• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Kızlar ben 41+0 da doğum yaptım iki haftadır suniye cesaret edemedim ilk doğumum normal olduğu için bu seferde öyle olsun diye bekledim bugune kadar ama nasip değilmiş olsun ikimizde sağlıklıyız sonuç olarak ❤️ ...pazartesi artık bebeği tehlikeye atmicam suniys suni dedim ama bugün gece 3 gibi sancıyla uyandım yine yalancı sanci.diye eşime söylemedim bekledim sonra artınca devamı gelince anladım ki gerçek sancı bir saat evde cekiyim dedim sancıyi biraz ev toparladım o arada sancı geldikçe yaptırmadı tabi ama aralarda yaptım eşime söyledim 4 buçuk gibi hastaneye geldik ve sancım cidden çok fazlaydı ki acilmam çok çabuk olmuş 7 8 cm dedi ve doğurur bu şekilde diye direk doğuma alındım sonra suyum gelirken mekonyumlu geldi sonları dendi ikindim sürekli ikin dediler ama bir türlü olmadi bebeğim 3700 olmuş biraz kilodan sanırım bide acilma tam.olmadan başladılar bence ondan yapamadım sonra kalp atışı düştü biraz acil sezeryana alındım sezeryan olurken bağırsağımda bir kist ve rahmimde bir iyi huylu tümör varmış doktor onuda almış o yüzden biraz uzun sürdü uyandığımda bebeğimi sordum direk ve bebeğinde sende iyisin dediler giydirme mislerdi.hala odaya getirilince annem giydirdi çok şükür bir sıkıntı olmadan geçirdik 😍 doktor suni sancı korkundan sezeryan korkundan iki hafta kaçtın dedi sezeryana döndü genede dedi 😊 bebeğim çok tatlı Allah'ım böyle güzel bi duyguyu herkese yaşatsın 😍❤️❤️
Oyy maşallah kavuşmussun kuzum sende bebeğine sonu güzel bitmiş ya çok şükür olsun böyle hayırlısı olanmış sağlıkdan ötesi yok maşallah size🧿❤️

Çok üzgünüm 😞 neden olmuş söylediler mi? Tez zamanda kollarına gelir yine inş. Onun iyiliği için biliyoruz ama ana yüreği dayanmıyor 😭
Hayır canım yarın doktorla görüşücez aminn inşallahhh 🤲🏻çok zor rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın ağlamaktan gözlerim zor açılıyor kıyafetlerini koklayıp duruyorum kuzumun😭

Kızlar bebeğime tekrar yatış verdiler idrar yolu enfeksiyonu yüksek çıktı 😭 Allah'ım ikinci kez ayırdılar bebeğimi benden nasıl dayanıcam bilmiyorum 😭
Canım çok üzüldüm rabbim şafi ismiyle şifa versin lütfen sakin kalmaya çalış bugünlerde geçici İnşanlah 🙏🏻

Kızlar ben 41+0 da doğum yaptım iki haftadır suniye cesaret edemedim ilk doğumum normal olduğu için bu seferde öyle olsun diye bekledim bugune kadar ama nasip değilmiş olsun ikimizde sağlıklıyız sonuç olarak ❤️ ...pazartesi artık bebeği tehlikeye atmicam suniys suni dedim ama bugün gece 3 gibi sancıyla uyandım yine yalancı sanci.diye eşime söylemedim bekledim sonra artınca devamı gelince anladım ki gerçek sancı bir saat evde cekiyim dedim sancıyi biraz ev toparladım o arada sancı geldikçe yaptırmadı tabi ama aralarda yaptım eşime söyledim 4 buçuk gibi hastaneye geldik ve sancım cidden çok fazlaydı ki acilmam çok çabuk olmuş 7 8 cm dedi ve doğurur bu şekilde diye direk doğuma alındım sonra suyum gelirken mekonyumlu geldi sonları dendi ikindim sürekli ikin dediler ama bir türlü olmadi bebeğim 3700 olmuş biraz kilodan sanırım bide acilma tam.olmadan başladılar bence ondan yapamadım sonra kalp atışı düştü biraz acil sezeryana alındım sezeryan olurken bağırsağımda bir kist ve rahmimde bir iyi huylu tümör varmış doktor onuda almış o yüzden biraz uzun sürdü uyandığımda bebeğimi sordum direk ve bebeğinde sende iyisin dediler giydirme mislerdi.hala odaya getirilince annem giydirdi çok şükür bir sıkıntı olmadan geçirdik 😍 doktor suni sancı korkundan sezeryan korkundan iki hafta kaçtın dedi sezeryana döndü genede dedi 😊 bebeğim çok tatlı Allah'ım böyle güzel bi duyguyu herkese yaşatsın 😍❤️❤️
Maşşallah canım benim sende elendin 🙏🏻🫠 daha seni dün etitketledim ne bileyim doğrulmuşsun 🙏🏻

Bıgünde aynı şekil nişan geldi ama bebek yok aksine gece bir rahat uyuyoruz ki son iki gündür anlatamam böyle giderse içerde okula da başlarız 😂
Canim kontrole gittinmi peki bebek hareketlerjni takip ediyomusun benim nişanım kizimda aksam 5 bucukta geldi sancimda gece yarisindan sonra ufak ufak baslamisti bana yarınada dogurabilirsin 1 haftayada dogurabilirsin oyuzden eve git enerji topla demişti dr. Suanki aklim olsa sancim yokken bolca esneme hareketi yapar sanci yokken acilma olsun die ugrasirdim yorucu heraket yapma sen dinlen ama esnet bacak arani

Hayır canım yarın doktorla görüşücez aminn inşallahhh 🤲🏻çok zor rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın ağlamaktan gözlerim zor açılıyor kıyafetlerini koklayıp duruyorum kuzumun😭
Amin canım. Zor ama üzülmemeye çalış lütfen, sütün etkilenmesin. Bol bol süt sağıp götürmeye çalışın, şifa olur ona. Tez zamanda kavuştursun inşallah 🙏

Kızlar sabah 11 de sezeryanım var dua edin 2. Sezeryanım çok korkuyorum ilki güzel geçmişti ama kızım yoğun bakım ünitesinde kalmıştı inşallah bu öyle olmaz gece gece korku bastı beni 😔
Korkma lütfen, benim de ikinciydi operasyon sonrası çok daha kolay geçti. Lakin ilkinde bebeğim hemen yanıma gelmişti, ikincide bir hafta kuvözde kaldı. Korkutma kendini, her şey çok iyi geçsin inşallah 🙏

Canim kontrole gittinmi peki bebek hareketlerjni takip ediyomusun benim nişanım kizimda aksam 5 bucukta geldi sancimda gece yarisindan sonra ufak ufak baslamisti bana yarınada dogurabilirsin 1 haftayada dogurabilirsin oyuzden eve git enerji topla demişti dr. Suanki aklim olsa sancim yokken bolca esneme hareketi yapar sanci yokken acilma olsun die ugrasirdim yorucu heraket yapma sen dinlen ama esnet bacak arani
Sancı gelmeden açılma oluyo mu öyle duymamıştım

Ben de yazsam aynılarını yazardım canım. Aynı durumdayız, hafif sarılık var, sütüm çok çok az, max 3 saatte bir memeden mama ile besliyorum, meme ucum yetmiyor silikon uç kullanıyorum. Sürekli süt sağıyorum. Göğüslerim düğüm düğüm, onu açmaya çalışıyorum bir yandan. 6 günde toplamda 15-20 saat anca uyumuşumdur. Geceleri çığlık kıyamet, susturamıyoruz, en son babasının kucağında uyutuyoruz korka korka, biraz uyuyalım diye. Yorgunluk, uykusuzluk max seviyede, düzene ne zaman gireriz onu bekliyorum. Eşim ve annem inanılmaz yardımcılar, ona rağmen perişan haldeyim. Eşim yarın işe başlayacak, çok korkuyorum bir kişi eksilmesinden 🥹 Göğüsten direkt emzirebilen ve sütü gelenler çok çok şanslısınız kızlar. Çok büyük bir konfor. O günlere gelmeyi iple çekiyorum 🙏
Ama her şeye rağmen öyle bir sevgi ki güç geliyor insana kokladıkça 😇

Benim ilk yürümemi 12 saat sonra yaptılar. Hemşire sondamı çıkardı, altımı bağladı üstüme zaten gecelik giydim kolaylık olması için. Gazını takip ediyorlar evet, ben 20 saat falan yapamadım, öyle olunca ilaç verdiler, sonra yapmaya başladım. Sürekli soruyorlar yaptın mı diye. Çünkü bir yandan çıkışımız yapılacağı için gaz çıkarmadan göndermek istemiyorlar.

Canım 40+0 da her şey yolunda olmasına rağmen, ben 3-4 gün daha beklesem mi diye içim içimi yerken doktorum beklemeyi genel olarak risk gördüğü için suni ile başladık. Ki çok korkuyordum normalde suniden. Ama başlayınca korkularım azaldı. Sonra oğlum kakasını yapmış, doktor suyumu patlatınca gördük. Acil sezaryene dönmem gerekti. İlk doğumum, vajinal olmasını o kadar isterdim ki. Sezaryen gerçekten kolay değil. Yani zorunlu olmadıkça gerçekten daha rahat olacağını düşünerek sezaryen yapılmamalı diye düşünüyorum. Her şey yolundaysa suni de denenmeli, güzel giderse epidural de aldın mı misler gibi doğurup 1-0 önde başlamak en güzeli.
Ha sezaryen de hayat kurtarıyor, iyi ki var o ayrı.

Bir de benim hikayemde iyi ki 40 tan sonra beklemem diyen doktora denk gelmişim diyorum. Bana kalsa beklerdim ve belli ki kakasından dolayı sorun yaşardık.

Elbette herkesin süreci ayrı ilerliyor. Henüz doğum yapmamış annelerime kolaylıklar diliyorum. Hangi şekilde olursa olsun, zor ama evet sonu çok güzel ❤️
Ben bekleme konusunu doktora sordum bebeğin genel durumu iyiyse bekleyebiliriz diye yuvarlak bi cevap verdi hiç haftadan falan bahsetmedi. Bu seferki kontrolde kaka konusunu da bir sorayım benim de aklıma takılıyor henüz haftam dolmamış olacak ama dolduğunda nasıl bir yol izleneceğini bilmek istiyorum 🥲 biz ne kadar plan yaparsak yapalım nihayetinde bebek istediği şekilde geliyor 🫠

Ğ

canım ben de 38+3’üm. Bebek de pek gelecek gibi değil sanki hiçbir belirti yok, yalancı sancı bile 😅 Doktoruma bizzat sordum suni sancıya pek yanaşmadı. Hem bebek hem de anne için stresli bir süreç bence dedi, belli bir açılma oranında doğumu hızlandırmak için suni sancı işe yarar ama suni sancı ile doğum başlatmayı önermem dedi. Ben de haftası dolduğu halde gelmezse sezeryan olacağım
40+0 a mı 41+0 a mı bekletiyor yani canım senin doktor

Back
X