• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Kızlar doğum belirtileri olmadan sırf bebeğin haftası doldu diye suni denenmeli mi sizce ? Açıkçası hem doğum sancısı çekip sonra sezaryen olmak istemiyorum 🫠 çok yorucu olur gibi geliyor. Baktım hiç doğacak gibi değil direkt 40+0 a sezaryen günü mü alsam kafam çok karışık doktora sordum ne kadar bekletiyorsunuz diye bebek iyiyse bekletiriz gibi genel bi cevap verdi
Tam olarak aynı endişeyi yaşıyorum canım ben de. Açılmam 1 cm onu da doktor açtı 😂 rahim kaslarım yumuşamış ama hala mesafe var dedi doktor. Perşembe 40+0 oluyorum. O güne kadar kendi gelmezse suni sancıyla başlatıcak. Ben de direkt sezeryan mı olsam yoksa suni mi alsam kararsızım

Tam olarak aynı endişeyi yaşıyorum canım ben de. Açılmam 1 cm onu da doktor açtı 😂 rahim kaslarım yumuşamış ama hala mesafe var dedi doktor. Perşembe 40+0 oluyorum. O güne kadar kendi gelmezse suni sancıyla başlatıcak. Ben de direkt sezeryan mı olsam yoksa suni mi alsam kararsızım
Doktorun bu durumda suniyi öneriyor mu yani canım ? Çok zor bi karar gerçekten neye göre düşünüp karar vermeliyiz acaba 🙁 benim de yumuşama var ama bebek tam kanalda değil. Bi de hiç düzenli sancı ya da açılma yokken direkt suni almak bebeği strese sokmaz mı acaba sonuçta tamamen dışardan müdahale edilmiş oluyor

Kızlar hepinize selam, buralarA pek bakamadım kusura bakmayın merakta bıraktım
Pazar günü acil sezeryanla doğum yaptım, yeni yeni kendime gelebildim.
Biliyorsunuz aktiftim, cumartesi günü akşam kasıklarımda ufak ufak sancılar vardı pek dikkate alınmayacak, pazar günüde aynı şekilde devam etti, pazar günü gündüz hastaneye gittim ne olur ne olmaz nst bağladılar sancım yoktu eve yolladılar, akşam saat 20:44 gibi karnıma bıçak saplanmış gibi ağrı girdi, gaz sandım bekledim geçmedi, ılık duş aldım ve bekledikçe şiddetti arttı doğrulamadım, hemen tekrar hastaneye gittik nst bağlandım sancı 5 çıkıyor ama ben en son sedyede titreme krizi geçiriyordum. Hemen usg baktılar plasenta dekolmani olmuş yanı duvardan ayrılmış iç kanamam başlamış. Kendi dr 10 dk içinde geldi hemen organize olup sezeryana aldılar, kızım sağlıkla dünyaya geldi çok şükür, ben kan kaybım çok olduğu için, 4 güne yakın kaldım hastanede o yüzden buralara pek bakamadım. Çok şükür ki Allah bebeğimizi sağlıklı bize bağışladı, şimdi yavaş yavaş toparlanmaya başlıyoruz
Çok geçmiş olsun üzüldüm😔 kızını Allah analı babalı büyütsün. Hep güzel günlerini göstersin🌷 sen nasılsın?

Sezeryan ile doğum yapan arkadaşlarım sizlere sorularım var 🙈 ameliyattan nekadar sonra ayağa kaldırıyorlar? Hemşire mi üzerimizi giyindiriyor? Bir de oday getirdiklerinde idrar yapma, gaz çıkartma illa zorunlu mu bir süresi var mı yada ( bundan çok emin değilim gülmeyin saçmaysa 😬)
Ben 9 gibi odaya geçtim, ilk odaya gelince sadece üst pijama giydiriyorlar, saat başı falan kanama kontrolü yapılıyor. 5-6 saat içinde bacaklara his geldikten sonra yürütüyorlar. Yürütmeden önce tabii sondayı çıkartıyorlar ve alt pijamanı giydiriyorlar. Hepsini hemşireler yapıyor. Yürümeden önce yemek yemiştim ben, saat kaç gibi getirdiler, 4 saat yeme içme yok demişlerdi. Sonda çıkarıldıktan sonra idrara çıkınca haber veriyorsun hemşirelere, gaz yapınca da haber veriyorsun, yapamazsan hocaya vizitte söylerler ya da sen söylersin. Ona göre şurup veriyorlar.

Doğum yapanlar durumlariniz nasıl? Ben asla yetistiremiyorum bir şey.dun geceden 0 uykuyla duruyorum.diger günler de 2-3 saat anca uyuyorumdur. Biraz sarılık gibi ve ufak da zaten. 2 gündür kakasını da yapmadı diye 2 saatte bir uyandırıp besliyoruz.bebis siseyi bitirene kadar 1 saat geçiyor resmen.hem emzirmeye çalışıyorum hem de 2 saatte bir sagiyorum. Uykusuzluğa falan dayaniyorum Allah'tan ama hep bir şey eksik kalıyor.ins kısa sürede toparlanır
2 saatte bir uyanmak çok yorucu gerçekten. Neden hem emzirip hem sağım yapıyorsun, emmek istemiyor mu?

Sen ne zaman doğuruyorsun kuzum pek yazmıyorsun ☺️
Bende bilmiyorum ondan 😅 15 aralıktan sonra her an gelebilir dedi haftaya Salı dikişimi aldıracağım belki o gün belki daha sonra dedi doktorum şuanlık normal gidiyor süreç ondan kestiremiyorum bir yandan sanki en son ben doğuracakmışım gibi hissediyorum 🤔🐣 sağlıkla gelsinlerde artık zorlanıyorıum gelebilir son haftalar çok zormuş Rabbim tüm hamilelere sabır versin içinde lohusa annelere de sonraki süreçte zor 🥹ama güzel 😍

annabelica annabelica cnm dogurmssn hayrli olsun rabbim anali babali saglikli uzun omurler nasip etsin 🌸🌸
Buraya girmeyeli cogu dogum yapmis sanirim en son ben doguracam🤣
Sağol canım. En hayırlı zamanda gelsin bebeğin sağlıkla 🥰🙏
Kızlar merhaba, bende doğum yapalı 11 gün oldu mesajları anca okuyabildim. Grubun çoğu doğum yapmış bütün doğum yapan anneleri tebrik ediyorum Allahım analı babalı uzun sağlıklı ömürler versin inşallah🙏🏻 buraya yazmıştım 2 aralık salı günü 12.06 da kızım dünyaya geldi ultrasonda hep 2 hafta gelişim geriliği vardı 2380 gr 46 cm çok şükür sağlıklı bir şekilde doğdu 1 gece hastanede kalıp ertesi gün evimize geldik en büyük endişelerimden birisi bebeğimin küvez ihtiyacı olup olmayacağıydı çok şükür ki olmadı sağlıkla yanıma geldi 🥹 bu annelik çok duygusal birşeymiş her geçen gün ilk günki halini özlüyorum çok çabuk büyüyorlar aşırı duygusallık yarattı bu annelik bende
Önemli olan da sağlıklı doğması canım doğduktan sonra da büyüyor nasılsa🥰 Maşallah bebeğine gözün aydın 🥰
Bende bilmiyorum ondan 😅 15 aralıktan sonra her an gelebilir dedi haftaya Salı dikişimi aldıracağım belki o gün belki daha sonra dedi doktorum şuanlık normal gidiyor süreç ondan kestiremiyorum bir yandan sanki en son ben doğuracakmışım gibi hissediyorum 🤔🐣 sağlıkla gelsinlerde artık zorlanıyorıum gelebilir son haftalar çok zormuş Rabbim tüm hamilelere sabır versin içinde lohusa annelere de sonraki süreçte zor 🥹ama güzel 😍
Ya erken doğum riski derken şimdi en son doğurma ihtimaline geldik🤣 Ne güzel getirdin sonuna kadar hamileliğini. Sağlıkla doğsun en hayırlı zamanda 🥰🙏

Ben buradayım canım 😊🙌🏻🥰🤰
İyi iyi 😌 yoklama yapıyorum haftalık valla
Düzene girmesine çok az kalmış o zaman canım 🥰 doğum yakındır
Amin İnşanlah kuzum valla sen de şimdi benden önce doğurursun hiç kaygısız ol 🫠
Tüm tuşlara basıyorum arkadaşlar niyet ettim bu hafta sağlıkla doğurmaya 🥹😂😂😂
Ben o tuşlara üç haftadır bastım tuş sanki bana basıyor bu terslikte bir iş var karnımda diş çıkaracak yavrucak o kadar fazla rahatladı içerde 🤓

Bebisini kucagina alan annelere hayirli olsun gozunuz aydin bende 35+2deyim ocak anneleriyle burasi arasinda mekik dokuyorum 🤣 mesajlariniz heyecanlandiriyor gercekten sanki bu kadar az kalmadi dogurmama hala aylar varmis gibi hissediyorum size de oyle geliyor muydu 🙈 benim haftamda doguranlar bile varmis burda bakalim benimki ne zaman gelecek saglikla gelsin tum bebisler bi 37yi gorsem tamamim diye dusunuyorum 40i beklemeye de sabrim yok yilbasi paketi olarak yetissin 2025e🤣🤣🤣

Bebisini kucagina alan annelere hayirli olsun gozunuz aydin bende 35+2deyim ocak anneleriyle burasi arasinda mekik dokuyorum 🤣 mesajlariniz heyecanlandiriyor gercekten sanki bu kadar az kalmadi dogurmama hala aylar varmis gibi hissediyorum size de oyle geliyor muydu 🙈 benim haftamda doguranlar bile varmis burda bakalim benimki ne zaman gelecek saglikla gelsin tum bebisler bi 37yi gorsem tamamim diye dusunuyorum 40i beklemeye de sabrim yok yilbasi paketi olarak yetissin 2025e🤣🤣🤣
Ben de doğurmama hala aylar varmış gibi hissediyorum 🤭

Ben de doğurmama hala aylar varmış gibi hissediyorum 🤭
Ben en son vazgeçececekmişim gibi hissediyorum 😂😂 28. Haftada 1 cm açıklık var çalışma dinlen geciksin bir kaç hafta vs dediler bekledim 34 de kolestaz dediler bir iki hafta bekletebilirsek iyi vs onu da bekledim 😂😂 38 e geldim gelişimi geri 36 hafta olarak düşünücez bekletelim dedi yine bekledim 😂😂 doktorum çok genişşş bekliyoruz hala o yüzden doktorların her dediğine takılmayın diyorum en hayırlı zamanı biliyor bebişler bence

Sağol canım. En hayırlı zamanda gelsin bebeğin sağlıkla 🥰🙏

Önemli olan da sağlıklı doğması canım doğduktan sonra da büyüyor nasılsa🥰 Maşallah bebeğine gözün aydın 🥰

Ya erken doğum riski derken şimdi en son doğurma ihtimaline geldik🤣 Ne güzel getirdin sonuna kadar hamileliğini. Sağlıkla doğsun en hayırlı zamanda 🥰🙏
Ayyy valla doğacak diye korkarken şimdi doğmayacak diye korkuyorum 🤣😂 🙏🙏❤️❤️

Doktorun bu durumda suniyi öneriyor mu yani canım ? Çok zor bi karar gerçekten neye göre düşünüp karar vermeliyiz acaba 🙁 benim de yumuşama var ama bebek tam kanalda değil. Bi de hiç düzenli sancı ya da açılma yokken direkt suni almak bebeği strese sokmaz mı acaba sonuçta tamamen dışardan müdahale edilmiş oluyor
Ben de tam olarak aynı şeyi düiünüyorum. Suniyi yavaş yavaş vericez sonrasında kendi sancıların başlarsa zaten kesicez onu dedi .. bakalım. Paxartesi tekrar kontrolüm var. Perşembe de son

Suni sancıdan çekinen arkadaşlar için soruyorum doktorlarınız vajinal fitil yönteminden hiç bahsetmiyor mu?
Benim doktorum vajinal fitil ile başlatabiliriz doğumu gerektiğinde başlamazsa diye bahsetmişti sonrasında doğumum 37+6 da kendisi birden başladığından gerek kalmadı ama suni sancıya göre çok daha güzel gelmişti bana fitil yöntemi
Süreç şöyle oluyormuş, akşamdan hastaneye yatış yaptırılıyor ve vajinaya bir fitil konuluyor, bu fitil 4-8 saat içerisinde etki ediyor ve rahim ağzını yumuşatıyormuş. Rahim ağzı Gerektiği kadar yumuşadığında otomatik olarak vücut kendi sancılarını başlatıp doğum gerçekleştiriyormuş. Doktorum şöyle özetlemişti bi odada kitli olduğumuzu düşün suni sancı bizi kitli kapıya doğru itip odadan çıkmaya zorlar, vajinal fitil ise o kitli kapıyı açar ve rahatça çıkarız.
Suni sancıdan şüpheleriniz varsa bir de bunu sorun hekimlerinize dilerseniz.

Sezeryan ile doğum yapan arkadaşlarım sizlere sorularım var 🙈 ameliyattan nekadar sonra ayağa kaldırıyorlar? Hemşire mi üzerimizi giyindiriyor? Bir de oday getirdiklerinde idrar yapma, gaz çıkartma illa zorunlu mu bir süresi var mı yada ( bundan çok emin değilim gülmeyin saçmaysa 😬)
Odaya ilk gelince pijamanin sadece üstünü giydiriyorlar hemşireler, sonra alt giyiliyor.. Saatini hatirlamiyorum ama bacak uyuşukluğu geçince ( benim biraz geç geçti) yürütmeye çalışıyorlar, ilk kalktığımda yürüyemedim tekrar yatırdılar, bir kaç saat sonra tekrar denediler ve yürüdüm, yürümeye başlayınca çıkardılar sondayı da. Gaz çıkartmak gerekiyor, onu çıkartmadan hastaneden yollamiyorlar, o da yürüdükçe çıkıyor,yürümek önemli 😊

Back
X