2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Valla bana arkadaşim anne olunca dişlerini göstereceksin kimseye eyvallah etmeyeceksin demişti. Haddini bildireceksin aslında böyle düşüncesiz insanlara, ben dün kayınvalideme az biraz bildirdim haddini 😃 hiç mahrem yok emziremeye başka odaya gidiyorum pat diye giriyor, anne evde bir sürü insan var pat diye kapıyı açıp girme lütfen dedim artık, her gün yapiyor bunu çünkü. Diyecez yani gerçekten surda 12 gündür anneyim ne emekler veriyoruz sende neler yaşıyorsun millet gelsin öpsün, ısırsın, mıncıklasin diye mi uğraşıyoruz. Bgn kontrolümüz vardı, bu arada benden güzel bir gaber 200 Gr almış kuzum 3 günde 😍 sütümde artmaya başladı yavaş yavaş. Neyse kontrol de doktorumuz kimse opmesin bebeği, boğaz enfeksiyonu olan grip olan da sakın yaklasmasin bebeğe dedi

Ya uyardım dokunmak yok öpme kelimesini zaten yasakladık haberiniz olsun dedim kapıdan girerlerken daha 🤷
Neyse düşünmektense sizden gelen güzel habere sevinmeyi tercih ediyorum 🙏 çok şükür çok mutlu oldum sağlıkla büyüsün kuzucuk 🤗 sütünüz de artacaktır mutlaka biraz uyku biraz beslenme biraz temas hallolur en kısa sürede inşallah🙏🙏

Arkadaşlar ben Cumartesi sabahı oğluma kavuştum 💕 Sizi habersiz bıraktım, lütfen kusuruma bakmayın. Kendimi rüya gibi bir şeyin içinde buldum. Ne yaşadığımı şu an inanın bütünüyle idrak edemiyorum 🥹

En son Cuma kontrole gitmiştim. Zaten 4 cm olan açıklığımın artmakta olduğunu söyledi doktor. Ama ben normal hayatıma devam ediyordum, ağrıyı anlamıyordum pek, bu kısmı biliyorsunuz. Neyse Pazartesiye bir randevu daha verdi, hafta içi de doğar artık dedi doktor. Cuma akşamı eve geldim, sizlerle haberleştik, yine her şey çok normaldi. Gece 12:30 gibi yattım, 02:30'da ağrıyla uyandım. Sıradan bir regl ağrısı gibiydi ama bele fazla vuruyordu, oradan anladım bu sefer farklı bir faza girdiğimizi. Sabah 05:00'e kadar yanıbaşımda uyuyan eşim de dahil olmak üzere evdekileri uyandırmadan kendi kendime bekledim. Tuvalete gidip geldikçe akıntıların içinde lekelenmeden farklı olarak taze kanlar olduğunu fark ettim. Ondan sonra herkesi uyandırdım. Ağrılar sıklaşmaya başladı ama aralığını çok da hesaplayamadım açıkçası. Eşim tam doktoru aramıştı ki çok yoğun bir idrara çıkma isteği bastırdı. Tuvalete zor yetiştim, o an suyumun ilk kısmı geldi. Tamamen kanlı suydu, miktarı epey fazlaydı. Doktor hemen hastaneye geçin dedi. Apar topar çıktık. Yolda radyo dinleyerek gidebilecek kadar enerjim yerindeydi. Hastanenin kapısında suyumun ikinci kısmı geldi. İyi ki Depend külot giyerek gitmişim, tuvalete kadar o tuttu suyu. Tuvaletten sandalye ile kadın doğum servisine çıkarıldığımda saat 06:30 civarıydı. Suyun üçüncü kısmı da odaya girdiğimde geldi. İlk ölçüm yapıldı, açıklık 6 cm çıktı. Ağrıların iyice sıklaşıp açıklığın 8 cm'i bulması 07:30 gibi oldu. Kan tahlilleri anca yetişti ve 07:45 gibi nihayet epidural anestezi yapıldı ve kısalan ağrı sürelerinde pilates topuyla son açılmaları zorladık. Yarım saat içerisinde doğumhaneye götürüldüm.

Kendinizin en saf haliyle, en özünüzle, yaradanla baş başa kaldığınız bir anmış. Yaşamadan bilemezdim. O kalabalığı, nasıl göründüğünüzü, kimin ne söylediğini asla önemsemiyorsunuz. Tek derdiniz çocuğunuza en sakin ve kolay yoldan yaşam şansı vermek. İçimden hadi anneciğim bana yardım et, her şeyi beraber hallettiğimiz gibi gel bunu da beraber başaralım ve kavuşalım dediğimi ve zihnimin bambaşka bir boyuta geçtiğini hatırlıyorum. Doğumhanede destek veren sesler, eller, dokunuşlar, bakışlar hepsi kalbinizde yer ediyor, unutulmuyor ama inanın kendinizden başka dayanabileceğiniz kimse yok aslında. Bu da kadın olarak o muazzam gücünüzü fark etmenizi sağlıyor. İşte bu inançla kısacık bir sürede, toplamda üç ıkınma ile 09:00'a çok az kala Evren'imi kucağıma aldım 🥹 Tek dikişim oldu. O bitince kendi elbiselerimi giydirip, sandalyeye oturtup, çocuğumla birlikte odamıza götürdüler.

Sürecin her ayrıntısında hissettiklerime dair anlatacak o kadar çok şeyim var ki kitap yazsam kendimi ifade edecek alan bulamayabilirim. Öyle yoğun, öyle gürül gürül bir enerji ki yaşadığınız, hayatta bunun üstüne çıkabilecek çok fazla haz olduğunu düşünmüyorum 😇 Kardeşime ablacığım bana şu an çimento getirsen, hiç bilmememe rağmen hiç telaş etmeden sana sıfırdan ev yaparım, o kadar gözüm kara artık dediğimi hatırlıyorum 😅

Sizlerden helallik istiyorum. Aylardır yoldaş oldunuz. Detayları da anlatırım, hissiyatı da anlatırım, teknik bilgi de veririm artık. Ama şimdi Evren'e baka baka biraz uyumak istiyorum. Koşturmacamız o kadar çok ki şu yazıyı bile 3 seferde tamamlayabildim. Kalbim, duam sizlerle ♥️
Yaaaa öyle güzel anlatmışsın ki ağladım ve cooookkk mutlu oldum senin adına canım , sanki burda arkadastan öte olduk birbirimize ve okurken helal olsun sana bee derken buldum kendimi umarım herşey hep gönlünce, gönlümüzce olur. Gözünüz aydın olsun inşallah rabbimseni ve bebişini korusun, sağlıklı huzurlu bereketli ömrü olsun ogluşunun. 😍😍

Kızlar bi şey sorcam doğumdan sonra ilk doktor kontrolünde doktor nelere bakıyor? Normal doğum yapanlar için dikişlere bakıyor mu? Yarın kontrolüm varda bir şey atlamayayım. Bakılcak sorulcak bir şey varsa aklımda olsın hem

Kızlar bi şey sorcam doğumdan sonra ilk doktor kontrolünde doktor nelere bakıyor? Normal doğum yapanlar için dikişlere bakıyor mu? Yarın kontrolüm varda bir şey atlamayayım. Bakılcak sorulcak bir şey varsa aklımda olsın hem
Benim dikişlere bakmıştı, bir de hastaneden çıkarken kan alındı onun sonuçlarına baktı o kadar. Dikişlerin ne durumda bu arada düşmeye başladı mı

Şimdi yazdıklarımı okuyunca ufak bir not düşme ihtiyacı duydum. Aman sakın ben harika doğururum gibi bir mesaj çıkmasın. Tanıdık artık birbirimizi, çıkmaz zaten de ben yine de eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım ☺️

Süreç herkesinki kadar zordu, güllük gülistanlık değildi. Ama burada işin sert tarafını öne çıkaran şeyler yazmanın hiçbirimize faydası olmadığını düşünüyorum. Özelden sorana her zaman en doğal cevabı vermeye hazırım ama ben yine de doğumun kendine has mucizevi gücünde kalmak ve bizden sonra anne olacaklara da ümit, moral, motivasyon veren bir tat bırakmaktan yanayım. Bardağın neresinden bakacağımıza biz karar veriyoruz, değil mi? ☺️

Bu arada meme ucum gömülüymüş. Bir türlü çıkmıyor. Yıllardır taşıdığım o büyük memelerden henüz randıman alamıyoruz. Önerisi olan varsa çok makbule geçer. Emzirme danışmanı da bulmayı düşündük ama bu konuda çok hazırlıksız yakalandık diyebilirim. Şimdilik mama veriyoruz. Kv mama vereceğimizi görünce 'sütün yarasa aslında iyi olurdu' ve 'mama vermeden emzir be kızım' gibi iki hadsiz cümle kurdu. İkisinde de karşılığını saygısızlık etmeden verdim. Sanırım eşim benden daha sert karşılık vermiş ki bir daha sesi pek çıkmadı, çok uyumlu davranmaya çalışıyor. Sesi çıksa da pek umurumda olmaz bu arada. O denli başka bir boyuttayım Evren'den sonra. Kv filan vız gelir tırıs gider 😅
bu mesajınızdan sonra da ayrıca bi kendimle benzerlik buldum sizinle. Herkesin acı eşiği nasıl farklıysa acıya bakışı da farklı. Durumları değerlendirmesi de. O yüzden her annenin hikayesi de farklı oluyor. Hatta her bebeğin diyelim.
Umarım devamında da hep pozitiflik sizinle olur. Süreçler hem keyifli hem de kolay ilerler🤗

Kızlar sleepy kullanıyordum ama çok sızdırıyor. Sürekli üst değiştirmekten yoruldum. Günde 4 kez üst değiştiriyoruz, beline bacağına çıkıyor. Bez değiştireceğim. Siz neler kullanıyorsunuz önerilerinizi alayım?
Huggies den çok memnundum ben primaya geçtim hem pişik yaptı hem de arkada kaka tutucu katmanı yok çıkarıyor memnun kalmadım bitsin tekrar huggies alıcam

Arkadaşlar bebekler için şuan etkinlik ya da oyuncak kullanabilşyor muyuz? Bebeğim 17 günlük, erken mi şuan? Timmy time , ayaklara tutturulan çıngıraklar vs vs önerceğiniz bir şey var mı? Yoksa erken mi daha

Kızlar sleepy kullanıyordum ama çok sızdırıyor. Sürekli üst değiştirmekten yoruldum. Günde 4 kez üst değiştiriyoruz, beline bacağına çıkıyor. Bez değiştireceğim. Siz neler kullanıyorsunuz önerilerinizi alayım?
Sleepy natural kullanıyoruz şu an sızdırma olmadı bizde. Belki bedeni mi küçük geldi size, kaç kg doğdu bebek? Benim önceki bebeğimde de sleepy kullanmıştım, sızdırmaya başladığında büyük bedene geçiyordum sorun düzeliyordu.

Cuma misafir gelmişti. Dokunmayın dememe rağmen uyuyan çocuğumu kaşla göz arası ısırıp uyandırdılar çok korktu ağladı evladım. O günden beri uyumak istemiyor bizimki de 🤷 Gidip evlerini ateşe versem yeri
Nasıl düşüncesiz insanlar var ya kendi çocuklarına o şekilde dokunulmasına izin vermişler miydi acaba.. Bize de dün yatılı kalan misafir geldi sigara içiyor tamam balkonda içip odalara dağılmaması için kapıyı kapalı tutuyor ama kapıyı açtığı gibi kokusu yine de her yere dağılıyor. Daha akciğerleri küçücük bu duruma kafayı taktım sanırım stresim bebeğe de yansıdı bugün

Nasıl düşüncesiz insanlar var ya kendi çocuklarına o şekilde dokunulmasına izin vermişler miydi acaba.. Bize de dün yatılı kalan misafir geldi sigara içiyor tamam balkonda içip odalara dağılmaması için kapıyı kapalı tutuyor ama kapıyı açtığı gibi kokusu yine de her yere dağılıyor. Daha akciğerleri küçücük bu duruma kafayı taktım sanırım stresim bebeğe de yansıdı bugün
Her evin bir kuralı var gelen her misafir de bu kurallara uymak zorunda 🤷 had bilmiyorlar ya o canımı çok sıkıyor. Benim bebeğimi kimse benim gibi düşünemez, tamam peki. herkesin kendine göre çocuk yetiştirme tarzı var tamam kabul. Ama ev benim çocuk benim kural benim beğenmiyorsan git evine kardeşim nedir bu misafir zorbalığı 😅

Kızlar ben ağrılardan uyuyamıyorum yürümeye çalıştım boşluğa düşer gibiyim karnimda aşağıya düşer gibi his oluyor sancılar da çok kötü ☹️ Bebek ilkin emdi süt olmayınca mama verdik şimdi memeyi istemiyor her verdiğimde cikarip uyuyor zaten uyandırmak imkansız sarılık olacak diye korkuyorum 😓

Sleepy sızdırıyor kesinlikle. Ben oğlumda da molfix kullanmıştım kızıma da onu aldım ama piyasadan da kaldırıyorlarmış sanırım molfix pure&soft olan

Bi diğeri de prime primium care. Onu da kullandım o da sızdırma yapmıyor, normal primalar sızdırıyor diye duymuştum, hiç denemedim

Ayyy 39 olduk gelmedi benim bebeğim ben galiba bu gidişle temmuz annesi olucam belirti falanda yok bi anda geliyor öyle mi ?

Arkadaşlar bebekler için şuan etkinlik ya da oyuncak kullanabilşyor muyuz? Bebeğim 17 günlük, erken mi şuan? Timmy time , ayaklara tutturulan çıngıraklar vs vs önerceğiniz bir şey var mı? Yoksa erken mi daha
Siyah beyaz kartlar olabilir ve bol bol konuşma / kitap okuma olur. Tummy time için biraz erken olabilir. 3 aydan sonra da duyusal etkinlikler olabilir, farklı dokulara dokunma, sıcak -soğuk suya dokunma vs

Ayyy 39 olduk gelmedi benim bebeğim ben galiba bu gidişle temmuz annesi olucam belirti falanda yok bi anda geliyor öyle mi ?
Bende 39+2 oldum ve çok merak ediyorum artık nasıl bir doğum yapacağım diye. Geceleri sancıyla uyanıp lavaboya gidiyordum ve sancım hemen geçiyor. Onun dışında da bir ağrım bir sızım olmuyor pek. Halam, kızlar 40 ını doldurur erkekler 41 i doldurur dedi bu gün 🥲 bizim ki de prenses. Bakalım ne zaman teşrif edecekler

Kızlar ben ağrılardan uyuyamıyorum yürümeye çalıştım boşluğa düşer gibiyim karnimda aşağıya düşer gibi his oluyor sancılar da çok kötü ☹️ Bebek ilkin emdi süt olmayınca mama verdik şimdi memeyi istemiyor her verdiğimde cikarip uyuyor zaten uyandırmak imkansız sarılık olacak diye korkuyorum 😓
Gaz çıkarabildimiz mi? Ağrı kesici alıp tekrar yürümeyi deneyin. Gaz yüzünden ilk gece ben de çok zorlandım. Hareket edip gaz çıktıkça daha iyi hissettim. Memeyi tutturmaya çalışın pes etmeyin o şimdi yorgun olabilir ☺️

Bende 39+2 oldum ve çok merak ediyorum artık nasıl bir doğum yapacağım diye. Geceleri sancıyla uyanıp lavaboya gidiyordum ve sancım hemen geçiyor. Onun dışında da bir ağrım bir sızım olmuyor pek. Halam, kızlar 40 ını doldurur erkekler 41 i doldurur dedi bu gün 🥲 bizim ki de prenses. Bakalım ne zaman teşrif edecekler
Benimde erkek 41i doldurur dediler doktorda en fazla 41bekleriz dedi yoksa sezaryen dedi risk alamayız dedi tüm gün toptayım hareket ediyorum gelmek istemiyor gibi

Back
X