. Sidefer tablet var onu alicam simdi o kabizlik yapmiyor. Ama dusukse yukseltmez o takviye sadece

Kuzu ben direk sutumu sagip termosa koyuyorum. Bir kac kere arabada sagip termosa doktum sure uzasin diye. Eller serbest makine almistim gorunmuyor disaridan. 3 saat icinde de vermeye calisiyorum. Mama vereceksen direk mamayi hazirlayip termosa koysan? Ben kaynar su tasicam yanimda hem emzik icin hem de isitmak gerekirse diye. Yemek termosu aldim dire icine koyarim biberonu

Bana da hastanede bulgur yeme demislerdi ilk bende gaz olmasin diye ameliyat sonrasi. Oradan anladim gaz yapiyor diye cekiniyorum simdi
Sütü neyle veriyorsun çay kaşığıyla aşırı zorluyor ama biberon da denemekten de çekiniyorum

Bu arada bugün dr a sordum biraz dudak bağı var ama emmeye engel değil dedi bşr şey yapmamıza gerek yok dedi, o sesi yapabilirmiş. Sürekli olmuyor deyince be kilo alımını iyi bulunca bir şey önermedi

Kızlar tazyikli sütten müzdarip olan var mı😔 kızım ememiyor resmen. Memeyi emmeye başlayınca boğulur gibi oluyor, hava yutuyor. Sonrası da gaz sancısı. Doktor damla verdi gaz sancısı için. Fakat bu meme konusunu çözemiyoruz. Danışmanlık aldık bir kez ama pek bir işe yaramadı. Çünkü emzirme öncesi elle biraz sağ dediler ama çok acıyor yapamıyorum. Başka ne yapabilirim nasıl çözdünüz bu konuda deneyimi olanlar? Öncesinde makinayla sağınca biraz rahatlıyor meme aslında ama bu sefer de hiperlaktasyon oluyor yani ortasını bulamadık. Farklı bir yöntem var mı acaba nasıl kurtuluruz bundan?
Meme koruyucu kalkan gibi bişey görmüştüm sütyen içine takılıyor. Bu eller serbest sağım makinalarının süt birken kısmına benziyor gün içinde takıyorsun sütyenle bastırınca serbest sağım oluyor biraz boşalıyor kendi kendine meme. O rahatlatır sizi heralde Philips indi.

Kızlar bebelere oyuncak falan aldınız mı ya. Bişiler almak istiyorum tummy time kartları var ama başka şeyler baktım anlamıyorumda bana kalsa Monopoly falan oynayacak durumda 🤣🤣🤣🤣
Çıngıraklar sallanan sesli oyuncaklar oyun halısı hışırtılı kitaplar işgisini çekmeye başladı yavaştan. Hiç almadım ama hepsi abiden ve yeğenimden😅
Bir de ellere ayaklara takılan çıngırak var aşırı tatlı o sevmese de ben seviyorum🤣

Ben bir tane oyun halısı aldım şu piyanolu olandan ama çok bir şey anlamıyor sadece 2 dakika baktı. Zeka kartları kullanan var kontrastlara ilgileri oluyor sanki bu ara
Bir de benim siyah beyaz çizgili bir elbisem vardı yatagin başında ona uzun uzun baktı sanki Siyah-beyaz şeyler dikkatini çekiyor gibi yavaştan gerçekten bilinçli bakıyorsa tabii😂
Ya bizim de bir tane kırlent sarı siyah beyaz. Geçen otururken yanıma koltuğa yatırdım baktım baya uzun uzun kırlenti inceledi 🤣🤣🤣

Ben piyano halı, hışırtılı kitap, saçmasapan bir tırtıl 🐛 gshshs (çok seviyolarmış) bide parmağa takılan saçma kukla gibi şeyler aldım. Eşim de kitaplar almış okuruz diyor ama kitaplar biraz fazla eğitici. Önce benim okuyup öğrenmem lazım djdkkd ufacık bebeyi profesör yapcak 😂

Yanlış yönlendirme yapmayayım. Bizim çok şükür ki reflü sıkıntımız yok şimdilik. Doktorun verdiği tavsiye bizim bebeğe özel olabilir😊 bir de bizimki küçük doğduğu için diğer bebeklere göre, daha fazla büyüyebilirdi az beslemişsiniz dedi. Moralim de biraz bozuldu. 39 günlük 1 kilo almış tam doğumdan itibaren. Ben normal olduğunu düşünüyordum🤷🏻‍♀️
Şu değişik ses çıkartan tırtıl mı sjdjdjj oysa eğer bitane ondan var onuda sesini sevdik diye kendimiz oynuyorduk. Kaç kilo senin bebe jokercimm benim bebede çırpıgöt hala kilo aldırmaya uğraşıyorum tarttırmaya getir dedi dr aldığı kiloya göre mama başlıcakmışız

Back
X