• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Doğumdan sonra daha zor olur. İkizler durumu daha zorlayabilir. Destekçilerse durum dicem ama eşiniz geri giderse bence orda yalnız daha bunalacaksınız.
Annemin evi 1 mahalle ötede. Eşyaları taşıyıp gitmek zor gelmese gidicem. Artık doğumdan sonra zor olursa her şeyi toplar gideriz. Eşim gidince daha çok bunaldım. Eşim geri gelecek allahtan doğumdan sonra izni bitince de gideceğiz hemen. Şuan her an doğurma riskim olmasa gidicem o istanbula arabayla o kadar bunaldım 🥲

En küçük de benim bebeğim galiba 2800 kg kuzum benim doktor normal dedi bu arada bana çekmiş oğlum ondan adı Furkan olacak inşallah

Kızlar ben artık çok zorlanıyorum ya. Tek başıma idare ediyorum diyen arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük? Biz 13. gündeyiz. Annem ve eşim çok yardımcı oluyor, babam da evi mutfağı falan hallediyor. Vakit buldukça uyuyorum. Ona rağmen çok tükenmiş hissediyorum. Başım kola al gibi ağrıyor, sırtım iki büklüm tutulmuş gibi emzirmekten, burnum tıkalı ve ağrıyor, dil etlerim kaşınıyor (sanırım bu ikisi alerji kaynaklı) ne kadar uyursam uyuyayım dinlenemiyorum. Bir anda acıkıyorum bir şey yemeye fırsat bulamıyorum elim ayağım titriyor sürekli. Uyurken titreyerek uyanıyorum çoğu zaman. Ama en kötüsü de mental olarak iyiye gitmiyorum kesinlikle. Tek başıma olsam hayatta yapamazdım.
Sarılık için birkaç ay daha devam edecek dedi doktor. Devamlı takip yapıcaz. Her emzirme sonrası 30 ml süt ver diyor ama o kadar çıkaramıyorum. Ya sağıyorum bebeğe boş meme kalıyor, ya emziriyorum sağmaya süt kalmıyor. Bebek emiyor mu bir türlü emin olamıyorum. Doktor sütün yeterli falan diyor ama değil işte. 2 gündür sadece 1 kere kaka yaptı. Memede asla emmiyor. Geldiği gibi uyuyor. Besleyemiyorum. Süt kaşığı ile besledşkçe memede hiç emmez oldu büyük ihtimalle sütüm az olduğu için çok zor geliyor emmek, kolaya kaçıyor. Onu engellemek için şırınga ile emzirirken vermeye başladım. Ama sürekli sağım yapmak emzirmek falan çok zorluyor beni zaten meme uçlarım hep yara oldu. Artık böyle olmayacağını anladım golden goat mama vericem her emzirme sonrasında. Benim psikolojimin bozulması 2 gün mama vermekten daha kötü olacak bebiş için. Artık ağlamasına ya da emmek isteyip kucağıma gelince hiç emmemesine dayanamıyorum. Çok strese giriyorum. O ağladıkça beni sıcak basıyor sıkıntı giriyor yüreğime. Bebeğim kucağımda öylece durmayı çok seviyordum. Şimdi emzirip hemen eşime ya da anneme veriyorum. Bu da beni suçluluk duygusuna götürüyor. Allahım Lohusa depresyonu falan istemiyorum ya. Ama bu süt olayı yetersizlik hissi falan beni pes etmeye itiyor gibi. Sürekli ağlamak istiyorum, hiç ağlamıyorum. Umarım yakında bir yerde patlamam. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum. Neden böyle oldum ya 😔

Günde en az 3-4 sağım yapman lazım biri gece karanlıkta olursa çok daha verimli oluyor. Yumuşaması sütün azaldığı anlamına gelmez aşkım çok normal yumuşaması çünkü bebeğin talebine göre meme sütü üretiyor. Ben 20şer dakika maksimum 30 dakika sağıyorum uyuttuktan hemen sonra. Bir de sağmadan ya da emzirmeden önce 1 bardak ılık su içiyorum.
Sağimı sıklaştirmam lazım desene. Suyu bu günler azalttım ondanda olabilir.

Y

2 3 gün önce de biz aynı durumdaydık zeytinyağı ile karnına masaj yaptım bebek vikcs ile çok minik ayağının altına masaj yaptım biraz faydasını gördüm canım şimdi her gece karnını masaj yapıyorum öyle yatırıyorum
Zaten sık sık bebe yağıyla masaj yapıyorum. Vick deniyecem. Onun neye faydası varki.

Benimde durmuştu bugun cogalinca noluyo dedim bide hasta oldum öksuruk bogaz ağrısı mahvetti beni oksurdukce alttan gidiyo😂
Dün hiç gelmedi . Bugün de akşama doğru kahverengi gibi geldi. Bence gelmesi daha iyi canım. Tabi aşırı olmamak şartıyla .

Kızlar bu sabah ameliyat oldum riskliydi baya ama çok şükür rahmim alınmadan kurtuldum. Ameliyat sırasında baya kan kaybetmemişim kan takviye etmişler. Uyanınca da 2 defa şoka girmişim. Ama sonuç olarak elhamdulillah iyiyim. Allah bu konuda da önce sınadı sonra güzellik nasip etti❤️

Anladim cnm bugun biraz fazla pihtili gelince sıkntili bi durummu acaba dedim
Arada pihtili gelmesi normal canım doktor bana bacağından sızacak kadar fazla olmadığı sürece kanama normal demişti kişiden kişiye göre de değişiyormuş ne kadar sürdüğü benim arkadaşımin ki 3 ay sürmüş 🙈

Kızlar ben artık çok zorlanıyorum ya. Tek başıma idare ediyorum diyen arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük? Biz 13. gündeyiz. Annem ve eşim çok yardımcı oluyor, babam da evi mutfağı falan hallediyor. Vakit buldukça uyuyorum. Ona rağmen çok tükenmiş hissediyorum. Başım kola al gibi ağrıyor, sırtım iki büklüm tutulmuş gibi emzirmekten, burnum tıkalı ve ağrıyor, dil etlerim kaşınıyor (sanırım bu ikisi alerji kaynaklı) ne kadar uyursam uyuyayım dinlenemiyorum. Bir anda acıkıyorum bir şey yemeye fırsat bulamıyorum elim ayağım titriyor sürekli. Uyurken titreyerek uyanıyorum çoğu zaman. Ama en kötüsü de mental olarak iyiye gitmiyorum kesinlikle. Tek başıma olsam hayatta yapamazdım.
Sarılık için birkaç ay daha devam edecek dedi doktor. Devamlı takip yapıcaz. Her emzirme sonrası 30 ml süt ver diyor ama o kadar çıkaramıyorum. Ya sağıyorum bebeğe boş meme kalıyor, ya emziriyorum sağmaya süt kalmıyor. Bebek emiyor mu bir türlü emin olamıyorum. Doktor sütün yeterli falan diyor ama değil işte. 2 gündür sadece 1 kere kaka yaptı. Memede asla emmiyor. Geldiği gibi uyuyor. Besleyemiyorum. Süt kaşığı ile besledşkçe memede hiç emmez oldu büyük ihtimalle sütüm az olduğu için çok zor geliyor emmek, kolaya kaçıyor. Onu engellemek için şırınga ile emzirirken vermeye başladım. Ama sürekli sağım yapmak emzirmek falan çok zorluyor beni zaten meme uçlarım hep yara oldu. Artık böyle olmayacağını anladım golden goat mama vericem her emzirme sonrasında. Benim psikolojimin bozulması 2 gün mama vermekten daha kötü olacak bebiş için. Artık ağlamasına ya da emmek isteyip kucağıma gelince hiç emmemesine dayanamıyorum. Çok strese giriyorum. O ağladıkça beni sıcak basıyor sıkıntı giriyor yüreğime. Bebeğim kucağımda öylece durmayı çok seviyordum. Şimdi emzirip hemen eşime ya da anneme veriyorum. Bu da beni suçluluk duygusuna götürüyor. Allahım Lohusa depresyonu falan istemiyorum ya. Ama bu süt olayı yetersizlik hissi falan beni pes etmeye itiyor gibi. Sürekli ağlamak istiyorum, hiç ağlamıyorum. Umarım yakında bir yerde patlamam. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum. Neden böyle oldum ya 😔
Asla umudunuzu kaybetmeyin benimki de hiç emecek gibi değildi küçük doğdu ve sarılık oldu zayıfladı ısrarla meme verdim tabi aç kalmasın diye mama da verdik yeter ki beslensin diye 10. Günden sonra yeni yeni meme tutmaya başladı memeden hiç vazgeçmeyin biberon yerine kaşık ve şırınga verdik hep

Kızlar bu sabah ameliyat oldum riskliydi baya ama çok şükür rahmim alınmadan kurtuldum. Ameliyat sırasında baya kan kaybetmemişim kan takviye etmişler. Uyanınca da 2 defa şoka girmişim. Ama sonuç olarak elhamdulillah iyiyim. Allah bu konuda da önce sınadı sonra güzellik nasip etti❤️
Çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. Sağlıcakla kalın bebişlerinizle birlikte 🤲🏻🥰

Back
X