• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
avent kullanıyordum onunla içerken bekleme yapıp tekrar çekmeye başlayınca hava yuttuğunun sesi geliyor pipetlilerde bu asla olmuyor Bir de normal biberonda aslında aventide kolik diye almıştım ama başlığında ayar varmış ben onu yapmadım pipetli kullanmaya başladıktan sonra omuz hizama getirip pıt pıtladığım anda üst gazı hemen çıkıyor normal biberonda biraz pıtpıtlıyordum direkt browns vardı evde ona geçtim onu da büyük aldığım için kullanımı çok zor oldu bu önerdiğim markayı aldım şu anlık çok memnunum
Resmen deneme yanılma şeklinde ilerleniyor şu emzik, biberon, mama, bez, ıslak mendim gibi şeyler. Hepsi de ne kadar önemli. Bakalım bize hangisi olacak.

Benim bebenin de sanırım tıkanık göz burda da çok zor bulunuyor. Belirtisi ne sizde tıkanıklığın tam olarak?
Canım hem sulanıyor o göz. Hem de ara ara sarı akıntı oluyo. Göz pınarına masaj yapınca da sarı bir şeyler çıkıyo. Oğlumda da vardı zamanla geçiyor ama gıcık bişi ya.

Doğurdum kızlar,spinal anestezi ile.38+4 3300 gram 51 cm oldu maşallah abisine benziyor🥰
Sezeryanim güzel geçti ama doktorlar bu normal değil diye konustularsezeryan esnasinda.Bebekte mi sorun var dedim kendi kendime tesadufen apandisimin baya sistigini farketiler.Farkli bı Dr daha geldi apandisimi de aldılar.
Emzirdim ,anestezinin estkisi geçince gorucez ağrısını 😂😂Hafiften sizlamaya başladı 😀
Canım tebrikler ❤️ ve geçmiş olsun. Apandisit de iyi denk gelmiş Allah yatırmamış bir daha bıçak altına ☺️ sağlıkla büyüsün yavrun inşallah 🙏

Canım hem sulanıyor o göz. Hem de ara ara sarı akıntı oluyo. Göz pınarına masaj yapınca da sarı bir şeyler çıkıyo. Oğlumda da vardı zamanla geçiyor ama gıcık bişi ya.
Bu dönemlerde ağladıkları zaman gözyaşı gelir mi? Yoksa daha zamanı mı var? Gözleri kupkuru anlayamıyorum. Çapaklanma yok şu an için ama böyle minik minik bezeler var etrafında. Masaj yapıyor musun biraz bastırarak baktım da internette öyle yazıyor. Ay gıcıktır tabi uğraştırır seni.

Eklentiler

• IMG_2091.webp
    IMG_2091.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 8
Normalde ateş falan yaparmış onu yapmadı ben de o sivilce gibi şeyleri süt bulaştığı için oluyor zannetmiştim ilk başta öyle de olmuştu çünkü yanaklarında ama bu sefer ağız içinde ve dudaklarında olduğu için farklıymış bilemedim. Sıkıntılı bir şey mi bilmiyorum bağışıklığına bünyesine bir etkisi olur mu ondan korkuyorum
Evet yüksek ateş ve avuç içinde topukla başlıyor genelde daha sonra ağız içine geçiyor yenidoğan'da nasıl ilerliyor süreci bilmiyorum ama 3 aylıkken ben birazcık sancılı bir süre geçirmiştim çünkü beslenmesini etkiledi huysuzluk hat safhada ama 2-3 yaş bebeklerine göre daha hızlı atlattı

Bu dönemlerde ağladıkları zaman gözyaşı gelir mi? Yoksa daha zamanı mı var? Gözleri kupkuru anlayamıyorum. Çapaklanma yok şu an için ama böyle minik minik bezeler var etrafında. Masaj yapıyor musun biraz bastırarak baktım da internette öyle yazıyor. Ay gıcıktır tabi uğraştırır seni.
Kuzum göz doktoru göz damarlarının daha tam oluşmadığı için gözyaşı olmaz dedi onun için burnundan mesaj önerdi gözlere doğru hafif bastırarak gözyaşı çıkmasını bekleme ıslaklık minik minik olabilir ama direkt akma olmaz dedi çapak sarı akıntı olmadığı sürece korkma dedi

Gelmemesi lazım canım ama o gözden geliyo bizim yaş. Masaj yapıyorum. Gözyaşe ve sarı akıntı gelmiyorsa sizde yoktur bir şey inşallah 🙏

Kuzum göz doktoru göz damarlarının daha tam oluşmadığı için gözyaşı olmaz dedi onun için burnundan mesaj önerdi gözlere doğru hafif bastırarak gözyaşı çıkmasını bekleme ıslaklık minik minik olabilir ama direkt akma olmaz dedi çapak sarı akıntı olmadığı sürece korkma dedi
Yok kuşum öyle çapaklanma çok şükür yok. Ben de hafifte olsa sulanmalı diye düşünüp tıkanıklık mı var diyordum. Hafif masaj yapayım ben de göz temizliği yaparken.

Yok kuşum öyle çapaklanma çok şükür yok. Ben de hafifte olsa sulanmalı diye düşünüp tıkanıklık mı var diyordum. Hafif masaj yapayım ben de göz temizliği yaparken.
Göz temizliği içinde makyaj pamuğumuz var ya onu ılık suyla ıslatmamı söyledi kuru olmayacak dedi çok ıslak da olmayacak nemli olacak ılık suyla dedi 🥲

Göz temizliği içinde makyaj pamuğumuz var ya onu ılık suyla ıslatmamı söyledi kuru olmayacak dedi çok ıslak da olmayacak nemli olacak ılık suyla dedi 🥲
serum fizyolojikle yapıyorum ben de aynen dediğin gibi. Yapaya sormuştum hahah canım yapay 😂😂 göze özele mi götürüyorsun? Devlette nasıl randevu bulacağım bilmiyorum en bulunmayan pol.

Kızlarr şu doğum parasına başvuranlara bişi sorcammm ilk öğretmenim ailem uygulamasında geçen gün ödeme listesi kısmında banka ödeme tarihi 25.10.2025 yazıyordu tesadüfen dün baktım 30.10.2025 yazıyo. 30unda mı yatacak demek oluyor birinci sorum 😂
Alan var mı varsa Halkbank’ta hesap varsa direkt yatıyo gibi bi şey duymuştum bilgisi olan var mı ikinci sorum 😌
Bir gram bile alınamayan doğum yardımımla gidip oğluma bez alam bari 😂😂😂😂

Doğurdum kızlar,spinal anestezi ile.38+4 3300 gram 51 cm oldu maşallah abisine benziyor🥰
Sezeryanim güzel geçti ama doktorlar bu normal değil diye konustularsezeryan esnasinda.Bebekte mi sorun var dedim kendi kendime tesadufen apandisimin baya sistigini farketiler.Farkli bı Dr daha geldi apandisimi de aldılar.
Emzirdim ,anestezinin estkisi geçince gorucez ağrısını 😂😂Hafiften sizlamaya başladı 😀
Gözün aydın canım 🥰

Selam kızlar doğum yapanların gözü aydın hayırlı uğurlu evlatlar olsunlar inşaAllah 🤩
Lioo Lioo canim iki bebekle nasıl geçiyor günler 🌸
Bazen ikisine bakıp bakıp şükür ediyorum. Bazen ikisinin arasında deliriyorum 😅 özellikle gece. büyük benim yanıma geliyor normalde babasıyla birlikte uyuyor. Sarılıp uyumak istiyor. Ben küçükten Bazen vakit bulamıyorum büyüğe. Ama huniyi takıyorum çoğunlukla 🤣 sen nasılsın dertdeş 🤣

Kızlarr şu doğum parasına başvuranlara bişi sorcammm ilk öğretmenim ailem uygulamasında geçen gün ödeme listesi kısmında banka ödeme tarihi 25.10.2025 yazıyordu tesadüfen dün baktım 30.10.2025 yazıyo. 30unda mı yatacak demek oluyor birinci sorum 😂
Alan var mı varsa Halkbank’ta hesap varsa direkt yatıyo gibi bi şey duymuştum bilgisi olan var mı ikinci sorum 😌
Bir gram bile alınamayan doğum yardımımla gidip oğluma bez alam bari 😂😂😂😂
Söylediğin uygulamayı bilmiyorum ama e devletten 4A 4B işgöremezlik ödemesi görme kısmından takip ediyorum ben. Yattı ama pttye gitmem lazım benim halkbank hesabım yoktu

serum fizyolojikle yapıyorum ben de aynen dediğin gibi. Yapaya sormuştum hahah canım yapay 😂😂 göze özele mi götürüyorsun? Devlette nasıl randevu bulacağım bilmiyorum en bulunmayan pol.
Canım devlette,talep oluşturdum yarım saat sonra talebe uygun randevu açıyor hatta saati direk 8 verdi uymadı talebi iptal ettim sonra tekrar randevuya girip tekrar talebi açtım aynı şekilde 20 dakika sonra açti Yenidoğan hemşiresinin numarası vardı o dedi talep oluşturursan hemen düşer diye öyle de oldu eğer randevu bulamazsan da polikliniğe gidersen dedi bu hastanede doğum yaptığını söylersen ilgilenirler dedi ona gerek kalmadı

Back
X