- 20 Mayıs 2024
- 1.674
- 2.255
- 53
- 27
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba bu olaydan ne zaman sonra doğum yaptınız ?Benim de pazartesi günü öyle sümüğümsü bir akıntı peçeteye geldi gün içinde 2 kere oldu bir daha olmadı chatgbtye fotoğrafını attım mukus tıkacı diyor ama pembe değil sarımsı bir sıvıydı. Salı günü de kontrole gittim sancı çıktı ama doktor bir şey yapmadı bekleyeceğiz dedi mukus tıkacı içinde bu haftalarda gelmesi normal dedi. Hala doğurmadım arada kasılıyorum ama günde 2-3 defa falan
Ah keşke çağırmayla gelseÇağır sen onu en iyisi tekme atmaya başladığında "Bebeğim biz hazırız seni bekliyoruz gel artık." de ona![]()
Çok geçmiş olsun bir an evvel çözülür inşallahKızlar bebeğimin dil bağı çok çok kısaymış. Bebek o yüzden ememiyormuş hiçbir şekilde ememezmiş bu şekilde zaten . KBB lokal anestezi ile küçük nir operasyon ile kesecek dil bağını.
Kimsenin olmaz inşallah ama aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Bebek emmek istiyor ve ememiyorsa dilinin altını bi kontrol edin, hazı doktorlar fark edemeyeniliyormuş ve yaşı büyüdükçe konuşmada güçlük vs gibi problemlerle ortaya çıkıyormuş .
Hepimİz aynı durumdayız .. sizi çok iyi anlıyorum. Bende normalde stresli biri değilimdir ama şu an her şey batıyor bana. Sımsıkı sarılıyorum sizeSelam kızlar nasılsınız ?? Ben de bugün patladım artık 15.gün çok bunaldım… kalabalık ev , anane babaneye herşeyi ağlayarak yaptıran çocuk ,uykusuzluk , herşeye yetişme çabası… çok bunaldım ağladım banyoya girip. Allah yardım etsin gerçekten bir an önce düzen oturur umarım hepimiz adına![]()
Yok sütüm var. Pompa ile Sağıp veriyorum . Bi ona seviniyorum zaten bebek güzel kilo alıyor.Kolaylikla atlatsın inşallah kuzucuk, Allah yardımcınız olsunşimdi mamayla mi besliyorsun peki
Çok teşekkür ederim , inşallahÇok geçmiş olsun bir an evvel çözülür inşallah![]()
Cidden insan bazen inanılmaz bunalıyor . Ama hepsi geçici . Geçici oldupunu düşünerek motive olmalıyızSelam kızlar nasılsınız ?? Ben de bugün patladım artık 15.gün çok bunaldım… kalabalık ev , anane babaneye herşeyi ağlayarak yaptıran çocuk ,uykusuzluk , herşeye yetişme çabası… çok bunaldım ağladım banyoya girip. Allah yardım etsin gerçekten bir an önce düzen oturur umarım hepimiz adına![]()
Ohhh çok şükürYok sütüm var. Pompa ile Sağıp veriyorum . Bi ona seviniyorum zaten bebek güzel kilo alıyor.
Canım benim sütüm de yetersiz geldiği için mamaya başladık ama bana emzirme danışmanı çok yardımcı oldu eds diye bir yöntem var öyle veriyorum mamayı meme reddi olmasın diye, kilo aldı çok şükür süt arttirmak için de bol su içiyordum zaten devam bol suya, Solgar süt arttırıcı takviyesi var kapsül şeklinde ona başladım onun çok faydası oldu, malt içecek aldım eczaneden süt artırıcı onun da çok faydası oluyor baya gözle görünür bir artış oldu bide benim çok iştahım yok çok yemek yiyemiyorum işte haşlanmış et, kemik suyuna çorbalar falan yemeye içmeye çalışıyorumMerhaba bebeğim 15 günlük şekeri düşük çıktığı için bir gece yoğun bakımda kaldı. Sebebi araştırıldığında anne sütünün az gelmesi ile bebeğin aç kaldığı bildirildi. Böyle olunca mama takviyesine başladık. Benimle aynı durumda olan var mı ? Mama takviyesi yapan bar mı ? Süt arttırmak için neler yapıyorsunuz ?
Yaaaa valla lohusalık zor, anlayışsiz insanlarla daha da zor Allah hepimizin yardımcısı olsun ağlamak bence iyi geliyor bende bi yapamayacam galiba diye baya ağladım emzirme meselesinde bana çok iyi geldi umarım sende rahatlamissinidir, herkes stres yapma ağlama falan diyor ama bana iyi gelmişti.Selam kızlar nasılsınız ?? Ben de bugün patladım artık 15.gün çok bunaldım… kalabalık ev , anane babaneye herşeyi ağlayarak yaptıran çocuk ,uykusuzluk , herşeye yetişme çabası… çok bunaldım ağladım banyoya girip. Allah yardım etsin gerçekten bir an önce düzen oturur umarım hepimiz adına![]()
15. günde bitti ama hala rahat oturamıyorumKızlar bugünki sancımın sebebi kanamaymış baya sancı oldu 2 gündür kanamam durmuştu bugün tekrar kanama oldu Allahtan pedi bırakmadım sizin kanama devam ediyor mu?
Bana doktorum hastaneden çıkmadan önce bir hafta sonra dikişler için kontrole gel demişti. Gittim, bir kaç kan tahlili istedi bunları yaptırıp bir buçuk ay sonra tekrar kontrole çağırdı.Hanımlar birkaç danışacağım şey var sizlere.
1) Bana doğum sonrası için kadın doğumdan randevu vermediler. Doktor doğum yaptığım gün bir uğradı. Yazdığı reçeteyi söyledi. İşte antibiyotik, elenatal, parol ve demir ilacı vermiş. Ayakta duş al dedi. Başka bir şeyler söylediyse de aklımda kalmadı, kafam zaten bir milyondu. Şu gün gelin dikişlere bakalım filan demedi. Çocuk doktorundan ilk muayene için randevu otomatik oluşturulmuş mesela. Aynı şekilde jinekolojiden randevu mesajı gelmedi. Sizde durumlar nasıl bu konuda?
İkinci bebekte zor olan galiba ilkini zaptetmek. Bu sefer daha sabırlıyım, ilkinde ağlamalar meme krizlerine şok olmuştum. Ama büyük oğlumu zaptetmek çok çok zor. Annem gidince ne yapacağız diye düşünüyorum. Bakıcı var ama belli bir saatten sonra yok ve nasıl uyutucam ben iki çocuğu, bebeği nasıl koruyacağım bunları düşünüyorum. Bunalmakta çok haklısın ki bizim 5 gün oldu sizin sviye daha da ileri. Allah yardımcımız olsun.Selam kızlar nasılsınız ?? Ben de bugün patladım artık 15.gün çok bunaldım… kalabalık ev , anane babaneye herşeyi ağlayarak yaptıran çocuk ,uykusuzluk , herşeye yetişme çabası… çok bunaldım ağladım banyoya girip. Allah yardım etsin gerçekten bir an önce düzen oturur umarım hepimiz adına![]()
Öncelikle benzer süreçlerden geçmiş biri olarak sizi kalpten anlıyorum. Oğlum gayet güzel emerken daha fazla beslenmesi için sağdığım sütü biheronla verdim ve sonrasında iki gün meme reddi yaşadık. Durumu fark eder etmez biberonla süt vermeyi kestim ve kaşık biberonla sütünden yavaş yavaş vermeye devam ettim. İki gün sonra tekrar gayet güzel emmeye başladı. Sabretmek gerekiyor ancak zorlamamak gerekiyor. Zorla kafasına bastırarak vs falan yapıldığında daha da istemez hale gelebiliyorlarmış. Genelde karnı hafif tokken ve yarı uykuluyken emzirmeye çalıştım öyle öyle alıştı emmeye. Benim de meme uçlarımdan biri içine çöküktü. Emdikçe düxeldi ve diğeri giibYorumlarınızı okudum. Çok sağ olun. Tekrar okuyup ek sorular soracağım. Ama ondan önce şu an kendimi hiç iyi hissetmediğimi söylemem lazım. Galiba meme reddi yaşıyoruz. Oğlum memeyi görünce sinir krizi geçirir gibi ağlıyor. Öfkeleniyor, asla emmek istemiyor. Biberonun ucunu meme diye hafiften ağzına verip şırınga ile mama enjekte ediyoruz, o zaman aşırı iştahla yiyor. Çok seviyor mamayı. Tabii sonrasında benim henüz doğru düzgün aktive olmamış kuru mememi verince asla emmek istemiyor. Altını aç, mamasını yedir, uyut şeklinde 3 saatlik döngülerle geçirdik son günleri. Bugün eşim Philips Avent elektrikli pompadan aldı geldi. İlk defa sütümü sağdık. Mis gibi altın rengi kolostrumu görünce mutluluktan ağladım. 25 ml kadar çıktı iki memeden. Bahsettiğim şırınga yöntemiyle verdik. Hiç doymadı. Üstüne 20 cc mama da verdik. Yine doymadı ama biraz uykuya dalacak gibi oldu. Annem o esnada ısrarla illa memeyi daya dedi. İstemeyecek, öfkelenecek, her şey başa saracak dedim. Dinlemedi. İlla ver memeyi, ben sana meme veremediğimde anneannen zorla dayardı ağzına, öylelikle emmeyi öğrettik sana filan dedi. Baktım susmuyor, tamam anne dedim. Uyumak üzere olan çocuğa memeyi dayadım. Delirdi, ağlamaya başladı, morarana kadar hem de... Şu an eşim evin içinde bebeği susturmaya çalışıyor. Annem ısrar ettiğine bin pişman oldu. Ben aşırı derece ödem toplamış ayaklarımla, süt lekesiyle dolu geceliğimle, yatağın üzerinde kaldım öyle. Neyi yanlış yapıyoruz, nasıl düzeltiriz, düzelir mi, ne yapmalı şu an hiç bilmiyorum ve ağlamama engel olamıyorum. Bugün 3-4 posta ağladım. Çok bitkin hissediyorum.