• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Kızlar bugün şehir dışına çıkıp yarın ultrasona giricem acaba şehir dışına çıkmama engel bi durum var mı diye bugün bulunduğum yerdeki doktoruma gitsem üst üste 2 gün ultrason zararlı olur mu
Zararı yok canım. Ben bi arada kanamadan hergün gidiyordum ama asla zarar vermez dedi doktorum. Ama şehir dışına çıkmadan doktoruna sorman daha iyi

18+5 deyim kızlar, tansiyonum aşırı düşüyo size tavsiye bi limon falan damlatın suyunuza ya da yanınızda bişi bulundurun. 20. haftada gitcem doktoruma, 10 gün var oglumu da göresim var bi bahane uydurup devlete mi gitsem acaba diyorum, sizde durumlar nası
Kuzum benimde tansiyonum düşüyor gibi oluyordu ama normaldi doktorum fazla hareketsiz olduğumda depresyonda olduğu gibi hamilelikte de baş dönmesi bişey yapmak istememek bunlar olur dedi. Bana suan hergün çık yavaş yavaş 15-20 dakika yürüyüş yap dedi

Kuzum benimde tansiyonum düşüyor gibi oluyordu ama normaldi doktorum fazla hareketsiz olduğumda depresyonda olduğu gibi hamilelikte de baş dönmesi bişey yapmak istememek bunlar olur dedi. Bana suan hergün çık yavaş yavaş 15-20 dakika yürüyüş yap dedi
ofiste oturarak calısıyorum ama arada yürüyüse cıkıyrum. zaten o da içimde yara, bi sonraki kontrolde doktor onay verirse bi platese yüzmeye falan gitmek istiyorum

Kızlar bugün şehir dışına çıkıp yarın ultrasona giricem acaba şehir dışına çıkmama engel bi durum var mı diye bugün bulunduğum yerdeki doktoruma gitsem üst üste 2 gün ultrason zararlı olur mu
Daha akşam baktım yazılı bir zararı yok, ki riskli durumlarda sık sık kontrol ediliyor. Ayrıca hemen bir kaç dakika bakılır diye tahmin ediyorum yeni bakıldığı için canım

Tansiyonunuzu sürekli ölçüyor mu doktor her gittiğinde. O şekilde mi ortaya çıktı.

Zararı yok canım. Ben bi arada kanamadan hergün gidiyordum ama asla zarar vermez dedi doktorum. Ama şehir dışına çıkmadan doktoruna sorman daha iyi

Daha akşam baktım yazılı bir zararı yok, ki riskli durumlarda sık sık kontrol ediliyor. Ayrıca hemen bir kaç dakika bakılır diye tahmin ediyorum yeni bakıldığı için canım

3 saatlik yol aslında yol kısa olduğu için kafam karıştı doktora görünüp görünmemek konusunda

Cnm en son onu kullandm zaten😑
Canım ben de her şeyi denedim geçmedi en son doktorum gynolomexin ovül 600 mg yazdı. Bir kutuda 2 tane var 3 gün arayla kullanıyorsun fitilleri. İlkini birkaç gün önce kullandım o yeşil akıntıyı kesti şu an sadece beyaz akıntı var, bu sabah da 2.fitili aldım bakalım nasıl olacak. Eğer hala geçmezse söyle bana kültür alalım dedi doktorum. Sen de sağlık ocağına gidip durumu anlatırsan bu ilacı yazarlar belki reçetesiz satılıyor mu bilmiyorum çünkü ama bunu kullanmadan önce inanılmaz azmıştı baş edemiyordum yeşil akıntılar ve mantarla

Gecen gebeligimde yaptm ama seker dengemi bozdu o da. Cok tatli. Idrar enfeksiyonuna iyi gekdi de mantara pek ise yaramadi
Beyaz dut kurusunu bşr yemek kaşığı sabah akşam bir buçuk fincan su ile kaynatıp için bir fincan kalıyor kaynadıktan sonra bende bebeğimi enfeksiyon kanama su bitmesi ile kaybettim sonra ki oğlumda düzenli içtim dut kurusunu ve hafif enfeksiyonla atlattım hep aylar

demir vermişti doktor bana sonra halsizlik geçti bende ama tansiyonum cok sık ve ani düşüyor, acıkıyorum. normalmiş zaten bu olması gereken de buymus az yemeye dikkat edin diyolar
Demir ilacim bitti demir ilacini hamilelik boyuncami kullanmak gerekiyor acaba belkide ondan halszlikler başladi biraktigimdan beri öyleym sali gunu yazdiriyim doktora olmazsa bu arada kan ilaci kullaniyormusunz siz .

Demir ilacim bitti demir ilacini hamilelik boyuncami kullanmak gerekiyor acaba belkide ondan halszlikler başladi biraktigimdan beri öyleym sali gunu yazdiriyim doktora olmazsa bu arada kan ilaci kullaniyormusunz siz .
kan ilacı kullanmıyorum sadece demir evet doguma kadar kullancakmısım öyle dedi doktor

Hamilelik boyunca kullanılacak demişti doktorum canım

Gecen gebeligimde yaptm ama seker dengemi bozdu o da. Cok tatli. Idrar enfeksiyonuna iyi gekdi de mantara pek ise yaramadi
Haklısınız şekeri olanların dikkatli tüketmesi gerek sirkeyle seyreltilmiş su ile taheret yapsanız birde nioli yağı kullandım ben doğuma kadar hala da ara ara kullanıyorum

Selam kızlar duygularım şelale gibi allah bir kızımı aldı bir kız daha verdi bana cinsiyetimiz belli oldu maşallah güzel kızım oluyor 🩷🩷🩷
Yaaa canım benim çok sevindim günlerimiz birebir gidiyordu şimdi ikimizin de kızı olacak ha 🥹 Maşallah sağlıkla hayırla gelsinler 💘
Ben ayrıntılı yaptırma taraftarıyım. Çünkü normal ultrason gibi değil. Bebeğin bütün kemiklerine her şeyine kadar inceliyorlar. Bir sorun varsa önceden tedavi edilir.
Ben de öyleydim ama dün konuştuğum arkadaş kafamı karıştırdı. Evet ayrıntılının amacı o zaten ama mesela şöyle bir şey olmuş. Ayrıntılıda yarık damak görüp anne karnında tedavi uygulamışlar bebek bir doğmuş damağı değil aslında dudağı yarıkmış. Bir sürü uğraşıyorlar şimdi. Böyle yanlış tanı ve yanlış tedavi olayından soğudum ben de.
Bence yaptırsan daha iyi olur ikili tarama testi gibi bir şey değil, bazen mesela bebeğin Allah korusun kalbinde bir şey fark ediliyor doğum sırasında çocuk kardiyoloğunun bulunması gerekiyor gibi şeyler görmüştüm ya da erken müdahale edilebilir bir şey de görülebilir ama tabiki karar senin doktorunla konuşup karar verirsin 🌸

Geçmiş olsun bu fitili bende kullandım yeni kullanırken kesti. En son çarşamba akşamı yaptım, bugün bir baktım yine yeşil yeşil akıntı gördüm yarın tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum.
Ben ilkini yaptığımdan beri geçen 4-5 günde tekrar yeşil görmedim, şimdi ikincisinden bir hafta sonra tekrar başlarsa ben de gideceğim canım ama inşallah kesilir. Doktorun cevabını benimle paylaşır mısın böyle bir durumda nasıl bir aksiyon alacak merak ettim

Yaaa canım benim çok sevindim günlerimiz birebir gidiyordu şimdi ikimizin de kızı olacak ha 🥹 Maşallah sağlıkla hayırla gelsinler 💘

Ben de öyleydim ama dün konuştuğum arkadaş kafamı karıştırdı. Evet ayrıntılının amacı o zaten ama mesela şöyle bir şey olmuş. Ayrıntılıda yarık damak görüp anne karnında tedavi uygulamışlar bebek bir doğmuş damağı değil aslında dudağı yarıkmış. Bir sürü uğraşıyorlar şimdi. Böyle yanlış tanı ve yanlış tedavi olayından soğudum ben de.

Ben ilkini yaptığımdan beri geçen 4-5 günde tekrar yeşil görmedim, şimdi ikincisinden bir hafta sonra tekrar başlarsa ben de gideceğim canım ama inşallah kesilir. Doktorun cevabını benimle paylaşır mısın böyle bir durumda nasıl bir aksiyon alacak merak ettim
Tabi ki paylaşırım canım🌸

Evet her gittiğimde ölçüyor canım
Ya böyle duyunca şok oluyorum.. benim gittiğim doktor daha önce ne tansiyon ne kiloma baktı, ki özel hastaneye gidiyorum, geçen hafta değiştirme kararı almıştım bazı sebeplerden dolayı. Böyle olunca korkuyorum ya enfeksiyon çok ilerlemiş mi falan diye.. Allahım korusun bütün bebişileriii🙏🏻🙏🏻 kızlar herkesin doktoru ölçüyor mu nasıl ilgileniyor nelere bakıyor lütfen paylaşır mısınız.. gerçekten canım çok sıkkın

Ya böyle duyunca şok oluyorum.. benim gittiğim doktor daha önce ne tansiyon ne kiloma baktı, ki özel hastaneye gidiyorum, geçen hafta değiştirme kararı almıştım bazı sebeplerden dolayı. Böyle olunca korkuyorum ya enfeksiyon çok ilerlemiş mi falan diye.. Allahım korusun bütün bebişileriii🙏🏻🙏🏻 kızlar herkesin doktoru ölçüyor mu nasıl ilgileniyor nelere bakıyor lütfen paylaşır mısınız.. gerçekten canım çok sıkkın
Kuzum benim daha ortada doktorum yok haftaya kadın doğum doktorumla tanışacağım. Bu hafta riskli gebelik kategorisinde olduğumu bundan sonra doğuma kadar perinatolojiye gideceğimi öğrendim. Yani belki benim de aşırı yavaş ve geç ilerlemiştir bu süreçlerim ama yine de stres yapmıyorum. Tansiyonla alakalı problemin varsa eğer tansiyon aleti alabilirsin evde bulunmasından zarar çıkmaz. Kilo konusunu da diyetisyenimle yürütüyorum gebelik başından bu yana sen de yine dikkat edersin baskülle haftalık takip edip not alırsın kilonu.

idrar tahliller her gidişimde yapılıyor bişey çıkmadı şidmiye kadar. bu seferde yine idrar ve kan tahlili verdim.Akıntı bu ay iki hafta önce başladı. kaşıntı yanma falan yok sadece yeşilimsi bir renkte akıntı geliyo.
Benimde arada bir yeşilimsi bir akıntı geliyor ben idrar tahlili ve idrar kültürü tahlili yaptırdım temiz çıktı

Back
X