Ben de yazsam aynılarını yazardım canım. Aynı durumdayız, hafif sarılık var, sütüm çok çok az, max 3 saatte bir memeden mama ile besliyorum, meme ucum yetmiyor silikon uç kullanıyorum. Sürekli süt sağıyorum. Göğüslerim düğüm düğüm, onu açmaya çalışıyorum bir yandan. 6 günde toplamda 15-20 saat anca uyumuşumdur. Geceleri çığlık kıyamet, susturamıyoruz, en son babasının kucağında uyutuyoruz korka korka, biraz uyuyalım diye. Yorgunluk, uykusuzluk max seviyede, düzene ne zaman gireriz onu bekliyorum. Eşim ve annem inanılmaz yardımcılar, ona rağmen perişan haldeyim. Eşim yarın işe başlayacak, çok korkuyorum bir kişi eksilmesinden

Göğüsten direkt emzirebilen ve sütü gelenler çok çok şanslısınız kızlar. Çok büyük bir konfor. O günlere gelmeyi iple çekiyorum

Ama her şeye rağmen öyle bir sevgi ki güç geliyor insana kokladıkça
Benim ilk yürümemi 12 saat sonra yaptılar. Hemşire sondamı çıkardı, altımı bağladı üstüme zaten gecelik giydim kolaylık olması için. Gazını takip ediyorlar evet, ben 20 saat falan yapamadım, öyle olunca ilaç verdiler, sonra yapmaya başladım. Sürekli soruyorlar yaptın mı diye. Çünkü bir yandan çıkışımız yapılacağı için gaz çıkarmadan göndermek istemiyorlar.
Canım 40+0 da her şey yolunda olmasına rağmen, ben 3-4 gün daha beklesem mi diye içim içimi yerken doktorum beklemeyi genel olarak risk gördüğü için suni ile başladık. Ki çok korkuyordum normalde suniden. Ama başlayınca korkularım azaldı. Sonra oğlum kakasını yapmış, doktor suyumu patlatınca gördük. Acil sezaryene dönmem gerekti. İlk doğumum, vajinal olmasını o kadar isterdim ki. Sezaryen gerçekten kolay değil. Yani zorunlu olmadıkça gerçekten daha rahat olacağını düşünerek sezaryen yapılmamalı diye düşünüyorum. Her şey yolundaysa suni de denenmeli, güzel giderse epidural de aldın mı misler gibi doğurup 1-0 önde başlamak en güzeli.
Ha sezaryen de hayat kurtarıyor, iyi ki var o ayrı.
Bir de benim hikayemde iyi ki 40 tan sonra beklemem diyen doktora denk gelmişim diyorum. Bana kalsa beklerdim ve belli ki kakasından dolayı sorun yaşardık.
Elbette herkesin süreci ayrı ilerliyor. Henüz doğum yapmamış annelerime kolaylıklar diliyorum. Hangi şekilde olursa olsun, zor ama evet sonu çok güzel