2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Evet 5 baya erken 🥴 Ya aslında az uyumuyorum ben, akşam erken yatıyorum. Mesela dün 10 da yattım 😄 Sürekli uyanıyoruz gece, birde sabah o kadar erken kalkmak falan yoruyor.
Bizim de ayno durum malesef, ama bi taraftan erken kalkmak hoşuma gitmeye başladı, daha çok yaşıyorum, yaşadığım da neyse sanki😁

KIZLAR SELAM BAKABİLİR MİSİNİZ
bebeği 3500 üzeri olup sorunsuz normal doğurabilen var mı?
minimum 3600 gram bebeğim vajinal doğum istiyorum çünkü bebeğin pozisyonu ve çatın doğum için uygun demişti takibimi yapan doktorum. maalesef annesi rahatsızlanınca izne ayrılmak zorunda kaldı ve ben doğum haftası doktor arayışına girdim bütün gittiğim doktorlar bebeğimin iri olduğunu ve normal doğumda sorun yaşama ihtimalim olduğunu söylüyor. biri dedi ki bebeğin omuzlu normal doğursan omzu kırılır biri dedi ki sinir hasarı da olabilir biri de diyor kafası sıkışırsa oksijensiz kalır falan. yani şaşkınım kendi doktorum gayet kendinden emin konuşuyordu ve ailemde herkes 4 kilo üzeri doğurmuş yani iri bebek genetik maalesef ama bana sürekli böyle dedikleri için korkuyorum bebeğimi riske mi atıyorum diye. tecrübenizi ya da fikrinizi söyleyebilir misiniz
Merhaba, ben normal doğurdum 4030 gr ama suya doğum oldu etkisi var mıdır bilemiyorum. Kendim de 4600 gr normal doğmuşum fakat 4.doğumu annemin 😅

Kızlar demir bizde ishal yaptı. Ben kabız olur sanıp korkuyordum kızımda öyle olmuştu. Bunda da ishal oldu gece boyunca karnından sesler geldi. Sabah da çok sulu çıkardı. Microfer kullanıyoruz. Var mı başka kullanan
Benim bebeğim de 4-5 günde bir kaka yapıyordu microferden sonra her gün yapmaya başladı kabız yapmadı ishal gibi de değil ama bakacağım o mu sebep oluyor

Ben başka takviyelerle birlikte aldım, o yüzden hatırlamıyorum ama çok ucuz bir şey değildi. Ne kadar fiyat verdiler sana
Henüz onu sormadım ama gastrotuss önermişti arkadaşlar ona 600 dedi bunu da internette 670 e buldum bide eczaneye bakacam öncesinde size sorayım dedim 🥰

Kızlar bu uyku konusunda kafam karışıyor benim bebeğim ilk gündüz uykusundan 10 da uyandı ama yarım saat sonra esnemeye başladı şimdi ben tekrar uyutmalı mıyım yoksa beklemeli miyim? Huysuzlanıyorda ama

Kızlar bu uyku konusunda kafam karışıyor benim bebeğim ilk gündüz uykusundan 10 da uyandı ama yarım saat sonra esnemeye başladı şimdi ben tekrar uyutmalı mıyım yoksa beklemeli miyim? Huysuzlanıyorda ama
Huysuzlanıyorsa ben uyutuyorum beklemiyorum. Demek ki alamamış uykusunu

Henüz onu sormadım ama gastrotuss önermişti arkadaşlar ona 600 dedi bunu da internette 670 e buldum bide eczaneye bakacam öncesinde size sorayım dedim 🥰
Hesaptan kontrol ettim senin için. 3500 civarı vermişim o gün eczaneye ama işte sırf demir damlası değildi, omega-3, magnezyum filan da vardı içinde. 600-700 civarıdır bence de. Önemli de değil ya kabız yapmıyor ya benim için en önemlisi o. 10 gün kabızlık çektik ya daha önce artık korkuyorum kabızlıktan 🥲

Ben napardım? 🤔 Bir meme tutup ya da sallayıp uyuturdum herhalde. Bazen uyanıyorlar ama uykuya doydukları için değil belki hafif bir gaz ağrısından ya da üst komşunun 4 çocuğunun kamyon sürmesinden uyanıyorlar 🙈

Merhaba kızlar demire baslicaz doktor ocean microfer önerdi ama kaç Damla vereceğimi unuttum kullan var mı nasıl kullanılır

Sığamıyoruz epeydir ama oto koltuğuna da cesaret edip geçiremedim. Doktorlarına soran varsa aydınlatsın bizi de. Benim doktora gitmeme 3 hafta var 🥱
Ben geçircem bu ay besafe var onun yarı yatar poziyonunda kullanmayı düşünüyorum C Corpuss tam oturunca da dik pozisyona geçirirm

Kızlar nasılsınız herşey yolunda mı 🤗 şaka gibi beş aylık oldu nerdeyse. Bu ay bexero rota 2. Dozlar var bi de sorucsm ek gıda için belki ay sonuna doğru başlayalım der. Hasta olduk ilaç olmadığı için uzun sürdü sadece sf buhar burun temizleme ve bolca meme 😢 ben demir kullanmiyorum yazmistim daha oncede 👍 sunnet olan ve olucak arkadaslara da masallah ve gecmis olsun diyorum 😍 bebek arabasi bakiyorsaniz ebebekte hamilton r1 cok oneririm elim ayagim cok rahat ama ucak kabine sigmaz sigar dio ama no denedim 😅 baskaa yazilardan soru gormedim anca okuyorum. Ek gida icin ben ufak ufak tattirdigim oldu yogurt patates havuc gibi herhalde hizli bir giris yaparim. Dis yok hala cikaran var mi bir bebisimizde cikmisti sanki 🤗 uykularda les bu arada 4 uyku uyuyor uce dusmeye calisioruzu ama olmuyo cok kisa uyudugu icin hemen geliyor uykusu , cok sevgiler herkese 🥰

Aa ben bunu bilmiyordum. Bahsettiyseniz kaçırmışım. Maşallah 🧿 Suya doğum tecrübenizi merak ettim 🤗
Şimdi fakettim ki ben o kargaşada yazmamışım bile 😅 Zira hazırlıksız yakalandım, doğum sancımı farketmedim ( 39+3te 😅)
Suya doğum bahsettikleri kadar var. Ben biraz popüler kültürün abartması diye düşünüyordum ama doğumumun hastane kısmı toplam 4 saat sürse de son iki saat sancılarım inanılmaz bir hal aldı, doktorumun önerisi üzerine havuza geçtik. Kesinlikle sıcak suyla sancılarınızı daha iyi karşılıyorsunuz. Gevşiyorsunuz bir kere. Ortamın da katkısı oluyor. Loş ışık, mumlar vs. Espri yapmışlığım bile var kendimce. Ben doktoru sezaryene ikna etmeye çalışırken bi elimden annem, diğerinden eşim tutuyordu 🥲 Sonra sabah 4:31de mucizemi kucağıma aldım. Terr temizdi, aynı su gibiydi, sıcacıktı kalbim ❤️ Bir süre oturduk öyle, sonra o malum soruyu sordum “Dikiş gerekiyor mu?” Yok demez mi :) Bunu yine suya bağlıyorum çünkü ilk doğumumdu ve minik bir bebek değildi. Anlayacağınız, biz çok şükür iyi yırttık 😅 İkinci normal doğumu düşünenlere kesinlikle öneririm suya doğumu

Back
X