• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Biz de dün aşı olduk ve alnı sıcaktı. Dün biraz ağladı, ağrısı olduğunu tahmin ettim, o yüzden calpol verecektim ama verirken genzine kaçtı, devam etmedim. Üzerini çok örtmeden, çok kalın giydirmeden takip edebilirsiniz. ben hemen ateş düşürücüye yönelmiyorum, biraz vücut da savaşsın diye. Huzursuzluğu, ağrısı varsa yine verebilirsiniz. İki arada bir durum oluyor böyle geceler 😩
Kızımı öyle büyüttüm inş bunda da yapabilirim. Hemen bende vermiyorum ateş düşürücüyü. Bakalım inş rahat geçiririz geceyi. Dediğiniz gibi arafta kalıyoruz 😥

Beyin sisiyle ilgisi yok ama emziriyorsanız kalsiyumuda eklemenizi öneririm kemik sağlığımız için.
Bende o kadar unutkan oldum ki anlatamam. Geçen anahtar kayboldu ama o kadar eminim ki ben kaybetmedim eşimi suçluyorum 🙈 cebimden çıktı üstelik bu ikinci aynı vaka 😁 yapılacak işler konusunda da çözümü herşeyi hemen yazmakla alarmlar kurup eşime mesaj atıp mesajı da başa tuttur yapmakta buldum
Evet zaten dişlerim de teker teker gidiyor. Kemiklerimizde de sıkıntı oluşuyor. Var mı kullandığınız bir kalsiyum, ben de alayım. Doktora mı sorup yazdırmak lazım.

Şifa olsun kuzuya. Ben bu soruyu doktora sordum. Kafası inanılmaz sıcak ama ateş var çıkmıyor neden kafası sıcak dedim. Normal bizlere göre bebeklerin kafası vücuduna oranla hep daha sıcak olur dedi. Telaş etme dedi. Ama bariz ses çıkarıyor huzursuzluğu var ateşi de normalden fazla geliyorsa elinizle baktığınızda o halde verirdim ben. Hem rahat uyur. İnce giydirip tüm gece baktım.
Çok şükür huzursuzluğu yok. Teşekkür ederim cevabınız için. Demek ki herkes yaşamış benzer şekilde.

Evet zaten dişlerim de teker teker gidiyor. Kemiklerimizde de sıkıntı oluşuyor. Var mı kullandığınız bir kalsiyum, ben de alayım. Doktora mı sorup yazdırmak lazım.
Hamileyken kadın doğum doktorum calcipera vermişti kalsiyum magnezyum d vit falan var. Elimde var onu kullanıyorum aklıma geldikçe 🙈 birde demir içeriği zengin bir şey yemişsem mutlaka araya zaman koyarak alıyorum

Kızlar ben genel kan verdim. Her şeyime baktırdım. Şükür bir şey çıkmadı. Sadece demir bağlama kapasitesi yüksek çıktı. Hamileliğimde de böyle çıkmıştı demir ilacımı güçlendirmişti doktor. Şimdi bir de emziriyorum chatgb normal diyor. Ama yarın doktora gidip sonuçlarımı göstereceğim. Sizlerde baktırın mutlaka.

Ya olabilir aslında goguslerimi ısırıyor ağzı acayip akıyor dış için erken diye düşündüm ama olabilr yok vermedim Ağrı kesici :( bugün o kadar huysuzlanmadi
Bizimde bir gün çok fenaydı. Doktor kökten gelmeye başlıyorlar onun ağrısı dedi yani diş aylar sonra da çıkabilir.

Osteocare kullanırdım alerji diyeti yaparken. Günde 2 tane. Ezbere alınır mı bilmiyorum

Ya kızlar bir tek benim bebeğim mi böyle. 8de yatırdım elli kere sallaya sallaya anca 9:30 edebildik sonra tamamen uyandı uyumuyor. E böyle gece uykusuna 8de yatmış olmadı ki. Gece boyu da el kol durmuyor yanımda uyumasına rağmen beşiğe bırakmak zaten hayal benim için bir yere bıraktığım saniye uyanıyor. Gece boyu meme ağzında uyuyakalıp meme düştüğünde bile sinirleniyor ben geri koyuyorum böyle böyle sabah ediyoruz

Ya kızlar bir tek benim bebeğim mi böyle. 8de yatırdım elli kere sallaya sallaya anca 9:30 edebildik sonra tamamen uyandı uyumuyor. E böyle gece uykusuna 8de yatmış olmadı ki. Gece boyu da el kol durmuyor yanımda uyumasına rağmen beşiğe bırakmak zaten hayal benim için bir yere bıraktığım saniye uyanıyor. Gece boyu meme ağzında uyuyakalıp meme düştüğünde bile sinirleniyor ben geri koyuyorum böyle böyle sabah ediyoruz
Aksam uykuya geçiş bizde de büyük problem. Sinek vızıltısı olsa uyanıyor. Uyutmam çok uzun sürüyor. Gece de çok uyanmaya başladı. Gündüz de zor uyutuyoruz 🥲 45 dk uyursa oooo süper modundayız🥸

Madara olduk bu yaştan sonra ya 😅 Benim de konuşmalarım devamlı şu şekilde: Şey var ya hani... Adını sen getir... Sen söyle... 😂

Aslında mommy brain bu. Bir yazı vardı, onu buldum linkliyorum: Ebeveynlik ve nörolojik dönüşümler: Anne beyni (mommy brain) nedir?
Aslında beynimiz bebeklerin ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için gereksiz ne varsa siliyor ya da hatırlanmasını zorlaştırıyor. Benim işim temelde kelimeler olduğu için konuşurken bir şeyleri doğru telaffuz edememek ya da hatırlayamamak bir tık canımı sıkmıyor değil. Matematikçi bir arkadaşım da becerilerinin dört işlem seviyesine düşmesinden muzdaripti lohusalığında. Bir başka arkadaşım üniversite anılarımızdan bahsedilirken sanki o anıların bir parçası değilmiş gibi dinlerdi lohusayken. Yani çok şükür sezgisel yanımız, empati kabiliyetimiz ve kriz yönetimimiz güçlenirken bir süreliğine bazı anılar ve verilerle vedalaşıyoruz. Bakalım ne zaman geri gelecekler 🙄 Ama sezgilerimiz de güzel coştu şimdi, şahsen uçuyor benimkiler. Bunu da kaybetmek istemem ☺️
Evet bide ben şey şey diye anlatmaya çalışırken karşı tarafın anlayamamasina sinir oluyorum bide 😃 halbuki gayet açık bir şekilde şey demişim anla uste o şeyi beni neden uğraştırıyorsun eyyy muhattabım 😃

Back
X