• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Dün geceden beri 10 dk ile 30 dakika arasında değişen sancılarım var düzensiz ama baya sert vuruyor bazıları vurup geçiyor bazıları uzun sürüyor galiba geliyor ama naz yapıyor Pofi16 Pofi16 sen ne durumdasın doğurdun mu
Doğurmadım canım hala maalesef bekliyorum, benim bebeğim de tam olarak kanala inmemişti acaba doğum anında indiği oluyor mu yoksa önceden inmesi mi gerekiyor acaba korktum şimdi

Lioo Lioo mama vermiyorum. Tek memeden 70-80 cc çıkıyo. Gece 4 saat uyuduğu da oluyo ben uyandırmıyorum artık. Kilo alımı iyi olup sarılık mevzusunu atlattığımız için. Belirteyim de herkes yapmasın.Ama huzursuzluk varsa yarım saate bir kendi istiyor. Gündüz uykusu uzun sürerse 3 saatte emziriyorum.
2 noya da geçtim hatta bir de 3 beden aldım. 1 numara bel göbek her yerden kaçırdı. Ama 2 numarada yandan sızıntı yapmış. Molfix premium ve normal paket dönüşümlü kullanılıyorum da hiç sevmedim. Prima premium almayım diye uğraşıyordum onu alıcam🥲
Kaç günlük senin bebeğin canım ? Gece ben de bazen 3 saatte çok zor uyandırıyorum bıraksam 4 uyuyacak gibi oluyor. Doktora 8 Kasım’da randevum var ama öncesinde sormak istiyordum zaten 3 saatte uyandırmasam olur mu diyecektim

Benimkine 1 numara bile büyük geliyor 😂 kaç kilo oldu minnoş bey
3.284. Gr doğmuştu daha ölçemedik kilosunu. Önümüzdeki hafta gittigimizde ölçeriz. Ama en az 4.5 olmuştur diye düşünüyorum. Benimkinde ilk başlarda 1 numara büyük geliyordu sürekli sırtından taşıyordu

Valla kuzum ben mamayı kestim doktor kilo alımı iyi kes dedi kestim ama belli bir saati yok mesela dunle bugün aşırı sancılı yarım saat uyuyor on dk emiyor bazen bır saat uyuyor öyle belirli bir emzirme saatim yok açıkçası,sık sık emzirmeye çalışıyorum şu anlık ne zaman isterse veriyorum 2 aydan sonra düzene koyarım anca oğlum da öyleydi 2 aylıktı uykusunu ve saatini düzenlemiştim ama şu an buna yapamıyorum
Dr dediyse sütün de varsa kesmen iyi olmuş. Evet ya uykular daha çok değişecek

Kızlar tek tek cevap veremiyorum bebeğimi görmeye gittim oksijen veriyorlar antibiyotik vereceklermiş doğumda oksijensiz kalmış şoka girdim çok aşırı üzgünüm bebeğime dokunamadım bile yorgun bebek dediler 1 hafta-10 gün yoğun bakımda kalacak başına gelen var mı
Ay çok geçmiş olsun. Vakit verdiğine göre o kadar korkulacak bir şey yokmuş bak. İnsallah evine götüreceksin sağ salim. Bu süreçte hem sende iyileş. Sağ sütünü götür. Hatta eve çikarsan bol bol sağım yap at buzluğa kuzucuk bol bol içsin geldiğinde. Sakın stres yapıp sütünü etkileme canım. O orda iyi olmak için yatıyor. ♡♡♡

Kızlar 2 numara beze geçen varmı. 1 numara küçük gelmeye başladı galiba
Kuzum ben geçtim lastik izi çıkıyordu iki numara aldım yalnız molfix'in biri küçük ikisi de biraz büyük geldi şu an tam arada ama büyük olsun sıkıntı yok sızmadığı sürece

Kızlar bebişimin yüzünde isilik benzeri sivilceler çıktı var mı benzer sorunu yaşayan ne yapmam gerekir
Geçen bir arkadaş daha yazmıştı benimkinde de vardı ben alerji oldu zannettim önce minik minik sivilcemsi doktora gittim hani losyon ya da nemlendirici yazdırmaya eskiler buna Etlik der dedi güldü korkulacak bir şey yok yenidoğan'da olur anne sütü ile temizle ya da mustelanın avokadolu kremini önerdi

3 kilo olunca 2 numaraya zaten geçmelisin canım bez yanlardan kapandı mı tamamdır bebek daha rahat eder
Dadlummm benim sıpa zaten 3 kilodan fazla doğdu amma 1 numara bile büyük geliyordu ilk zamanlar. Şimdide belli küçük geliyor. Bu paketim bitince 2 numara geçicem.

Kaç günlük senin bebeğin canım ? Gece ben de bazen 3 saatte çok zor uyandırıyorum bıraksam 4 uyuyacak gibi oluyor. Doktora 8 Kasım’da randevum var ama öncesinde sormak istiyordum zaten 3 saatte uyandırmasam olur mu diyecektim
Bence uyandırma zaten açsa o uyanacak. Ben bir süre sonra uyandırmama taraftarıyım. Çünkü böyle yapincada alışıyorlar. Benim büyük 11 aya kadar 2 saatte bir emdi. Artık illalah etmiştim

Canın tavsiye değildir. 32 günlük olduk biz. Her çocuk farklı ama o dönemde de bizim 4 saat olduğu oldu. Çünkü uyku arasında zor emiyo gazdan çok mutsuz oluyordu. Uyuyorken uyutuyorum ben. 6 saat falan olsa panik yaparım tabi.

Kızlar 2 numara beze geçen varmı. 1 numara küçük gelmeye başladı galiba
ben gectim canim, 2 numara bezde 4-8 kilo diyor, benimki 4 kg dogmustu ama boyu uzun oldugu icin tombik degildi, 1 kullandim ama 2 gundur baktim sizdirmaya basladi, 2 numaraya gectim daha iyi oldu diye dusunuyorum.

Canın tavsiye değildir. 32 günlük olduk biz. Her çocuk farklı ama o dönemde de bizim 4 saat olduğu oldu. Çünkü uyku arasında zor emiyo gazdan çok mutsuz oluyordu. Uyuyorken uyutuyorum ben. 6 saat falan olsa panik yaparım tabi.
Tabii ki danışmadan yapmam ama emsal gösteririm en azından bak oluyormuş diye 😂 Dediğin gibi oluyor gecenin 4ünde hele bide açılırsa uykusu ona da yazık bana da…

Bence uyandırma zaten açsa o uyanacak. Ben bir süre sonra uyandırmama taraftarıyım. Çünkü böyle yapincada alışıyorlar. Benim büyük 11 aya kadar 2 saatte bir emdi. Artık illalah etmiştim
Ya sarılık konusundan öyle korktum ki burda yaşananları görünce, Rabbim hepsine şifa versin. O yüzden aman aç kalmasın diye uğraşıyorum. Yoksa ben de aynı fikirdeyim uyuyorken uyusun dediğin gibi aç olunca zaten uyumuyor ki

Selam kızlar bugün mide bulantımın üstüne acile gittim 7-8 cm açıklığım varmış hiç bişey anlamadım doğumhaneye geçtim epiduralimi yaptırdım ama malesef bebebeğim 9 cmdeyken inmedi aşağı ve strese girdi bu yüzden acil sezaryene alındım bebeğim de yoğun bakımda 3 gün boyunca ne yaşadım hiç anlamadım sezaryen olanlar toparlanmanız kaç gün sürdü ?
Gözün aydın canım sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah 🙏

Kızlar sling kullanıyor musunuz ya da kullanmaya ne zaman başladınız ben almıştım ama daha başlamadım Mete iki haftalık şuan
Biz kullanıyoruz ama eşim takıyor çünkü benim kokumu aldığı an uyanıp emmek istiyor. İlk kez ilk hastane kontrolüne giderken kullandık, bugün de yürüyüşe çıktık. Gıkı çıkmadan uyuyor içinde, çok iyi geliyor

Back
X