Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Ya ben odasına direkt Montessori yaptıracağım şartlar uygun olursa da 1 yaş sonrası odasında yatırırım. Park yataklar bana çok kaba geliyor o yüzden ben anne yanı alacağım. Chicco güzel ama 6 aydan sonra yatırmak zor oluyormuş onun yerine huggy moon tavsiye ederim arkadaşımın kızı 1 yaşında hala yatıyor. Ben de ondan alacağım. Birçok markada otomatik sallanma var manuel yok mesela, çocuk otomatik sevmeyebilir bu risk. Ama bu marka hem manuel hem otomatik, tekerlekli gündüzleri yanıma getirebilirim, katmanları var belli bir kilodan sonra tamamen alta indirip park yatak gibi kullanılabiliyor, müzik var, portatif ve kibar duruyor. 🌸
Teşekkürler canım 🌸
İlk defa duydum. Böyle yakınında yeni anneler olunca çok iyi oluyor. Onu da bir araştırayım

Kızlar, kilo aldınız mı kac kilo aldınız?
5 kilo da benden gelsin 😅
Bu durum biraz da kaç kiloyla hamile kaldığınla ilgili bence biraz ya. Ben 66ile kaldım. Biraz daha yüksek kilolarda daha az, düşük kilolarda daha fazla kilo almak sorun olmaz bence. Bir de benim ikiz ya kendi kendime iki bebek, iki plasenta, daha fazla kan hacmi diye kendimi rahatlatıyorum 😅
Doktorum da şimdiye kadar kilo ile ilgili hiç bir şey söyledi bana demek ki sorun yok diyorum 🌸

Canım sen hic kilo almadınmı daha? bebişler hertürlü anneden besleniyorlar zaten üzülme öyleyse
Yok kuzum almadım daha. Aslında eskiye göre daha çok yiyorum. Ama paketli gıda vs tüketmeyince demek ki kilo alımı olmuyor benim vücudumda.
Bide biraz midem küçüldü galiba dün yemegi biraz abarttim bayadir yemek istedigim birseyi yedim varya saat 7de yedim gece 12ye kadar midem patlayacak gibiydi dokununca bile anlasiliyordu. 12 gibibyatmadan bir muz yedim yinede yattim.
Demek ki yeterli geliyor diyorum yediklerim. Bende pek anlamadim. İnşallah gittiğimizde doktor bebegin gelisimi normal ve iyi gidiyor der. Hersey yolunda olur inşallah.
Şekerden cok çekindiğim icin aslinda kilo almaktan da çekinir oldum sanki

5 kilo da benden gelsin 😅
Bu durum biraz da kaç kiloyla hamile kaldığınla ilgili bence biraz ya. Ben 66ile kaldım. Biraz daha yüksek kilolarda daha az, düşük kilolarda daha fazla kilo almak sorun olmaz bence. Bir de benim ikiz ya kendi kendime iki bebek, iki plasenta, daha fazla kan hacmi diye kendimi rahatlatıyorum 😅
Doktorum da şimdiye kadar kilo ile ilgili hiç bir şey söyledi bana demek ki sorun yok diyorum 🌸
Canim güzel ya bence 5 kilolar falan. Çünkü şükür yarıladık yolu. Öyle aşırı bir kilo alımı yok ne güzel.
Aslinda haklisin. Ben yuksek kiloda hamile kaldim mesela, ama sonra 7 kilo verdim. Daha sonra 1 kilo geri aldim. Simdi o aldigim 1 kilo bir yarım kiloya düşüyor birde yeniden 1 kilo oluyor. Aslinda hamile kaldigim kilodan düşüğüm ama doktorun artik verme yeter dedigi kilonunda altina düşmedim tam o seviyelerdeyim. Insallah hersey yolundadir🙏

Yok kuzum almadım daha. Aslında eskiye göre daha çok yiyorum. Ama paketli gıda vs tüketmeyince demek ki kilo alımı olmuyor benim vücudumda.
Bide biraz midem küçüldü galiba dün yemegi biraz abarttim bayadir yemek istedigim birseyi yedim varya saat 7de yedim gece 12ye kadar midem patlayacak gibiydi dokununca bile anlasiliyordu. 12 gibibyatmadan bir muz yedim yinede yattim.
Demek ki yeterli geliyor diyorum yediklerim. Bende pek anlamadim. İnşallah gittiğimizde doktor bebegin gelisimi normal ve iyi gidiyor der. Hersey yolunda olur inşallah.
Şekerden cok çekindiğim icin aslinda kilo almaktan da çekinir oldum sanki
bebeğin senden besleniyor canım endişelenme birde eğer önceden biraz kilon iyise ozaman pek kilo alımı olmasa daha iyimiş cünki son aylar zaten kilo alınırmış😌 bende ilk kez yavaş alıyorum kilo, 62kg ile başladım 66-67kg arasıyım bakalım🙄 sen kac kg ile hamile kaldın canım?

Canim güzel ya bence 5 kilolar falan. Çünkü şükür yarıladık yolu. Öyle aşırı bir kilo alımı yok ne güzel.
Aslinda haklisin. Ben yuksek kiloda hamile kaldim mesela, ama sonra 7 kilo verdim. Daha sonra 1 kilo geri aldim. Simdi o aldigim 1 kilo bir yarım kiloya düşüyor birde yeniden 1 kilo oluyor. Aslinda hamile kaldigim kilodan düşüğüm ama doktorun artik verme yeter dedigi kilonunda altina düşmedim tam o seviyelerdeyim. Insallah hersey yolundadir🙏
Canım zaten sen sağlıklı beslenerek kilo verdin o yüzden sıkıntı yok bence. Zaten doktorlar ilk trimester da kilo vermeye müsade ediyor. İkinci trimestera geçtik ya o yüzden artık verme demiştir. 20.haftalardan sonra artık yavaş yavaş alınmalı ama tabi o da kilona göre değişiyor.

Eklentiler

• 1000026975.webp
    1000026975.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 23
Kızlar bu aralar bende de aralıklı sertlikler olmaya başladı. Canımı sıkmıyor değil. Ama doktoruma yazdım gebelikte normal dedi. Bir de bir haftadır özellikle uykudan uyanmaya yakın alt bacağımda ve elimde kramp gibi kasılmalar hissetmeye başladım. Doktorum magnezyum kullanabilirsin dedi. Bugün alıp başlayacağım inşallah. Hem sertiklere hem de kramplara iyi gelir iyi gelir inşallah. Bu haftalarda bebekler artık belirgin bir şekilde büyüme başladı galiba ve anneciğim biz büyüyoruz diyorlar galiba bize 🥰
Hepsi çok normal kuzum hiç canını sıkma. Magnezyumun faydası olur ama o da düzenli birkaç hafta kullandıktan sonra etki etmeye başlıyor 😍

Ay bi süre kaynatılmış ılıtılmış su ve pamukla sildim sonra zor geldi lavaboya geçtim 😅 ama inan o süreyi hatırlayamıyorum ne kadar sonra geçmiştim 😐
Ay aklıma geldi ya arıtmadan aldığım suyu kaynatıp onunla yıkıyordum çocuğu. Su an saçma geliyor gözüme ilk çocukta daha takıntılı oluyor insan🤣🤣

bebeğin senden besleniyor canım endişelenme birde eğer önceden biraz kilon iyise ozaman pek kilo alımı olmasa daha iyimiş cünki son aylar zaten kilo alınırmış😌 bende ilk kez yavaş alıyorum kilo, 62kg ile başladım 66-67kg arasıyım bakalım🙄 sen kac kg ile hamile kaldın canım?
Ilk gittigim zaman doktorum sadece karbonhidrati azaltarak ilerle demisti. Ve diyetisyene gondermisti. Gittigimde de zaten bana verdiği listedeki gibi beslenmeye ben baslamistim gerek mide bulantilari gerekte şeker yüzünden. O şekilde devam ettim bide beyaz ekmek hayattan çıkınca kilo artışı o kadar olmuyor kizlar dogum sonrasi kilo vermek isteyenler icin ipucu olsun.
Sonrada fazla kilo gidince doktorum tekrae diyetisteyene git ve kalori açığın olmasin artik kilo Kaybetme yeter dedi. O zamandan beri az daha yiyorum iste ama tabi 3 4 ay oyle az yiyerek beslenince mide küçülmüş demek ki. Aşırı da yiyemiyorum.
Ay kilomu hic soylemem normalde ama neyse 😅
93 kg ile hamile kaldim. 86 ya düştüm. Simdi 87 kiloyum. Yanında 87.200 87.500 fln ilerliyor. Doktorumda kilon cok degil normalsin diyor zaten. Boyumda 1.68.

Canım zaten sen sağlıklı beslenerek kilo verdin o yüzden sıkıntı yok bence. Zaten doktorlar ilk trimester da kilo vermeye müsade ediyor. İkinci trimestera geçtik ya o yüzden artık verme demiştir. 20.haftalardan sonra artık yavaş yavaş alınmalı ama tabi o da kilona göre değişiyor.
Haklisin canım ben sağlıklı beslenerek verdim kiloyu dogru. Doktor da artik 20 22 haftadan sonra hic vermeni istemiyorum demisti. Yeter artik falan dedi hatta 😅 insallah alacagim ya inaniyorum. Istahim açık ama iste pisbogaz degilim yaa. Mesela acıktım ya kalkiyorum yarim kase yoğurt yaninda cubuk kraker ve kaşar yiyorum kalkiyorum. Yada süt bir bardak yogurt yerine. Ama doyuyorum mesela. Eskiden olsa kalkar gofret yerdim kek yerdim😅

Sende bendensin canım. Bende verdim ama sonra almadim daha. Artik almakta lazım sanki ama

Bunu soracağım doktoruma canım ama alacağım diye hissediyorum, çünkü artık iştahım var, yavaş yavaş akşam yemekleri de yemeye başladım işin kötü tarafı canım habire bisküvi çekiyor, paketli gıda işte yememeye çalışıyorum ama çok çekiyor, karaciğeri korkmasam yiyeceğim ama normalde de yasaklamıştı doktorum bana paketli gıdayı hep yeşillik ve protein ağırlıklı giderek düşürmüştük değerlerimi, insan da hamileyken cidden zararlı şeyler istiyor canı 🤷‍♀️

kızlar yatak işini araştıran yada alan var mı? Park yatak ve anne yanı yatak aynı şeyler değilmiş sanırım, biri büyük oluyormuş biri küçük oluyormuş.
Tecrübeli analar yada alanlar aydınlatırsanız sevinirim🙏🏻
Kuzum benimki anne yani park yataktı. Büyüktü baya. Güya 4 yaşa kadar kullanılıyor ama biz 5-6 ay kullandik sonra yere yorgana yatırdım çok sıkıldı park yatakta rahat dönemeyince. Şimdi çift kişilik yorganda döne döne yatıyor yerde 🤣🤣

Back
X