Kızlar ben artık çok zorlanıyorum ya. Tek başıma idare ediyorum diyen arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük? Biz 13. gündeyiz. Annem ve eşim çok yardımcı oluyor, babam da evi mutfağı falan hallediyor. Vakit buldukça uyuyorum. Ona rağmen çok tükenmiş hissediyorum. Başım kola al gibi ağrıyor, sırtım iki büklüm tutulmuş gibi emzirmekten, burnum tıkalı ve ağrıyor, dil etlerim kaşınıyor (sanırım bu ikisi alerji kaynaklı) ne kadar uyursam uyuyayım dinlenemiyorum. Bir anda acıkıyorum bir şey yemeye fırsat bulamıyorum elim ayağım titriyor sürekli. Uyurken titreyerek uyanıyorum çoğu zaman. Ama en kötüsü de mental olarak iyiye gitmiyorum kesinlikle. Tek başıma olsam hayatta yapamazdım.
Sarılık için birkaç ay daha devam edecek dedi doktor. Devamlı takip yapıcaz. Her emzirme sonrası 30 ml süt ver diyor ama o kadar çıkaramıyorum. Ya sağıyorum bebeğe boş meme kalıyor, ya emziriyorum sağmaya süt kalmıyor. Bebek emiyor mu bir türlü emin olamıyorum. Doktor sütün yeterli falan diyor ama değil işte. 2 gündür sadece 1 kere kaka yaptı. Memede asla emmiyor. Geldiği gibi uyuyor. Besleyemiyorum. Süt kaşığı ile besledşkçe memede hiç emmez oldu büyük ihtimalle sütüm az olduğu için çok zor geliyor emmek, kolaya kaçıyor. Onu engellemek için şırınga ile emzirirken vermeye başladım. Ama sürekli sağım yapmak emzirmek falan çok zorluyor beni zaten meme uçlarım hep yara oldu. Artık böyle olmayacağını anladım golden goat mama vericem her emzirme sonrasında. Benim psikolojimin bozulması 2 gün mama vermekten daha kötü olacak bebiş için. Artık ağlamasına ya da emmek isteyip kucağıma gelince hiç emmemesine dayanamıyorum. Çok strese giriyorum. O ağladıkça beni sıcak basıyor sıkıntı giriyor yüreğime. Bebeğim kucağımda öylece durmayı çok seviyordum. Şimdi emzirip hemen eşime ya da anneme veriyorum. Bu da beni suçluluk duygusuna götürüyor. Allahım Lohusa depresyonu falan istemiyorum ya. Ama bu süt olayı yetersizlik hissi falan beni pes etmeye itiyor gibi. Sürekli ağlamak istiyorum, hiç ağlamıyorum. Umarım yakında bir yerde patlamam. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum. Neden böyle oldum ya