• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Ben Aralık sonunu beklemek istemiyorum çok yoruldum hiç bir kıyafet olmuyor 🥹

😂hadi kanka bekliyoruz

Senin için aynı şeyi düşündüm çok zorlu bir süreçti hayırlısı neyse o olsun kuzum
Canımsın kuzum cok sağol 🙏😍 saglikla 37leri görelim de herşey yolunda gitsin. Gercekten dedigin gibi biraz bana cok yüklenilse de sonunu düşünüyorum 😍🙏 sonu güzel olacak yavrumuz sağlıkla gelecek bu benim yasadigim herseyi unutmama yeter🙏💗🥲

Kızlar empati kurup haklı hissettirdiğiniz için teşekkür ederim 🌸
Kişilik olarak çok yardım talep edebilen biri değilim ama normalde de sulugöz olduğum için üzüldüğüm belli olur ve karşımdakinden beni anlamasını beklerim. Bu konuda da öyle açıkçası. Açık açık ben zor durumdayım ihtiyacım var diyemem. İhtiyacım olduğu belli ve karşımdaki bunu anlayıp bir şeyler yapmıyorsa ya da sırf ben dediğim için yapacaksa yapmasın daha iyi, ben başımın çaresine bakarım derim. Nitekim zaten o gün görüntülüde hüngür hüngür ağlamama rağmen arayıp bu konuyu tekrar dile getiren de olmadı. Kayınvalidem ay başında gelecek. O da iyidir sağolsun ama sadece biraz ben çok iyi çocuk bakarım kafasında olduğu için biz yaptık bir şey olmadı konuları var ve beni yoruyor.
Bir kaç gün kendimi çok üzdüm ve Cuma akşamı bebeklerimin hareketleri azaldı gibi hissettim. Dün hastanedeydik. Oğlum zaten çok aşağılara inmişti şimdi de suyu azalmış. NSTye bağladılar ama bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Doktorum hareketlerinde azlık hissedersen hemen gel NSTye bağlasınlar dedi.
Artık bu konuyu da içimde kapattım. Biz de bugün hastane çantamızı hazırlayacağız inşallah. Yarın 34+0 olacağız. En azından 3hafta daha bebeklerimin sabretmesini ve 2,5kiloyu geçerek kavuşmayı bekliyor olacağım.
annabelica annabelica beni de korkanlar kulübüne ekleyebilirsin çünkü bende de nasıl yapacağım, iyi bakabilecek miyim korkuları başladı 🤦🏻‍♀️
Pamlok Pamlok dün biz de gebe okulundaydık ama ben çok verim alamadım açıkçası ya. Sence nasıldı?
Canım haklısın sen 🥲 ama bence kv ile orta yolda bulusursunuz. Hatta belki birbirinizi biraz daha iyi anlarsınız bu süreçte cunku 2 bebisle süreci idare etmen senin icin tek basina zorlu olacak ama tecrübeli birinin bildikleri bazende akışına birakmak sana iyi gelir.
Inan ki bu bizim arastirmalarimiz yüzünden annelerimizin yaptiklari bize yanlis geliyor,yoksa bizleri onlar büyüttü biraz da biz tamam neyse diyebiliriz diye düşünüyorum.
Onlarda bizi ve bebislerimizi düşünüyor.
Sen kv ile uyum icerisinde gecirmeye bak bosver artik annenin gelmemesini düşünüp canını sıkma 🙏
Suyundaki azalma nedenmis peki canım birsey dedi mi doktor

Güncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor 🫰🏻👈🏻👈🏻👈🏻👈🏻👈🏻
Ben 67 ile başlamışım
75 kiloyum 9 8 kilo arası gidip geliyorum korudum son iki üç ay
64 ile başladım 76 kg ile doğuma gittim bu sabah tartıldım 69 çıktım yılbaşına kadar 60 olursam süper 🤩

Güncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor 🫰🏻👈🏻👈🏻👈🏻👈🏻👈🏻
Ben 67 ile başlamışım
Ben 62kg ile başladım en son 74kg olmuşumdur
yanee 12kg aldım net🤣🤌🏼

Kuşum bu arada kaç derecede kaç dakika yıkadın renklerini ayırdın mı? Renk koruyucu mendil aldım en kısada 20-30 derecede kendi deterjanıyla yıkıyım diye düşündüm sonra da kurutmaya atıp en düşük ısıda biraz kurutayım diye düşünüyorum ama bi akıl verebilir misin ya

Canım ben ayırdım, koyuları, battaniye gibi daha tüylü şeyleri, renklileri derken epey bir makine çıkardım 🙈 bu mendili ben de sormuştum ama ben mendil kullanmadım🥹 kurutmaya atmamalısın küçülüyor, mecburen serdim ben, burada bir arkadaşın ki bayağı çekmişti 🥹 40 derecede yıkadım ben, emin olamadım ama nasıl olsa yüksek buharda ütüleyeceğim dedim, çoğunu da ütüledim 🥰😍
Canikolar ben en bastan aldim renk koruyucu mendillerden ama bbilmiyorum kullansam mi. Ay 40 derece cok degil mi ben 30 da yikarim diye düşündüm. Sonucta su an öyle bir pislikleri yok ya

Annemde de tansiyon biranda yükselince olur kanama bünyen tansiyona alışmış olabilir canım ama bebeğe bir etkisi olur mu bilmiyorum düştü mü şuan
Çok geçmiş olsun
Sabahtan beri belirli aralıklarla ölçüyorum hiç düşmedi 12-8 ama iyiyim yani bencede alışmış olabilir bünyem maksimum benim
10-7 yada 11-7 çıkıyordu normaldede ölçtüğümde ya bide uykumu alamıyorum artık gece hep kalkıyorum dün saydım 12 kere wc ye kalkmışım acaba uykusuzlukta etkiliyo olabilir mi diye düşünüyorum

Canım öncelikle tabi ki bende kimseden bir talepte bulunamam içimde yaşarım insanların anlamasını beklerim o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bence kayınvalidenle de süreci doğru iletişimi kurarak çok güzel geçireceksin 🤗 eşin biraz daha aktif rol oynar annesine müdahale eder gerekirse sen bu stresleri yaşamazsın. Öncesinde eşinle açık bir şekilde konuş bence rahatsız olacağın şeyleri 🤗
Ben bir gün önce güven hastanesininkine de gitmiştim ikisini karşılaştırcak olursam, bazı bilgiler yüzeysel kaldı ama hastanenin bakış açısını anlamak adına güzel bir etkinlikti bence canım. Güvendeki bazı şeyler beni tatmin etmemişti dün daha iyi hissettim. Sen tam olarak hangi konuda verim alamadın
Canım ben galiba bebek bakımı ile ilgili daha çok bilgi edinmeyi isterdim. Daha çok uygulama isterdim. Bazı konular bana gereksiz geldi. Mikrobiyata gibi mesela. Bizim burada birbirimize danıştığımız konuları uzmanlar tarafından duymak daha verimli olurdu bence. Bazı konuların anlatıcıları da iyi değildi bence. Psikoloji kısmını ya da kordon kanı anlatıcıları gibi. Bir de bence kesinlikle bu gebe eğitimi bir günde olmamalı. Şehir hastaneleri gibi günlere bölünmeli. Özellikle ileri haftalardaki gebeler için o kadar süre sandalyede oturmak çok zor.

Ben 67 ile başlamışım
52ydim ben de hamile kalmadan önce şu an +7 ile 59um 🥹 benim kilo almam bi tik yavasladi gibi sanki artik cok yiyemiyorum ama gobegimin masallahi var 🤣 buyrun size 31+2den güncel göbiş fotisi 🤣

Eklentiler

• 0149DD9B-7E11-4C2A-97D0-53D8DA85BCF4.webp
    0149DD9B-7E11-4C2A-97D0-53D8DA85BCF4.webp
    24 KB · Görüntüleme: 81
Ben 67 ile başlamışım
63 le başladım 31+4 te 73 kiloyum 🫠 kendime max 80 demiştim. En fazla 7 kilo hakkım kaldı 🤣

Ben 67 ile başlamışım
34+5 12 kg ile devam 67 ile hamiş kaldım şuan 79 kg gördüm bi 3 kilo daha alırım gibi

Canım haklısın sen 🥲 ama bence kv ile orta yolda bulusursunuz. Hatta belki birbirinizi biraz daha iyi anlarsınız bu süreçte cunku 2 bebisle süreci idare etmen senin icin tek basina zorlu olacak ama tecrübeli birinin bildikleri bazende akışına birakmak sana iyi gelir.
Inan ki bu bizim arastirmalarimiz yüzünden annelerimizin yaptiklari bize yanlis geliyor,yoksa bizleri onlar büyüttü biraz da biz tamam neyse diyebiliriz diye düşünüyorum.
Onlarda bizi ve bebislerimizi düşünüyor.
Sen kv ile uyum icerisinde gecirmeye bak bosver artik annenin gelmemesini düşünüp canını sıkma 🙏
Suyundaki azalma nedenmis peki canım birsey dedi mi doktor
Evet canım iki bebeğimle deneyimsiz bir anne olarak süreci tek başımıza götürmeye çalışmak bizim için çok zor o yüzden illa ki desteğe ihtiyacımız var. Bundan sonra canımı sıkan şeylere odaklanmak yerine mevcut durumun iyi yönlerine odaklanmayı seçiyorum 🌸
Su azalması nedeni ile ilgili bir şey demedi canım. Ama artık bu haftalarda böyle şeyleri normal karşılıyoruz dedi. NSTde de bir şey çıkmaması sevindirdi bizi. Bu arada bizim hastanenin kadın doğum acili yok ama 6.katta doğumhane hep açık sıkıntı hissedersen gel NST ye bağlasınlar dedi aklınızda bulunsun.
Senin de günün belli olmuş hayırlı olsun 🌸
Dün gebe okulunda benim yine kafamı karıştırdılar. Planlı sezaryen ile ilgili soru sordum. Doktor ben planlı sezaryen diye bir şeyi doğru bulmuyorum gibi konuştu. Sancıların beklenmesi lazımmış ki oksitosin hormonu salgılansın bu da süt üretimini aktive etsin falan dedi. Yine doktorlar arası farklar 🤦🏻‍♀️

Canikolar ben en bastan aldim renk koruyucu mendillerden ama bbilmiyorum kullansam mi. Ay 40 derece cok degil mi ben 30 da yikarim diye düşündüm. Sonucta su an öyle bir pislikleri yok ya
Ben normalde hep çamaşırlarımda kullanıyorum ama bi sorun olmaz heralde ya bi sıkıntısı mı varmış ki

Ben 67 ile başlamışım
58 le hamile kaldım 11 kiloyla devam 69 um şuan doğumdan sonra korse spor diyet ne varsa üstüme fırlatsınlar inşallah yapabilirim 😂😂

Back
X