Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
zeytinyağlı yapmam pek, eşim ana yemekten saymıyor salata gözüyle bakıyor, ben de uğraştığımla kalıyorum gibi hissediyorum , ama aslında çocuklar seviyor öğlen yiyebilirler mesela, ara ara yapsam iyi olacak, hatırlattığınız iyi oldu. Sarmayı en son hamileliğimin başlarında sarmıştım sanırım, çok olduYemek konusu gelmiş yine hiç kaçırmam
Zeytinyağlıları bol keseden yapıyorum yaptığım gün birer porsiyon haftanın kalanında bir günlük porsiyon olacak şekilde ayırıp kalanını porsiyonlayıp buzluğa yolluyorum hemen. Dolmalar sarmalar da aynı şekilde zaten onları da sadece zeytinyağlı yapıyorum. Börek kurabiye her zaman buzlukta. Çorba yapacaksam en büyük tencerede 3 günlük yapıp porsiyon porsiyon ısıtıyorum.
Üşenmezseniz nohut minikliğinde köfteler yapıp çok hafif unlayıp buzluğa atınca onlar çok işime yarıyor. Mesela yoğurt çorbası yapmışsam ertesi gün o köftelerden iki üç kaşık çıkarıp yağda hızlıca kızartıp çorbaya ekliyorum ana yemek gibi oluyor. Ya da başka yemekleri zenginleştirmek için kullanıyorum.
Bizde en çok sevilen sodalı köfte. Tepsiye ya da güvece bolca soğan biber karışımı üstüne köfte ve salçalı karışımı döküp hemen fırına yolluyorum. Bunu da genelde iki günlük yapmak kolay oluyor.
Yemeklik doğranmış etler ve haşlanmış bakliyatlar da porsiyonlu olarak buzlukta. Soğanları bile yemeklik doğrayıp attığım oluyor. Hatta sarımsağı da kabuklarını soyup küçük kapta koyuyorum çünkü hava çok nemli burada hemen çürüyor koymazsam. Konserve yapamayacağım için bu sene domatesleri de fazlaysa yemeklik hazırlayıp porsiyonlu olarak attım.
Böylece anlık bile yemek yapacak olsam çok hızlı çıkıyor.
Bir iki hafta böyle çalışınca buzluk epey dolmuş oluyor. Bana kolay gelen şekil bu. Zaten 2 3 kişilik yemek yapmaya kalksam ölçü tutturamıyorum asla
Biliyorsunuzdur büyük kısmını şimdilik sadece bunlar geldi aklıma
Yaa mesajı geç atıyorum ama dün sizden yeşil mercimek okuyunca hemen koştum mutfağa. Biz bayılırız karaşimşeğe ama çok uzun zaman olmuştu yapmadığım. Ben hamurlu yapmıyorum, çorba gibi sulu değil de yemek gibi sadece soğan kıyma ve yeşil mercimekten yapıyorum suyu çok az. Ama erişteli de güzel olur. Kayınvalidem yapıp veriyor bana da kurutulmuş erişte, ben hiç tazesini yapmadım. Makarna gibi mi oluyor?Seçici olmamanız çok güzel bence. Nimetin kıymetini bilmekSizin ev kalabalık, mutfakta maalesef hep bir sirkülasyon oluyordur. Neyse sağ ve sağlıklı olsunlar da her türlü doyurursunuz siz ahaliyi
Aaa yeşil mercimek çorbası geldi aklıma! Mercimeği kaynatıp ilk suyunu dökün, gaz yapmasın. Yine bütün bir soğan ve 5-6 diş sarımsakla çorbasını yapın. İçine erişte hamurundan ovmaç yapın. Annem şehriyeyle yapar mesela ama ben yine besleyiciliğini arttırmak için kendim az bir şey hamur tutuyorum. Erişte gibi kesip attığım da oluyor, rahmet anneannem gibi iki avucumun arasında ovmaç yaptığım da. Salçayı kavurup en son üstüne dökersiniz. Bu çok doyurucu bir çorba oluyor. Yemek gibi aslında. Buradan yine paylaşırım aklıma gelirse![]()
Hahaha ben de dün akşam yaptım hemenYaa mesajı geç atıyorum ama dün sizden yeşil mercimek okuyunca hemen koştum mutfağa. Biz bayılırız karaşimşeğe ama çok uzun zaman olmuştu yapmadığım. Ben hamurlu yapmıyorum, çorba gibi sulu değil de yemek gibi sadece soğan kıyma ve yeşil mercimekten yapıyorum suyu çok az. Ama erişteli de güzel olur. Kayınvalidem yapıp veriyor bana da kurutulmuş erişte, ben hiç tazesini yapmadım. Makarna gibi mi oluyor?
File markette makarnanın üstüne dökmek için parmesanımsı bir peynir var. Baktın bir tek makarna çıkarabileceksin o gün, hemen o peynirle bol proteinli bir yemeğe dönüştürebilirsinKızlar bugün yemeğimiz makarna+salata. Öneri olsun ajsjdkdk
Bende isterdim çeşit çeşit yemek dizmeyi fakat bebem izin vermedi![]()
Shakira kemerimi alıp geliyorumYa el yelille salondan geçtim az önce
Uyku da içimizden geçmişken ne güzel delirdik maşallah![]()
Çok can sıkıcı ya... Ben de inanılmaz geriliyorum bu durumlarda. İnsanların dikkatsizliği yüzünden mevlit yapamıyorum aylardır. Annem bir ara pek bir niyetlenmişti yapalım diye. Tamam o zaman çağırdıklarımıza hasta değilseniz buyurun gelin diyeceğiz dedim. Annem sanki sülalesine sövmüşüm gibi şoka girdiKızlar yarın görümcemi yemeğe çağırmıştım geçen haftadan planladık. Ve kayınvalidemden hasta olduklarını öğrendim. Uzaktan severim artık diyormuş. Küçük çocuğu var anaokulu çağında o da hastaymış. Biraz canım sıkıldı. Bundan kaç sene önceydi büyük kızım baya küçüktü o zamanda aynı mevzu yüzünden gerilmiştik. Çok önemli bi sınavım vardı aylardır çalıştığım ve çok stresliydim. Ve sınava sadece 1 hafta kalmıştı. Kızın hasta olması demek benim o hafta uykusuz kalmam demekti. Eşim beni haksız bulup bana patlamıştı baya kavga etmiştik. Kendisi de hastaysanız gelmeyin dedim diye ( ki çok kibar söyledim yanlış anlama nolur ama bak kırılma ama falan filan diye binbir özürle) tavır almıştı. Çok kırılmıştım. Yani bu konularda böyle düşüncesiz davrananlara sinir oluyorum ya
Geçen de arkadaşlar bebek görmeye geldi. Küçük kızları hafif hasta gibiymiş diye getirmemişler. Yani cidden anlayışın kimden geleceği de belli olmuyor. Sağlık okuryazarlığı herkeste yok.
Şimdi yine aynı mevzu. Sürekli hastalar ve her geldiklerinde bizde hasta oluyoruz bi tur arkalarından umurlarında bile değil
Bırakmayın da ilaç değiştirin derim ben. Demirden besleniyorlar, bizden aldıkları demir de 3. ayın sonunda iş görmemeye başlıyor. O ilaçlara muhtaçlar maalesef.Kızlar ferrum demir ilacı kullanıyorduk bebeğim huzursuz olunca bırakmıştık. Dün tekrar başladık belki ondan kaynaklı değildir hem huzursuzluğu hen kabızlığı diyerek.
Günde 3-4 kez kaka yapan bebeğim 2 gündür kaka yapmıyor dolayısıyla baya huzursuz şuan . İlacı kesin olarwk bırakıyorum. Başka bir demir ilacı kullanacağız araştırıp fakat biraz ara verip 5 aylıkken kullanmaya başlasak sorun olur mu ? Çünkü diğer demir ilaçlarında da düşükte olsa kabızlık ihtimali olabiliyor. Şuan daha fazla bebeğimi huzursuz etmek istemiyorum![]()
Asıl ben teşekkür ederim dünden beri neydi bunların adı diye düşünüyorum 'misket' aklıma gelmedizeytinyağlı yapmam pek, eşim ana yemekten saymıyor salata gözüyle bakıyor, ben de uğraştığımla kalıyorum gibi hissediyorum , ama aslında çocuklar seviyor öğlen yiyebilirler mesela, ara ara yapsam iyi olacak, hatırlattığınız iyi oldu. Sarmayı en son hamileliğimin başlarında sarmıştım sanırım, çok oldu
Börek kurabiye evet öyle şeylerim de hiç yok, özellikle misafirler için iyi bir ön hazırlık olurdu. Hem de çocuklar beslenme olarak tost simit yemekten kurtulurlarİyi dediniz
Misket köfteleri evvelki sene Ramazan için yapmıştım aşırı pratik ve güzel olmuştu, çorbalara filan 2 avuç atınca çok lezzet katıyordu. Ama şimdi hiç ona ayıracak vaktim yok. Çok el oyalıyor. Ama buzluk hakikaten dolu olmalıymış bunu anladım. Teşekkür ederim mesajınız için![]()
Benim de tam tersi hamilelikten önce yıllardır ama her sabah midem bulanırdı çoklukla kusardım da. Hamilelikte 2 kere belki kustum 8-10 kez belki midem bulandı. Hala mide bulantısı çekmiyorum. Normalde burnum da aşırı iyi koku alırdı artık koku duyum da çok zayıfKızlar hamilelikte ben 9 ay kustum malesef doğum yaptığım an geçti ama şimdi yarım saatlik yol bile gitsek araba çok tutuyor sizde de var mı![]()
Offff bayılırım ben. Hangi peynir o yaFile markette makarnanın üstüne dökmek için parmesanımsı bir peynir var. Baktın bir tek makarna çıkarabileceksin o gün, hemen o peynirle bol proteinli bir yemeğe dönüştürebilirsin![]()
Ya yabancı birine bende söyleyemem ama anneme babama kardeşlerime söylerim yani. Onlar da anlayamayacaksa… ne saçma şey ya.Çok can sıkıcı ya... Ben de inanılmaz geriliyorum bu durumlarda. İnsanların dikkatsizliği yüzünden mevlit yapamıyorum aylardır. Annem bir ara pek bir niyetlenmişti yapalım diye. Tamam o zaman çağırdıklarımıza hasta değilseniz buyurun gelin diyeceğiz dedim. Annem sanki sülalesine sövmüşüm gibi şoka girdiAsla böyle bir şey söyleyemezmiş, çok ayıpmış. Sizin eşiniz de biraz böyle bakıyor herhalde. Keşke bu konuda eşinizle aynı ağızdan konuşabilseniz aslında...
Çok verimli bir gün olmuşYemek soruma cevap veren arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim.Herbirinizin mesajlarından harmanlayıp dün babası çocukları dışarda oyalarken ben de bebeği uyutup hemen koştum mutfağa, bayağı vakit geçirdim
Önce hemen bir kıymalı yeşil mercimek yemeği yaptım, özlemişim onu. Bir yandan da kemik sulu domates çorbası yaptım en büyük tencerede. Benim pratik bir domates çorbası tarifim var, sadece tereyağında unu kavurup üstüne domates salçasıyla bir tur tekrar kavurup sonra soğuk su, sonra blenderdan bızt, tuz karabiber bitti. Hiç domatessiz, sırf salçayla çok güzel oluyor. Ama market salçası değil köyden alıyorum. Çorbadan dün akşam içtik, 1 küçük tencere de bu akşam için ayırdım. Geri kalanı kavanozladım. Kaynar doldurunca kapaklarını tutuyormuş. Sanırım ben de becerdim.Bir de domatesli sebzeli bir bulgur pilavı yaptım ama bu sefer de ayarını fazla kaçırmışım, 5 günlük kadar oldu
buzluğa atılır mı bulgur pilavı sizce?
Bir de buzluk için düdüklüye kuşbaşı et attım, pişince yemeklik bölüp buzluğa kaldırdım. Bir de nohut ve börülce varmış onları suya koydum. Bugün biraz haşlayıp buzluğa kaldıracağım inşaallah. Börülce aslında hiç yapmadım hayatımda, taa ne zaman markette aktüel ürün görüp almıştımne yapılıyor bundan piyaz gibi salatalara mı konuyor bilen var mı?
Kısacası verimli bir gün oldu teşekkür ederim hepinize. Bir gün de vakit bulursam hamur işine el atıp buzluğa stok yapmayı düşünüyorum, kurabiye poğaça, yufkadan börek. Ben eskiden ıspanaklı börek yapardım. Çok pratik oluyor. File marketten ayıklanmış dondurulmuş ıspanak alıyorum, hiç kumlarından arındıracağım diye 5 su yıkamakla uğraşmıyorum. Hem de çok pahalı değil, 1 kg ıspanaktan ayıklanarak yapılmıştır yazıyor üstünde, zaten tazesinin kilo fiyatıyla aynı oluyor. Yıkarken ayıracağım zaman ve su israfı da cabası. Aklınızda olsun.
Can sıkıcı bir durum. Bence kibarca da olsa endişenizi belli edin. Kucaklarıma vermeyin. Neyse ki uzaktan severiz demeyi akıl etmişler….Diyemiyor hatta demiyor ayıp olurmuş. İşte anlattığım bir önceki olayda ben dedim diye olay çıkardı bana esti gürledi o günden beri hiç karışmadım. Sinir olduğumla kalıyorum. Genel olarak sağlık okuryazarlıkları düşük hiç umursamıyorlar![]()