• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Var canım var C pozisyonu ile vermek gerekiyor ben makas yaptığım için hep gaz yutuyor mesela, süt akışı sağlıklı olmuyormuş bugün sol göğüste 4 parmak altta baş parmak üstte tutmaya çalıştım bilegim çok ağrıdı anam babam yöntemle emzirdim,bu hafta hep makas yaptım ... Karşı komşum hemşire o söyledi gaz yutuyor ve gaz direk iniyor şu an gaz çıkartmaya çalışıyoruz mesela
Refleks olarak makas yapıyordum ben de ilk zamanlar ama öyle kavrayamıyor benim pipili. Artık hep c şeklinde yapıyorum ve elimi asla kıpırdatmıyorum durdukça uyarıyorum yağlı sütü de alması lazım diye. Memede uyumaya çalışıyor çünkü.

İlk zamanlar memelerden taşarcasına süt gelmesi ve memelerin taş gibi olması çok normal çünkü memeler ne kadar süt üretmesi gerektiğini bilemediği için kontrolsüz şekilde süt oluyor. Ama bebeği emzirdikçe bebeğin ihtiyacı kadarını üretmeye başlıyor o yüzden de aşırı yumuşak hissediyor olabilirsin. Ben de dün çok korktum ama normale döndü. Sıcak duş, masaj, her emzirmeden önce muhakkak 1 bardak su içmen ve sonrasında da aynı şekilde. Yumurta, yulaf, kayısı kompostosu, 3 litre su gibi beslenmen lazım. Bestlak al damla o da iyi işe yarıyor (bence). Ama korkma korkarsan aşırı panik olursan stresten gelmez süt. Ne olursa olsun da sağım yap.
Ve en önemlisi üzülmemek birkaç gündür hep ağlıyorum babam da hasta hastanede yatıyor annem yanımdaydı ona bakmaya gitti bi yandan babama üzülüyorum bi yandan uykusuzum 😔her şey etkiliyor mentalimi bir an önce toplamam gerekiyor 😔

F frambuazlicheesecake of çok geçmiş olsun yazmaya hiç fırsatım olmadı.

Ne kadar çok uğraşan var sarılıkla. Kızlar hepimize çok geçmiş olsun. Hamilelikte birlikteydik bakın bebişlerimiz doğdu yine beraberiz. Hayal ettiğimiz şeye ulaştık aslında çok şükür çoğumuz kavuştuk bebeklerimize. Hastalıkları da bir şekilde atlatacağız mutlaka. Çok önemli şeyler değil, şükredelim. Çok güzel günler bizi bekliyor biliyorum. Hepimiz gönlümüzü ferah tutalım bu günleri ne kadar hayal ettiğimizi hepimiz biliyoruz. Bundan sonra hep çok güzel şeyler konuşalım inşallah 😍

Bizim de sarılık çıktı, kilosu düşmüş falan. Doktor mamaya başlayın çok acil, hastaneye yatabilirsiniz dedi. Ama benim sütüm çok geliyor 🤦🏻‍♀️ süt var, bebek emiyor, ikisi de kesin. Ama değerler kötü. Anlamadık ne oluyor. Büyük ihtimalle aktif emmediği için. 2-3 saat memede kalıyor ama belki verimli emse 15-20 dakikada emeceği kadar emiyor aslında. Sürekli yapışık yaşıyoruz. Gece boyu en fazla 2 saatlik uyuyorum 1 haftadır. Gerisi hep emzir, sağ, alt değiştir falan diye gidiyor. Memeden ayrılınca cingar çıkarıyor, memeye koyunca hemen uyuyor. Haliyle sürekli emiyor hiç doymuyor 🤷🏻‍♀️
Başka doktora geçtik. Emzirme eğitimi verdiler düzenli takip ediyorlar şimdi içtiklerini, çişini kakasını falan. Aktif emdirmeye çalışıyorum artık. Umarım bir an önce düzeltebiliriz değerleri bu şekilde.
Hepimizin bebişlerine uzaktan öpücüklerimi gönderiyorum 😍

Ha bir de 4 kişi uğraşıyoruz ne çamaşır bitiyor ne yemek pişiyor ne gazı bitiyor ne karnı doyuyor. İnanın yetemiyoruz. Kendi Anne babam burada. Ama kayınvalidemleri de çağırsam mı diyorum ek kuvvet olarak. Eşim işe başlayınca daha da kötü olacak her şey. Ama bir taraftan da evde o kadar kalabalık olmak hepsinden kötü aslında 😅 bayağı kararsızım yani.

Zorluğuna rağmen çok güzel bir his ama 😍 iyi ki doğurmamış mıyız?? 😍

sezaryen olacak arkadaşlar için de bilgilendirme: 6. günde neredeyse hiç ameliyat olmamış kadar rahattım, hiç korkmayın. Bir de şu bel ağrısı çıkmasaydı her şey daha iyi olurdu 🤦🏻‍♀️
cok sag ol canim 🙏🏻

ayy umarim asla yukselmez, en cok o yukseldigiyle kalsin, emdigi yarasin sifa olsun minnosa 🙏🏻🩵

kizlar uyku tulumuyla mi uyutuyorsunuz hep? ben 0-3 aylik tulum almistim aslinda iki tane ama bizim beyefendi 55 cm dogmak gibi bir koca danalik yapinca benim 0-3 ay kiyafet planlarinin bir kismi patladi biraz. 😓 tulumlar da ayagi hareket ettikce dar geliyor gibi geldi, kollarini acikta birakip ince bir ortu ortuyorum su an, 2 ayliga kadar bir sey olmaz diyor herkes ama yine de icim rahat edemedi. eller serbest tulum mu alsam, yoksa yarim kundak tulumlar gordum onlardan mi alsam? ne dersiniz, tecrubeleriniz nasil? 🌸

Kızlar 39+2 haftalık hamileyim normal doğumu bekliyorum adet ağrısı gibi ağrım var ama öyle aşırı derecede bir ağrı değil sizce bu doğum sancısı mı

Arkadaşlar bugün doğuma gircem içim bir hoş heycandan çok korku var sanki bana dua eder misiniz çok güzel geçti kızlar oğlumda ben de iyiyiz yazabileyim Allah'ın izniyle
Allah yardımcın olsun canım. Ama hiç korkma olur mu. Çünkü herşey çok güzel gidecek hic acı vs duymuyorsun igne falan da aşı gibi düsün bi acısı yok pek. Baya bir uyanmiyor belinden aşağısı. Evladın sağlıcakla gelsin sana 🤲🏻🤱

Arkadaşlar bugün doğuma gircem içim bir hoş heycandan çok korku var sanki bana dua eder misiniz çok güzel geçti kızlar oğlumda ben de iyiyiz yazabileyim Allah'ın izniyle
canim hic merak etme, her sey tahmininden guzel olacak, zaten o surec baslayinca oyleydi boyleydi derken bir bakiyorsun ki yavrun kucaginda 💕

dularim seninle, saglikla, bir avazda insallah 🙏🏻☺️

Yavrularımız hayat boyu dert yüzü görmesin. Gerçekten anne olarak çaresiz hissetmek, kalmak çok zor. Ama yine birinin annesi olarak güçlü de durmak zorunda kalıyorsun. Hepsi gerçekten çok enteresan duygular 🥹 Amin balııım amin allah kabul etsin dualarımızı inşallah sabaha yepyeni bir günle birlikte her şey mucizevi şekilde çok güzel olur.

Şırınga ile mama vermeye alıştım ben hemşireler gibi verebiliyorum ama Barlas dün yoğun bakımda önce süt kaşığını, bugün de eve gelince şırıngayı reddetti. Uzun uzun beklemek alıştırmak için de hiç vaktim olmadığı için direkt beklemeden biberona geçtim. Çünkü artık Barlas’ı biliyorum 1 öğün beklesem diğer öğünde baygın olacak işler çıkmaza binecek.

Normal şartlarda eldiveni emzik yapıyorum ağzına eldiveni verdikten sonra dudağının kenarından şırıngayla mamayı veriyordum ama asla kabul etmedi…

Sebep bulunamaması da çok kötü. Geçerli sebep sunulmadıkça acabalarla beklemek çok sinir bozucu. İnşallah bir şey çıkmaz sizin de canım benim ve bir an önce geçer gider. Bizim de daha nelere bakılıyor bilsen her tuşa basıyorlar. Bir tane doktor var çok sinir oldum tam anlamıyla her şeye bakıyorum baktıracağız bilgin olsun dedi. Sağ olsun ilgileniyorlar artık 4 kere girince ve doğum yaptığımdan bu yana orada olduğumdan halime acıyorlar… Amin canım yine şifa buluyoruz fototerapi de olsa allahım dermansız dert vermesin.
eldiveni emzik yapmaktan kastin sisirip bir sisik bir parmagi emzik gibi agzina sokup yandan enjektorle vermek mi canim? yoksa eldiveni sol eline giyip, kucuk parmaginla damagini uyarip emme refleksi harekete gecirince yandan vermek gibi mi? ikincisinde emme refleksi aktif oldugu icin, yani surekli uyarildigi icin red edemiyorlar dediler bana, hemsireler de doktor da.

siz simdi degerlere baktiriyorsunuz muhtemelen, ayy allah’im n’olur duy sesimizi, degerleri yuksek cikmasin minnosun 🙏🏻 cok sukur desin doktor da, annesi de, tum sevenleri de… 🙏🏻🩵

kizlar uyku tulumuyla mi uyutuyorsunuz hep? ben 0-3 aylik tulum almistim aslinda iki tane ama bizim beyefendi 55 cm dogmak gibi bir koca danalik yapinca benim 0-3 ay kiyafet planlarinin bir kismi patladi biraz. 😓 tulumlar da ayagi hareket ettikce dar geliyor gibi geldi, kollarini acikta birakip ince bir ortu ortuyorum su an, 2 ayliga kadar bir sey olmaz diyor herkes ama yine de icim rahat edemedi. eller serbest tulum mu alsam, yoksa yarim kundak tulumlar gordum onlardan mi alsam? ne dersiniz, tecrubeleriniz nasil? 🌸

Ben böyle bisey aldım elleri kolları hem uyandırıyor hareket edince hem de örtüsünü yüzüne çekmesin diye. Penye bu, bunu giydirip sonra normal örtüyorum battaniyeyle omuzlarına kadar

Eklentiler

• IMG_0364.webp
    IMG_0364.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 43
Kızlar 39+2 haftalık hamileyim normal doğumu bekliyorum adet ağrısı gibi ağrım var ama öyle aşırı derecede bir ağrı değil sizce bu doğum sancısı mı
canim vucut kendini doguma hazirliyor hafif olanlarda, bana oyle demisti doktorum. bu arada ben dogum sancilarimi senin dedigin gibi yasadim, son uc gun adet sancisi gibi agrilarim artmisti, son gece artik iyice vuruyordu ama benim adetim normalde de agrili gectigi icin aci esigim yuksek haliyle ben dogum sancisi oldugunu cok anlamamisim, suni sanciyla doguracagim artik diye gittim, nst’de sancim tavandi.

Ben böyle bisey aldım elleri kolları hem uyandırıyor hareket edince hem de örtüsünü yüzüne çekmesin diye. Penye bu, bunu giydirip sonra normal örtüyorum battaniyeyle omuzlarına kadar
bendeki de bundan canim ama deneyimleyemedim tam iste, bir de kollari cok sikistirmiyor bu sanki degil mi, icerisinde hareket edip uyandirmiyor mu yine de?

Aynısı benimki de ☺️ Aynen göğsümde uyuyor ama ben de uyuyakalırım veya iki büklüm olur rahat edemez diye dalmasını bekleyip beşiğine alıyorum fazla yatırmıyorum göğsümde. Gönül istiyo 24 saat oramda kalsın 🥹

Çok geçmiş olsun bitanem zor bi doğum süreci yaşamışsın ama her geçen saat daha iyiye gidiyoruz toparlıyoruz çok şükür hepimiz. İnşallah düşer değeri de sağlıkla huzurla evinize düzeninize dönersiniz 🩷
Beşiğe nasıl geçiriyorsun canım benimki anında uyanıyor

Ben eski usul battaniyeden kundak yapıp yatırıyorum valla😂

canim vucut kendini doguma hazirliyor hafif olanlarda, bana oyle demisti doktorum. bu arada ben dogum sancilarimi senin dedigin gibi yasadim, son uc gun adet sancisi gibi agrilarim artmisti, son gece artik iyice vuruyordu ama benim adetim normalde de agrili gectigi icin aci esigim yuksek haliyle ben dogum sancisi oldugunu cok anlamamisim, suni sanciyla doguracagim artik diye gittim, nst’de sancim tavandi.
Evet zaten son haftam hala gecmedi ağrım hastaneye gidiyim mi sizce benim adetlerimde çok sancılı geçer

Aşkım benimki de aynı hıııığhhh diye sesler çıkartıyor eşim geliyor bana kızıyor boğuldu bebek falan diye 😂 kustu gece göğüs arama tam gaz çıkartırken, gazını çıkarttım uyku tulumunu giydirdim yan yatırdım uyudum. Ağzı açık olduktan ve yan yattıktan sonra kendisi tahliye edecektir kusmuğunu falan. Önemli olan sırt üstü asla yatmaması.
Kız hep yan biliriz ya, dün şok oldum sırt üstü en güvenli tahliyeyi yaparmış kafa tan olacakmış. Bilgi değişmiş ya bu konuda 😁

Evet zaten son haftam hala gecmedi ağrım hastaneye gidiyim mi sizce benim adetlerimde çok sancılı geçer
Benim de böyle canım dünden beri sanki adet olmuşum olacakmışım gibi ağrı geliyor ara ara ve diğer günlerden farklı olarak dün öğleden beri bel ve sırt ağrım var sanki yaklaştı gibi hissediyorum

Ben kundak yapıyorum canım, tulum falan sevmedi gibi pek.

Back
X