2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Kızlar selam, çok ağır lohusa depresyonu geçiriyorum. Ağlama krizlerim var. Dayanamıyorum. Bebekle bile ilgilenemiyorum.

Çok yoruldum. Annem babam ve eşim nerdeyse bebekle ve benle ilgileniyorlar.

Benim meme ucum düz olduğu için bebek mememi tutmuyor. Hastaneden çıkınca Silikon göğüs ucu aldım ona alıştı. Ama bu seferde ben bebeğimi emziremiyorum diye saatlerce ağlıyorum. Her silikonu takıp memeye tuttuğumda ağlıyorum. Ben bebeğime yetemiyorum.

15. Gün kontrole gittik doğum kilosunun çok altına düşmüş hatta kilo vermiş. Duyunca çok üzüldüm. Eve geldik mamaya başladık.
Normalde silikon ile emiyor diye mamayı bırakmıştım ama olmuyormuş demekki.
Ne yapacağımı bilemez halde bugün saatlerce ağladım bağıra bağıra. Eşim bebeği doyurup anneme bırakmış sonra gelip benle ilgilendi ama olmuyor. Sanki bebeğin annesi ben değilim eşim. Öyle ilgileniyor ki ben neredeyse gece uyanmıyorum bile. Ve bunu düşündükçe daha da kötü oluyorum. Bebeğimi her kucağıma aldığımda gözümden damlalar dökülüyor.

Bugün bir emzirme danışmanından randevu aldık yarın gideceğiz ama olmuyor geçmiyor vakitler.

Tüm mesajları okuyamadım ama varmı benim gibi böyle emzirme ile ilgili sorun yaşayan.
Bilen biri bana yardım etsin. Ben hiç iyi değilim.

Kızlar selam, çok ağır lohusa depresyonu geçiriyorum. Ağlama krizlerim var. Dayanamıyorum. Bebekle bile ilgilenemiyorum.

Benim meme ucum düz olduğu için bebek mememi tutmuyor. Hastaneden çıkınca Silikon göğüs ucu aldım ona alıştı. Ama bu seferde ben bebeğimi emziremiyorum diye saatlerce ağlıyorum. Her silikonu takıp memeye tuttuğumda ağlıyorum. Ben bebeğime yetemiyorum.

15. Gün kontrole gittik doğum kilosunun çok altına düşmüş hatta kilo vermiş. Duyunca çok üzüldüm. Eve geldik mamaya başladık.
Ne yapacağımı bilemez halde bugün saatlerce ağladım bağıra bağıra. Eşim bebeği doyurup anneme bırakmış sonra gelip benle ilgilendi ama olmuyor. Sanki bebeğin annesi ben değilim eşim. Öyle ilgileniyor ki ben neredeyse gece uyanmıyorum bile. Ve bunu düşündükçe daha da kötü oluyorum. Bebeğimi her kucağıma aldığımda gözümden damlalar dökülüyor.

Bugün bir emzirme danışmanından randevu aldık yarın gideceğiz ama olmuyor geçmiyor vakitler.

Tüm mesajları okuyamadım ama varmı benim gibi böyle emzirme ile ilgili sorun yaşayan.
Canım senin sorunun emzirme ile değil ya biraz psikolojik yıpranma var sende 🥹 Ama çok yanlış çünkü burda emzirme sorunu yaşamayan 1 kişi bile yok nerdeyse. Ben de şuan emziremiyorum meme reddi var. 10 gün boyunca beslenmemiş bebeğim. Ben emziriyorum doyuyor zannediyordum doymuyormuş meğer, mama başladık. Ben en basit örneğim yani. Kendini yetersiz hissetmeni anlıyorum ama yahu sen bu çocuğu karnında büyüttün ayol. DOĞURDUN ONU. Nasıl yetersiz olabilirsin. Lütfen bu kafadan çık, biz hepimiz mükemmel anneleriz. Buraya derdine bir çare için yazan tüm anneler mükemmel annedir. Çabalayan annedir. Kendimize yüklenmeyi bırakalım 😍🩵🩷

Yine sözleşmiş gibi aynı anda bozuldular heralde 😂 Benimkide sakız gibi uzatıyor ajsksms. Bi tutup bi bırakıyor sonra sinirleniyor ağlıyor falan. Düzelir inşallah 😂
Valla iki gündür meme uçlarım çatladı,acıdan ağladım geçen gün. İnşallah düzelir psikolojim bozulcak yoksa :D

Canım ruh halini anlayabiliyorum. O hal bahane olarak emzirmeye ağlatıyor seni. Bi kere onu bir kenara bırak olmazsa olmaz mama alır. Kendine odaklan vitaminlerini yemeğini aksatma. Her fırsatta dışarı çık arabayla bile olsa gez gel. Çok yoğun yaşadım ben de azalarak devam ediyor. Geçirmiş insanların hikayesine baktım. Ne bilim saçma sapan oyunlar oynadım markete gittim önüme gelenle sepet doldurdum. Eşin ne güzel destek bak ben de eşimin sayesinde atlatıyorum. Ha bir de kendim de böyleyim ama nerden biliyorum geçeceğini, ilk oğlumda daha kötü bir şekilde yaşadım. Sonra öyle bir bağlanıyo seviyorsun geçiveriyor. Tüp bebek benim ikisi de tedavi ile olanlarda daha çok görüşüyormuş bu durum. Psikiyatri ye gittim hiç bir verim almadım. Sonra kendi kadın doğumcum daha çok yardımcı oldu. Ağlama geliyorsa ağlayacak ve yanında olacak birileri varsa geçecek dedi. Onla konuşmak daha iyi hissettirdi. Ben elim gelene kadar yalnızım bir de çok kötü oluyordum o yokken. Şimdi daha iyiyim çok şükür uyku problemine rağmen. Geçecek bir süreç bu ferahladığın anlara odaklan.

hanımlar aptamil conformil kullanıyorduk ama kabız yaptığı için doktor tavsiyesi ile Sma comforta geçtik, kabızlığa iyi geldi ama bu seferde karın ağrısı baş gösterdi ıkınıyor ağlıyor. Ne yapabilirim acaba 🤔
Karın ağrısı 6/8 hafta pik dönemi dedi bizim çocuk doktorumuz canım sanmıyorum mamadan olduğunu .

Kızlar yüzünde akne çıkan varmı benim yüzüm full akne doldu . Yüzüm pütür pütür ha geçti ha geçecek derken iyice doldu yüzüm çenem iltihaplı deliricem . Dermatolojiye randevu alıcam ama bunu taşıyan var mı ?

22-23.günlerde atak matak bişey var mı ya kızlar?? Kucağıma aldığım an uyuyor, yatağa koyunca max 15 dakika. Niye böyle ya delircem. Aşırı huzursuz değil ama mıkır mıkır sürekli. Uyumadıkça yoruluyor yoruldukça daha zor uyuyor. 2 beslenme arası hiç uyumadığı oluyor. Ya da bazen gazıydı beziydi pışpışıydı derken 2 saat sonra uyuyor e 3.saatinde mecbur kaldırıyorum bu sefer huysuzlanıyor.

Kızlar yüzünde akne çıkan varmı benim yüzüm full akne doldu . Yüzüm pütür pütür ha geçti ha geçecek derken iyice doldu yüzüm çenem iltihaplı deliricem . Dermatolojiye randevu alıcam ama bunu taşıyan var mı ?
Bende akne değilde aşırı cilt kuruluğu var pul pul oluyor kaşınıyor çok. Cilt problemleri olabiliyor diye duymuştum geçicidir bence dert etme

22-23.günlerde atak matak bişey var mı ya kızlar?? Kucağıma aldığım an uyuyor, yatağa koyunca max 15 dakika. Niye böyle ya delircem. Aşırı huzursuz değil ama mıkır mıkır sürekli. Uyumadıkça yoruluyor yoruldukça daha zor uyuyor. 2 beslenme arası hiç uyumadığı oluyor. Ya da bazen gazıydı beziydi pışpışıydı derken 2 saat sonra uyuyor e 3.saatinde mecbur kaldırıyorum bu sefer huysuzlanıyor.
3 hafta atağıyöış canım bende aynısını Gpt ye sormuştum 😅

Kızlar meme ucum çok yara olduğu için eşimi göğüs kalkanı tarzı bir şey alması için eczaneye gönderdim. Silikon uç vermişler. Bende o acıyla taktım gece 3-4 kere kullanmışızdır ama bebeğim memeyi kabul etmez oldu hemen. Vazgeçiremiyorum. Ağlama krizine giriyor düz meme verince. Nasıl bırakacağım? Ya da çok kötü bir şey mi bu silikon uç? 🥲
Hızlı unutuyorlar merak etme, her seferinde önce memeyi teklif et sonra kabul etmezse silikonu tak. Birkaç güne kabul eder ve silikonu unutur

Canım senin sorunun emzirme ile değil ya biraz psikolojik yıpranma var sende 🥹 Ama çok yanlış çünkü burda emzirme sorunu yaşamayan 1 kişi bile yok nerdeyse. Ben de şuan emziremiyorum meme reddi var. 10 gün boyunca beslenmemiş bebeğim. Ben emziriyorum doyuyor zannediyordum doymuyormuş meğer, mama başladık. Ben en basit örneğim yani. Kendini yetersiz hissetmeni anlıyorum ama yahu sen bu çocuğu karnında büyüttün ayol. DOĞURDUN ONU. Nasıl yetersiz olabilirsin. Lütfen bu kafadan çık, biz hepimiz mükemmel anneleriz. Buraya derdine bir çare için yazan tüm anneler mükemmel annedir. Çabalayan annedir. Kendimize yüklenmeyi bırakalım 😍🩵🩷
Kesinlikle bende aynı durumdayım 15 gün mememde süt var ucuda var emiyor doyuyor diyorduk doymuyormus şimdi meme reddi var mamaya alisti bende çok ağladım ama yeterli o kilo aldın sarılık bitsin herşeye razıyım

Bende hastaneden eve geldik emzirmeye başladım uçla falan bende doyuyor diyordum doymuyormuş saatlerce ağlıyordu. Eşim sallanmaktan bir hal oldu yazık. Doktor kontrolünde kilo verdiğini öğrenince bizde mama başladık.

Canıımmm. Hepimiz aynı durumdayız. Hangimiz ben üstesinden geliyorum çok iyiyim diyebiliyoruz ki? Bebek büyütmek tam da böyle bir şey demek ki. Yetersizlik hissinden hep bahsedilmesinin sebebi herkesin kendini yorgun, uykusuz, çaresiz, beceriksiz ve yetersiz hissetmesinden kaynaklanıyor zaten. Ben de doktora mutlu mutlu çok iyi emiyor demiştim. 2 dakika sonra doktor bana bebek beslenememiş sarılık var dedi, bir baktık doğum kilosunun altına düşmüş. Onu kabullendik derken şimdi gaz sancıları başladı. Bebeğim her acı çektiğinde ve ben durduramadığımda kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bebekle beraber ağlamak istiyorum. Geceleri uyanmakta zorlanıyorum kendime yükleniyorum ya da eşime patlıyorum. Bunlar da sevdaya dahil. Yalnız değilsin. Hepsi geçecek ❤️
L limonlupastaa ya katılıyorum. Hamilelik sürecini hep beraber geçirdik burada. Hepimiz çok şeye katlandık. Her birimiz sadece bu bebeklerin annesi olduğumuz için bile mükemmeliz. Ve sen ne kadar başaramadığını düşünsen de bebeğinin dünya üzerinde en çok sevdiği şey sensin. Siz 10 Ay beraber yaşadınız aynı bedende. Onlar dünyanın en iyi ve en başarılı annesini istemiyor. Sadece bizim kolumuzu istiyorlar. Ona sarılman bile dünyalara bedel onun için. Memeyi tutup tutmaması süt veya mama ile beslenmesi önemli şeyler değil. Şu an hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek bu ruh halin. Her şey çok güzel olacak ❤️

Bizde de aynısı oldu hep 😞

Bende hastaneden eve geldik emzirmeye başladım uçla falan bende doyuyor diyordum doymuyormuş saatlerce ağlıyordu. Eşim sallanmaktan bir hal oldu yazık. Doktor kontrolünde kilo verdiğini öğrenince bizde mama başladık.
Evet evet aynen böyle gerçekleşti bizde de. Ben de kolik oldu falan zannediyordum saatlerce ağlıyordu, meğer açmış çocuk. Mama vermeye başladık kendine geldi. O gece ben de çok ağladım çocuğumu doyuramamışım bile diye. Ama mantıklı düşününce ben elimden geleni yaptım dedim yani. Beslensin de nasıl beslenirse beslensin valla canım napalım. Biz 3 kardeş mamayla büyümüşüz 1 lokma süt içmeden. Elhamdulillah gayet sağlıklıyız yani olmayınca olmuyor 😊

Kesinlikle bende aynı durumdayım 15 gün mememde süt var ucuda var emiyor doyuyor diyorduk doymuyormus şimdi meme reddi var mamaya alisti bende çok ağladım ama yeterli o kilo aldın sarılık bitsin herşeye razıyım
Kesinlikle canım. Sağlıklı olması yeterli. Sütü sağıp veririz napalım en azından ne içtiğini görürüz. Tabii emzirmek sadece karın doyurmak için değil biliyorum psikolojik etkileri de var ama napayım. Üstümü çıkartıp göğüsüme yatırıyorum ten tene temas yapıyorum vs. Elimizden geleni yapıyoruz hepimiz 🩵

Back
X