• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Ya bizim bu Zamana kadar akşam 7 olunca gece uykusuna geçme durumu oluyordu. Akşam 7de uyuyordu 11 gibi uyanıyordu sonra tekrar uyuyup 3 4 saat aralıkla kalkıp beslenip geri uyuyup sabah 7 8 ye kadar güzelce uyuyordu. Ama gündüz uykuları arttı, uymak istiyor gündüzleri. Bazen bıraksam 2 saati de geçer. Bu yüzden artık akşam 7 gibi uymuyor , uysa da 30 40 dk max uyuyor.

Sonra uyanıyor. Tam gece uykusuna akşam 10 gibi geçmeye başladı, bana da çok geç geliyor:/ çünkü beni fena uyku bastırıyor

Bi de sürekli kucağımda olmak istiyor. Yerine koyduğum an uyanıyor, iyice tanımaya başladı beni, artık biliyor annesi benim. Çok mutluyum güzel bi duygu sadece babasında vakit geçirmeleri azalıyor bu yüzden. Örneğin önceden babası da uyuturken, şimdi ağlıyor babasında durmak istemiyor
Kuzum açıkçası gündüz uykularını uzun uyursa gece uyumaz diyorlar yani gündüz tek uzun uyku maksimum 2,5 saat; diğer uykuları ise kısa 45 dk-1 saat olmalı dedi bizim doktorumuz. Kundak yapıyor musun? Eğer yapmıyorsan çok işe yarıyor deneyebilirsin. Kollarını içine alan uyku tulumu ya da. Belki atak dönemidir, geçicidir bilemiyorum. Süreç uzarsa uyku eğitimi deneyebilirsin belki ama en mantıklısı saatleri düzenlemek.

Kuzum açıkçası gündüz uykularını uzun uyursa gece uyumaz diyorlar yani gündüz tek uzun uyku maksimum 2,5 saat; diğer uykuları ise kısa 45 dk-1 saat olmalı dedi bizim doktorumuz. Kundak yapıyor musun? Eğer yapmıyorsan çok işe yarıyor deneyebilirsin. Kollarını içine alan uyku tulumu ya da. Belki atak dönemidir, geçicidir bilemiyorum. Süreç uzarsa uyku eğitimi deneyebilirsin belki ama en mantıklısı saatleri düzenlemek.
Kundak yapıyordum aslında, ama inatla istemeyince zorlamamaya başladım artık

Uyku eğitimi için erken sanki daha 3 aylık bile olmadık. Bi de sadece bu beni bırakmak istememesi sadece bende mi oluyor, çok mu memeye alıştı acaba ya 🥹

Kundak yapıyordum aslında, ama inatla istemeyince zorlamamaya başladım artık

Uyku eğitimi için erken sanki daha 3 aylık bile olmadık. Bi de sadece bu beni bırakmak istememesi sadece bende mi oluyor, çok mu memeye alıştı acaba ya 🥹
3. Aydan itibaren uyku eğitimi verilebiliyor 15-20 gün sonra ben direkt vereceğim gece bir kez uyansın istiyorum 😂 kundak benimkini çok rahatlatıyor gündüz gece hep kundakta uyutuyorum biraz da o yüzden istiyorum uyku eğitimi vermeyi çünkü 3 aydan sonra kundak önerilmiyor. Kundaklama esnasında benimki de istemiyor ama yaptıktan sonra rahatlayıp direkt gözlerini kapatıyor.

Kuzum çiçek ailem’i bir incele istersen. Uyku eğitimi konusunda belki sana yardımı olur. Onun dışında bizimki de hep bende olmak istiyor. Emzik vermiyor olsam herhalde 24 saat memede durur. Babasına gitmek istemiyor özellikle sakalı batıyor diye sanırım 😂 yapışık ikiz gibi olduk ama şikayetçi değilim. Sling yapıyorum o da işe yarıyor ☺️

Bebişimin saçının arkasında saçları döküldü var mı bizim gibi olan 🙃
Daha bugün eşime aynı şeyi söyledim tam kafasının arkasında saçlar dökülmüş ya da kısalmış keçe gibi olmuş. Yatarken kafasını sağa sola çeviriyor. Sanırım sürtünmeden dolayı oldu.

Daha bugün eşime aynı şeyi söyledim tam kafasının arkasında saçlar dökülmüş ya da kısalmış keçe gibi olmuş. Yatarken kafasını sağa sola çeviriyor. Sanırım sürtünmeden dolayı oldu.
Ben de baktım biraz bu saçların çoğu dökülüyormuş yenisi çıkıyormuş zaten sürekli de yatma pozisyonunda oldukları için ilk arka kısmı dökülüyormuş

Kızlar bebeğim 3 ay 1 haftalık ama agulama sesi çıkarmıyor. Göz teması sese tepki gülme var severken ses çıkarıyor ama agulama yok sizinkiler de böyle mi

Kızlar bebeğim 3 ay 1 haftalık ama agulama sesi çıkarmıyor. Göz teması sese tepki gülme var severken ses çıkarıyor ama agulama yok sizinkiler de böyle mi
Agulama aslında agu demek değil, değişik tonlarda ses çıkarmak gibi düşün canım. Tam harf çıkarmıyorlar. 2 ay kontrolünde doktorumuz öyle söyledi. Seninki de verdiği tepkilere bakılırsa normal ☺️

Ya bir benim oyle galiba neden acaba. Doktora sordum ama bebegin yeri normal dedi. Benim karnim cok asagi yayik. Vajina icinde odem hatta varis olmus zaten ondan mi acaba

Valla ben de hic emin degilim artik neyim nerede. Vajinada degisik bir agri oluyro bicak sizisi gibi ama odemle varis varmis o
Yapiyormus
merhaba varısınız vajınal varısmıydı gecmıs olsun dogum yaptınızmınbı sıkıntı yasadınızmı acaba benımkı servıks kenarında olusmus varıs

kızlaaaar saçım aşırı dökülmeye başladı ya emzirirken oluyormuş sanırım sizlerde olan var mı ? Napabilirim bilen var mı

kızlaaaar saçım aşırı dökülmeye başladı ya emzirirken oluyormuş sanırım sizlerde olan var mı ? Napabilirim bilen var mı
Vitaminlerine devam ediyor musun? Ben hamilelikte kullandığım vitamine devam ediyorum doktorum devam edersen saç dökülmesi minimum olur demişti bekliyorum bakalım daha başlamadı. 4.ayda çok artıyormuş galiba.

Vitaminlerine devam ediyor musun? Ben hamilelikte kullandığım vitamine devam ediyorum doktorum devam edersen saç dökülmesi minimum olur demişti bekliyorum bakalım daha başlamadı. 4.ayda çok artıyormuş galiba.
Hayır devam etmiyorum hiç kontrole falan da gitmedim. Bi değerlerime baktırsam iyi olcak heralde

Merhaba bebeğim 50 günlük biberondan ve sütüm çok olmadığı için meme reddi yaşıyorum. 22 gündür sadece EDS yöntemini kullanarak mama ve sağdığım sütü veriyorum (15ml). Sağım düzenli olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Benim gibi olup da sonradan sütü artan anneler var mı? Beslenmeye dikkat ediyorum 2-3lt su ve takviyeler alıyorum ama hiç etkilenmedi sütüm. Çözüm bulan varsa tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bebeğimi sütümle beslemek istiyorum 😔

Merhaba bebeğim 50 günlük biberondan ve sütüm çok olmadığı için meme reddi yaşıyorum. 22 gündür sadece EDS yöntemini kullanarak mama ve sağdığım sütü veriyorum (15ml). Sağım düzenli olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Benim gibi olup da sonradan sütü artan anneler var mı? Beslenmeye dikkat ediyorum 2-3lt su ve takviyeler alıyorum ama hiç etkilenmedi sütüm. Çözüm bulan varsa tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bebeğimi sütümle beslemek istiyorum 😔
Benim bebek de neredeyse hiç mema almadı. Başlarda sütüm azdı ilk 15 gün mama yedi. Ama sürekli sağdım 2-3 saatte bir. 3 saati geçmedim ilk 2 ay. Süt kesilmemiş üretim var hala artabilir. Sen emziriyormuş gibi 2 saatte bir göğsü uyar sağım yap. Fırsat buldukça değil düzenli sağım yap. Yine mama takviyesine devam et. Mutlaka artacaktır inş.

Canim benim kendi tecrubemden bahsediyim bebegm 3 ay 12 gunluk ben 3 aya kadar hep emzirdim arada bir kez gece mamasi yapiyordum daha uzun uyusun diye kullandigim takviye o.cean mummy yeterli geliyordu zaten ben cok su icen birisiym ondan sikinti cekmedm protei. Agirlikli ve kaliteli yag yedim guzeldi doyuruyordu ama 3 aydan sonra meme reddi yasadim bu yuzden sutumde azaldi cunku regl olmaya basladim neyse baya icerledim ne guzel emziriyorum sutum cok azaldi diye uzuldum smdi iki gundur e💟bebektn kullandigim best’lak damlayi (reklam degil) aldim gercekten ise yaradi boll su iciyorum ama 3-4 litre baya baya doyuruyorum hic mama vermedim🧿deneyebilirsin benm onerm sadece

Merhaba benim de sütüm az olduğu için biberon başladık bir ara yaptı emmek istemedi ama ben sakince her acıktığında ilk memeyi teklif ettim özellikle geceleri daha rahat alıyor. Sütüm de yine çok değil ama eskiye göre arttı yeşillik yemek çok işe yarıyor bence şuan hem emiyor hem mama veriyorum destekle gayet iyi gidiyor. İlk emmediğinde çok ağladım çok zorladım ama zorladıkça olmuyor gerçekten sakince teklif edip zorlamadım her acıktığında bir zaman sonra almaya başladı tekrar

Merhaba benim de sütüm az olduğu için biberon başladık bir ara yaptı emmek istemedi ama ben sakince her acıktığında ilk memeyi teklif ettim özellikle geceleri daha rahat alıyor. Sütüm de yine çok değil ama eskiye göre arttı yeşillik yemek çok işe yarıyor bence şuan hem emiyor hem mama veriyorum destekle gayet iyi gidiyor. İlk emmediğinde çok ağladım çok zorladım ama zorladıkça olmuyor gerçekten sakince teklif edip zorlamadım her acıktığında bir zaman sonra almaya başladı tekrar
Teşekkür ederim cevabın için ben de çok kötüydüm ilk zamanlar sağlığı yerinde diye şükrediyorum ama anne sütü de alsın istiyorum. İlk gün hastanede bebeğim halsiz kaldı o yüzden mama başladık şu an memeden yeterli süt gelmeyince çok ağlıyor
mamayı hazır tutuyorum hemen veriyorum ama sinirleniyor.

Back
X