11. Günden selam kızlar

bayadır bakamamıştım çok şeyler yazılmış konuşulmuş.
Benim bebek de memede uyuyup kucaktan indirince hemen uyanıyor. İlk hafta bunalıma girmiştim eşim işe başlayınca ne yapacağım diye. Doğumdan ötürü kaburga ağrısı, dikiş ağrısı falan derken bir de iki büklüm uyuyordum tükenmiştim. Sonra çareyi bebeyi dizde sallamakta buldum

dizde sallayıp bırakınca bazen 1 saat bazen 3 saate kadar uyuyor. Bazen de hemen uyanıyor tabi. Son günlerde babamın kucağında uyumaya başladı, üçüncü kişilerin kucağını da kabul etmeye başladı. Bu gece emzirdiğim gibi koltuğa yatırdım (koltuk sert olduğu için burada uyutmaya karar verdim) ben de bebişin güvenliğinden emin olup yanına kıvrıldım böyle uyuduk birkaç saat. Her gün değişiyorlar aslında.
İlk hafta lohusa depresyonuna girdim çıktım sanırım ben de. Her gün ağlıyordum, çok bunalıyordum. Benimle aynı duyguları paylaşan anneleri görmek çok rahatlatıcı, yalnız değiliz sürecimiz de anormal ilerlemiyor. Bu yalnızca böyle bir süreç demek ki, sanırım zaten 2. Haftadan sonra hormonlar da dengeye giriyor ve biraz daha normalleşiyoruz.
Doğum yapmayan arkadaşlara rahat ve sağlıklı doğumlar, yapan arkadaşlara ise yenidoğan döneminin tadını çıkarabilecekleri rahat ve huzurlu saatler dilerim