• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Ne kadar vermem gerekir canım sağıyorum bu arada gelen birsey yok anca ucundan damlalar çıkıyor
Sıcak su bende baya işe yaradı balım bol bol kayısı meyve suyu iç günde iki litre bitirdim ben süreklide bişeyler yedim ikinci günde hemen indi sütüm mamayı 25 ml verdik zor oluyordu ama ilk günler çok dikkat ettik sarılık olmadı çok şükür

Google da diyor aslında eli kolu refleks olarak kendini uyandirir yarım kundak iyi olur diye ama bizimde olmuyor emzik de almıyor damaklı yuvarlak uçlu denedim bugün hep öğürdu aventin emzigini almamisyim onu almayı düşünüyorum tutarmi acaba
Ben ikili aventin emzikleri oluyor ya ondan almıştım ikisini de verdim yok kabul etmiyor. Emzik işi biraz garip tek tek denemek lazım hangisini istiyor diye ya da genel olarak emzik istemiyordur. Annem sen asla emzik kullanmadın inşallah oğlun kullanır emer diyordu biraz rahatlarsın diye cidden oğlum da istemiyor benim gibi.

Maşallah de aman nazar değmesin gazsız geceler günler diliyorum hepimize hasjs kiraz patiğini ve kemerini takıyorum ben de ama istemiyor asla taktırmıyor 1,5 gün takabildim resmen benim çocuğum cinleniyor ya asla sıkıya gelemiyor istiyor ki böyle cıbıldak yatayım 😂
Hele o kundak en büyük sıkıntımiz kolları yukarda olcak illa 🤣 en derin uykuda da olsa kıyamet kopuyor serseri serbest still takiliyoruz 🤣 o yüzden sık uyaniyor kolları uyandırıyor bizimkini 🤣 ama ne yarım ne tüm ne battaniye aslaaaa yaptırmıyor

Eklentiler

• IMG_20251023_194104_307.webp
    IMG_20251023_194104_307.webp
    42,7 KB · Görüntüleme: 12
Benimkide cok kaşınıyor deli gibi😂
Nemli bırakma da çabuk düşsün insan rahat rahat ne oturabiliyor ne temizliğini yapabiliyor çok uyuz oluyordum dikişlere. Şimdi de panikliyorum daha böyle mıymıntı davranıyorum oraya karşı alışamadım psikolojik olarak sanırım 😂

Hele o kundak en büyük sıkıntımiz kolları yukarda olcak illa 🤣 en derin uykuda da olsa kıyamet kopuyor serseri serbest still takiliyoruz 🤣 o yüzden sık uyaniyor kolları uyandırıyor bizimkini 🤣 ama ne yarım ne tüm ne battaniye aslaaaa yaptırmıyor
Hahahha yerim ben senin üstünü başını ya maşallah 😂😍😍😍😍 heh aynen öyle benimki de eller yukarda uyuyor eskiden daha çok uyandırıyordu kendi kendini şimdi daha az oluyor alıştı bu şekilde uyumaya ama kundak olsaydı elbette daha rahat uyurdu. Hhaha aynı aynıııııı tepiyor resmen battaniyeyi incecikte olsa örtüyorum ama açıyor 😂

Canım her öğünümde tavuk sulu çorbalar içtim. Salçasız bulgur pilavı, sebze yemekleri. Taze fasülye , bamya özellikle . Her yemeğin yanında dere otu. Sabahları mutlaka yumurta . Kahvaltıda domatesten uzak durdum hâlâ da yemiyorum . Kimyon rezene çayı mutlaka içiyor nemli bırakma tuluk gibi yada sıcak su torbası gibi

Nemli bırakma da çabuk düşsün insan rahat rahat ne oturabiliyor ne temizliğini yapabiliyor çok uyuz oluyordum dikişlere. Şimdi de panikliyorum daha böyle mıymıntı davranıyorum oraya karşı alışamadım psikolojik olarak sanırım 😂
Yarin doktora gidecegim ya Sari akintida geliyor kasintida normalde 40 cikinca gel dediler ama

Kızlar aşırı gerildim ya babamda uçuk çıkıyormuş annem dün ve bugün babamın yanımdaydı, bugün eşim nöbette diye kalmaya geldi babamda uçuk çıkmaya başladığını yeni öğrendim, anneme de bulaştıysa bebeğe bulaşırsa diye aşırı korkuyorum

Bu aradaaaa doktor bana kolik diye sut yoğurt peyniri kessss dedi birde rezene çayı içme bazi bebeklerde gazı tetikliyormus hergun içiyordum kestimm çayı sadece kimyon demliyorum birde papatya içiyorum

Sıcak su tuluk yada pet şişeye koy o bölgeye anestol uyuşturucu Krem kullan saç kurutma makinası ile kurut nemli bırakma ben çok çektim çok geçmiş olsun bunları kullan

Lohusalığı o anlatılan söylenenleri hiç yaşamadım çok şükür. Tek sorun pipili uzun saatler uyumamak için direniyor, gaz sancıları ve ağlamalı krizlere giriyor o zaman uyku sorunu da çok oluyor ve ben aşırı yoruluyorum. Şu uyku sorununu halletsek pipiliyle mutabık olsak sorun kalmayacak ama anlaşmaya yeltenmiyor 😂 Evde de söylemiştim daha önce ama tek çok mutluyum 🥹 sen de mis gibi kafanı dinle ohhhh
Ah bebeğim Allah korusun herkesten o halleri valla. Elinde olmuyo insanın kendinden bağımsız bir şey oluyo. Hormonlarımın sert inişini kabullenip sürece bıraktım kendimi 😅 uyku da hallolucak inşallah ya başka dertleri olmasın da hallederiz bu mevzuyu da.
Ben delircem galiba. Yaklaşık 10 gündür bebeğimi sadece emziriyordum. Geçen doktora gittik az kilo aldığını, beslenemediğini ve 3 saatte bir 90 cc mama vermem gerektiğini söyledi. Şimdi sütüm var tamam mı. Var eminim, sağdım 90 cc biberona koydum içirdim. Mama yerine bazı öğünlerde süt vermeyi planlamıştım 90 cc olduğuna emin olarak. Doktora 90 cc mamayla 90 cc süt eşdeğer mi dediğimde evet demişti. Neyse. Asla doymadı. Yırta yırta ağladı. 45 cc mama yaptım bi tık idare etti. Yarım saat sonra yine aç gibi davranıyor.
Yani süt nicelik değil nitelik olarak yetersiz olabilir mi ? Tamam görüntüde 90 cc ama doyuruculuğu yok belki kalitesiz ? Böyle birşey mümkün mü ? Ben bu memeden emzirme, sağma, mama verme kombinasyonunda boğuluyorum ya sizce nasıl yapmalıyım ? Hem emzirmekten komple kopartmak istemiyorum. Hem sağıp ne kadar çıktığını görmek ve sağdığımı içirmek istiyorum ama 3 saatte bir de mama vermeliyim. Ay bi yardım edin ya
Canım çok çok mümkün. Kız kardeşim emziriyor arkasına boşaltım olmadığı için sağıyordı ona rağmen mama başlandı. Kalorisi yetmiyo sarılığa sebep oluyor diye. Bugün de bir yazı okudum tam soruna göre. Anne sütü kolay sindirilir mama geç o yüzden bebek uzun uyur vs yazıyordu. Orda da kalori açısından aynı olmadığı vardı.

Bu aradaaaa doktor bana kolik diye sut yoğurt peyniri kessss dedi birde rezene çayı içme bazi bebeklerde gazı tetikliyormus hergun içiyordum kestimm çayı sadece kimyon demliyorum birde papatya içiyorum
Bana da süt ve süt ürünlerini kes dediler ama günlük latte içmezsem de ayakta duramıyorum sade kahveye de alışamam titreme geliyor. O da yapmıyordur herhalde diye düşükmek istiyorum. Anne çaylarını ben de içiyordum günde 1 kere içinde rezene var ben de içmeyim bi deneyim bakalım.

Ah bebeğim Allah korusun herkesten o halleri valla. Elinde olmuyo insanın kendinden bağımsız bir şey oluyo. Hormonlarımın sert inişini kabullenip sürece bıraktım kendimi 😅 uyku da hallolucak inşallah ya başka dertleri olmasın da hallederiz bu mevzuyu da.

Canım çok çok mümkün. Kız kardeşim emziriyor arkasına boşaltım olmadığı için sağıyordı ona rağmen mama başlandı. Kalorisi yetmiyo sarılığa sebep oluyor diye. Bugün de bir yazı okudum tam soruna göre. Anne sütü kolay sindirilir mama geç o yüzden bebek uzun uyur vs yazıyordu. Orda da kalori açısından aynı olmadığı vardı.
O cinnet hali hiçbirimizde olmasın aman allah korusun. Uykusuzluğu da halletsek mis gibi olcaz da inşallah hepimiz halledebiliriz 🥹🥹🥹 hormonlar çok enteresan halay çektiği, tepindiği günler oluyor yemin edebilirim ama kanıtlayamam 😂😂

Yarin doktora gidecegim ya Sari akintida geliyor kasintida normalde 40 cikinca gel dediler ama
O bende de var canım normaldir diye umursamadım kaşıntı da oluyor ama kötü koku olmadıkça da gidesim gelmiyor. Yine de git bakalım bi ne diyecek baksınlar

Bana da süt ve süt ürünlerini kes dediler ama günlük latte içmezsem de ayakta duramıyorum sade kahveye de alışamam titreme geliyor. O da yapmıyordur herhalde diye düşükmek istiyorum. Anne çaylarını ben de içiyordum günde 1 kere içinde rezene var ben de içmeyim bi deneyim bakalım.
Papatya mutlaka dene canimmm evet rezeneyi duyunca çok şaşırdım...ilk zamanlarda hipp anne çayı almıştım o berbat etti benide bebegide ondan emindim o yüzden tek rezene ile devam ettim oda gidince papatya kaldım ☘️🤣

Allah Allah ya sakinleştirmesi lazım aslında kundağın ya uykuluyken.
Haklısın o el ayağa dolaşma olayı muhtemelen çoğumuzda var. Kendimi aşırı çaresiz ve ezik hissediyorum ağlamasını durduramayınca 🥲
Philips avent emzik denicem bide yarın alayim belki onu tutar 🥲🥲🥲 kundak da sinir yapıyor benim bebede 😥😥😥

Ben ikili aventin emzikleri oluyor ya ondan almıştım ikisini de verdim yok kabul etmiyor. Emzik işi biraz garip tek tek denemek lazım hangisini istiyor diye ya da genel olarak emzik istemiyordur. Annem sen asla emzik kullanmadın inşallah oğlun kullanır emer diyordu biraz rahatlarsın diye cidden oğlum da istemiyor benim gibi.
Ayy emzikde mi öle yaa babası emzik almamış tüh kesin ona çekti😥😥

Papatya mutlaka dene canimmm evet rezeneyi duyunca çok şaşırdım...ilk zamanlarda hipp anne çayı almıştım o berbat etti benide bebegide ondan emindim o yüzden tek rezene ile devam ettim oda gidince papatya kaldım ☘️🤣
Barlas’a bu enzim eksikliğinden dolayı rezene anason vs yasak çayda da onlar var o yüzden kontrollü içiyordum. Papatya belki beni de rahatlatır, sütten belki bebeme de geçer 😂😂 köpeğim bile dile gelecek hayvan biz özellikle gece nerdeysek kaçıyor içerilerde gidip uyuyor 😂😂

Back
X