• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Kızlar merhaba
15 aralıkta 38+3 de planlı sezeryan olacağım ilk bebeğim dolayısıyla daha önce doğum yapmadım.panik ve stres yapan biri olduğum için sezeryan olmaya karar verdim genel anestezi olmak istiyorum ama doktorum ısrarla spinalde kararlı.Spinalde kötüleşmekten ve süreçleri yönetememekten korkuyorum daha önce spinal veya geneli deneyimlenen olduysa deneyimleri ve tecrübelerinizi yazabilir misiniz şimdiden stres oldum Spinalde sakin kalabileceğimi düşünmüyorum 🙄

Kızlar merhaba
15 aralıkta 38+3 de planlı sezeryan olacağım ilk bebeğim dolayısıyla daha önce doğum yapmadım.panik ve stres yapan biri olduğum için sezeryan olmaya karar verdim genel anestezi olmak istiyorum ama doktorum ısrarla spinalde kararlı.Spinalde kötüleşmekten ve süreçleri yönetememekten korkuyorum daha önce spinal veya geneli deneyimlenen olduysa deneyimleri ve tecrübelerinizi yazabilir misiniz şimdiden stres oldum Spinalde sakin kalabileceğimi düşünmüyorum 🙄
Stres yapmayın derim duruma göre sakinleştirici ile uyutuyorlar doğum anında. Benim tansiyonum çıkınca sakinleştiri vermişler parça parça hatırlıyorum tatlı bir uyku hali oluyor

Stres yapmayın derim duruma göre sakinleştirici ile uyutuyorlar doğum anında. Benim tansiyonum çıkınca sakinleştiri vermişler parça parça hatırlıyorum tatlı bir uyku hali oluyor
Ameliyat esnasında uyuşmama yada hissetme durumu olmasından korkuyorum,genel anestezi de iyileşme süreci uzun ve ağrılı diye doktorum yapmak istemiyor arada kaldım iyice

Ameliyat esnasında uyuşmama yada hissetme durumu olmasından korkuyorum,genel anestezi de iyileşme süreci uzun ve ağrılı diye doktorum yapmak istemiyor arada kaldım iyice
Uyuştuğundan emin olmadan başlamıyorlar kesinlikle. Kolay bir ameliyat değil evet ama bebeğe odaklanmak süreci kolaylaştırıyor

Yarın doğumu olacak kızlar çok güzel geçsin doğumunuz bizi de habersiz bırakmayın 🫶💋🤩 @onucanahtar D danmii
Canıııımmm çok teşekkür ederim son hazırlıklar kontrol derken bakamamıştım bide hergün birileri arıyor bugünde doğurmadım diye açıyorum telefonu 😂😂 tarihi söylemediğim için aileme uzaktalar merak ederler diye. Doğum sonrası kendime gelince tecrübelerimi paylaşacağım 🥰

32.haftada gittigim de 2120 43 cm mis kızım doktorum hic iri bebek demedi bana canim
suan 36+4 hala beklemedeyim
karnımda da hala yer varmis
38+5 gun vermisti aslinda
ama tansiyondan dolayi 37+4 de sezeryan olucam nasipse
saglıkla gelsin bebişin de hic takma kafana önde gidip 40.haftaya goren var hayırlı saglıklı zaman da gelsin inşallah
Benimki 32haftalıkken 2500 gramdan biraz fazlaydı doğal olarak doktor kilosu çok demişti ama son haftalarda kilo alması yavaşladı mesela. Yarın doğuma gitcem geçen haftaki kontrolde 3300dü 37+5teydim. Doktor kilosu iyi dedi bence son zamanlarda kilo alımları azalıyor

ya masallah güle güle büyütün. Çok iletişim derdinde degilim gereken bilgileri ve yetkinliği takibi iyi olsun benim için yeterli. Çünkü bir önceki gebeliğim 37. haftada ölü doğum ile son buldu. Şimdi tekrar gebeliğimde dr seçiminde zorlanıyorum. o yüzden görüşlerinizi almak istedim.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
Kendisi zaten riskli gebelik uzmanı. Ben de ikiz gebeydim. Çoğul gebeliğe göre iyi bir haftada (36+4) doğum yaptım ve bebeklerimin kuvöz sürecimiz olmadı. Çoğu şeyi öngördü zaten. Burada 4 kişiyiz aynı doktora takipli olan ve üçümüz riskli gebeydik. Güven veren bir doktor 👍🏻

Kızlar merhaba
Canım zaten pek bir şey hissetmiyorsun. Benim ikiz olduğu için mi bilmiyorum bebekler çıktıktan sonraki aşamalarda biraz ağrım oldu uyuttular beni ve öyle devam ettiler ama genel anestezi değil. Yarım saat sonra uyandım zaten. Bence şans verebilirsin 🌸

Ay bugün denedim ben rahat rahat bacak bacak üstüne atabiliyorum 🤣 hep erken gelmesinden korktum ama ocak annesi falan olcam bu gidişle galiba 🤣
Ben atamıyorum sağ bacağımı 😅 kemiklerim ayrılıyor gibi hissediyorum hoş ayakta pantolon giyerkende kaldıramıyodum ama normal doğum belirtim yok 😂 doktorum sezaryen düşündüğüm için çatı muayenesi de yapmamıştı nst ye de bir kere girdim. Yarın sezaryen olcak 😂 normali beklesem 40 haftayı bulcaktı heralde gelmeye niyeti yok gibiydi 😂

Ameliyatdan sonra ağrınız çok fazla oldu mu birde iğneyi hissettiniz mi
İlk 3-4 saat uyuşukluk sürdüğü için bir ağrı hissedilmiyor o esnalarda emzirme ile uğraşmıştım sonrasında uyuşukluk geçince ağrım oldukça ağrı kesici verdiler 3-4 gün içinde toparlanılıyor. İğne de normal aşı gibi düşünün battığını hissediyorsunuz sonra hemen sıcaklıkla birlikte uyuşma başlıyor

Kızlar merhaba
Korkunuzu anlıyorum ama şöyle düşünün, spinal sırasında herhangi bir sorun olduğunda zaten sedasyonla uyutuyorlar sizi, hiç bir şey hissetmiyorsunuz

Benimki 32haftalıkken 2500 gramdan biraz fazlaydı doğal olarak doktor kilosu çok demişti ama son haftalarda kilo alması yavaşladı mesela. Yarın doğuma gitcem geçen haftaki kontrolde 3300dü 37+5teydim. Doktor kilosu iyi dedi bence son zamanlarda kilo alımları azalıyor
Benimki 38 hafta iki günlük 3050 gram dedi canım sıkıldı ya sanki geçer sefer daha iyiydi
Bu arada kızlar doktor um artık bekliyoruz bebeği dedi bende çok kaygılı ve panik halindeyim hiç sakin kalamıyorum 😔

Benimki 38 hafta iki günlük 3050 gram dedi canım sıkıldı ya sanki geçer sefer daha iyiydi
Bu arada kızlar doktor um artık bekliyoruz bebeği dedi bende çok kaygılı ve panik halindeyim hiç sakin kalamıyorum 😔
Kuzu vajinal doğumu mu bekliyorsun yoksa gün falan vermiş miydi 🙈 niye o kadar kaygılısn kuzu stres yükleme kendine 😘

Canıııımmm çok teşekkür ederim son hazırlıklar kontrol derken bakamamıştım bide hergün birileri arıyor bugünde doğurmadım diye açıyorum telefonu 😂😂 tarihi söylemediğim için aileme uzaktalar merak ederler diye. Doğum sonrası kendime gelince tecrübelerimi paylaşacağım 🥰
Hadi bakalım güzel haberler bekliyoruz 🥰
Bugün emzirme yaptık, kan değerleri düzelmiş dediler. Yarın sabah gidip emzirip eve getiricez inşallah bir aksilik olmazsa. Sizin durum nasıl? Görebiliyor musunuz bebişi?
Ayy hadi bakalım 🤩 çok sevindim canım 😍🙏

Back
X